Vakantie Kandy

Dit culturele centrum van Sri Lanka ligt in een idyllische omgeving van heuvels, een dichte jungle en het water van de brede rivier Mahaweli. Kandy is een verzamelplaats van traditionele kunst, cultuur en religie. Typische Kandy-architectuur, met uitgebreide muurschilderingen en pilaren met houtsnijwerk, is terug te zien in lokale tempels en paleizen.

In de tijd van de Portugese en Nederlandse overheersing van Sri Lanka bleef Kandy zich succesvol verdedigen tegen aanvallen van Europese kolonisten. Pas in de negentiende eeuw werd de stad ingenomen door de Britten. Deze lange onafhankelijke status maakt Kandy tot een van de meest authentieke bestemmingen op het gebied van de Sinhalese cultuur.

Met ruim 125.000 inwoners is Kandy een van de grootste steden van Sri Lanka. De rijkdom aan historische tempels en paleizen gaat hand in hand met het bruisende stedelijke leven van hedendaags Kandy. Drukke markten, levendige restaurants en moderne winkels sieren de binnenstad.Tempel van de tand
De belangrijkste bezienswaardigheid in Kandy is de Tempel van de Heilige Tand. Dit tempelcomplex ligt ten noorden van het meer is volledig gewijd aan een heilige relikwie: een tand van de Boeddha. Twee keer per dag wordt de gouden kist waarin de tand verborgen zou liggen tentoongesteld aan bezoekers en gelovigen. Een ticket voor de Tempel van de Tand biedt ook toegang aan de verschillende musea die gelegen zijn binnen en rond het tempelcomplex.

Leer meer over Sri Lanka's grootste religie in 's werelds eerste internationaal boeddhistisch museum. Maar liefst zeventien landen, waaronder Japan, Bhutan en Afghanistan, hebben bijgedragen aan de collectie in dit leerzame museum. Op een steenworp afstand ligt het voormalige Koninklijke Paleis van Kandy. Dit gebouw is tegenwoordig geopend voor het publiek als een archeologisch museum. In het Raja Museum staat het opgezette lichaam van Raja Tusker, een olifant die tot zijn dood in 1988 erg geliefd was onder de Srilankaanse bevolking.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen