Vakantie Koh Tao

Het knusse Koh Tao is onderdeel van de Samui-archipel, dat bestaat uit tientallen eilanden waarvan Koh Samui en Koh Phangan de bekendste zijn. Met slechts 21 km² is dit een heerlijk overzichtelijke vakantieparadijsje in de Golf van Thailand. Letterlijk vertaald betekent Koh Tao ‘schildpaddeneiland’, vernoemd naar de vorm van het eiland.

Onderwatersportmekka
Goed, zo idyllisch als het begin jaren tachtig, toen het eiland slechts één vakantieresort huisde, is het niet meer. Aanvankelijk bezocht door duikliefhebbers, trekt het eiland nu een breed publiek, van backpackers tot families met kinderen. Toch hangt hier nog steeds de relaxte ‘back to basics’-sfeer. Bovenal is Koh Tao door de jaren heen een onovertroffen onderwatersportmekka gebleven.

Snorkelen bij Koh Tao

We ontdekken de onderwaterwereld tijdens een leuke snorkeltocht

Niet verwonderlijk is Koh Tao rijk aan koraalriffen en glashelder zeewater. Voor de kust liggen ontelbare duiksites. Je hoeft hier niet speciaal een duikexcursie met een longtailboat te maken om het maritieme waterschoon te ontdekken. Snorkelen vanaf het strand is al een bijzondere ervaring. Ao Tanot Bay is zo’n perfecte locatie met prachtige koraalriffen. Rond een markante rots wemelt het van de exotische vissen. Aan dit lekker afgelegen strandje vindt u ook een barretje en restaurantje. Ook Sai Nuan Beach is vergelijkbaar mooi en rijk aan maritiem leven. Op open zee maak je zelfs kans de walvishaai te spotten, net als schildpadden, pijlstaartroggen en de vervaarlijke blauwvin trekkervis. Met zijn messcherpe tanden kraakt deze vis met gemak koraal en zee-egels.

Prachtige uitzichtpunten
Trek ook eens de groene heuvels in en ontdek kokosnootplantages en prachtige uitzichtpunten als Mango Viewpoint of John Suwan Viewpoint. Goed, beide zijn niet gemakkelijk te bereiken tussen de groene heuvels en eenmaal boven moet je ook nog een klein bedrag betalen, maar dan krijg je wel meer dan waar voor je geld.

Bijzonder: in de lokale sportschool kun je kickbokslessen te nemen. En als je de kans krijgt een toernooitje te bezoeken voor een bijzonder avondje uit, laat dit dan niet na.

 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen