Vakantie Phi Phi

Met een beetje geluk escorteren roze dolfijnen in de visrijke wateren van de Andaman Zee je tijdens je boottocht naar het haventje van Koh Phi Phi Don. Hier vormen de azuurblauwe zee, tropische stranden, overvloedige koralen en de steile kalksteenrotsen samen een in elkaar overlopend natuurdecor. Deze eilandengroep aan de westkust van Thailand bestaat uit een zestal eilanden waarvan Koh Phi Phi Don de bekendste is.

De stranden, het poederwitte zand, de heldere zee en het groen zijn als uit een ansichtkaart tot leven gekomen zo mooi. De populariteit van het eiland heeft ook haar keerzijde. De komst van de vele toeristen komt niet ten goede aan de authenticiteit en rust die het eiland van oudsher karakteriseert. Geniet tegen zonsondergang van het adembenemende uitzicht vanaf het Koh Phi Phi Viewpoint en sluit de avond af met een spectaculaire vuurshow onder het genot van een ijskoud Chang biertje.

Eilandhoppen
Koh Phi Phi is ideaal voor eilandhoppen. We varen eerst naar het kleinere Koh Phi Phi Leh. Dit rotsachtig eiland, hoewel onbewoond, heet ook wel Little Chinatown. Dat komt door Maya Bay. Deze baai met haar prachtige stranden is de bekende filmset van The Beach met Leonardo DiCaprio. Ondanks mogelijke drukte een prachtervaring. Het kraakheldere water nodigt uit voor een frisse duik, onder de goedkeurende blik van de op de achtergrond dobberende vissersbootjes.

Ook de overige omringende eilanden zijn uiteraard met een boottochtje binnen handbereik. Viking Cave is een grot middenin een klif waar locals op een spectaculaire manier eetbare vogelnestjes, gemaakt van het speeksel van de gierzwaluw, verzamelen. Een kilo vogelnestjes levert wel 2.000 dollar op en het speeksel wordt voornamelijk geëxporteerd naar China, waar ze er soep van maken.

Bij Monkey Beach verwelkomt een stel brutale zee-apen je. Zij hebben zich aangepast aan het ritme van de zee en doen zich bij eb tweemaal daags te goed aan een heerlijk zeebanket met schelpdieren. En wat denk je, durf je het aan om bij Sharkview Point te zwemmen met kans op een ontmoeting met rifhaaien? Uiteraard raden wij je ook een duiktrip aan. Je spot hier tussen de koralen o.a. zeeslangen, schildpadden en ‘clownfishes’.

Time lapse Koh Phi Phi


We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen