Vakantie Unawatuna

Deze lieflijke badplaats net buiten Galle staat bekend om prachtige stranden, lokale restaurantjes en hippe uitgaansgelegenheden. Het centrum van Unawatuna bestaat uit een enkele straat met lokale restaurantjes en winkels. Handgemaakte kleding, juwelen en andere souvenirs kunnen hier goedkoop op de kop getikt worden. Probeer ook het lokale eten - vooral de curry's en de visgerechten zijn verrukkelijk!

Hoewel het aantal bezoekers flink gegroeid is in de afgelopen jaren, heeft Unawatuna nog altijd een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Turquoise wateren, lange palmbomen en goud zand nodigen reizigers uit voor een ontspannen verblijf aan het strand. Aan het uiteinde van het banaanvormige strand loopt een paadje omhoog naar een groot Boeddhabeeld. De korte wandeling over trappen en rotsen biedt een mooi uitzicht over de kuststrook van Unawatuna.

In de buurt
Ongeveer 2 kilometer ten westen van Unawatuna - een wandeling van ongeveer 20 minuten - ligt de Japanse Vredespagode. Geniet van de indrukwekkende pagode, maar ook van een fenomenaal uitzicht over de baai van Galle met het Hollandsche Fort. Vervolg de weg voor nog een kleine kilometer en bezoek het populaire Jungle Beach, een van de beste plekken in de omgeving om te snorkelen. Het koraalrif van Bonavista ligt recht voor dit eiland, waardoor er een gevarieerd waterleven valt te bewonderen.

Lokale lessen
Wie een paar dagen verblijft in het relaxte Unawatuna kan kiezen uit een groot aantal activiteiten. Cursussen zijn een fijne manier om in contact te komen met de lokale bevolking en ook nog iets op te steken tijdens de reis. Volg bijvoorbeeld een serie duiklessen om kennis te maken met de kleurrijke onderwaterwereld in de Indische Oceaan.

Verder staat Unawatuna bekend om de kooklessen die hier gegeven worden. Maak een tochtje naar de markt van Galle om verse producten te halen en leer in slechts één dag hoe je je eigen currypoeder maakt. Op zoek naar de ultieme ontspanning? Verschillende scholen en particulieren in Unawatuna bieden yogalessen aan voor zowel beginners als gevorderden.