Tibet

Tibet Reisleider

Hoogte Tibet

Harry Saalmink
29-01-2016 - 17:23 uur
U schrijft: "houdt u er rekening mee dat u langere tijd op grote hoogte verblijft." Wat bedoelt u hiermee, medisch fysiek gezien?
Er zijn 1 reacties gevonden
Nu getoond reacties 1 t/m 1
RE: FOX Reisleider
30-01-2016 - 12:11 uur
Beste Harry,

Ik heb even een tekst van de website gekopieerd waarin een duidelijke omschrijving staat wat er met je vraag wordt bedoeld:

Bij een reis naar Tibet dient men er altijd rekening te houden met de mogelijkheid tot het krijgen van hoogteziekte. Hoogteziekte kan optreden vanaf hoogtes van 2500 meter, maar meestal treedt hoogteziekte op boven de 3500 meter. Hoe sneller men stijgt, des te groter is de kans op hoogteziekte. Dat is dan ook de reden dat FOX de eerste paar dagen in Lhasa verblijven en het programma wat rustiger is. Het wel of niet krijgen van hoogteziekte is geheel per persoon afhankelijk.


Klachten die kunnen voorkomen bij hoogteziekte:
· Hoofdpijn
· Misselijkheid
· Braken
· Verminderde eetlust
· Spierzwakte
· Moeheid
· Slapeloosheid
· Hartkloppingen
· Beklemd gevoel op de borst
Wij adviseren u dan ook om de eerste dagen veel water te drinken, geen alcohol te drinken, niet te roken en vooral goed te blijven eten. Daarnaast rustig aan doen, niet te veel inspannen. Indien bovenstaande klachten zich aandienen, blijf water drinken en eten, ook al hebt u verminderde eetlust en geen dorst! Houden de klachten aan neemt u altijd contact op met een arts.

Er zijn medicijnen tegen hoogteziekte verkrijgbaar op doktersrecept, echter hebben deze ook bijwerkingen. Als u hart- en/of longklachten heeft adviseren wij u altijd een afspraak te maken met uw huisarts of de GGD, om zodoende uw lichamelijke conditie door te spreken en of het verstandig is om aan de reis deel te nemen.
footer-vraaghetdefoxreisleider

Heeft u een praktische vraag over één van onze bestemmingen?

Vraag het de FOX reisleider
Terug naar boven