Vakantie Koggala

Het zandstrand bij Koggala is een van de aantrekkelijkste stranden langs de uitgestrekte kustlijn van Sri Lanka. Knusse eetgelegenheden aan de kust serveren verse visgerechten, terwijl bezoekers uitzicht hebben over de schilderachtige baai van het dorp. Ontmoet de gezellige lokale bevolking en vaar mee met authentieke vissersbootjes.

De omgeving van Koggala is ideaal voor lange wandelingen, prachtige fietstochten en avontuurlijke ritjes met de tuk tuk. Een aantal van de beste surfspots zijn in de omgeving te vinden.

Grootste meer van Sri Lanka
Het plaatsje Koggala ligt bij een gelijknamig meer, het grootste natuurlijke meer van Sri Lanka. Een grote variatie van vogelsoorten en enkele krokodillen leven in dit ongerepte natuurgebied. Een van de beste manieren om de omgeving te ervaren is door middel van een watersafari over het meer. Vaar tussen de lokale vissersbootjes terwijl een gids vertelt over de dieren en planten die rond Koggala leven.

Eilanden van verschillende grootten liggen verspreid over het uitgestrekte meer, verstopt in de schaduw van dikke mangrovewouden. Een aantal van deze eilanden vormen interessante bestemmingen. Op een ervan is een boeddhistische tempel gebouwd; een andere is het thuis van een flinke familie vleermuizen.

Lokale industrieën
In Koggala kunnen reizigers van alles te weten komen over een aantal van de oude beroepen van Sri Lanka. Bewonder aan de kust bijvoorbeeld het geduld en de balans van de traditionele paalvissers. Vanaf houten palen en met handgemaakte hengels halen deze vissers elke dag hun vangst binnen.


Op het Spice Island in het Koggala-meer worden verschillende kruiden en specerijen verbouwd. De meeste hiervan worden gebruikt voor drankjes en oliën die horen bij de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Andere belangrijke industrieën in Koggala zijn de kokos- en kaneelplantages. Het Cinnamon Island staat vol met kaneelbomen. Leer hoe de inwoners van het eiland de geurige kaneel oogsten en verwerken tot kaneelpoeder en verse thee.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen