Vakantie Krabi

Krabi is een populair en waanzinnig mooi gelegen plekje in het zuiden van Thailand. Krabi is de hoofdstad van de provincie en het district Krabi. Deze leuke plaats is ingesloten door de tropische jungle aan de ene zijde en een schitterende baai aan de andere zijde. Voor de kust liggen felgekleurde vissersboten en doemen onbewoonde bounty-eilandjes en fascinerende kalkformaties op vanuit de zee; alsof je naar een schilderij of een foto van National Geographic aan het kijken bent. De stranden van Krabi worden ook wel gezien als de mooiste stranden van heel Thailand.

Naast het heerlijke klimaat dat op Krabi heerst en de schitterende stranden, kent het eiland ook watervallen, oerwouden, tempels en nationale parken die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. De Tiger Cave Temple en de Wat Kaew Korawaram zijn prachtige tempels die tijdens een bezoek aan Krabi eigenlijk niet overgeslagen mogen worden.

Ook de actieve reizigers komen aan hun trekken op Krabi. Op Railay Beach kunnen rotsen worden beklommen en er bestaan ook mogelijkheden om met een kajak de zee op te gaan. In het Khao Phanom Bencha Nationaal Park kan een schitterende fietstocht gemaakt worden, maar is zonder fiets ook zeker een aanrader!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen