Vakantie Koh Chang

Het Thaise Koh Chang ligt voor de kust van Cambodja aan de oostkant van de Golf van Thailand. Ideaal om heerlijk te chillen. Na Phuket is dit het grootste eiland van Thailand. Ooit een backpackersparadijs, vandaag de dag een nog niet door de grote massa’s ontdekt vakantie-eiland met heerlijke kleinschalige strandresorts en -bungalows. Van hagelwitte stranden, houten strandcafeetjes en -restaurants, idyllische baaien tot gezellige uitgaansgelegenheden en een overvloed aan groene natuur. De ontspannen sfeer en vriendelijke lokale bevolking dragen bij aan het ideale vakantieplaatje.

Cocktails, snorkelen en barbecues
We kunnen uiteraard alle excursies en bezienswaardigheden voor u op een rijtje zetten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel vakantiegangers Koh Chang bezoeken met maar één doel: lekker luieren. Cocktailtje hier, strandmassage daar en misschien een duik- of snorkelexcursie naar de beschermde koraalriffen voor de kust. Lekker shoppen en gezellig vakantieverhalen uitwisselen in één van de sfeervolle door palmen gedecoreerde strandbarretjes. 's Avonds lekker barbecueën. U zult zien, u raakt hier vanzelf in een heerlijk ontspannen vakantieritme.

Gemakshalve hebben de stranden hier naast Thaise ook Engelse benamingen. Aan de westkust - in de windluwte van het eiland - vindt u de meeste resorts. Zo is Klong Prao Beach geliefd om haar gezellige sfeer en uitzicht op de tropische eilandjes voor de kust. Voor de kraakwitte stranden als White Sand Beach/Hat Sai Khao - ook bekend om de kleurrijke 'sun downers' - moet u in het noorden zijn.

Jungletocht
Genoeg van al dat luieren op een zonnebedje en drinken van kokoswater met een rietje uit een vers gekapte kokosnoot? Een jungletocht door het tropische regenwoud, dat vergeven is met kraakheldere riviertjes, oogverblindende watervallen en een rijke flora en fauna is een mooi avontuur. Koh Chang betekent ‘olifanteneiland’ en u vindt er meerdere opvangplekken. Het fotogenieke Bang Bao, een vissersdorpje gebouwd op palen in zee, is ook een mooie uitstap. Met gezellige winkeltjes aan het einde van de pier en volop duik- en snorkelexcursiemogelijkheden. Een duik nemen bij de Khlong Phlu waterval, bereikbaar na een mooie boswandeling, is ook niet te versmaden.

Ach, het groene Koh Chang is gewoonweg een droomeiland. Heerlijk om te relaxen, ideaal voor duikers en met adembenemend mooie en nog ongerepte natuurschatten. Niets moet, alles mag.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen