16-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Mooiste van de Natuur

 

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Best Deal

Een verre reis moet perfect georganiseerd zijn, zodat u volop kan genieten! Onze Best Deal privé rondreizen zijn als basisreis zeer compleet en voldoen natuurlijk allemaal aan onze vier reisbeloftes. Kortom privé rondreizen met een perfecte balans tussen beleving en comfort, voor een scherpe prijs.

 

De Extra opties die we bieden zijn meestal:

 • De inclusieve autohuur aanpassen / upgraden
 • Indien beschikbaar kunt u kiezen voor een upgrade van uw vlucht naar bv. Economy Comfort
 • Verleng uw reis in het laatste hotel waar u verblijftHoe kies in deze extra opties?

Nadat u een op het Data & Prijzen-tabblad een vertrekdatum heeft gekozen en voor "Boek deze reis" kiest, dan kunt u deze extra opties selecteren in de volgende Aanpas-module.

Upgrade

Voor de reiziger die nog meer luxe en comfort wenst hebben we voor de populairste reizen een additioneel FOX Upgrade Pakket samengesteld. Dezelfde reis dus maar dan inclusief luxere of uniek gelegen hotels, een upgrade van uw vervoer ter plaatse en een aantal extra bijzondere FOX ervaringen/excursies!

 

De Extra opties die we bieden zijn meestal:

 • De inclusieve autohuur aanpassen / upgraden
 • Indien beschikbaar kunt u kiezen voor een upgrade van uw vlucht naar bv. Economy Comfort
 • Verleng uw reis in het laatste hotel waar u verblijftHoe kies in deze extra opties?

Nadat u een op het Data & Prijzen-tabblad een vertrekdatum heeft gekozen en voor "Boek deze reis" kiest, dan kunt u deze extra opties selecteren in de volgende Aanpas-module.

De Best Deal - Zelf aanpassen

Liever nóg meer flexibiliteit? Dan kunt u op een aantal van onze reizen kiezen voor Zelf Aanpassen. In onze bijzondere Zelf Aanpassen-module kunt u aan de Best Deal-Basis rondreis extra reisdagen toevoegen, uw hotel upgraden of extra te bezoeken plaatsen toevoegen aan uw programma.

 

De opties die we hiervoor bieden zijn meestal:

 • De inclusieve autohuur aanpassen / upgraden
 • Upgrade van uw vlucht naar bv. Economy Comfort
 • Verleng of upgrade bijna elk hotel
 • Onderbreek uw reis met een stop-over/verlenging
 • Voeg een extra plaats toe aan uw reisprogramma
 • Verleng uw reis in het laatste hotel waar u verblijft

Hoe kies in deze extra opties?

Kies voor de lichtblauwe tab "Zelf Aanpassen" bovenaan de reis om de extra opties selecteren in de Zelf Aanpassen-module.

Optionele excursies in Bandarawela

 • Horton Plains

  LKR 8400-9500 p.p.

  Het nationale park Horton Plains is een ongerepte hoogvlakte van meer dan 2000 meter hoogte, het landschap is hier heel anders dan in de rest van het land. U maakt een korte trek naar World's End, een loodrechte afgrond van honderden meters vanwaar u mijlen ver de diepte in kunt kijken. Bij helder weer kunt u zelfs tot aan de Indische Oceaan kijken. Wel adviseren wij u voor deze excursie goede wandelschoenen mee te nemen. Deze excursie is ook mogelijk vanuit Nuwara Eliya.
  LKR 9500 p.p. bij 2 personen
  LKR 9150 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 8750 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 8400 p.p. vanaf 7 personen

Optionele excursies in Beruwela

 • Combitour Galle fort & schildpadden

  LKR 5000-8500 p.p.

  Tijdens deze excursie bezoekt u het imposante Fort in Galle, waar u de overblijfselen uit de VOC-tijd terugziet in het straatbeeld. U ziet de Leynbaanstraat, de vuurtoren en de Nederlandse Groote Kerk. Er is voldoende tijd om ook zelf rond te lopen of een kopje koffie te drinken in één van de prachtig gerestaureerde panden. Vervolgens bezoek aan een schildpad broederij, waar ervoor gezorgd wordt dat de eieren van de schildpadden in een beschermde omgeving kunnen uitkomen, voordat de jonge dieren worden uitgezet in zee. Na het bezoek aan de schildpadden broederij wordt u terug naar uw hotel gebracht.

  Prijzen exclusief lunch:
  LKR 7600 p.p. bij 2 personen
  LKR 7250 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 6300 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 5350 p.p. vanaf 7 personen

  Prijzen inclusief lunch:
  LKR 9500 p.p. bij 2 personen
  LKR 8550 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 8000 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 7250 p.p. vanaf 7 personen

 • Walvistocht

  LKR 13150

  Onderweg naar het walvissen gebied, krijgt u een vers ontbijtje geserveerd. Voor u het weet staat u oog in oog met walvissen. De zeil catamaran biedt u een tocht in alle comfort, zelfs ligbedden zijn aanwezig om te genieten van de zon. Bovendien is een hybride zeil catamaran een meer ecologisch verantwoord en veilige keuze om ‘s werelds grootste zoogdieren te observeren. Vervolgens vaart u richting de Weligama baai, bekend om zijn schilderachtige uitzichten. Hier kunt u zwemmen of een stukje varen met de kano. Op de terugweg naar Mirissa geniet u van een overheerlijke lunch. Vertrek elke dag om 6:30 (van november tot maart) vanaf de Mirissa vissershaven, retour 13:30 in de haven.   

  Prijs vanaf 7 personen: LKR 13.150,- p.p. (ca € 75,-)

 • Fietstocht over het platteland

  LKR 4000-6000

  Tijdens deze fietstocht verkent u onder professionele begeleiding het groene binnenland. U passeert lokale dorpjes en fietst over rustige wegen en paden. Halverwege maken we een stop om even te rusten en sap uit een verse kokosnoot te drinken. De fietstocht duurt circa twee uur en is goed te doen voor elke deelnemer. U wordt vanaf uw strandhotel naar het begin van de fietstocht gebracht en weer terug gebracht.

  LKR 6000 p.p.bij 2 personen
  LKR 5300 p.p. bij 3-4 personen
  LKR 4800 p.p. bij 5-6 personen
  LKR 4000 p.p. vanaf 7 personen

 • Galle Fort

  RS 1910

  Breng een bezoek aan het imposante Galle Fort. De strategische ligging aan de zuidkust heeft er eeuwenlang voor gezorgd dat Galle een belangrijke vestigingstad was. Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was de stad een heel belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West en deed voornamelijk dienst als overslagplaats. Het oude Hollandsche Fort, dat o.l.v. Petrus Vuyst tussen 1726 en 1729 volledig werd gerenoveerd, is nog geheel intact en herinnert aan vroeger tijden.

 • Maduganga boot tour

  LKR 7000-8400 p.p.

  Boottocht op de lagune en door de mangrove bij Maduganga/Balapitiya.

  Prijzen exclusief lunch:
  LKR 6500 p.p. bij 2 personen
  LKR 6200 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 5800 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 5300 p.p. vanaf 7 personen

  Prijzen inclusief lunch:
  LKR 8400 p.p. bij 2 personen
  LKR 8000 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 7500 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 7000 p.p. vanaf 7 personen

 • Sinharaja Regenwoud

  LKR 9000-12500

  Dit unieke tropische regenwoud is aangewezen als Werelderfgoed en ligt in het zuidwesten van het eiland. Het is zeker interessant wanneer u geinteresseerd bent in 'wildlife'. Wel adviseren wij u voor deze excursie goede wandelschoenen met profiel mee te nemen en sokken te dragen. Houdt u er rekening mee dat de reistijd naar Sinharaja ongeveer 2,5 uur per enkele reis bedraagt.

  LKR 12500 p.p. bij 2 personen
  LKR 10000 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 9500 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 9000 p.p. vanaf 7 personen

 • Kanneliya Regenwoud Tour

  LKR 7000-10000

  Prachtige excursie naar het schitterende regenwoud van Kanneliya. U maakt een wandeling van circa 3 uur en u wordt ondergedompeld in de spectaculaire biodiversiteit van het regenwoud. Daarna kunt u genieten van een heerlijke vegetarische lunch, voordat u weer naar uw hotel wordt gebracht.

  Minimaal 2 personen LKR 10.000 p.p. 
  Minimaal 3 personen LKR 8.500 p.p. 
  Minimaal 5 personen LKR 7.500 p.p. 
  Minimaal 7 personen LKR 7.000 p.p. 

Optionele excursies in Negombo

 • Colombo stadstour

  LKR 3800-4600 p.p.

  Een mooie stadstour door Colombo, waarin u de volgende hoogtepunten bezoekt: een Hindu Tempel, het Stadhuis, de Asokaramaya Boeddhistische Tempel, het onafhankelijkheidsplein, de Bandaranayake Memorial International Conference Hall (een geschenk van de Volksrepubliek China), de Galle Face Green strandpromenade en de Pettah bazaar.

  LKR 4600 p.p. bij 2 personen
  LKR 4200 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 4000 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 3800 p.p. vanaf 7 personen

 • Muthurajawela Boottocht

  LKR 4400-4950 p.p.

  U maakt een 2,5 uur durende indrukwekkende boottocht die start in het Dutch Canal, waarna u naar het Muthurajawela moeras vaart. Het is een beschermd natuurgebied, waarbij u onderweg een veelheid aan diersoorten tegen kunt komen, zoals vogels, leguanen, makaken en krokodillen.

  LKR 4950 p.p. bij 2 personen
  LKR 4750 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 4600 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 4400 p.p. vanaf 7 personen

Optionele excursies in Sigiriya

 • Ontbijt op Pidurangala Rock

  LKR 5700-7600 p.p.

  De leeuwenrots van Sigiriya is iconisch en beklimming ervan is eigenlijk een must. Maar een bijzondere manier om de leeuwenrots te zien, is vanaf de naastgelegen Pidurangala Rock. Het uitzicht vanaf Pidurangala op de leeuwenrots is waanzinnig en het is op Pidurangala veel minder druk. Dat komt ook omdat de klim naar boven pittig is, dus alleen geschikt voor wie een goede conditie heeft en goed ter been is. Tijdens deze excursie wordt u in de vroege ochtend, wanneer het nog niet zo warm is, onder begeleiding van een gids naar de top gebracht. Daar bereidt de gids uw ontbijt. Breakfast with a view!

  LKR 7600,- p.p. bij 2 personen  
  LKR 7050,- p.p. bij 3 tot 4 personen  
  LKR 6300,- p.p. bij 5 tot 6 personen  
  LKR 5700,- p.p. vanaf 7 personen

   

 • Koningsstad Polonnaruwa

  LKR 8550-10450 p.p.

  U maakt een excursie naar de oude koningsstad Polonnaruwa. U bezoekt onder meer het koninklijk paleis en de oude buitenverblijven van Polonnaruwa, wat ooit de hoofdstad was van Sri Lanka. Daarnaast zijn de vier stenen beelden van de boeddha bij de Gal Vihara en de Thivanka Pilimage met haar mooie muurschilderingen bijzonder om te zien. De Gal Vihara, oftewel de Tempel van Steen, is gebouwd in de 7e eeuw en herbergt vier beeldhouwwerken uit dezelfde steen.

  LKR 10450 p.p. bij 2 personen
  LKR 9500 p.p. bij 3-4 personen
  LKR 8950 p.p. bij 5-6 personen
  LKR 8550 p.p. vanaf 7 personen

Optionele excursies in Tissamaharama

 • Yala Jeepsafari

  LKR 8550-9700 p.p.

  In het Yala National Park vindt u uitgestrekte velden en dicht begroeide jungle waar vele vogels leven. Verder vindt u er olifanten, waterbuffels, herten en met veel geluk ook luipaarden. Yala National Park is jaarlijks gesloten in september.

  LKR 9700 p.p. bij 2 personen
  LKR 9350 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 8950 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 8550 p.p. vanaf 7 personen

 • Bundala Jeep Safari

  LKR 7600-8550 p.p.

  U maakt een jeepsafari door het Bundala National Park, waar bijna 200 verschillende vogelsoorten leven. Ook zijn er schildpadden, olifanten en krokodillen te zien.

  LKR 8550 p.p. bij 2 personen
  LKR 8200 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 7800 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 7600 p.p. vanaf 7 personen

 • Kataragama Tempel

  LKR 1550-2300 p.p.

  Kataragama is een heilige stad en één van de belangrijkste boeddhistische pelgrimsplaatsen van Sri Lanka. De tempel die bezocht wordt is gebouwd door Koning Mahasena nadat Boeddha hem tijdens zijn derde en laatste bezoek aan Sri Lanka bezocht had en had als doel om Boeddha te eren. Daarnaast vindt u hier ook vele altaren waar Hindoe goden worden aanbeden.

  LKR 2300 p.p. bij 2 personen
  LKR 2100 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 1750 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 1550 p.p. vanaf 7 personen

Optionele excursies in Udawalawe

 • Udawalawe Jeep Safari

  LKR 6650-7800 p.p.

  In dit enorme park is een enorme variatie in zowel fauna als flora. U komt hier onder andere herten, olifanten, waterbuffels, krokodillen en kleurrijke vogels tegen.

  LKR 7800 p.p. bij 2 personen
  LKR 7450 p.p. bij 3 tot 4 personen
  LKR 7050 p.p. bij 5 tot 6 personen
  LKR 6650 p.p. vanaf 7 personen


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of, afhankelijk van de bestemming, met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).