Groepsrondreis Juwelen van Zuid-Thailand

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Khao Lak

 • Fiets- en kanotocht

  THB 2200 p.p.

  Een halve dag excursie waarbij fietsen en kanoën gecombineerd worden. ’s Middags wordt u opgehaald bij het hotel en naar het startpunt van de tour gebracht. We starten in het centrum en rijden langs oude stadsmuren, gebouwen in Chino-Portuguese architectuur en passeren verschillende plantages. We maken een korte stop bij een Chinese tempel en krijgen uitleg over het boeddhisme en lokale gebruiken. De tour eindigt met een kanotocht waarbij u het leven rondom het water kunt bewonderen: ideaal want het peddelen wordt voor u gedaan!

Optionele excursies in Khao Sok

 • Dagexcursie Cheow Lan meer en jungle trekking

  THB 1800 p.p.

  ‘s Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Khao Sok en volgt de transfer naar Cheow Lan meer. Wanneer we aankomen bij de Rajjaparaba dam, gaat u aan boord van een longtailboot voor een schitterende tocht over het Cheow Lan meer. U geniet van prachtige uitzichten over prehistorische lijmstenen rotsen die uit het water oprijzen. Een bijzonder gezicht! Tijdens deze excursie heeft u voldoende tijd om te zwemmen in het heldere water van het meer, te kajakken door een van de vele inhammen en te genieten van de adembenemende omgeving. Tegen het middaguur lunchen we op een van de drijvende raft houses op het meer. Na de lunch maakt u een kleine trekking (circa 2 uur) door de jungle van Khao Sok en krijgt u uitleg over de flora en fauna. Het is hier zelfs mogelijk om de gibbon te spotten! Voor de trekking is wel een goede conditie vereist, houdt u ook rekening met heuvelachtige wandelpaden. Aan het einde van de dag vaart u terug naar het opstappunt en wordt u per transfer teruggebracht naar het hotel.
  Tijdens deze excursie wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. De transfers, entreegelden voor het nationale park en de lunch zijn inclusief.

 • Halve dagexcursie jungle trekking

  THB 1400 p.p.

  ‘s Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Khao Sok en wordt u naar de ingang van het nationale park gebracht. U maakt hier een wandeling van circa 3 uur door de prehistorische jungle van Khao Sok. Onderweg legt uw Engelssprekende gids alles uit over de flora en fauna die in dit gebied voorkomen. U wandelt door schitterende vegetatie en als u veel geluk heeft spot u wellicht de neushoornvogel of één van de vele verschillende apensoorten die in deze jungle voorkomt. Afhankelijk van het seizoen komt u langs enkele watervallen of grotten. Op de terugweg legt uw gids u nog van alles uit over de medicinale werking van sommige planten die voor de bewoners van Khao Sok van levensbelang kunnen zijn. Voor de trekking is wel een goede conditie vereist, houdt u ook rekening met heuvelachtige wandelpaden.
  Tijdens deze excursie wordt u begeleid door een Engelssprekende gids. De transfers, entreegelden voor het nationale park en drinkwater zijn inclusief.

 • Fietstocht in Khao Sok

  THB 1300 p.p.

  Vroeg in de ochtend of later op de middag kunt u deelnemen aan deze fietsexcursie in Khao Sok. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Anurak Lodge gebracht. Hier kiest u uw fiets en helm en gaat u op ontdekkingstocht door de schitterende omgeving van Khao Sok. U fietst langs verschillende lokale dorpjes en heeft de kans het lokale leven van dichtbij te aanschouwen. U ziet vele rubber- en palmolie plantages en krijgt van u gids uitleg hoe de lokale gemeenschappen hier geld mee verdienen. Terwijl u langzaam verder fietst, heeft u prachtige vergezichten over de omliggende hoge karst gebergtes en kleine rivieren die hier het landschap vormen. De route die u per fietst aflegt is makkelijk en voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Vergeet u niet een poncho, hoed en zonnebrand mee te nemen!
  Tijdens deze excursie wordt u begeleid door een Engelssprekende gids en is drinkwater inclusief. Transfers naar het startpunt zijn exclusief.

 • Bamboo rafting over Sok rivier

  THB 600 p.p.

  De Sok rivier is de levensader van Khao Sok en stroomt tussen prachtige lijmstenen rotsen door, via kleine dorpjes en langs rubber- en palmolie plantages. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het startpunt van de bamboo rafting gebracht. U stapt met twee personen en hoeft de hele tocht niets anders te doen dan te genieten: het roeien wordt gedaan door iemand van de lokale gemeenschap. Hun Engels is wellicht wat beperkt, maar hun glimlach maakt veel goed! Kijk tijdens de tocht goed om u heen en zie mooie vergezichten over de jungle.
  Onderweg maakt u een korte stop en geniet u van koffie of thee, gemaakt op typische jungle wijze en geserveerd in een kop van bamboe!
  Deze excursie is inclusief transfers, kopje thee of koffie en kan gemaakt worden op een bamboe raft of in een kano.

 • Kookworkshop

  THB 1500 p.p.

  Neem deel aan een traditionele kookcursus en ontdek de geuren van het echte Thailand. Onder begeleiding van een lokale kok leert u de fijne kneepjes van het vak en maakt u uw eigen gerecht op traditionele wijze; zonder gas of elektriciteit! Met bamboe, authentieke kruiden en lokale groentes gaat u aan de slag om de beroemde groene Thaise curry zelf te bereiden. Uiteraard geniet u aan het einde van de workshop van uw eigen maaltijd.
  Deze excursie is inclusief transfers, drinkwater en maaltijd.

Optionele excursies in Krabi

 • Hot spring & Emerald Lagoon tour

  THB 2200 p.p.

  Tijdens deze tour ontdekt u dat Krabi meer te bieden heeft dan alleen eilanden en stranden. De omgeving van Krabi kent nog meer prachtige natuurverschijnselen. U bezoekt hot springs middenin het regenwoud onder de schaduw van de rijke vegetatie. De temperatuur van het water ligt gemiddeld rond de 40 graden en heeft een relaxerende werking. Daarna door naar de Emerald lagune bestaande uit prachtig helder turquoise water. Om hier te komen moet u een kleine wandeling door het regenwoud afleggen. Bij de lagune kunt u zwemmen. Inclusief in de tour is tevens een lokale lunch en bezoek aan een grot tempel.

 • Fietsen naar Huayto waterval

  THB 3700 p.p.

  Voor de sportievelingen een leuke fietstour naar de Huay Tho waterval. ’s Morgens wordt u bij het hotel opgehaald en fietsen door een decor van gebergten en palmplantages. Houd u rekening met een aantal afdalingen en hellingen die u met de fiets moet nemen. Vervolgens komen we aan bij Phanom Benja National Park met de Huay Tho waterval. Neem zwemspullen mee voor een verfrissende duik!
  De terugrit gaat grotendeels naar beneden en is een stuk gemakkelijker. Rond het middag uur komen we weer terug bij het startpunt en worden we teruggebracht naar ons hotel.

Optionele excursies in Phuket

 • Simon Cabaret

  THB 1000 p.p.

  Thailand is befaamd om zijn travestietenspektakels. De shows die 's avonds worden opgevoerd in het Simon Cabaret zijn van het allerhoogste niveau en genieten internationale bekendheid. Geniet van de indrukwekkende decors en kostuums! (VIP plaatsen)

 • Stadstour Phuket

  THB 1050-1900 p.p.

  Een halve dagexcursie waarbij u de hoogtepunten van Phuket afgaat. Zo gaat u naar Patong, Karon, Kata Beach en bezoekt u een prachtig uitzichtspunt over de drie stranden van Kata Noi, Kata en Karon. Vervolgens gaan we naar de grootste tempel van Phuket, de Wat Chalong, een boeddistische tempel die ookwel het spirituele hart van de stad wordt genoemd. Uiteraard krijgt u de tijd om souveniers te kopen in de lokale winkeltjes.

  THB 1900 p.p. bij 2 personen
  THB 1500 p.p. bij 3-5 personen
  THB 1050 p.p. bij 6 personen of meer

 • Big Game Fishing op de Andaman zee

  THB 2900 p.p.

  Een onvergetelijk avontuur op de Andaman zee! Onder leiding van ervaren gidsen en met behulp professionele materialen gaat u deze dag de zee op om te vissen naar zoveel mogelijk verschillende soorten. Materialen en lunch zijn inclusief.

 • Similan Eilanden

  THB 3100 p.p.

  Negen dichtbeboste eilanden omringd met uit de zee rijzende rotsen en prachtige met fijn poederzand bedekte stranden, vormen het Nationaal Park van de Similan Eilanden. Het is een geweldige plek voor zowel duiken als snorkelen in een ongerepte natuur. Per speedboot cruisen we in 90 minuten ten Noorden van Phuket naar de Similan eilanden. Eenmaal aangekomen hebben we de volledige dag om het Park en een van 's werelds grootste snorkelplekken te verkennen.
  Deze excursie wordt niet in het regenseizoen uitgevoerd, maar alleen van November tot April.

 • Whitewater Raften

  THB 4000 p.p.

  Tijdens dit Whitewater Rafting avontuur vaart u per raft door prachtige landschappen en tropisch regenwoud met rijke vegetatie. Naast de tocht per raft bezoekt u ook een waterval voor een verfrissende duik en kunt u genieten van een lekkere lunch. Deze tocht is ook geschikt voor beginners en is onderleiding van ervaren gidsen.

 • Stadswandeling Old Town Phuket

  THB 1600-1900 pp

  Vroeg in de ochtend maakt u een excursie door het oude centrum van Phuket. Phuket is veel meer dan een strandbestemming en was vroeger een belangrijk handelscentrum op de route tussen India en China. Vele Portugezen, Fransen maar ook Nederlanders deden dit schiereiland aan tijdens hun reizen. Het oude centrum van Phuket herbergt nog vele karakteristieke overblijfselen uit deze periode waaronder gebouwen in typische Sino-Portugese stijl. U bezoekt verschillende marktjes inclusief een markt met heuse Boeddha reliekwieken, u drinkt een kopje koffie in een lokaal koffieshopje dat door een familie gerund wordt en u bewondert de oudste Chinese tempel van Phuket.
  Minimaal twee personen.

  THB 1900 p.p. bij 2-4 personen
  THB 1600 p.p. vanaf 5 personen

 • Cocktail workshop

  THB 2080-2860 p.p.

  In de middag worden we opgehaald bij ons hotel voor een gezellige cocktail workshop bij Chalong Bay. We starten de tour met uitleg bij de destilleerderij die met zijn fantastische rum al vele prijzen heeft behaald. Tijdens de daaropvolgende workshop krijgen we tips en uitleg om dan zelf aan de slag te gaan. We maken allemaal onze eigen tropische rum cocktail waarmee we proosten op een geslaagde excursie!

  Excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, rondleiding en workshop.

  THB 2860 p.p. bij 2 personen
  THB 2420 p.p. bij 3-4 personen
  THB 2080 p.p. bij 5 personen of meerAandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven