Het land van de glimlach

Weer & klimaat Thailand

Beste Reistijd Planner

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december


  • Thailand heeft een tropisch klimaat, het hele jaar door is het er warm en ook wat vochtig.
  • De wintermaanden brengen de koelste dagen, maar ook de meeste toeristen.
  • Vindt u het niet erg om een zekere luxe in het weer op te geven dan kunt u kiezen voor de veel rustigere regenperiode, juni t/m oktober, of wegdromen (op verlaten stranden) in de hete zomermaanden april en mei.

Het weer en klimaat in Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat, het hele jaar door is het er warm en soms ook wat vochtig. Globaal kent het land drie verschillende seizoenen. Het droge en wat koelere seizoen valt van november tot en met maart. Deze periode kent aangename temperaturen en vooral in het noorden en westen van het land valt weinig neerslag. Ook hebben deze maanden de meeste zonuren. 

Van april tot en met mei is de warme periode in Thailand. Met maximum temperaturen tussen de 30 en 35 graden en weinig neerslag is het de heetste periode van het jaar.

Van juni tot en met oktober is het regenseizoen, dit betekent echter niet dat het de hele dag regent. De regent komt voor in heftige, maar korte buien, meestal aan het eind van de dag. Na de bui klaart het doorgaans snel weer op en gaat de zon weer schijnen. Reizen in deze periode heeft als voordeel dat het overal een stuk minder druk is in Thailand. 

 
Blijf op de hoogte

FOX is door de Nederlandse reiswereld verkozen tot Beste Aanbieder Groepsreizen van 2018