Phuket

Phuket

Woorden schieten tekort om de schoonheid van het grootste Thaise eiland te beschrijven: Phuket. De Parel van het Zuiden, het St. Tropez van Zuidoost-Azië. Hier treft u vele natuurschatten, rotsachtige kalksteenformaties en tropische vegetaties aan. Ook een azuurblauwe zee met rijke koralen, een uitbundig uitgaansleven en veel, heel veel wateractiviteiten en bootexcursies naar o.a. de Similan Eilanden zijn op dit eiland aanwezig.

Bruisende badplaats
Op Phuket, verbonden met een brug aan het vasteland, draait de toeristenindustrie op volle toeren. Overdag concentreert het leven zich op en rond de stranden. Laten we beginnen met Patong. Overdag is dit een bruisende, gezellige badplaats. Het nachtleven is berucht: van ladyboys, paaldanseressen tot neonverlichte discotheken en gogo bars, die te vinden zijn aan de Bangla Road. Natuurlijk kunt u in Patong ook terecht in een ‘gewone’ bar voor een drankje om alle gekte van een afstandje te observeren.

In de luwte van Patong ligt het aangename Hat Karon. Hier is het heerlijk flaneren aan de met palmbomen gedecoreerde promenade langs de uitnodigende zandduinstranden. Tip: bent u hier met kinderen? Een bezoek aan het Dino Park is een leuk uitstapje. Ook Karon Viewpoint raden wij u aan: met uitzicht over de parelwitte stranden van Karon. Helemaal weg van de drukte? In het noordelijkwestelijk deel vindt u nog idyllische stranden zoals Nai Thon en Mai Khao, Phukets langste strand en erom bekend dat zeeschildpadden hier hun eieren leggen.

Ontdek het mooie binnenland
Hoewel voor vele bezoekers de focus gericht is op de kust, vormt het binnenland een mooie ontdekkingsreis langs uitgestrekte rijstvelden, klaterende watervallen en tal van plantages met o.a. rubber, ananassen, cacao en kokosnoten. Bezoek het Khao Phra Thaew Royal Wildlife & Forest voor een prachtige natuurwandeling of het Gibbon Rehabilitation Project. Bent u op zoek naar een echt goede markt? Ga dan tegen het vallen van de avond op souvenirjacht in het centrum naar Phuket-Stad met bovendien goede eetstalletjes.

 

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven