Vakantie Koh Samed

Koh Samed, uitgeroepen tot nationaal park, ligt op ruim 200 kilometer ten zuidoosten van Bangkok en is een populair weekendstranduitstapje voor de meer welgestelde inwoners van de hoofdstad. Vooral het noordoostelijk deel van het eiland rond Hat Sai Kaew en het iets zuidelijker gelegen Ao Wong Deuan zijn levendig met volop strandbarretjes, watersporten, restaurants, entertainment en happy hour-vertier. Hat Sai Kaew heeft het grootste strand, ook wel ‘Diamond Beach’ genoemd. Aan de zuidzijde vind je een standbeeld van een prins en een zeemeermin die elkaar verliefd aanstaren.

Authentiek Koh Samed
Met 13 km² is het eiland lekker klein en overzichtelijk en goed aan te fietsen. Mag het wel een onsje minder qua drukte? Een gezonde dosis authentiek vind je afzakkend naar het zuiden. Met vooral aan de oostzijde een keur aan afgelegen, sodawitte strandjes en baaitjes zoals je mag verwachten op ansichtkaarten. Hier groeit de typische cajeputboom. Deze boom levert hoogwaardig brandhout en het hout is uitstekend geschikt voor het bouwen van boten. Het klimaat is hier ook nog eens droger met meer zonuren.

Sprookjesachtige zonsondergang
Het overzichtelijke Koh Samed is een mengeling van toeristische strandoorden en nog afgelegen en vredige paradijsjes meer in het zuiden. De keuze is aan jou.

Tip: voor een prachtige, bijna sprookjesachtige zonsondergang raden wij het meer mondaine Ao Prao aan de afgelegener westkust aan.