22-daagse groepsrondreis Emerald (t/m 2019)

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U verblijft gedurende uw rondreis in zorgvuldig geselecteerde hotels die het beste aansluiten bij de beleving van de reis en de bestemming. Hierbij houden we altijd rekening met de service en kwaliteit die u van FOX mag verwachten. De unieke ligging, de sfeer, het  serviceniveau, de kwaliteit of de stijl van de accommodatie speelt altijd mee in onze selectie. Daardoor kan het voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Een enkele keer komt het voor dat de reden hiervoor is dat er geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn.

  Uw kamer is altijd voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet en veel hotels hebben een zwembad.

  Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

 • Beste reistijd

  Thailand heeft een tropisch klimaat, het hele jaar door is het er warm en soms ook wat vochtig. Globaal kent het land drie verschillende seizoenen. Het droge en wat koelere seizoen valt van november tot en met maart. Deze periode kent aangename temperaturen en vooral in het noorden en westen van het land valt weinig neerslag. Ook hebben deze maanden de meeste zonuren.

  Van april tot en met mei is de warme periode in Thailand. Met maximum temperaturen tussen de 30 en 35 graden en weinig neerslag is het de heetste periode van het jaar.

  Van juni tot en met oktober is het regenseizoen. Dit betekent echter niet dat het de hele dag regent. De regent komt voor in heftige, maar korte buien, meestal aan het eind van de dag. Na de bui klaart het doorgaans snel weer op en gaat de zon weer schijnen. Reizen in deze periode heeft als voordeel dat het overal een stuk minder druk is in Thailand.

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraagt 220 Volt. In de meeste hotels kunt u uw accu’s en batterijen eenvoudig opladen, in sommige hotels is daar een "wereldstekker" voor nodig.

   Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  U kunt in Thailand de meest fantastische maaltijden bestellen. De Thaise gerechten zijn vaak lekker pittig en veelal zeer verfijnd en de basis is vaak rijst of noedels, gecombineerd met verse groenten en een vlees- vis- of kipgerecht. Wanneer u uw gerecht niet te pittig geserveerd wilt hebben, kunt u er even "Mai Pet" bij vermelden. Daarnaast worden er veel internationale gerechten geserveerd.

  De Thaise keuken is heel voedzaam en eten is in principe overal veilig. Toch kan het voorkomen dat u last krijgt van maag- en darmstoornissen. Vaak komt dit door oververmoeidheid, het drinken van ijskoude drankjes en temperatuurverschillen en niet direct door het eten.

  Om maag- en darmklachten te voorkomen zijn de volgende punten zeer belangrijk: niets eten dat ongekookt is of vooraf is geschild, zeker geen leidingwater drinken en geen salades eten op plaatsen die U niet vertrouwd. Wanneer u toch last krijgt, kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Thailand kent enorm veel exotisch fruit, zoals: mango's, verse ananas, rambutans, bananen en papaja’s en die smaken het lekkerst wanneer ze vers geplukt zijn! U zult ze in overvloed aantreffen bij de buffetten en in de stalletjes langs de weg. 

  Het kraanwater is NIET drinkbaar, daarvoor koopt u water in flessen en dit gebruikt u ook om uw tanden mee te poetsen. Alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals diverse exportbieren. Het lokale Singha bier en de Mekong whisky zijn prima te drinken en een Pina Colada met vers ananassap smaakt in Thailand lekkerder!

 • Fooien

  Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens uw reis verrichten tientallen personen diensten voor u, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van uw rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat u niet de hele dag naar uw portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten.  Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. U kunt op die manier rustig van uw vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als u twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

  Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Data en Prijzen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn, ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid is de Thaise Baht. De hoogste waarde in bankbiljetten is 1000 Baht. Met uw bankpas en creditcard kunt u bijna overal in Thailand zelfs in de kleinste dorpjes, eenvoudig en snel geld uit de geldautomaat halen. Maar uw bankpas moet wel geschikt zijn voor gebruik in het buitenland en voor elke transactie betaalt u kosten. Uw Mastercard of Visa Card wordt op de meeste plaatsen, zoals hotels en winkels, zonder problemen geaccepteerd, maar daar heeft u nu ook een pincode voor nodig. Alleen een handtekening is niet meer voldoende! Probeert u kleine bedragen het liefst zoveel mogelijk contant te betalen.

  Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar af en toe voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Direct vreemde valuta bestellen
  via GWK Travelex?

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Consulaat Thailand:
  De Lairessestraat 127
  1075 HJ Amsterdam
  Tel: 020 465 1532
  Fax: 020-465 1543
  Email: thaiconsulate.amsterdam@gmail.com

  Tourism Authority of Thailand
  1118 ZX Schiphol
  Tel: 0900 - 0400 222
  Email: info@thaisverkeersbureau.nl
  Internet: www.tourismthailand.org

  Nederlandse Ambassade in Thailand:
  15 Soi Tonson, Ploenchit Road
  Lumpini, Pathumwan
  Bangkok 10330
  Tel: 0066 (0)2 309 5200
  Fax: 0066 (0)2 309 5205

 • Paspoort en Visum

  LET OP: De bepalingen voor het toewijzen van visa bij aankomst te Thailand zijn gewijzigd. Onderstaande bepalingen zijn reeds van kracht.

  Wanneer u met een internationale vlucht te Thailand arriveert krijgt u bij de immigratiedienst op het vliegveld een visum met een geldigheidsduur van maximaal 30 dagen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Indien u langer dan 30 dagen verblijft kunt u op basis van dit visum op het Immigratiekantoor te Bangkok eenmalig een verlenging kopen voor de duur van maximaal 14 dagen. Overschrijding van uw toegestane verblijfsduur is strafbaar.

  Heeft u een reis geboekt waar u tijdens de reis via een buurland Thailand binnenkomt, dan krijgt u via de Immigratiedienst een visum voor een verblijf van maximaal 15 dagen. Dit visum is kosteloos. Dit visum kunt u maximaal met 7 dagen verlengen door bij de Immigratiedienst te Bangkok een verlenging te kopen.

  Adres:
  Government Center Chaengwattana Building B , No. 120 (close to the Department of Consular Affairs, Ministry of Foreign Affairs, Chaengwattana Road.)
  Moo 3 , Chaengwattana Road, Soi 7,
  Tungsonghong Sub-District , Laksi District, Bangkok 10210
  Tel : 0-2141-9889
  Fax : 0-2143-8228

  Maximale verlenging: indien bovenstaande mogelijkheden niet op uw verblijfsduur te Thailand van toepassing zijn raden wij u aan vóór vertrek de Nederlandse Visumdienst te raadplegen. Hier kunt u voor vertrek een 60-daags visum kopen. Zie www.visumcentrale.nl.

  Wij wijzen u op het feit dat u zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit en bij u hebben van de vereiste geldige documenten. Indien uw reisdocumenten niet in orde zijn, waardoor uw reis niet of deels kan plaatsvinden, kunt u hiervoor geen aanspraak maken op FOX.

   

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen. Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis. Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben.

  U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  • Fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
  • Telefoonnummer alarmcentrale
  • Telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
  • Kopie van uw polis van uw reisverzekering
  • Kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen)
  • Telefoonnummer en e-mail adres van FOX Verre Reizen
  • Geld, bankpas en evt. creditcard
  • Vergeet uw pincode niet, ook niet van creditcard!

 • Reisbegeleiding

  Tijdens uw rondreis wordt u begeleid door een Nederlandse of Engelssprekende reisleider. Deze woont vaak op de bestemming en spreekt Nederlands of Engels, waardoor u veel informatie krijgt over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. De reisleider verwelkomt u bij aankomst op de luchthaven of in het hotel, en draagt zorg voor het hele organisatorische aspect van uw rondreis. De reisleider gaat de hele reis met u mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, de excursies en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen.

  De reisleider is uw aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn uiterste best doen om uw vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Rookverbod

  Met ingang van november 2017 is roken op 20 populaire stranden in Thailand verboden. Uit onderzoek blijkt volgens de autoriteiten dat sigarettenpeuken een grote schade toebrengen aan het milieu. 

  Er komen speciale rookplekken voor wie niet zonder sigaret kan. Wie toch een sigaret opsteekt op het strand zelf, kan een boete krijgen van maximaal 100.000 baht (ruim 2.500 euro) of zelfs een celstraf riskeren tot een jaar.

  Daarnaast is het gebruik van elektronische sigaretten ook verboden.

   

 • Souvenirs

  In Thailand is werkelijk van alles te koop en zeker voor kooplustigen is Thailand een waar paradijs. U kunt kleding laten maken, die vaak al binnen 24 uur wordt afgeleverd of bestaande kleding laten namaken.

  In de warenhuizen en winkelcentra kunt u naast luxe artikelen ook souvenirs kopen variërend van: houtsnijwerk, batik, T-shirts, gouden en zilveren voorwerpen, bijzondere sieraden en nog veel meer.

  Onderweg zijn, op lokale markten en in kleine winkeltjes, veel typisch Thaise souvenirs te koop, maar hier moet u zeker afdingen! Afdingen is een sport en gaat met veel show gepaard. Let op de zeer strenge douanerichtlijnen met betrekking tot vrije invoer.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon en internet

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Thailand niet moeilijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik en kunt u eenvoudig gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wees voorzichtig met het bellen vanaf uw mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen. Hierop kunt u kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kunt u deze bij een telefonie winkel aanschaffen.

  Internet is overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden, en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl u in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houdt u er rekening mee dat Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes.

 • Tijdsverschil

  Het tijdverschil met Thailand bedraagt in de zomermaanden 5 uur. In de wintermaanden is het in Thailand 6 uur later.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Geadviseerd worden de vaccinaties: DTP en Hepatitis A en B.

  Op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vindt u een GGD bij u in de buurt.

  Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

  In Thailand komt het Zika virus voor. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. De aanwijzingen dat het Zika-virus, als zwangere vrouwen worden besmet met dit virus, een ernstige afwijking kan veroorzaken bij de ongeboren vrucht zijn alleen maar sterker geworden. De adviezen van RIVM aan zwangere vrouwen en hun partner zijn dan ook nog steeds van kracht, zie www.rivm.nl/zikavirus voor meer informatie.

  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Het beperkt gebruik van Immodium tabletten uitkomst bieden, maar in zo’n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over malariapillen en eventuele vaccinaties, die op uw reis noodzakelijk kunnen zijn. U kunt u de Reisdokter op deze dag ook consulteren: U krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze vaccinaties. Helaas niet alle.De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Over het algemeen is Thailand voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

  Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dient u ook in dit land goed op te letten op uw bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet u extra op uw spullen passen.

  Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat uw kamersleutels achter bij de hotelreceptie als u het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die u onderweg nodig heeft kunt u het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder uw kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van uw waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet.

  Waardevolle sieraden kunt u het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  Het verkeer in de grote steden kan het beste worden vergeleken met een mierenhoop. Auto's, brommers, fietsen, bussen, tuk tuks en voetgangers bepalen het straatbeeld. Er wordt links gereden en een claxon en uitermate goed opletten is, zeker in Bangkok, absoluut noodzakelijk omdat daar soms twaalfbaanswegen dwars door de stad lopen. Een fascinerend gezicht!

  De tuk tuk is in deze gigantische stad het vervoersmiddel bij uitstek en een ritje gaat snel en is goedkoop. Om onaangename misverstanden te voorkomen is het verstandig om, voordat u instapt, de ritprijs af te spreken. Stevig onderhandelen is een must! Taxi’s vindt u vooral in de grote steden en kunt u via de hotelreceptie bestellen. Eis altijd dat de meter aan staat!

  Welk transportmiddel u ook gebruikt: van tevoren de prijs afspreken en uw hoteladres in het Thais bij u hebben, zodat men u weer terug kan brengen. Bangkok beschikt over een modern metrosysteem, waarmee u zich goedkoop, makkelijk en snel kunt verplaatsen in Bangkok. Bovendien zijn de stations veilig, schoon en groot. Verder beschikt Thailand over een goed binnenlands luchtvaartnetwerk en goede spoorwegverbindingen.

 • Vlucht

  FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer u een reis boekt bij FOX vliegt u met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kunt u bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad ‘Data & Prijzen’.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar Thailand heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dient u rekening te houden met € 42,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 18 februari 2020 19:51 Tijdzone: SE Asia Standard Time

Lees alles over

Reis & Inspiratiedagen Thailand

Laat u informeren en inspireren in het FOX Theater in Hoofddorp.
Datum Aanvang Plaatsen
23-02-2020 12:00 49 Reserveer
29-03-2020 10:00 104 Reserveer
19-04-2020 10:00 133 Reserveer