Vakantie Zanzibar

Op het voormalige slaveneiland Zanzibar tref je zowel specerijen- plantages als witte stranden en wuivende palmen. Zanzibar is wereldwijd bekend als het 'kruideneiland', en sinds lang vindt men op het eiland grote kruidnagel- en kokospalmenplantages. Een spice tour duurt ongeveer 5 uur en is uitermate interessant: men kan er zien hoe kokosnoten, bananen, peper, cacao, limoenen, vanille, apenootjes en nog veel meer groeien.

De naam Zanzibar roept exotische en romantische beelden op. Zanzibar is eigenlijk de naam van twee eilanden samen, namelijk Unguja en Pemba. Het stadje Zanzibar ligt op Unguja, het eiland dat algemeen als "Zanzibar" wordt aangeduid. Zanzibar is één der mooiste eilanden in de wereld, een juweel in de Indische Oceaan. Het is vanaf deze kusten dat de grote Europese ontdekkingsreizigers Burton, Speke, Kraph, Reubman en Livingstone hun expedities naar het binnenland van Afrika begonnen.

Zanzibar's Stone Town is een fascinerende plaats om te wandelen en in te "verdwalen". Het is een chaotisch labyrinth van draaiende straatjes met witgewassen huizen met prachtig gebeeldhouwde deuren. Er is een eindeloze rij van winkeltjes, bazaars, moskeeën, gerechtshoven en forten, twee voormalige paleizen van de Sultan, twee grote kathedralen, oude koloniale huizen een publiek badhuis in Perzische stijl en een bizarre collectie van vreemde consulaten. De vele smalle steegjes van het oude stadje zijn een levendige herinnering aan de lange en kleurrijke geschiedenis van het eiland.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen