Vakantie Khao Lak

Wat zegt het wanneer u in een badplaats veel Duitsers tegenkomt? Juist, dat u bent verzekerd van mooie zandstranden. Want daar houden onze oosterburen van. U zult ze dan ook zeker op bounty stranden als Pak Weep Beach en White Sand Beach van Khao tegenkomen.

Strandbestemming
Khao Lak aan de Andaman Zee is een heerlijke strandbestemming, niet ver van het levendige Phuket. Ideaal om even tot rust te komen - aan het begin of na afloop van een rondreis. Met heerlijke, sfeervolle resorts, gericht op het strand. De meeste bezoekers zijn hier simpelweg voor zon, zee en strand. Lekker badderen in de zee. Rustig een boekje lezen onder een palmboom met een lekker drankje binnen handbereik. Wat bijkleuren terwijl u geniet van een ontspannende massage. En de dag afsluiten met een heerlijk diner terwijl u geniet van een kleurrijke zonsondergang.

Natuurlijk is er meer. Voor de kust liggen de bij duikers, snorkelaars en natuurliefhebbers geliefde Similaneilanden. Deze vulkanische eilandengroep is uitgeroepen tot een heus nationaal park. De koraalriffen met hun overvloed aan zeeleven behoren tot de mooiste ter wereld. De hagelwitte, tussen uw tenen krakende zandstranden zorgen voor het optimale vakantiegevoel. In de tropische bossen krioelt het van de apen en op de stranden broeden zeeschildpadden. Het Royal Thai Navy Turtle Conservation Programme - niet ver van Khao Lak - verzamelt de schildpaddennestjes en zet deze bedreigde diersoort na zes maanden terug in de zee. Hun overlevingskans is zo veel groter.

Tsunami Museum
Khao Lak zelf heeft een gezellige markt en biedt sfeervolle restaurants. Ronduit indrukwekkend is een bezoek aan het Tsunami Museum. Op Tweede Kerstdag 2004 werd ook Khao Lak zwaar getroffen. Vloedgolven van wel 10 meter hoogte verwoesten de kustlijn, net als grote delen van het achterland. De bekende politieboot die twee kilometer landinwaarts werd teruggevonden is hiervan een stille getuige en dient als herdenkingsmonument. Gelukkig hebben vele toeristen dit idyllische kustplaatsje sindsdien aangedaan en zo de snelle wederopbouw bevorderd.

Ook het tropische achterland biedt volop excursiemogelijkheden. Bezoek de tropische Ton Chong Fa waterval of maak een riviertocht op een bamboevlot.
Khao Lak is simpelweg een heerlijk ontspannen badplaats voor jong en oud en een mooie uitvalsbasis om de kleurrijke omgeving te ontdekken.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen