16-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Mooiste van de Natuur

 

Hoe beoordelen andere reizigers deze reis?

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,9

Gemiddelde beoordeling

58 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,7
Toegevoegd op: 07-03-2020

Mooi land, heel divers, mooie cultuur en gastvrije mensen! Kortom, een aanrader!

Leuke ervaringen: de safari's als je van dieren spotten houdt. De bezienswaardigheden, zoals tempels en de lion rock zijn zeker de moeite waard! De treinreis is ook een must, mooie uitzichten en een leuke ervaring. Wij vonden de theeplantage van Damro leuker dan de inbegrepen Glenloch, meer informatie en mooier.e views. Houd er rekening mee dat de lion rock een flinke beklimming is, namelijk 1200 tredes. De 9 arches bridge in Ella is ook een aanrader, korte wandeling maar pittig stukje omhoog (de korte route) maar past goed in het schema (wij hebben hortons plains overgeslagen). Let op bij aankomst ontvang je een beschrijving van fox over de fooien (dit is in deze mate vooraf niet bekend), iedereen moet je een fooi geven ook bij de je extra excursies enz + je prive chauffeur ben je ook verplicht minimaal 10 euro per dag aan fooi te geven, alles bij elkaar flink bedrag extra waar je niet op berekend bent in je budget met boeken.

Jan en Nancy
9,3
Toegevoegd op: 13-02-2020

Een reis om nooit meer te vergeten!

Sri Lanka is een schitterend land met veel cultuur en met nog meer prachtige natuur. Maar het is de steeds glimlachende Chanaka die deze reis voor ons onvergetelijk heeft gemaakt! Hij is een goede en rustige chauffeur en als gids is hij niet te overtreffen. Door hem hebben we ook een goed inzicht gekregen in het Boeddhisme. Hij is een heel attente man, hield steeds rekening met ons, onze mening en of we niet te moe waren. Ook stopte hij regelmatig om mooie foto's te maken en voegde hij (als de tijd het toeliet en wij er zin in hadden) extra bezienswaardigheden toe. Zo hebben we bv de vismarkt in Negombo bezocht, evenals de groenten- en fruitvroegmarkt in Dambulla en nog meer andere interessante plaatsen. De gesprekken onderweg waren ook interessant. Over vanalles hebben we gepraat zodat we nu ook een goed inzicht hebben in de levenswijze in Sri Lanka. Chanaka, dank je wel voor dit alles! We hebben van het begin tot het einde genoten.

Julien en Rit Noens uit Kapellen, Belgïe.
8,7
Toegevoegd op: 08-01-2020

Schitterende combinatie van mooiste van de natuur tijdens safaritochten en culturele driehoek.

Jeepsafari in het relatief weinig bezochte Wilpattu National Park, beklimming van Sigiriya Rock bij zonsopgang, Polonnaruwa fietsend verkennen, indrukwekkende Dambulla rotstempels, schitterende jeepsafari in Udawalawe en Yala, wandeling in het regenwoud van Sinharaja en tussendoor genieten van de gastvrijheid en de lekkere keuken van de parel in de Indische Oceaan, dat maakte voor mij deze reis 'mooiste van de natuur' in Sri Lanka tot een onvergetelijk avontuur!

Kurt - België
10,0
Toegevoegd op: 19-12-2019

Geweldig genoten in dit prachtige land!

We hebben een fantastische vakantie gehad in dit prachtige land! Samen met onze chauffeur Thari hebben we heel erg mogen genieten van de vele geweldige uitzichten, de toffe excursies, het lekkere eten, de prachtige accommodaties en alle flora en fauna. We wisten niet dat er zo veel kleuren groen bestaan! De mensen zijn er ontzettend lief, zo ook onze chauffeur. Hij gaf ons veel informatie, hielp ons als dat nodig was en we hadden hele serieuze maar ook ook hele leuke gesprekken onderweg. In de twee weken die je met elkaar optrekt, schep je echt een band. Gelukkig hebben we nu veel mooie foto's en herinneringen aan deze geweldige reis! :-) Wij zouden héél graag nog eens terug gaan!

Willem en Iris Plaisier uit Houten
9,0
Toegevoegd op: 29-08-2019

Indrukwekkend, mede door Mr. Nihal onze chauffeur/gids

Bij hotel Pe basis Reef een bezoekje brengen aan het tehuis voor verstandelijk beperkte kinderen: Prithipura Communities. Je kunt dan een voedselpakket kopen en die gift wordt vastgelegd door de secretaresse van het huis. Erg leuke ontmoeting was dat.

Marleen
9,0
Toegevoegd op: 12-04-2019

Puur Sri Lanka

Wij hebben alle (optionele) excursies en vonden ze allemaal de moeite waard. Een prachtige reis met een mooie balans tussen cultuur en natuur. Tips: neem altijd toiletpapier en witte sokjes mee (voor de hete vloeren van de tempels).

8,3
Toegevoegd op: 07-04-2019

Gastvrij land

Er is geen omschrijving ingevuld.

Tanya en Steven uit België
8,7
Toegevoegd op: 26-03-2019

Prachtige reis! Zeker een aanrader!

Mooie reis! We hebben enorm genoten, mede dankzij onze chauffeur Wija!

9,7
Toegevoegd op: 15-03-2019

Fantastische rondreis, prima hotels. Erg prettig met goede chauffeur. Goede balans in-ontspanning

Fox regelt alles prima. Op de luchthaven staan ze achter de rij chauffeurs. Rondreis met prive chauffeur goed bevallen. Jammer dat onze chauffeur ons buiten programma om naar allerlei winkeltjes wilde brengen. Wij hebben toen aangegeven dit niet te willen. Houd er rekening mee dat Sri Lanka een fooien cultuur heeft. We hebben een fantastische tijd gehad! Hoogtepunt Lions Rock, Hurulu National Park en Little Adams Peak. Ook verblijf in Kandy was erg prettig. Afsluiten met strandcakantie hotel The Palms in Beruwela was heerlijk. Upgrade hotels is niet nodig, alle hotels zijn prima!

Petronella
8,7
Toegevoegd op: 05-03-2019

Prachtig eiland, adembenemende natuur, veel cultuur/historie en vriendelijke/behulpzame bevolking

Onze prive-rondreis was met een hele ruime sedan bestuurd door een lokale gids die uitermate veilig reed en dat is wel erg prettig gezien het chaotische verkeer. Hij had enorm veek parate kennis, was altijd ruim op tijd en gewoon een pretrig iemand om bij ons te hebben. De eerste dagen is er veel aandacht voor tempels, later veel meer aandacht voor natuur. Alles indrukwekkend. Ook de safari's waren gaaf, vooral de olifanten en de prachtige vergezichten. Wij hebben de Upgrade genomen en waren daar erg blij mee wnat de hotels waren heerlijk om te vertoeven. Toppers waren de bezoeken aan Sigirya Rots, Liptons Seat, Little Adams Peak, Tempel met de Tand en Galle (extra excusie vanuit strandhotel)

Fam. van Zaalen, Den Haag