Regio's & Plaatsen in Turkije

Regio's & Plaatsen Turkije

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Turkije? Lees hier meer over onder andere Ankara, Antalya, Dalyan, Fethiye, Istanbul, Kas, Konya, Kusadasi en Pamukkale. Klik hier als je op zoek bent naar alle rondreizen in Turkije.

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en de op één na grootste stad van het land. Het is dan wel niet de grootste stad van Turkije, het heeft wel een meer centrale ligging dan de grootste stad Istanbul. Ankara telt ongeveer 4 miljoen inwoners. In de klassieke oudheid heette Ankara "Ancyra", en in een latere periode Angora. De stad was bekend om de wol van langharige geiten, de angorageitenwol of mohair.

Alles over Ankara

Antalya

Antalya is een populaire badplaats aan de zuidwestkust van Turkije, gelegen aan de Egeïsche Zee. Antalya is met haar 677.242 inwoners de grootste stad van de Turkse Riviera. In het historische centrum kun je verschillende moskeeën en pleinen bezoeken. Ook is er een lange winkelstraat met vestigingen van verschillende ketens en lokale handelaars. Opvallend is dat deze tot in de late avond open blijven.

Alles over Antalya

Bursa

De stad Bursa is gelegen ten zuiden van Istanbul, aan de overzijde van de Zee van Marmara, in het Aziatische gedeelte van West-Turkije. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Bursa. De stad telt ruim 1 miljoen inwoners, waarmee het tot één van de grootste steden van Turkije behoort.

Alles over Bursa

Cappadocië

Een van de meest indrukwekkende natuur fenomenen ter wereld is Cappadocië, een hoogvlakte die zo’n 40 miljoen jaar geleden ontstond door de uitbarsting van drie vulkanen. Het gebied ligt middenin Turkije, in de Turkse regio’s Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië.

Alles over Cappadocië

Dalyan

Dalyan is een klein stadje gelegen aan de kust in het zuidwesten van Turkije. Dalyan ligt aan de gelijknamige rivier en de laatste jaren is de stad onder toeristen steeds populairder aan het worden. Ondanks dat, heeft het stadje door de jaren heen wel haar eigen karakter weten te behouden.

Alles over Dalyan

Eskisehir

Eskisehir is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Eskisehir in centraal Turkije. Er wonen ongeveer 800.000 mensen in de stad. De naam betekend letterlijk “oude stad” in het Turks. De stad wordt verdeeld door de Porsuk rivier. Het is mogelijk om een boottocht te maken over de rivier.

Alles over Eskisehir

Fethiye

Fethiye is een middelgrote stad, gelegen in het zuiden van Turkije. Het stadje ligt aan een beschutte baai en dit is één van de beste plekjes in Europa om te duiken. De oude stad is helaas door twee aardbevingen, in 1856 en 1957, bijna geheel verwoest. Bijzonder is dat de een Romeins theater de aardbevingen wel heeft overleefd. Ook in de rotsen boven de markt zijn Lycische tempelgraven uitgehouwen, sommige dateren zelfs uit de 4e eeuw voor Christus.

Alles over Fethiye

Istanbul

De bruisende stad Istanbul heeft een zeer strategische ligging in het westen van Turkije. De stad ligt deels in Europa en deels in Azië, en is daarmee één van de weinige steden ter wereld die in twee continenten ligt. De rivier de Bosporus, die Europa van Azië scheidt, loopt door de stad heen en komt in het noorden in de Zwarte Zee uit, en in het zuiden in de Zee van Marmara.

Alles over Istanbul

Kusadasi

Kusadasi is een Turkse badplaats gelegen in West Turkije aan de Egeïsche Zee, op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de stad Izmir. De stad ontleent haar naam aan het duiveneilandje dat voor de kust ligt. Kusadasi betekent letterlijk: vogeleiland. Deze gezellige kustplaats is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. In de zomer telt de stad ongeveer 300.000 inwoners, in de winter is dit ongeveer 50.000.

Alles over Kusadasi

Marmaris

De bruisende badplaats Marmaris is een geliefde vakantiebestemming in Turkije. Het ligt gesitueerd in een prachtig mooie baai omgeven door groene heuvels. De haven van Marmaris staat bol van restaurants waar tot laat in de avond genoten kan worden van de lokale specialiteiten. Het mooie zandstrand waar de stad aan grenst, maakt de stad een zeer comfortabele vakantiebestemming.

Alles over Marmaris

Pamukkale

Pamukkale, wat 'katoenen kasteel' betekent, is een klein plaatsje gelegen in de provincie Denizli, in het zuidwesten van Turkije. Pamukkale dankt haar naam aan een uniek natuurfenomeen. Door een ophoping van kalk van het calciumrijk bronwater zijn bijzondere witte kalkterrassen ontstaan. Veel mensen baden in dit kalkwater omdat het goed voor de huid schijnt te zijn.

Alles over Pamukkale