Vakantie Paramaribo

Paramaribo is de enige echte stad in Suriname en twee derde van de bevolking woont in of rondom deze stad, die gekenmerkt wordt door zijn uitgestrektheid met veel laagbouw en de vele vrijstaande villa’s. Ooit was Paramaribo een stad met prachtige witgeverfde huizen en schaduwrijke lanen, maar helaas zijn de meeste huizen hard aan een nieuw likje verf toe. Desalniettemin kun je bij een bezoek aan Suriname deze stad niet overslaan. De naam is waarschijnlijk afgeleid van een vroegere indianenstam genaamd Paramaribo.

Straatnamen zoals Herenstraat, Gravenstraat en Keizerstraat wijzen nog op de oude koloniale tijd. De bekendste attractie (in positieve en negatieve zijn) is Fort Zeelandia. De basis voor het fort werd gelegd door de Engelsen, maar nadat het fort in Nederlandse handen viel werd het versterkt tot het bouwwerk dat het nu is. Achter Fort Zeelandia ligt het Onafhankelijkheidsplein, een ruim plein dat bijna elke zondag gebruikt wordt voor een typische Surinaamse mannenhobby. Hier laten de Surinaamse mannen hun zangvogels hun fluitkunsten demonstreren, waarbij voor elke tsjilp de score wordt bijgehouden.

Ook de Centrale Markt is een bezoek zeker waard, het is hét trefpunt voor de handel, maar ook de verzamelplaats voor bussen en boten. Overal wordt, vanuit kleurrijke stalletjes vol met heerlijk fruit, handel gedreven, maar ook kruiden, groente en legio andere levensmiddelen zijn er te krijgen. De Palmtuin is de voormalige achtertuin van het Presidentiële Paleis, een plek om heerlijk in de schaduw van de palmbomen uit te rusten.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen