Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui is één van de mooiste tropische eilanden van Thailand met prachtige baaien, witte zandstranden, kristalhelder water en vele leuke restaurants, winkels en cafés. Samui heeft gelukkig nog steeds de lokale Thaise charme met kleine vissersdorpjes en kokosnootplantages kunnen behouden. Samui heeft voor elk wat wils en de afstanden zijn klein.

Chaweng en Lamai beach hebben vele trendy uitgaansgelegenheden, in Bophut en Maenam kunt u genieten van de relaxte Thaise sfeer met lokale eetstalletjes en verlaten stranden. Behalve zon, zee en stranden valt er op Samui ook wat te zien: aanraders zijn de apenschool, de watervallen van Hin Lad en Na Muang, Big Buddha en de tempel van Wat Phra Yai en de mooie vlindertuin. Daarnaast biedt Koh Samui een breed scala van activiteiten, waaronder scuba diving, snorkelen, mountainbiken en diverse health spa’s.

Monkey business op Samui
Kijk niet verbaasd als u op de bagagedrager van een scooter een aap ziet zitten. De berijder en de aap zijn namelijk op weg naar hun werk, want op het eiland worden apen getraind om van boomtop tot boomtop te springen om zo rijpe kokosnoten te plukken! Mannetjesapen plukken er wel 1000 per dag. Op Koh Samui kunt u zelf zo'n school bezoeken: absoluut een onvergetelijke ervaring.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven