Vakantie Taipei

Taipei is de hoofdstad van Taiwan en ligt in het noorden van het eiland, in een bergachtig gebied. Het centrum van de stad is in tweeën gedeeld. Aan de westkant vind je smalle straatjes met kraampjes en waar een gezellige sfeer heerst. De oostkant van de stad is juist het tegenovergestelde, erg modern met stijlvolle winkelcentra, hippe boetiekjes en leuke restaurantjes en cafés.

Vóór de jaren ’70 stelde Taipei eigenlijk niet veel voor, er waren nauwelijks geasfalteerde wegen en auto’s. Vanaf de jaren ’70 begon de stad te groeien, wat erg kenmerkend is voor vele Aziatische steden in deze periode. Nu is Taipei een moderne, bruisende stad waar zo’n drie miljoen mensen wonen. Het is tevens de grootste stad van het eiland, met het politieke en economische centrum. De stad is erg divers, aan de ene kant is het er erg druk, met vele scooters, auto’s en mensen, maar aan de andere kant wemelt het ook van de culturele aspecten tussen de moderne gebouwen door.

Eén van de bezienswaardigheden van Taipei is het Nationaal Paleis Museum. Dit museum bevat de grootste collectie Chinese kunst ter wereld en de 600.000 stukken kunnen niet allemaal tegelijkertijd tentoongesteld worden. De exposities wisselen hier dan ook regelmatig. Ook een niet te missen gebouw is de Taipei 101, één van de hoogste gebouwen ter wereld. Het gebouw heeft 101 verdiepingen en de snelste lift ter wereld. Vanaf de 89ste verdieping kun je bij de Observatory genieten van een overweldigend uitzicht over de stad en de nabije omgeving. Verder zijn er verschillende tempels en niet te missen de avondmarkten de moeite waard om te bezoeken.