Vakantie Nuwara Eliya

Genesteld tussen bergketens en volgebouwd met groene theeplantages, wordt dit stukje Sri Lanka ook wel aangeduid als 'klein Engeland'. Een magische waterval, een beroemde golfbaan en een liefde voor cricket kenmerken dit plaatsje in het Sri Lankaanse binnenland. Vanuit Kandy leidt een adembenemend mooie treinreis reizigers naar dit verborgen paradijs.

Maak vanuit Nuwara Eliya uitstapjes naar het omringende platteland om te leren over de natuur en de theeplantages. De hoogste piek van Sri Lanka, de berg Pidurutalagala, is constant zichtbaar tussen de groene bergen die het landschap tekenen. Ga voor een picknick naar het park bij Lake Gregory en huur een bootje om het water op te gaan.

Klein Engeland
Met de hoge ligging (op 1844 meter boven zeeniveau) heeft Nuwara Eliya een aangenaam klimaat - koeler dan de meeste andere plekken in Sri Lanka. Dit was een van de redenen dat de Britten zich hier helemaal thuis voelden. Om bij te komen van de zengende hitte van het laagland verbleven de Britse bewoners graag een tijd in dit hooggelegen dorp.

Het historische erfgoed van de Britse kolonisten is nog altijd duidelijk aanwezig in de regio. Huizen in Tudor-stijl, typisch Engelse hotels en romantische tuinen geven de indruk dat deze plek weinig verandering heeft gekend in de afgelopen eeuwen.

Centrum van het theegebied
Sri Lanka stond eeuwenlang bekend als Ceylon. In de jaren negentig was het eiland een van 's werelds belangrijkste exporteurs van thee. Nog altijd zijn er veel theeplantages te vinden in het Sri Lankaanse binnenland, met als kloppend hart van deze industrie Nuwara Eliya.

De grote gemiddelde hoogte en de lage temperaturen van het bergachtige gebied dragen bij aan de betrouwbare kwaliteit van de thee, die tot ver buiten Sri Lanka gedronken wordt. Bezoek een van de vele theeplantages in de omgeving van het stadje om met eigen ogen te zien hoe de theeplanten tot een warme drank worden omgetoverd.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen