5-daagse Single stedentrip Istanbul

Nieuw in ons reisaanbod
Je krijgt van ons:
  • Bezoek aan de wereldberoemde Haghia Sophia en de Blauwe moskee
  • Boottocht over de Bosphorus
  • Inclusief entreegelden en bezoek aan alle highlights van Istanbul
  • Verblijf in een centraal gelegen viersterren hotel
  • Inclusief gezellig welkomst diner

Een mooie mix tussen oost en west en oud en nieuw

Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Het Europese en het Aziatische gedeelte worden gescheiden door de Bosphorus. Istanbul was de hoofdstad in de tijden van het Ottomaanse Rijk en onder de naam Constantinopel van het Byzantijnse Rijk. De stad is gebouwd op zeven heuvelen en hierdoor heb je op vele plaatsen een prachtig uitzicht over de stad.

 

De meeste bezienswaardigheden vind je in het Europese gedeelte. Hier bezoeken we de wereldberoemde Haghia Sophia, de prachtige Blauwe Moskee, het Hippodroom en het indrukwekkende Topkapi Paleis. Dit gedeelte van de stad staat bijna in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Via de vissers die op de twee verdieping tellende Galata-brug over de Bosphorus staan bezoeken we de levendige wijk Beyoglu met de leuke smalle straatjes, de Galata-toren, de winkelstraat Istiklal en het gezellige Taksim plein met vele leuke bars, restaurants en café’s. In de barretjes zie je thee drinkende mannen die backgammon spelen, hippe vrouwen die met elkaar de laatste roddels doornemen en vertoont de ijscoman zijn kunsten.

Ook maken we een heerlijke boottocht over de Bosphorus. Langs de oevers zien we mooie gebouwen, natuur en het leven van alle dag.

 

Naast vele bezienswaardigheden is Istanbul ook een stad waar je uitstekend kunt shoppen. Naast traditionele producten en goederen vind je hier ook moderne en hippe winkels van de bekende merken. Op de Bazaars kan je heerlijk ronddwalen.

 

Het uitgaansleven is hier bruisend. Het varieert van kleine lokale barretjes, tot hippe clubs aan de Bosphorus.

 

We verblijven in een centraal gelegen en comfortabel viersterrenhotel.

 

Ga je met ons mee Istanbul ontdekken?

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

minimum 7 deelnemers / maximaal 20 deelnemers