Vakantie Negombo

Na een lange, vermoeiende vlucht is niets fijner dan uitwaaien op een zonnig strand. Negombo ligt op slechts 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka. Dit kustplaatsje is dus de ideale bestemming om bij te komen van een lange reis. Geniet van de beste visgerechten in Sri Lanka en een grote variatie aan historische religieuze bouwwerken.

Historische architectuur
Een aantal culturele bezienswaardigheden sieren Negombo en haar omgeving. De ruïnes van een oud Nederlands fort, gebouwd in 1678, vormen een indrukwekkende kijk in de koloniale geschiedenis van Sri Lanka. Jammer genoeg is het fort niet van dichtbij te bekijken, omdat het tegenwoordig op het terrein van de gevangenis ligt.

Wél van binnen te bezichtigen zijn de vele kerken die verspreid liggen over Negombo. De meeste zijn katholieke kerken, gebouwd in de tijd van de Portugese overheersing. Een groot deel van de inwoners van Negombo is echter bekeerd tot het katholicisme, waardoor deze kerken nog altijd in gebruik zijn. In het oosten van de stad ligt de tempel Angurukaramulla, een kleurrijk heiligdom dat vooral bekend is vanwege het grote, liggende Boeddhabeeld.

Boottocht door de lagune

Dwars door de jungle varen we naar een prachtige lagune op weg naar een heerlijke barbecue

Verse vis
Zoals voor vrijwel alle kustplaatsen van Sri Lanka is de visserij ook voor Negombo een van de belangrijkste industrieën. Kleurrijke houten vissersbootjes varen dagelijks uit, hopend op een flinke vangst. De verse ingrediënten uit het water zijn op bijna elk menu in Negombo te vinden - verwerkt in een traditioneel Sri Lankaans gerecht of omgetoverd tot een westerse klassieker.

De vismarkt is een goede plek om kennis te maken met de lokale visserij en de veelzijdige zeewezens die vanuit het water in de keuken terecht komen. In de zee bij Negombo leeft bijvoorbeeld een overvloed aan tonijn, makreel en haai. Maar het stadje is gezegend met nog een tweede bron van voedsel. In de lagune aan de zuidelijke rand van het dorp leven grote voorraden garnalen, krabben en kreeften. De schaaldieren die in het meer gevangen worden, behoren tot de lekkerste van heel Sri Lanka.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen