Parel van de Indische Oceaan

Sri Lanka

Sri Lanka Reisleider

Olifantenweeshuis

Mariëlle Vroomen
03-01-2016 - 20:44 uur
Hallo Janneke,

Wij willen graag een individuele rondreis door Sri Lanka maken in juni.
Nu staat het bezoeken van het olifantenweeshuis al Jaren op mijn verlanglijstje en wat lees ik: bij reizen na 1 mei komt het bezoek te vervallen en wordt vervangen door een bezoek aan een theehuis!
Bestaat de mogelijkheid wel dat we tijdens onze reis, buiten het programma, een bezoek brengen aan de olifanten? Is er trouwens een reden voor dat dit komt te vervallen?

Nu weet ik dat juni niet de beste tijd is om te reizen naar Sri Lanka maar ik neem aan dat het elke maand wel een keer plenst en dat we niet 3 weken in de regen zullen zitten?

Met vriendelijke groet,
Mariëlle Vroomen
Er zijn 5 reacties gevonden
Nu getoond reacties 1 t/m 5
RE: Thomas
13-04-2016 - 11:26 uur
Pauline, lees je de bovenstaande posts ook?
Dit is niet voor niets uit het programma gehaald, je wilt dit olifanten weeshuis helemaal niet bezoeken.
RE: Robin
12-04-2016 - 10:27 uur
Beste Janneke,

Wij zijn ook bezig met een reis naar Sri lanka, waarschijnlijk wordt het een 3 weken durende reis (in januari, dus we wachten het aanbod nog even af). Zelf heb ik inderdaad gelezen over de meer commerciële inrichting van verschillende olifantenweeshuizen. Na wat zoeken kwam ik terecht bij de Millennium Elephant Foundation, waar we graag met olifanten zouden willen badderen. Is dit mogelijk om (eventueel los) van jullie reis te boeken? En is dit dan wel werkelijk een niet-commerciële organisatie waar de olifanten liefdevol behandeld worden?

Met vriendelijke groet,

Robin Faassen
RE: FOX Reisleider
13-02-2016 - 20:44 uur
Wie wil er nou geen olifanten zien op vakantie? Hun reusachtige aanwezigheid, hun zachtmoedige voorkomen, hun intelligentie... In de afgelopen jaren is er een hele industrie ontwikkeld rond het aanbieden van 'onvergetelijke ervaringen' met olifanten. Helaas zijn veel van deze ervaringen vooral voor de olifant zelf onvergetelijk, omdat het welzijn van de het dier vaak ernstig wordt aangetast.
FOX steunt daarom de campagne 'Stap van de olifant af' van de World Society for the Protection of Animals (WSPA). Daarom bieden wij geen excursies meer aan op plekken waarvan het vermoeden bestaat dat de dieren slecht behandeld worden, waar olifantenritjes worden aangeboden of olifanten kunstjes moeten doen. Meer over deze campagne is te lezen op:
www.worldanimalprotection.nl/stop-olifantenritten
RE: Carola
13-02-2016 - 19:40 uur
Ik snap jullie nieuwsgierigheid naar dit weeshuis maar.... het enige leuke is dat ze aan t baden zijn verder commerciële oplichterij ! Olifanten die niet aardig en netjes behandeld worden door hun begeleiders en ......foto maken ? Dat kan maar ze vragen zomaar 1000 roepi hiervoor de afzetters. De fox reisleiding doet hier niets mee en kunnen hier ook niets mee helaas. Ongeveer 25 minuten voor je dit deprisive olifanten weeshuis kom je een natuurlijke opvang tegen waar de olifanten heerlijk genieten en verzorgd worden en ook in de rivier baden waar je heel dicht bij kan komen en zeker niet commercieel. Olifanten verzorgers met hun hart op de goede plek .
RE: Pauline van Dijk
04-01-2016 - 08:25 uur
Ook ik had dezelfde vraag omtrent het olifanten weeshuis. Deze willen wij echt bezoeken en daar hangt toch een beetje onze boeking vanaf.
footer-vraaghetdefoxreisleider

Heeft u een praktische vraag over één van onze bestemmingen?

Vraag het de FOX reisleider
Terug naar boven