Berg en Dal

Bergendal Eco & Cultural River Resort

Bergendal Eco & Cultural River Resort is een uniek resort midden in de schitterende jungle van Suriname. Het resort ligt op ongeveer één uur via de weg en twee uur via de weg en boot van Paramaribo en beschikt over faciliteiten zoals een wellnesscentre, een lobby, twee bars, restaurant, zwembad en een winkeltje waar een souvenirtje, maar ook een lekker kopje koffie gehaald kan worden.

Je kunt ervoor kiezen om lekker van je rust te genieten of één van de activiteiten te ondernemen. Zo zijn er diverse wandelroutes vanuit het resort, wandelingen om de vele vogels in de omgeving te spotten, kanotours en een prachtige kabelbaan.

Het verblijf in Bergendal is op basis van logies-ontbijt. Het ontbijt wordt in buffetvorm opgediend in het restaurant. Lunch en diner en alle dranken kunnen a la carte worden besteld.

Om de natuur optimaal te ervaren zijn er geen televisies aanwezig in de lodges. In de lounge is wel een televisie waarop ’s avonds afwisselend natuurdocumentaires en films te zien zijn.

De 44 lodges zijn verdeeld over het ruim opgezette resort en liggen zowel tegen de heuvels aangebouwd met een prachtig uitzicht over het groen, als lager gelegen bij de rivier. De lodges zijn comfortabel ingericht met onder andere airconditioning, hemelbed, een balkon/veranda van waar je van de omgeving kan genieten en een verzorgde badkamer met douche (warm water), toilet en haardroger.

Het Activity Centre van Bergendal ligt op circa vijf minuten varen, de boot vertrekt op reguliere tijdstippen vanaf de lounge. De activiteiten zoals de spannende kabelbaan door de boomtoppen van de jungle zijn ter plaatse te boeken en te betalen. Alle activiteiten zijn weersafhankelijk. 

Het wellnesscentre is in het weekend geopend. Indien je doordeweeks gebruik wil maken van het wellnesscentre, dien je dit van te voren aan te vragen bij het resort.

Aandachtspunten

  • Onze accommodaties worden tweemaal per jaar door ons persoonlijk bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit
  • De getoonde hotels voor deze reis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief.
  • Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.