Vakantie Khao Sok

Khao Sok National Park is met een oppervlakte van 739 km2 het grootste beschermde natuurgebied van Thailand. Het bestaat voor een groot deel uit tropisch regenwoud, maar herbergt ook een reusachtig meer, vele watervallen, spectaculaire kalksteenformaties, geheimzinnige grotten en veel wandelpaden, met name langs de rivieren in het gebied.

Khao Sok National Park - Duurzaam reizen in Thailand

Omdat Khao Sok National Park in een bergachtig gebied is gelegen en zowel de moesson uit het noordoosten (uit de Stille Oceaan) als het zuidwesten (uit de Indische Oceaan) krijgt te verwerken, heeft het gebied het hoogste neerslagcijfer van heel Thailand, namelijk 3500 mm per jaar. Het kan het hele jaar door regenen in het park, maar de natste periode is die van mei tot november. Het regenwoud hier is het oudste ter wereld. Dat komt doordat Thailand de laatste 160 miljoen jaar ongeveer op dezelfde plek is blijven liggen en daardoor weinig last heeft gehad van de ijstijden.

Spectaculaire dierenbevolking

Het park huisvest een uitgesproken rijke flora en fauna. Zo leven hier olifanten, beren, luipaarden, tijgers, panters, bosgemzen, bantengs (wilde runderen), gaurs (ook een type runderen), tapirs, herten, diverse apensoorten zoals gibbons, langoeren en makaken, en meer dan 175 vogelsoorten.

th_sok_neushoornvogel_b

Vleesetende planten

Ook de zeldzame Rafflesia, de grootste bloem ter wereld, die een diameter van wel 90 centimeter kan hebben, komt hier voor. Waar je in een woud in Europa of Noord-Amerika gemiddeld tien plantensoorten per hectare vindt, zijn dat er in Khao Sok meer dan 200! Daartoe behoren onder meer exotische vleesetende planten die naast insecten ook kleine ratten consumeren, maar ook ‘vriendelijker’ florasoorten als de vijgenboom, de bananenboom en de kokospalm.

Meet the elephant

Er zijn diverse tours door Khao Sok National Park te maken, waarbij u onder meer met een kano of kajak het schitterende Cheow Larn-meer verkent, wilde dieren spot, over kalksteenheuvels trekt en zich in een van de grotten kunt vergapen aan de duizenden vleermuizen, die je niet alleen kunt zien maar ook tamelijk goed kunt ruiken... De roeiers tijdens de kano en kayak tours komen uit de omliggende dorpen, op deze manier stimuleren we duurzaam toerisme in de regio.   

th_sok_kayak_f

TAT-logo

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen