Regio's & Plaatsen in Tanzania

Regio's & Plaatsen Tanzania

Wilt je meer weten over de meest interessante plaatsen van Tanzania? Lees hier meer over onder andere Arusha, Dar es Salaam, Ngorongoro Conservation Area, Serengeti National Park en Zanzibar.

Arusha

Arusha is één van de snelgroeiende en ontwikkelde steden van Tanzania. De stad is gelegen aan de voet van de Meru berg en ligt op een hoogte van 1.540 meter. Arusha is de uitvalsbasis naar Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en de nationale parken van Arusha zelf.

Alles over Arusha

Dar es Salaam

De eerste stad van Tanzania, tevens hoofdstad is Dar-es-Salaam. De naam betekent "Haven van Vrede". De stad begon als een kleine vissershaven in het midden van de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar een kreek wou ombouwen tot een veilige haven en handelsplaats. Nu is het een drukke metropool met 1.5 miljoen inwoners en een haven waar Arabische shows afwisselen met grote oceaanschepen.

Alles over Dar es Salaam

Kilimanjaro

De bekendste plek in het land is de berg Kilimanjaro, ook bekend als "het dak van de wereld". Deze kolos is de hoogste vrijstaande berg ter wereld en één van de grootste vulkanen die ooit uit de aardkorst tevoorschijn kwamen. Op heldere dagen kan men hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien.

Alles over Kilimanjaro

Lake Manyara

Het serene en prachtige Lake Manyara National Park wordt in de literatuur vaak onderschat; veel bezoekers zijn vaak verbaasd hoe mooi het park eigenlijk is. Het is de enige plek ter wereld waar de leeuw in de acaciabomen kruipt, om te rusten op de takken. Erg bijzonder!

Alles over Lake Manyara

Ngorongoro

In het Ngorongoro conservation area bevindt zich de indrukwekkende Ngorongoro krater. Dit is de krater van een vulkaan die waarschijnlijk al 250.000 jaar uitgedoofd is. Van bovenop de krater (die 20 km breed en 600 m hoog is) is het uitzicht misschien niet zo indrukwekkend. Maar, eens men door de overvolle jungle weer zijn weg naar beneden heeft gebaand, wordt men wel degelijk geïmpressioneerd.

Alles over Ngorongoro

Serengeti

Het Serengeti National park met een omvang van 14.763 km² is het meest bekende wildreservaat van Tanzania. Men kan hier een glimp opvangen van hoe Oost-Afrika er moet uitgezien hebben voor de komst van de "grote blanke jagers". De beste tijd om hier te komen is van december tot mei. Je kunt dan de grote “migratie” volgen van de gnoe's en de zebra’s, achtervolgt door roofdieren op zoek naar een maaltijd.

Alles over Serengeti

Zanzibar

Op het voormalige slaveneiland Zanzibar tref je zowel specerijen- plantages als witte stranden en wuivende palmen. Zanzibar is wereldwijd bekend als het 'kruideneiland', en sinds lang vindt men op het eiland grote kruidnagel- en kokospalmenplantages.

Alles over Zanzibar