15-daagse groepsrondreis Noord-Thailand

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Bangkok

 • Dinner Cruise over de Chao Praya rivier

  THB 1000 - 1300 p.p.

  Een unieke kans om ‘s avonds te genieten van de vele verlichte tempels én romantisch te dineren tijdens deze dinnercruise over de Chao Praya River. U vaart de rivier af in een prachtige traditionele houten rijstboot, onder het genot van traditionele Thaise livemuziek en een lekker Thais diner. Dit diner is op basis van internationaal gezelschap. 

  Prijs voor 1-19 personen: THB 1300 p.p.
  Prijs voor 20-24 personen: THB 1100 p.p.
  Prijs voor > 25 personen: THB 1000 p.p.

 • Calypso Cabaret

  THB 900 p.p.

  Voor een avond vol met lachen, verblindende lichten, plezier en mooie ‘ vrouwen’  bent u bij het Calypso Caberet aan het goede adres. Het is een wervelende show die getuigt van klasse. In een intieme setting volgen de vele showblokken met schitterende kostuums, dans en afwisselende muziek elkaar snel op. Een klein detail: alle 'vrouwelijke' artiesten zijn in werkelijkheid geboren als mannen! Na de show kunt u met de 'dames' op de foto. Minimaal 4 personen.

 • Chinatown wandeltocht

  THB 1650 p.p.

  Bangkok’s 200 jaar oude Chinatown is een wirwar van lokale markten, Chinese tempels en heel veel eetkraampjes op straat. Per tuk tuk, het lokale typische Thaise vervoersmiddel, gaan we op pad. We beginnen de avond met een drankje (inclusief) in een lokale rooftop bar met uitzicht over de rivier. Vanuit hier maken we een ontdekkings wandeltocht door Chinatown en zult u verschillende  lokale specialiteiten proeven bij de verschillende eetkraamjes en Chinese restaurants. We genieten ook van een heerlijk diner. Minimaal 2 personen.

Optionele excursies in Chiang Mai

 • Traditionele Thaise massage

  THB 550 p.p.

  Deze Thaise ontspanningsmassage, die dateert uit de Ayutthaya-periode, mag u absoluut niet missen. De totale massage duurt ca. twee uur en na afloop voelt u zich weer als herboren. Tijdens deze massage bent u gekleed in een zijden of katoenen pyjama. Minimaal 2 personen.

 • Thaise kookcursus

  THB 900 p.p.

  Met deze kookcursus krijgt u de mogelijkheid om Thais eten te leren koken in een traditionele Thaise omgeving. Uiteraard met de hulp van bekwame en vriendelijke instructeurs die de geheimen van de Thaise keuken aan u willen doorgeven. Tijdens deze excursie steekt u zelf de handen uit de mouwen. Wanneer u de cursus afgerond heeft dan bent u een ervaring rijker over de Thaise keuken. Een onvergetelijke ervaring van circa een halve dag en op basis van internationaal gezelschap!

 • Doi Inthanon National Park

  THB 2050 - 2600 p.p.

  We maken een prachtige excursie naar het Doi Inthanon National Park waar men een enorme verscheidenheid aan fauna en flora vindt. Het laagland is warm en droog maar op de 2,565 meter hoge top voelt het klimaat eerder Canadees dan Thais, een aangename verkoeling! Bovendien zijn er in het park prachtige watervallen, waarvan we er enkele zullen bezoeken zoals bijvoorbeeld de Wachiratarn waterval. Eén van de hoogtepunten is zonder twijfel een wandeltocht onder begeleiding van een lokale gids. Deze wandeling neemt ons mee door de groene natuur, langs watervallen en rijstvelden. Na de lunch rijden we naar het hoogste punt van het park.  Indien er voldoende tijd over is bezoeken we op de terugweg een uitzichtpunt en de pagoda’s die zijn toegewijd aan de Koning en Koningin. Deze excursie duurt een hele dag. Minimaal 2 personen.

  Advies: Neem goede wandelschoenen, zwemkleding en handdoek (afhankelijk van het seizoen) en warme kleren mee aangezien het op de top best koud kan zijn.

  Prijs voor 2 personen: THB 2600 p.p.
  Prijs voor 3-14 personen: THB 2200 p.p.
  Prijs voor > 15 personen: THB 2050 p.p.

 • Elephant Nature Park (t/m vertrek 14 oktober 2019)

  THB 2500 p.p.

  Elephant Nature Park levert een bijdrage aan het overleven van de zeer bedreigde olifanten. Het bezoek aan dit park stimuleert het begrip voor de natuurlijke situatie en omgeving van de olifanten. Het park is ook de thuisbasis voor tal van andere bedreigde of verwaarloosde dieren. In dit park worden de dieren niet gebruikt om op te rijden of om trucs te laten doen maar worden op een natuurlijke wijze verzorgd en behandeld. In de ochtend vertrekken we naar het Elephant Nature Park. Na een ongeveer twee uur durende prachtige rit door het landschap van Noord-Thailand, komen we bij het park aan. Na een korte introductie krijgt u een rondleiding door het park om vervolgens van een vegetarische lunch te genieten. In de middag mag u helpen met het voeden van de olifanten en ziet u ze in het water spelen. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel. Deze excursie duurt een hele dag en is op basis van internationaal gezelschap.

 • Khantoke diner

  THB 650 - 750 p.p.

  Het Khantoke diner is een kennismaking met de Lanna cultuur. Het eten wordt geserveerd op lage ronde tafeltjes; een Khantoke. Oorspronkelijk waren deze tafeltjes van teakwood. Het Khantoke dinner wordt aangekleed met tradionele Noord-Thaise dansen. Deze dansen zijn heel gevarieerd en bijzonder. Bij aankomst zal het vriendelijke personeel u naar uw plaats begeleiden om vervolgens uw drankjes en de Khantoke te serveren. Ga er rustig bij zitten en geniet tijdens het lekkere eten van de klassieke Noord-Thaise dans en muziek.

  Prijs voor 1-3 personen: THB 750 p.p.
  Prijs voor > 4 personen: THB 650 p.p.

 • Fietstocht omgeving Chiang Mai

  THB 1050 - 1250 p.p.

  Ontspannende fietstocht buiten Chiang Mai door een mooi landschap. U komt onder andere door rijstvelden, langs folkloristische dorpjes en interessante tempels. U wordt begeleid door ervaren lokale gidsen die een aantal interessante stoppen inlassen. Voor iedereen met een redelijke conditie te doen. Men fietst op goede kwaliteit comfort bikes en de totale afstand is ca. 27 km. Voor 500 THB extra heeft u de mogelijkheid om een elektrische fiets te huren. Deze excursie duurt circa een halve dag.

  Prijs voor 1-3 personen: THB 1250 p.p.
  Prijs voor > 4 personen: THB 1050 p.p.

 • Flight of the Gibbon

  THB 2500 p.p.

  Deze excursie biedt een unieke ervaring voor zowel jong als oud! U wordt meegenomen op een reis door de boomtoppen van de prachtige jungle van Chiang Mai. Het parcours telt 20 platforms en onder professionele begeleiding zweeft u door de boomtoppen middels een parcours van kabels en bruggen. Het project is 100% ecologisch en een deel komt ten goede aan het behoud van de Gibbon. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Kanta Elephant Sanctuary (vanaf vertrek 15 oktober 2019)

  THB 1500 p.p.

  In Kanta Elephant Sanctuary kunt u terecht voor een fantastische ervaring met de Aziatische olifant. In dit park worden de dieren niet gebruikt om op te rijden of om trucs te laten doen maar worden op een natuurlijke wijze verzorgd en behandeld. 

  Voor dit halve dag programma wordt u opgehaald in uw hotel in Chiang Mai en rijdt u door het prachtige landschap in ruim een uur naar het park. Bij aankomst krijgt u een rondleiding door de begeleiders van het park en ontmoet u de olifanten in hun natuurlijke omgeving. U mag gelijk mee helpen met het voorbereiden van wat fruit dat u vervolgens zelf mag voeren aan de olifanten. Uiteraard is er voldoende tijd om alles te weten te komen over deze prachtige dieren en kunt u met ze op de foto! Daarna wandelt u met de olifanten naar de grote vijver waar ze lekker gaan badderen en u ze kunt zien spelen in het verkoelende water.

  Aan het eind van deze excursie krijgt u thee, koffie en water met wat seizoensfruit aangeboden voordat u weer wordt teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap. 

 • Khantoke diner

  THB 650 p.p.

  Het Khantoke diner is een kennismaking met de Lanna cultuur. Het eten wordt geserveerd op lage ronde tafeltjes; een Khantoke. Oorspronkelijk waren deze tafeltjes van teakwood. Het Khantoke dinner wordt aangekleed met tradionele Noord-Thaise dansen. Deze dansen zijn heel gevarieerd en bijzonder. Bij aankomst zal het vriendelijke personeel u naar uw plaats begeleiden om vervolgens uw drankjes en de Khantoke te serveren. Ga er rustig bij zitten en geniet tijdens het lekkere eten van de klassieke Noord-Thaise dans en muziek. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

Optionele excursies in Chiang Rai

 • Traditionele Thaise massage

  THB 550 p.p.

  Deze Thaise ontspanningsmassage, die dateert uit de Ayutthaya-periode, mag u absoluut niet missen. De totale massage duurt ca. twee uur en na afloop voelt u zich weer als herboren. Tijdens deze massage bent u gekleed in een zijden of katoenen pyjama. Minimaal 2 personen.

Optionele excursies in Hua Hin

 • Thaise boksles

  THB 400 p.p.

  Thaiboksen (Thai: Muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair. Het huidige Muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst Krabi Krabong. Wanneer een Krabi Krabong vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt Muay-Boran genoemd. Vanuit het dodelijke Muay-Boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte Muay Thai ontstaan. Leer de basistechnieken in een traditionele boksschool in Cha-am,  de Chokdee gym. De instructeur was een zeer begaafde bokser en hij staat klaar om zijn passie met iedereen te delen. Door zijn ruime ervaring kan hij snel dingen aanleren aan mensen van alle niveau’s, zelfs diegene die nog nooit een bokshandschoen aangeraakt hebben. Een Muay Thai training duurt ongeveer 1,5 uur en is open voor iedereen: mannen, vrouwen, jong en oud. Ervaar en leer de populairste nationale sport van Thailand en neem deel aan onze training. Voor de training hoeft u alleen een korte broek en een handdoek mee te nemen. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Fietstocht door Hua Hin

  THB 1250 p.p.

  'Ontmoet lokale vissers, Thaise jeugd, bezoek een lokale markt, een Thaise boksschool, het karakteristieke treinstation van Hua Hin, tempels, de apenheuvel, geniet van prachtige vergezichten en een breed zandstrand. Voor diegenen die de stad Hua Hin en haar geschiedenis beter willen leren kennen, van fietsen houden en het buitenleven op prijs stellen, is deze excursie een aanrader! Onze ervaren gidsen zullen u van dienst zijn en zullen uw Hua Hin fietsexcursie tot een onvergetelijke tour maken. 
   
  Tijdens onze Hua Hin fietsexcursie maakt u kennis met de culturele achtergronden van Hua Hin en krijgt u inzicht in het leven in de stad en op het platteland. Deze excursie duurt circa een halve dag en is op basis van internationaal gezelschap. 

 • Olifant spotten in Kuiburi

  THB 2100 - 3200 p.p.

  Met deze trip in het Kuiburi Nationaal Park komt u dichterbij het grootste dier van de jungle; de olifant. Het park ligt op bijna twee uur rijden in zuidelijke richting. In Thailand leven nog maar een paar honderd wilde olifanten en met deze trip heeft u de kans om er een paar met eigen ogen te zien. De eerste stop is bij het Ranger Station waar we de kans krijgen om de Oriental Pied Hornbill te zien, een tropische vogel met een gigantische snavel. Bij de tweede stop grijpen we de kans om wilde olifanten te zien eten en baden aan de bosrand. Gedurende de trip bestaat er de kans dat we ook nog andere dieren te zien krijgen zoals bizons, herten (Barking Deer) en tropische vogels. Tijdens de trip zal er voor een simpele dinerbox worden gezorgd. Deze excursie duurt circa een halve dag.

  Prijs voor 2-3 personen: THB 3200 p.p.
  Prijs voor > 4 personen: THB 2100 p.p.

 • Petchaburi stad

  THB 1900 - 2700 p.p.

  De stad Petchaburi is een charmante plaats aan de hoofdweg richting het zuiden. Deze plaats heeft nog enkele tempels en bijzondere artefacten die sterk verbonden zijn met de voormalige hoofdstad Ayuthaya. Een van de beste voorbeelden hiervan zijn de muurschilderingen die in Petchaburi te vinden zijn. Ook is er op de berg in Petchaburi een prachtig paleis dat omgebouwd is tot nationaal museum. Dit is dan ook een prachtig fenomeen om eens te bezoeken.
  De tour die wij aanbieden geeft u de kans om de echte stad Petchaburi te ontdekken. Zo zullen wij beginnen met een bezoek aan de dagelijkse verse markt. Hier kunt u genieten van de echte Thaise ingrediënten die worden gebruikt om heerlijk Thais eten mee te maken. Er is dan ook een gezegde in deze plaats en dat is: als je deze markt niet bezoekt dan heb je niet het echte Thailand gezien. 
  Vervolgens zullen wij doorgaan naar het hart van Petchaburi stad. hier zullen we het Prominent Prang monument gaan bezoeken. Dit is gelegen in de Wat Mahathat tempel. Het Prominent Prang monument laat een indrukwekkende architectuur zien uit de Ayuthaya periode. Dit prachtige monument is omringt met boeddha afbeeldingen en een kleine kapel.
   We zullen de reis voortzetten naar het schitterende  zomer paleis van koning Rama de 4e. Dit paleis is ook wel bekend als het Phranakhonkiri paleis en zijn rol in de bekende speelfilm The King and I. Hier kunnen we genieten van het koninklijke erfgoed dat in het paleis te vinden is. Vanaf het paleis kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad Petchaburi. Voordat we onze reis voortzetten zullen we eerst genieten van een lunch. Na de lunch gaan we door naar de Khao Luang grot. Deze groot heeft meer dan 170 Boeddha afbeeldingen binnenin. Na de grot zullen we doorgaan naar een tempel die door de bevolking als cultureel erfgoed wordt gezien. 
  Na het zien van deze prachtige tempel zullen we doorgaan naar Maruka Tavawan paleis. Dit paleis is ontworpen door koning Rama de 4e en is gebouwd in 1924, dit paleis wordt ook wel gezien als het paleis van de liefde en de hoop. Na het paleis zullen we rustig terug gaan naar het hotel. Deze excursie duurt circa een hele dag.

  Prijs voor 2-3 personen: THB 2700 p.p.
  Prijs voor > 4 personen: THB 1900 p.p.

 • Pa-La-U waterval

  THB 1900 - 2700 p.p.

  De Pa-La-U Waterfall maakt deel uit van het Kaeng Krachan nationaal park. Het bevind zich op zo’n 60 km ten westen van Hua Hin. De omgeving van de Pa-La-U Waterfal is ook heel bijzonder door de bossen die meer dan 1000 jaar oud zijn. Dit bos wordt dan ook wel bewoond door verschillende zeldzame dieren. Onze trip begint in de morgen met een rit richting de bergen en de grens met Myanmar. Vervolgens zullen we hier gaan rondtrekken door het regenwoud met als uiteindelijk doel bij de de Pa-La-U Waterfal uit te komen. Onderweg komen we verschillende kleine watervallen met karpers tegen en horen we de verschillende geluiden van de jungle. Met enig geluk spotten we verschillende vogelsoorten en zien we apen rondslingeren door de bomen. Na ons bezoek aan de waterval zullen we genieten van een lunch bij een lokaal restaurant. Na de lunch keren we terug naar Hua Hin.

  Prijs voor 2-3 personen: THB 2700 p.p.
  Prijs voor > 4 personen: THB 1900 p.p.

 • Siam Cruise

  THB 1800 p.p.

  'Een populaire, veelzijdige trip welke voor iedereen wat heeft te bieden. Een relaxte dagtrip welke ons op de meest mooie plekken brengt. Hier gaat u aan boord van de Mai Tai en wordt er gekoerst naar ‘Dolphin Bay’, waar roze dolfijnen leven. Van nature zijn ze erg nieuwsgierig en met een beetje geluk komen ze een kijkje nemen bij de boot. Dan cruist u verder naar Monkey Island waar u aan land gaat en vriendelijke aapjes kan spotten. Naderhand wordt er, aan boord van de Mai Tai, een heerlijk visbuffet inclusief vers fruit, thee en koffie verzorgd. Ook is er voldoende tijd beschikbaar om heerlijk af te koelen in het water en om te genieten van de prachtige omgeving. Rond 16:30 wordt u middels een busje terug naar uw hotel gebracht. Deze excursie duurt circa een hele dag en is op basis van internationaal gezelschap.

 • Snorkelen bij Koh Talu

  THB 2400 p.p.

  De dag trip naar het Koh Talu eiland is wat verder weg dan de andere excursies maar is wel een absolute aanrader! Koh Talu ligt op ongeveer 2 uur ten zuiden van Hua Hin. U vertrekt om 06:00 uur uit het hotel en om 10:00 uur vertrekt de boot uit Bang Saphannoi. De schippers hebben alles aan boord om te gaan snorkelen, evenals zwemvesten en een lunch. Tijdens het snorkelen is het mogelijk om een verscheidenheid van vissen en koraal te zien. Een aanrader voor jong en oud. Deze excursie duurt circa een hele dag en is op basis van internationaal gezelschap.

 • Wildlife Rescue Center

  THB 1300 - 1800 p.p.

  Tijdens deze dagexcursie brengt u een bezoek aan het Wildlife Rescue Centre. In dit centrum worden wilde dieren opgevangen die voorheen werden gebruikt voor commerciële doeleinden in de toeristenbranche of als huisdier werden gehouden. Het Wildlife Rescue Center, op zo’n 30 km in het binnenland van de badplaats Cha-am is een prachtig natuurgebied, gedoneerd door de Kao Look Chang Tempel, waar deze mishandelde dieren worden ondergebracht en liefdevol worden verzorgd met als doel resocialisatie. Voor sommige dieren is dit echter niet meer mogelijk en deze krijgen in het reservaat een veilige oude dag. In principe zijn alle dieren in nood welkom. Daarnaast variëren de hoeveelheden van elk diersoort constant. In de ochtend ziet u alle 400 geredde diersoorten in het Wildlife Rescue Center en hoort u hun verhalen en waarom ze in het centrum leven. Zo zijn er bijvoorbeeld veel zieke dieren, aapjes die zijn aangereden of dieren die uit de dierenhandel zijn gered. Aan het eind van de ochtend wordt er een lunch verzorgd. In de middag neemt u een kijkje bij de olifanten en leert u over hun verhaal en hoe ze zijn uitgebuit door toeristische attracties en gedwongen werden om mensen te vervoeren en trucs uit te voeren. Niets van dit alles komt u in dit toevluchtsoord tegen, maar u ervaart het natuurlijke gedrag van de olifant. U aanschouwt hoe de olifant zijn dagelijkse bad neemt en u heeft de mogelijkheid de olifant te voeden. Als u geluk heeft ziet u zelfs hoe een dierenarts een geredde olifant behandelt. Aan het eind van de dag is er het vervoer terug naar uw hotel. Deze excursie duurt circa een hele dag en is op basis van internationaal gezelschap. 

  Prijs voor volwassenen: THB 1800 p.p.
  Prijs voor kinderen (7-12 jaar): THB 1300 p.p.

Optionele excursies in Phitsanulok

 • Samlor tour met diner

  THB 900 p.p.

  U kunt Phitsanulok óók verkennen per fietstaxi "Samlor". We bezoeken de avondmarkt waar we de plaatselijke folklore "Vliegende Morning Glory Groenten Show" bijwonen. De kok gooit een handvol waterkers in een gloeiendhete wok waardoor een vuurbal ontstaat van soms wel enkele meters hoog. En....wie durft het aan om zéér bijzonder lokale snack te proeven? Laat u verrassen! Hierna volgt een heerlijk diner in een plaatselijk restaurant aan de rivier waar de Thaise bevolking zelf ook gezellig met familie en vrienden afspreken. Minimaal 4 personen.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).