Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Aanbod van FOX

 • Avontuurlijk reizen

  Aan avontuurlijke reizen hangt een bepaald risico. Het is daarom belangrijk dat u goede nota neemt van alle beschikbare informatie met betrekking tot de reis. FOX adviseert u dan ook om een goede en passende reis- en annuleringsverzekering te kiezen.

  Houdt u er rekening mee dat u voor alle activiteiten die u tijdens uw reis gaat ondernemen voldoende verzekerd dient te zijn. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekering.

 • Reisaanbod

  Via onze website kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week ons reisaanbod inzien, de landeninformatie bekijken en uw reis boeken. Het reisaanbod van FOX  bestaat uit:

  Ook bieden we reizen met thema's:

  Welk type rondreis of strandvakantie uw voorkeur ook heeft, u bent verzekerd van een reis naar één van onze vele prachtige bestemmingen!

 • Groepsrondreizen

  Wij stellen uitgebalanceerde groepsrondreizen samen die bestaan uit vluchten, een verblijf in geselecteerde drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halfpension, een divers excursieprogramma, onder begeleiding van onze Nederlandssprekende reisleiding en vervoer per comfortabele airconditioned bus.

  Naast het excursieprogramma heeft u ook de mogelijkheid om ter plaatse optionele excursies bij te boeken. Waar mogelijk eindigt de rondreis met enkele dagen in één van de badplaatsen van het desbetreffende land.

  Voor onze groepsrondreizen geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

  Pluspunten groepsrondreizen

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • ANVR-gecertificeerde en veelal Nederlandssprekende reisleiding
  • Veel data gegarandeerd vertrek
  • Uitstekende hotels, vaak verlenging per dag mogelijk
  • (Non-stop) Vluchten met goede en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen
  • Rondreizen naar verschillende bestemmingen
  • Tijdens rondreizen veel inclusief

   

 • Privé rondreizen

  Best Deal
  Wij bieden u prachtige, uitgebalanceerde reisprogramma’s vol hoogtepunten. Met mooie en waar mogelijk kleinschalige drie- en viersterrenhotels, comfortabele huurauto of auto/busje met chauffeur en héél veel inclusief. En dat alles voor een uiterst scherpe prijs. Niet voor niets noemen wij onze privé rondreizen Best Deals. Nergens krijgt u zoveel reis voor uw geld!

  Upgrade
  Voor de reiziger die nog meer luxe en comfort wenst hebben we voor de populairste privé rondreizen een additioneel FOX Upgrade Pakket samengesteld. Dezelfde reis dus maar dan inclusief luxere of uniek gelegen hotels, een upgrade van uw vervoer ter plaatse en een aantal extra bijzondere FOX ervaringen/excursies!

  Zelf aanpassen
  Liever nóg meer flexibiliteit? Dan kunt u op een aantal van onze reizen kiezen voor Zelf Aanpassen. Hierbij kunt u aan de basis rondreis, de Best Deal, extra reisdagen toevoegen, een stop-over kiezen, uw hotel upgraden of extra plaatsen toevoegen aan uw reisprogramma. Kiest u voor een autorondreis? Dan bieden we de mogelijkheid om uw auto type aan te passen.


  • Van A tot Z georganiseerd, dus geen onverwachte kosten
   Keuze uit zelfstandig reizen met auto (inclusief) of reizen met privé chauffeur / gids
  • Veel flexibiliteit om reisprogramma’s zelf aan te passen
  • Upgrade programma’s voor extra beleving en comfort
  • Alle reizen voldoen voor 100% van de FOX reisbeloften

  Reisaanbod Privé rondreizen

 • Single groepsreizen

  Onze single groepsreizen zijn bedoeld voor alleengaande reizigers die graag op een ongedwongen en gezellige manier samen willen reizen en hun reisbelevenissen willen delen met andere singles in georganiseerd verband. Ook wanneer u een mooie reis wilt maken zonder uw partner, kunt u een single reis boeken. Uitgangspunt is altijd de reis, de ervaring en de belevenis. Nieuwe vrienden maken, andere singles ontmoeten en een fantastische rondreis beleven, dáár gaat het om.

  TIP: Onze singlereizigers zijn zeer actief op onze website en sociale media. Ontmoet zo vooraf jouw toekomstige reisgenoten op ons singleforum

  Waarom met Singlereizen op vakantie?

  • Reizen met andere singles
  • Keuze voor kamer op indeling of een tweepersoonskamer voor alleengebruik
  • Welkomstdiner
  • Veelal Nederlandssprekende reisleiding
  • Veel data gegarandeerd vertrek
  • Veel activiteiten en excursies inclusief
  • Ook vrijblijvende mogelijkheid om ter plaatse aan activiteiten deel te nemen
  • Keuze uit veel bestemmingen

  Bekijk ons reisaanbod Single groepsreizen

 • Familiereizen

  Onze speciaal geselecteerde familiegroepsreizen zijn comfortabele, avontuurlijke rondreizen bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

  Pluspunten van onze familiereizen:

  • Kinderkorting t/m 16 jaar
  • Veelal kindvriendelijke hotels
  • Veelal reizen met kleine groepen
  • Waar mogelijk korte reisafstanden
  • Gratis entreegelden voor kinderen t/m 16 jaar

  Tijdens deze reizen verblijft u bijvoorbeeld in de jungle van de Taman Negara in Maleisië, gaat u de Big Five spotten in het Kruger Park in Zuid Afrika of brengt u een bezoek aan de olifanten in Elephant Nature Park in Thailand. 

  Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook! Kijkt u daarom naar ons aanbod van avontuurlijke familiereizen. Uw kinderen komen, samen met u, met mooie en spannende verhalen thuis!

  Bekijk ons reisaanbod familiereizen

 • Strandvakanties

  Strandvakanties zijn speciaal voor zonliefhebbers die even willen ontsnappen aan de drukte van alledag en samen met hun geliefde, gezin of vrienden van zon, zee en strand willen genieten.

  Voor iedereen die toe is aan een heerlijk ontspannen strandvakantie, biedt FOX een ruime keuze bestemmingen en bijzondere accommodaties aan.

  Speciaal voor u selecteerden wij de mooiste combireizen en strandvakanties naar een groot aantal zonnige, verre bestemmingen.

 • Easy Going Reizen

  Naast de reguliere reizen bieden wij sommige populaire rondreizen ook in een " Easy Going"  variant aan. Bij deze reizen ligt het reistempo lager. U verblijft bijvoorbeeld vaker twee of drie nachten in een plaats. Hierdoor heeft u overal voldoende tijd om volop te genieten van uw reisbestemming.

 • Incentives & Groups (voor groepen vanaf 10 personen)

  Met FOX Incentives & Groups bieden wij u de mogelijkheid om een mooie rondreis voor uw eigen reisgezelschap samen te stellen voor groepen vanaf 10 personen.

  Wilt u met uw familie en vrienden of uw zakelijke relaties een compleet georganiseerde reis maken? Dat kan met FOX Incentives & Groups!

  Lees meer over FOX Incentives & Groups

 • Maatwerk

  Helaas is het bij FOX niet mogelijk om een maatwerkreis te boeken. Al onze reizen worden georganiseerd aangeboden.

  Liever toch meer flexibiliteit? Dan kunt u op een aantal van onze Privé rondreizen kiezen voor Zelf Aanpassen. Hierbij kunt u aan de basis rondreis, de Best Deal, extra reisdagen toevoegen, een stop-over kiezen, uw hotel upgraden of extra plaatsen toevoegen aan uw reisprogramma. Kiest u voor een autorondreis? Dan bieden we de mogelijkheid om uw auto type aan te passen.

  Reisaanbod Privé rondreizen

Accommodaties

 • Aankomst en vertrek uit uw hotel

  Volgens de internationale hotelvoorwaarden kunt u, uitzonderingen daar gelaten, bij aankomst uw hotelkamer tussen 14.00 en 16.00 uur betreden en dient u de kamer op dag van vertrek tussen 10.00 en 12.00 uur te verlaten.

  Afhankelijk van de bezetting van het hotel kunt u, op de dag van vertrek en tegen extra betaling, langer over de kamer beschikken. U dient dit zelf bij het hotel aan te geven. Dit wordt ook wel een late check-out genoemd.

 • Accommodatie

  Waar mogelijk verblijft u in comfortabele drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halfpension. Zie hiervoor de inclusiefpunten van de rondreis van uw keuze.

  De accommodaties op de reizen zijn persoonlijk door FOX geselecteerd en worden minimaal twee keer per jaar gecontroleerd op service en kwaliteit.

  In afgelegen gebieden treft u geen luxe hotels aan en verblijft u meestal in een goed 'guesthouse' of eenvoudiger hotel. Soms hebben wij juist bewust gekozen voor een eenvoudiger hotel, vanwege bijvoorbeeld de unieke omgeving; een prijs die u voor iets bijzonders dient over te hebben.

 • Adressenlijst hotels

  Bij uw reisbescheiden, welke 7 dagen voor vertrek in uw FOXBOX klaar staan, ontvangt u een hotellijst met namen en adressen van uw hotels tijdens uw reis.

  Op onze website en in onze brochures wordt een selectie uit ons complete aanbod van hotels weergegeven. Het kan voorkomen dat bij het aanvragen van uw reis dat een hotel bijvoorbeeld reeds volgeboekt is. Vanzelfsprekend wordt er dan een gelijkwaardig alternatief voor u geboekt. Op uw hotellijst staan de definitief voor u geboekte hotels vermeld.

  Het kan altijd voorkomen dat, tijdens de reis, door technische en/of organisatorische redenen, één of meerdere hotels worden gewijzigd.

 • Extra bed

  Bij FOX is het mogelijk om bij veel van onze reizen een extra bed op de kamer te plaatsen. Dit is een tweepersoonskamer met een extra bijgeplaatst bed.

  Wanneer u hierin interesse heeft, kunt u dit op het boekingsformulier op de website aangeven, danwel telefonisch / per e-mail aanvragen. 

  Uit ervaring blijkt dat het derde bed op de hotelkamer vaak een eenvoudig bed is en van mindere kwaliteit kan zijn (opklapbed of stretcher).

  Wij streven ernaar om de hotelkamers van familieleden naast elkaar te boeken. Dit kunnen wij echter nimmer garanderen. Kamers naast elkaar blijft altijd een preferentie en is nooit een garantie. 

 • Hotel classificaties

  Bij de sterrenclassificatie van onze accommodaties hanteert FOX de lokale normering. Deze komt niet altijd overeen met de Europese classificatie en kan verschillen per bestemming. De accommodatie voldoet aan de standaardeisen zoals omschreven in het aanbod.

 • Hotellijst

  Uw hotellijst bevat informatie over wanneer en waar u verblijft (in welk hotel) en de contactgegevens van het betreffende hotel.

  7 dagen voor vertrek ontvangt u van ons de digitale reisbescheiden via uw FOXBOX. Uw reisbescheiden bevatten o.a. een hotellijst voorzien van adresgegevens en telefoonnummers van uw hotels onderweg.

  In het hoteloverzicht op onze website ziet u een selectie uit ons aanbod hotels voor deze reis op basis van beschikbaarheid (of, indien vol, een gelijkwaardig alternatief).

  Wanneer u heeft gekozen voor een upgrade en/of verlenging ontvangt u hiervoor in de meeste gevallen aparte vouchers.

  Het kan altijd voorkomen dat tijdens de reis, door technische en/of organisatorische redenen, één of meerdere hotels worden gewijzigd; hierdoor kan het ook voorkomen dat programmaonderdelen van uw reis aan de lokale omstandigheden dienen te worden aangepast.

 • Hotels

  U verblijft in comfortabele drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halpension. 

  De accommodaties op onze reizen zijn persoonlijk door ons geselecteerd en worden minimaal twee keer per jaar gecontroleerd op service en kwaliteit. In afgelegen gebieden treft u geen luxe hotels aan en verblijft u meestal in een goed 'guesthouse' of eenvoudiger hotel. Soms hebben wij juist bewust gekozen voor een eenvoudiger hotel, vanwege bijvoorbeeld de unieke omgeving; een prijs die u voor iets bijzonders dient over te hebben.

 • Hotelverlenging en transfers

  U heeft bij veel van onze reizen de mogelijkheid om uw reis te verlengen. Dit kan in hetzelfde hotel als waar de rondreis eindigt of u kunt kiezen voor een verblijf in een upgrade hotel (luxer hotel).

  Het kan dan ook voorkomen dat, indien u uw reis verlengt, het verlengingshotel niet hetzelfde is als het hotel waarin u verblijft tijdens de rondreis. Wanneer dit het geval is dient u zelf zorg te dragen voor de transfer tussen de verschillende hotels. In enkele gevallen kan FOX dit voor u verzorgen echter is dit afhankelijk per reis. Mocht u hierin interesse hebben dan willen wij u vragen contact met ons op te nemen.

  Bij een verlenging is de transfer van het hotel naar de luchthaven niet inclusief (tenzij anders vermeld). Als u de transfers zelf verzorgt, dient u tijdig voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven voor de terugvlucht.

  Indien FOX bij verlenging uw transfer verzorgt, is de wijze van de transfer afhankelijk van het aantal te vervoeren reizigers (soms privé en soms per touringcar of op basis van seat-in coach, bus met internationaal gezelschap).

  Voor het prijsverschil tussen de door FOX gehanteerde prijzen en de lokale prijzen en de wijze van uitvoering kunnen wij u geen restitutie verlenen.

 • Kluisjes bij hotelreceptie

  Tegenwoordig hebben steeds meer hotels een kluisje op de kamer. Ook kunt u soms een kluisje huren via de receptie van het hotel. Indien u van de receptiekluis gebruik maakt, dient u zich te realiseren dat óók het receptiepersoneel toegang heeft tot de kluis; zij bezitten ook een sleutel. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten.

 • Verlengingen met accommodatie

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar uw rondreis eindigt of bijvoorbeeld  in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kunt u ook in een andere plaats verlengen.

  Bij uw gewenste reis kunt u bij het tabblad 'Extra opties' zien of er mogelijke verlengingen te boeken zijn en welke er worden aangeboden.

  Indien u, na ontvangst van de boekingsbevestiging/factuur alsnog besluit om uw reis te verlengen, kunt u telefonisch of via de email contact opnemen met FOX. Wij zullen dan bekijken of uw boeking nog gewijzigd kan worden (tot uiterlijk een maand voor vertrek).

  Wanneer u een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie voor u op te vragen. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij uw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. Voor het aanvragen van een verlenging worden verder geen kosten in rekening gebracht.

  Indien u uw rondreis met een paar dagen wilt verlengen, dient u er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat u volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.

 • Verlengingen zonder accommodatie

  Indien u aan het einde van de rondreis nog langer op de bestemming wenst te verblijven en u zelf uw accommodatie wilt regelen, dan kunt u dit aangeven op het boekingsformulier in het opmerkingenveld. FOX kan dan uiteraard wel de vluchten voor u verzorgen, deze stellen we dan voor u uit naar de door u gewenste vertrekdatum. Wanneer u langer op een bestemming blijft, dient u zelf na te gaan of uw paspoort en/of visum toereikend is. FOX is hiervoor niet aansprakelijk.

  Voor het verlengen van de vlucht zonder accommodatie berekenen wij € 45,- per boeking.

   

Annulering

 • Afbreken reis

  Indien u tijdens uw reis noodgedwongen moet terugkeren naar Nederland vanwege gewichtige omstandigheden zoals ziekte of ernstige familieomstandigheden, dan dient u in alle gevallen eerst contact op te nemen met de Alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reisverzekering is afgesloten.

  De Alarmcentrale beoordeelt de situatie en regelt zo nodig de terugkeer naar Nederland. Besluit u om in dergelijke omstandigheden op eigen gelegenheid naar huis terug te keren dan kan uw reisverzekering de additionele bijkomende kosten afwijzen.

  FOX kan in dergelijke situaties niet aansprakelijk gesteld worden voor de eventuele meerkosten of restitutie van uw niet genoten reis- en vakantiedagen.

 • Annuleringskosten

  Wanneer u onverhoopt uw reis moet annuleren, zijn voor iedere reiziger, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten, annuleringskosten verschuldigd. De annuleringskosten zijn een percentage van uw reissom afhankelijk van het moment dat u uw boeking annuleert.

   

  • Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: 20% van de reissom; 
  • Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 42e dag voor vertrek: 30% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 42e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de 7e dag voor vertrek: 90% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

  Indien door een annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag, dan worden deze kosten met u verrekend.

 • Annuleringsverzekering

  Vakantie … dit betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Genieten. Om uw vakantie zorgeloos te laten verlopen, is het verstandig om van tevoren te bedenken of u goed bent verzekerd.

  U kunt bij het boeken van een vakantie bij FOX een annuleringsverzekering afsluiten bij ANWB verzekeringen! 

  Wij kunnen bij boeking een kortlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering voor u afsluiten. Indien u vaker per jaar op vakantie gaat dan adviseren wij u een doorlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

  Indien u vragen heeft over de verzekeringen, dan kunt u altijd terecht bij onze medewerkers van het Customer Contact Center. Zij helpen u graag verder!

  Lees alles over verzekeringen

 • FOX Annuleringsvoorwaarden

  Wanneer u uw boeking onverhoopt moet annuleren zijn er annuleringsvoorwaarden van toepassing.

  Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de reiziger, zijn voor iedere reiziger, naast eventueel reserveringskosten, eveneens annuleringskosten verschuldigd. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het tijdstip van annuleren. 

Betaling

 • Bankgegevens FOX

  Rabobank Nederland:
  Rekeningnummer: NL40 RABO 0140 5359 42

  Vanuit het buitenland
  IBAN (International Bank Account Number): NL40 RABO 0140 5359 42
  BIC (Bank Identifier Code): RABONL2U

  Bankadres:
  Rabobank Netherlands,
  Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht

 • Betalingen; wanneer betaal ik wat?

  Een aanbetaling is een deel van uw reissom die u direct na uw boeking aan FOX voldoet. Het bedrag van uw aanbetaling staat op uw factuur vermeld.

  FOX hanteert de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Bij boeking tot zes weken voor vertrek geldt een aanbetaling van 20% van de reissom plus de verzekeringspremie.
  • Het restant moet uiterlijk zes weken vóór vertrek in ons bezit zijn.
  • Indien de reisovereenkomst binnen zes weken vóór de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

  Alles over het betalen van uw reis

 • Mogelijkheden om te betalen

  Online betalen
  Via uw FOXBOX heeft u de mogelijkheid om te betalen met iDeal of met uw creditcard.

  Maakt u gebruik van internet bankieren bij de ABN AMRO, Fortis, Rabobank, ING of SNS bank dan kunt u direct met iDeal betalen. Indien u kiest voor iDeal komt u direct in de vertrouwde omgeving van uw eigen bank.

  Online kunt u  gebruik maken van de volgende creditcards: VISA en Mastercard.

  • Betaling vanuit buitenland
   IBAN (International Bank Account Number): NL40 RABO 0140 5359 42
   BIC (Bank Identifier Code): RABONL2U

  Contante betalingen
  Het is niet mogelijk om uw reis contant bij ons te betalen.

 • Betalingsvoorwaarden FOX

  Wanneer u een boeking heeft gemaakt, ontvangt u als uw boeking definitief is een factuur per e-mail. Op de factuur staat aangeven hoe de reissom is opgebouwd. Hier staat ook aangegeven wat het bedrag van de aanbetaling is en wanneer het bedrag betaald dient te zijn.

  Bij een telefonische boeking is dit voor het afsluiten van uw definitieve boeking met u besproken. De volgende betalingsvoorwaarden gelden:   

  - Bij boeking tot zes weken voor vertrek geldt een aanbetaling van 20% van de reissom plus de verzekeringspremie.

  - Het restant moet uiterlijk zes weken vóór vertrek in ons bezit zijn.

  - Indien de reisovereenkomst binnen zes weken vóór de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 • Creditcard

  Het is mogelijk uw reissom per creditcard te voldoen: online kunt u gebruik maken van de volgende creditcards: VISA en Mastercard.

 • Dubbele betaling

  Het kan gebeuren dat u, ten aanzien van de geboekte reis, per abuis een dubbele betaling verricht. Uiteraard zullen wij u het teveel overgemaakte bedrag restitueren indien u deze dubbele betaling kunt aantonen, bijvoorbeeld door middel van een kopie van het bankafschrift.

 • Factuur

  Zodra uw boeking definitief is (uw vluchten en accommodatie zijn akkoord), ontvangt u van ons een boekingsbevestiging. Dit is tevens uw factuur.

  Op de factuur staat uw reissom gespecificeerd beschreven. Ook kunt u hierop de betalingstermijn en betalingsgegevens terugvinden. De factuur wordt per e-mail naar u verstuurd. 

  Indien u de factuur liever per post wenst te ontvangen, willen wij u vragen dit aan ons door te geven, dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

 • Factuuradres

  Het factuuradres is het adres van de hoofdboeker (aanmelder van de reis). Alle correspondentie tussen de reiziger(s) enerzijds en FOX anderzijds verloopt uitsluitend via de hoofdboeker (aanmelder).

  Indien uw factuur fouten bevat, dient u dit direct per e-mail te melden bij FOX of bij het reisbureau waar u uw reis heeft geboekt .

 • Reserveringskosten

  • Reserveringskosten bij een telefonische boeking: € 30,- per boeking.
  • Reserveringskosten boekingen via internet  € 20,- per boeking.

 • Restantbetaling

  De restantbetaling is afhankelijk van uw vertrekdatum. Bij een reservering met vertrek binnen 6 weken dient de reissom in één keer voldaan te worden en is er geen restantbetaling. Bij een reservering met vertrek buiten 6 weken, zie Betalingsvoorwaarden. 

  Bij uitblijven van betaling zal FOX  tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. U blijft ook na annulering als gevolg van niet betalen verantwoordelijk voor de gemaakte kosten en het betalen van de annuleringsnota. 

Boeken bij FOX

 • Aanbieding

  Een aanbieding is een reis die voor een tijdelijke duur, tegen een speciale prijs aangeboden wordt. Aan iedere aanbieding zijn actievoorwaarden verbonden. U vindt deze actievoorwaarden op de actiepagina.

  Alle aanbiedingen op een rij

 • Aanvraag boeking

  Een vertrekdatum van een reis kan de status Op aanvraag hebben. Dit betekent in het kort dat de door u geboekte reis, of enkele onderdelen van de reis, niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar zijn. Maar wat houdt dit voor uw reis en het vervolg in?

  U leest alles op onze speciale uitlegpagina

 • Aanvraag niet Nederlanders

  Wanneer u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse kunt u uiteraard ook bij FOX een verre reis boeken. Wanneer u voor een bestemming een visum nodig heeft, dient u dit echter zelf te verzorgen, FOX kan alleen voor deelnemers met de Nederlandse nationaliteit het visum regelen. Ook voor de verzekeringen gelden er uitzonderingen indien u niet woonachtig bent in Nederland. Checkt u hiervoor de link reis- en/of annuleringsverzekering.

  Vanuit België kunt u ook boeken bij FOX, verre reizen van ANWB. Houdt u er rekening mee, dat voor Belgische reizigers een Internationale Reispas noodzakelijk is, zoals een paspoort of ID kaart voor Nederlandse reizigers.

 • Baby's mee op reis

  Op onze privé reizen en/of strandvakanties is het mogelijk om met uw baby/kind  te reizen.

  Kinderen van 0 - 2 jaar reizen tegen een speciaal tarief. Dit tarief kan door FOX worden opgevraagd bij de luchtvaartmaatschappij. In principe zit tijdens de vlucht een kind onder de 2 jaar bij de ouder en/of verzorger op schoot.

  Voor baby's tot ongeveer een half jaar kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een speciaal baby bedje worden aangevraagd. Wij adviseren u om op de website van de luchtvaartmaatschappij de richtlijnen voor het reizen met baby's te raadplegen.

   

 • Beschikbaarheid

  U kunt bij elke reis op het tabblad "Prijzen & Inbegrepen” zien welke vertrekdata nog beschikbaar zijn en welke vertrekdata al volgeboekt zijn.

  Wanneer u een melding krijgt dat uw boeking "op aanvraag" is, of u boekt een extra optie bij, dan dienen wij de beschikbaarheid voor u op te vragen bij onze lokale vertegenwoordiger en/of luchtvaartmaatschappij. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen. Uiteraard nemen wij contact met u op zodra wij meer informatie over uw boeking hebben.

 • Boeken binnen zes weken voor vertrek

  Een boeking binnen zes weken voor vertrek is een last minute boeking. Binnen 6 weken is de kans aanwezig dat uw boeking "op aanvraag" is, uw boeking moet dan worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij en/of lokale vertegenwoordiger. Dit wil zeggen dat wij gaan kijken of er nog voldoende beschikbaarheid is op de vluchten en/of accommodatie. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen. Binnen 2 weken voor vertrek proberen wij dit binnen 48 uur voor u akkoord te krijgen (spoedaanvraag).

  Uiteraard kan het ook zijn dat bij het maken van uw boeking blijkt dat er nog voldoende beschikbaarheid is, uw boeking wordt dan ook gelijk aan u bevestigd. Wanneer u heeft gekozen voor een extra optie en/of verlenging dienen wij ook de beschikbaarheid voor u te controleren. Bij een boeking binnen zes weken voor vertrek gelden andere betalingsvoorwaarden. (zie betalingsvoorwaarden FOX)

 • Boekingsbevestiging

  Na het boeken van uw reis ontvangt u van ons een boekingsbevestiging per e-mail. Indien u uw boekingsbevestiging per post wilt ontvangen, kunt u dit tijdens de boekingsprocedure online aangeven of telefonisch aan ons melden. 

  Voor het ontvangen van de bescheiden per post wordt € 10,- aan extra kosten berekend. Indien uw boekingsbevestiging fouten bevat, dient u dit direct per e-mail te melden aan FOX of bij uw reisbureau.

 • Boekingsstatus

  Zodra u een reservering heeft bij FOX Verre Reizen, ontvangt u inloggegevens voor uw FOXBOX. Hier kunt u de status van uw boeking en overige documenten vinden.

 • Boekingsvoorwaarden

  FOX is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

  Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle reizen in het aanbod van FOX zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden ( Reis- en Boekingsvoorwaarden) van toepassing, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Hiervoor geeft u akkoord bij boeking.

  Bij bevestiging van uw boeking ontvangt u de link naar deze voorwaarden.

  Indien u de bevestiging van uw boeking per post ontvangt zenden wij u een exemplaar van deze brochure mee. Gebeurt dat niet, neemt u dan contact met ons op. 

 • Conditie en mobiliteit deelnemers

  Deelnemers aan een FOX groepsrondreis dienen te beschikken over een goede conditie en gezondheid.

  GEZONDHEID

  Een goede gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

  Toch wil iedereen van een welverdiende vakantie genieten. Als u een medische aandoening, lichamelijke handicap, een stoornis of een beperkte mobiliteit heeft, hetgeen van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, meldt dit a.u.b. bij de boeking. Vanuit de ANVR Reizigersvoorwaarden bent u verplicht dit te melden. Immers alleen dan kunnen wij u advies op maat geven omtrent de door u gekozen reis.

  MOBILITEIT

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.

  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

   

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

   

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.

  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

   

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

   

 • Essenties

  Indien een wens voor u zo essentieel is dat een reisovereenkomst alleen zal worden gesloten indien vaststaat dat aan deze eis wordt tegemoetgekomen, dan is er sprake van een essentie. Per aanvraag wordt eenmalig € 27,- essentiekosten in rekening gebracht. Let op!: Dit is alleen mogelijk bij de Privé reizen, Combireizen en Strandvakanties.

  Indien u een aanvraag doet voor het meenemen van medische hulpmiddelen (zoals bijv. een apneu apparaat of vloeibare medicijnen) dienen wij dit aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij. We spreken dan van een medische essentie. Voor medische essenties wordt eenmalig € 27,00 in rekening gebracht. Dit bedrag wordt óók in rekening gebracht als de aangevraagde essentie niet kan worden gehonoreerd. Medische essentie is bij al onze reizen mogelijk (Groeps-, privé, single en familiereizen).  Indien de essentie niet gehonoreerd kan worden, kunt u kosteloos van de boeking afzien. Echter de essentiekosten van € 27,00 zullen blijven staan en wel aan u doorbelast worden.

  Wanneer u een essentie heeft willen wij u vragen telefonisch contact met ons op te nemen zodat wij u de juiste informatie kunnen verstrekken en eventueel de aanvraag voor uw essentie direct kunnen verwerken.

 • Extra opties

  Bij veel van onze reizen worden extra opties aangeboden. Bij de "Extra opties" kunt u onder andere een upgrade van uw strandhotel, verlengingen en/of andere extra's bijboeken. U vindt deze extra opties terug op het tabblad “Extra's" bij de door u gekozen reis.

  Een extra optie dient altijd door ons aangevraagd te worden bij de luchtvaartmaatschappij en/of lokale agent. Uw boeking komt hierdoor op aanvraag.

 • FOXBOX

  Nadat u bij FOX een reis heeft geboekt of een reservering heeft gemaakt voor de Reis & Inspiratiedagen, wordt er automatisch een FOXBOX voor u aangemaakt. Via de FOXBOX heeft u toegang tot uw boekings-/reserveringsgegevens. U kunt de status van uw boeking inzien en uw eigen (adres)gegevens, e-mailadres en verzekeringsgegevens wijzigen en/of aanvullen.

  Reisbescheiden
  Ongeveer 7 tot 10 dagen voor vertrek zijn uw digitale reisbescheiden te zien in de FOXBOX. U ontvangt een e-mail zodra de reisbescheiden voor u klaarstaan in uw FOXBOX. U kunt dan ook gelijk uw reisbescheiden printen.

  Klantvoordeel
  Ook vindt u diverse kortingsproducten in de FOXBOX, zoals korting op uw digitale fotoalbum van Albelli, op Schiphol Smart Parking, voordelig overnachten nabij Schiphol en nog veel meer aanbiedingen

  Boeken via een reisbureau
  Indien u een reis via een FOX Verkooppunt boekt, wordt er geen eigen FOXBOX aangemaakt en verloopt de gehele afhandeling en communicatie via het FOX Verkooppunt.

  Alhoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het verwerken van de boekingsgegevens in de FOXBOX, kan het voorkomen dat bepaalde informatie (nog) niet correct is. Er kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van uw FOXBOX.

 • Gegarandeerd vertrek

  Op de pagina's met vertrekdata en prijzen ( Prijzen & Inbegrepen) ziet u bij sommige vertrekdata een groen icoontje met een 'G'. Dit houdt in dat de datum een 'gegarandeerd vertrek' heeft en dat u, na bevestiging van uw reis, ervan verzekerd bent dat u daadwerkelijk op vakantie kunt gaan.

  Wanneer het minimum aantal deelnemers voor deze datum niet wordt behaald, zal de reis met een kleine groep - eventueel met aangepast vervoer - worden uitgevoerd, zonder extra toeslag. Bij hoge uitzondering zal de reis door een Engelssprekende lokale gids worden begeleid. Wanneer een wijziging ontstaat in bijvoorbeeld de lokale gids (van Nederlands naar Engelssprekend) wordt dit uiteraard vooraf met u besproken.

  Wanneer de reis eenmaal is gewijzigd naar begeleiding door een Engelsprekende gids, blijft de uitvoer op dit punt ongewijzigd. Vanwege tijd gerelateerde planning en de bijkomende technische zaken is het vaak onmogelijk hier kort voor vertrek een Nederlandssprekende reisleider aan te koppelen. 

   
  Het kan voorkomen dat een vertrekdatum aangepast dient te worden in verband met een vlucht-/programmawijziging. Hierover zullen wij u persoonlijk informeren. In dit geval zal de reis ook op de alternatieve datum definitief worden uitgevoerd.

  Wanneer er geen ‘G’ bij een vertrekdatum staat, wil dit overigens niet zeggen dat de reis niet doorgaat. FOX heeft uiteraard als doel alle gepubliceerde groepsreizen uit te voeren.

 • Uitsluiting herroepingsrecht

  Bij het afsluiten van een reisovereenkomst bij  ANWB Reizen handelend onder FOX, verre reizen van ANWB  heeft u geen wettelijke bedenktijd.  Wij attenderen u er derhalve nogmaals op dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat met ANWB Reizen. U hebt nadat u heeft geboekt aldus geen herroepingsrecht.

 • Hoofdboeker

  De hoofdboeker is diegene die de reis heeft geboekt. Al het verkeer alsmede alle correspondentie verloopt uitsluitend via de hoofdboeker. Wij stellen een minimum leeftijd van 18 jaar voor de hoofdboeker.

  De hoofdboeker is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de reisovereenkomst voortvloeien.  De (andere) reiziger(s) is (zijn) voor zijn (hun) eigen aandeel in de overeenkomst aansprakelijk.

 • Informatieplicht Reiziger

  De reiziger verstrekt FOX voor of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst alle gegevens omtrent hemzelf en de door hem aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst. Daartoe behoren het nummer van zijn/haar mobiele telefoon dat mee op reis gaat en E-mailadres.

  Tevens vermeldt de reiziger bijzonderheden omtrent de hoedanigheid en/of de samenstelling van de door hem/haar aangemelde groep reizigers die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis door FOX. (ANVR- Reizigersvoorwaarden artikel 3).  Indien hij/zij in deze informatieplicht tekort schiet en dit tot gevolg heeft dat deze reiziger(s) door de reisorganisator van (verdere) deelname aan de reis overeenkomstig het bepaalde in artikel 11 lid 2 wordt (worden) uitgesloten, worden de in dat artikel bedoelde kosten aan hem/haar in rekening gebracht.

 • Kinderen mee op reis

  Onze groepsreizen zijn niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar. Kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen wij derhalve niet toelaten op onze groepsreizen. FOX verwijst u graag naar het aanbod van onze Familiereizen, Prive Reizen of Strandvakanties.

  Jongeren onder de 18 jaar kunnen op onze reizen niet worden toegelaten zonder de begeleiding van een volwassene .

 • Last Minute reizen

  Een last minute is een reis met een vertrekdatum binnen 8 weken vanaf het moment van boeken.

  Last minute reizen kunnen niet direct worden bevestigd. Afhankelijk van de gekozen reis, bestemming en vluchten zal er worden gekeken of uw keuze op kort termijn gerealiseerd kan worden. U dient, bij vertrek binnen 6 weken, de reissom in één keer te voldoen.

 • Leeftijdsgrenzen

  De groepsrondreizen zijn geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar. Voor de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar geldt dat reizigers in deze leeftijdscategorie alleen de reis kunnen maken, mits zij begeleid worden door de ouders en/of verzorgers.

   De familiereizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van 4 tot en met 16 jaar. 

  Voor de FOX strandvakanties geldt geen leeftijdsgrens. Wel wordt aan reizigers onder 18 jaar, die zelfstandig een strandvakantie willen boeken, om een reistoestemming van de ouders en/of verzorgers  gevraagd.

   

 • Maximale reisduur

  De reisduur van een groepsreis kan maximaal 30 dagen bedragen. Door een verlenging te boeken of door de aankoop van een los ticket kan de duur van de reis langer zijn dan 30 dagen. Mogelijk dient uw visum en/of de duur van uw kortlopende reisverzekering dan te worden aangepast. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de reiziger.

 • Online boeken

  Via internet kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week ons reisaanbod en landeninformatie bekijken en uw reis definitief vastleggen. Wanneer u online boekt, betaalt u € 20,- reserveringskosten per boeking in plaats van € 30,- wanneer u  een telefonische reservering maakt.

  Wanneer u online boekt en u na het zien van het totaaloverzicht op de knop 'boeken' klikt, is uw reis definitief geboekt.

  Wanneer u na het definitief boeken van uw reis afziet zijn hiervoor annuleringskosten van toepassing.

 • Optieboekingen

  Heeft u gekozen voor een optieboeking?
  Met een optie heeft u een bedenkperiode van maximaal 5 dagen. Binnen deze periode kunt u vrijblijvend kiezen om definitief te boeken of kosteloos te annuleren. Indien wij binnen de bedenkperiode niets van u vernemen wordt de optieboeking automatisch definitief. U kunt de optieboeking in uw FOXBOX definitief maken of annuleren.

  Voor het verlopen van uw optieboeking sturen we u nog een bericht om u te herinneren aan het verlopen van uw optieboeking.

  Privé rondreizen
  Afhankelijk van de bestemming en de periode tussen het boeken van de reis en de datum van vertrek, kunt u een optie nemen op de vlucht voor 5 dagen. Nadat de optie definitief wordt gemaakt, gaan wij, na toestemming van u, verder met de aanvraag voor de accommodatie. Ook dit kunt u tijdens het boekingsproces in het opmerkingen veld aangeven.

 • Preferenties, medische essenties en afwijkende bagage

  Bij boeking kunt u persoonlijke voorkeuren ( preferenties) en/of eisen (essenties) aan FOX kenbaar maken. Wij zullen daar, voor zover mogelijk, rekening mee houden. Houdt u er rekening mee dat aan preferenties nooit rechten ontleend kunnen worden daar FOX deze niet kan garanderen tenzij anders vermeld in het aanbod.

  Voor een essentie dient u een toeslag te betalen. Administratiekosten voor het aanvragen van essenties bedragen € 27,00 per verzoek. Indien wij de essentie niet kunnen bevestigen blijven de administratiekosten van toepassing op de boeking.

  Voor het meenemen van extra bagage of bagage met een afwijkend formaat dient u tijdens de boeking altijd toestemming te vragen in verband met mogelijke onkosten en de beperkte ruimte aan boord van een vliegtuig en/of de bus.

 • Prijzen & Inbegrepen

  Alle informatie betreffende reisdata en prijzen vindt u op onze website in het overzicht  "Prijzen & Inbegrepen” van de door u gekozen reis.

  In dit overzicht kunt u zien welke data er nog beschikbaar zijn, welke op aanvraag zijn en welke er reeds zijn volgeboekt. Tevens staat naast de prijs een button "groepsinfo" die u, in het geval van FOX Groepsreizen met een Gegarandeerd Vertrek, ongeacht het aantal deelnemers, kunt inzien. Wanneer de groepsreis geen Gegarandeerd Vertrek heeft, wordt het aantal deelnemers zichtbaar zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt.

  Helemaal onderaan de pagina staat vermeld wat inbegrepen en niet inbegrepen is in de reis.Tevens vindt u hier de aandachtspunten. Het is aan te raden om deze goed door te lezen, zodat u op de hoogte bent van de belangrijke zaken omtrent de reis.

 • Reisbescheiden

  7 dagen voor vertrek ontvangt u van ons de digitale reisbescheiden via uw FOXBOX. Deze bevatten E-tickets, een deelnemerslijst (bij groepsreis), een vluchtschema, informatie over een aantal algemene zaken, een hotellijst voorzien van adressen en telefoonnummers en vouchers indien van toepassing. Daarnaast ontvangt u een overzicht van eventueel extra te maken excursies, die u desgewenst bij de reisleiding ter plaatse kunt boeken.

  U ontvangt een e-mail zodra de reisbescheiden voor u klaarstaan in uw FOXBOX. Een voorwaarde voor digitale reisbescheiden is, dat u bij boeking uw e-mail adres opgeeft. Als u via uw FOXBOX uw reisbescheiden oproept via het kopje 'Boekingen en reisbescheiden', kunt u de reisbescheiden bekijken en printen.

  Indien u de reisbescheiden per post wenst te ontvangen, dan kunt u dit bij boeking aangeven. De kosten hiervoor bedragen €10,- per boeking.

  NB. Foutief gespelde namen:  Wij raden u aan de gegevens op uw bevestiging en factuur die u ontvangt na boeking goed te controleren. Vaak kan de naam, na facturatie alleen nog tegen hoge wijzigingskosten aangepast worden.

 • Reisduur

  Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

  Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat het feitelijk verblijf op de bestemming minder dagen telt dan het reisaanbod vermeld. Voor dit totaal aantal dagen sluit u een reisverzekering af. Indien u laat vertrekt en vroeg terugkeert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van uw reissom.

 • Reisverslagen

  Al vele FOX reizigers hebben een heerlijke reis gemaakt naar één van onze schitterende bestemmingen en delen hun ervaringen middels een reisverslag. Bent u nog aan het nagenieten van uw reis, laat dan iedereen meegenieten van uw reisavonturen!

  Bovendien maakt u hiermee kans op een reischeque ter waarde van € 450,- voor het meest originele reisverslag van het jaar!

 • Reisvoorwaarden

  Bij boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden.

  De navolgende bepalingen zijn door ANWB Reizen B.V. zelf vastgesteld. Hierover heeft geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.

  De reisvoorwaarden staan vermeld op onze website.

 • Spambox mailberichten

  Indien u een bericht van FOX verwacht, bijvoorbeeld na het maken van een boeking, en u vindt dit bericht niet terug in uw mailbox. Kijk dan in de map "ongewenste e-mail" of "Spambox". Het kan namelijk gebeuren dat berichten in deze map terecht komen. Het is aan te raden om FOX toe te voegen aan uw contactpersonen.

 • Thuisblijvers

  Tijdens het boekingsproces wordt u gevraagd om namen en telefoonnummers (mobiele nummers) van thuisblijvers in te vullen. Indien zich tijdens uw reis onverhoopt een noodsituatie voordoet, kan FOX of de betrokken Alarmcentrale, contact zoeken met de door u vermelde thuisblijvers.

 • Verkooppunten FOX, verre reizen van ANWB

  De reizen van FOX zijn behalve op onze website, ook te boeken bij verschillende partners. De door ons geselecteerde reisbureaus hebben ruime ervaring met verre reizen en zijn goed verspreid over het land zodat er altijd een reisbureau in de buurt is. Ontvangt u het liefst een adviseur bij u thuis of op een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. De persoonlijke reisadviseurs komen op het door u gewenste tijdstip langs om samen te bekijken welke reis het beste bij u past.

  Indien u een reis via een van de FOX Verkooppunt boekt, loopt de gehele afhandeling en communicatie van uw reis via het FOX Verkooppunt. Dit houdt in dat zij uw contactpersoon zijn gedurende de gehele periode, van het boeken van uw vakantie tot de dag dat uw reis aanvangt. U krijgt geen eigen FOXBOX en kunt niet inloggen om de status van uw reis bij te houden.

 • Vertrekgarantie

  Op de webpagina’s met vertrekdata en prijzen ziet u bij sommige vertrekdata een groen icoontje met een ‘G’. Dit houdt in dat de datum een ‘vertrekgarantie’ heeft en dat u ervan verzekerd bent dat u daadwerkelijk op reis kunt gaan.

  Wanneer de reis eenmaal is gewijzigd naar begeleiding door een Engelsprekende gids, blijft de uitvoer op dit punt ongewijzigd. 
  Vanwege tijd gerelateerde planning en de bijkomende technische zaken is het vaak onmogelijk hier kort voor vertrek een Nederlandssprekende reisleider aan te koppelen. 

  Wanneer het minimum aantal deelnemers voor deze datum niet wordt behaald, zal de reis met een kleine groep - eventueel met aangepast vervoer - worden uitgevoerd, zonder extra toeslag. Bij hoge uitzondering zal de reis door een Engelssprekende lokale gids worden begeleid.

  Het kan voorkomen dat een vertrekdatum aangepast dient te worden in verband met een vlucht-/programmawijziging. Hierover zullen wij u persoonlijk informeren. In dit geval zal de reis ook op de alternatieve datum definitief worden uitgevoerd.

  Wanneer er geen ‘G’ bij een vertrekdatum staat, wil dit overigens niet zeggen dat de reis niet doorgaat. FOX heeft uiteraard als doel alle gepubliceerde groepsreizen uit te voeren.

 • Vroegboeken

  Wanneer u vroeg boekt, bent u verzekerd van een plaats op de reis van uw keuze. Volgens veel van onze reizigers absoluut een voordeel. Vroegboeken betekent niet dat uw reis per definitie goedkoper of duurder is dan als u later boekt.

  De reissom wordt altijd op basis van de meest actuele prijzen berekend, welke op onze website zijn gepubliceerd. FOX behoudt zich het recht voor om de reissom van elke willekeurige reis dagelijks op de website te wijzigen. Dit heeft te maken met Fluid Pricing, oftewel prijzen die verschillen naargelang bezetting en tijdstip van boeking.

 • Wachtlijst

  Het is niet mogelijk om, indien een reis is volgeboekt, op een wachtlijst te worden geplaatst. FOX hanteert geen wachtlijst systeem.

Forum

 • Hoe kan ik de berichtgeving over nieuwe berichten stop zetten?

  Zodra u de optie 'Stuur me een e-mail, zodra er op mijn bericht wordt gereageerd' heeft aangevinkt krijgt u bericht over nieuwe berichten op het forum. Om dit stop te zetten kunt u een bericht sturen naar de webmaster.

  In het bericht vermeld u op welk e-mailadres u geen berichten meer wilt ontvangen. De webmaster zal zorgdragen dat u de berichtgeving stopt.

 • Hoe kan ik een bericht verwijderen?

  Geplaatste berichten op het forum kunnen niet door de schrijver zelf van het forum worden verwijderd. U kunt hiervoor een bericht sturen naar de webmaster. Geef in het bericht aan:

  • Uw naam en e-mailadres
  • Welke bestemming het betreft
  • En de titel van de forumdiscussie

  Wij zullen het bericht dan zo spoedig mogelijk verwijderen.

 • Ik heb mijn achternaam bij het bericht gezet. Ik wil dit niet.

  Geplaatste berichten op het forum kunnen niet door u gewijzigd worden. U kunt hiervoor een bericht sturen naar de webmaster. Geef in het bericht aan:

  • Uw naam en e-mailadres
  • Welke bestemming het betreft
  • En de titel van de forumdiscussie

  Wij zullen uw wijziging dan zo spoedig mogelijk doorvoeren.

 • FOX Forum: dé ontmoetingsplek voor reizigers

  "Wie gaan er nog meer mee naar Maleisië?"
  "Hoe is het weer in januari in Costa Rica?"
  "Iemand ervaring met China Airlines?"

  Op het Forum kunt u ervaringen uitwisselen, vragen stellen en vragen van andere reizigers beantwoorden!

  Wanneer u een bericht toevoegt, kunt u er tevens voor kiezen om per e-mail bericht te krijgen zodra een reactie op uw bericht is binnengekomen. Zo blijft u altijd op de hoogte!

  Let op: het forum is openbaar. Dit houd in dat het forum ook kan terugkomen in zoekresultaten van Google. Wees dus erg voorzichtig met uw persoonlijke gegevens, zoals (achter)naam, adres en telefoonnummers.

  Naar de homepage van het forum

 • Voorwaarden van het plaatsen van een bericht

  De gespreksonderwerpen op het FOX Forum zijn bedoeld om vragen aan andere FOX reizigers te stellen, reiservaringen te delen, kennis te maken met medereizigers en om reistips uit te wisselen.

  Wij vinden de veiligheid van de bezoekers en de sfeer op het FOX Forum zeer belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, zijn er voor het gebruik van het FOX Forum een aantal voorwaarden van toepassing.


  • Berichten die niet voldoen aan de specifieke regels zoals opgenomen in deze voorwaarden of die niet voldoen aan de wettelijke en/of algemene fatsoensnormen, kunnen door FOX worden aangepast of verwijderd.
  • Dit kan tevens in een tijdelijke of permanente blokkering van uw naam, emailadres en IP adres resulteren.
  • De verwijdering en aanpassing van berichten en/of de blokkering van forumleden is ter beoordeling aan de webmasters van FOX.
  • Bij het plaatsen van een bericht op het forum gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden.
  • Wij behouden het recht voor deze voorwaarden te wijzigen, leest u deze voorwaarden bij frequent gebruik van het forum daarom regelmatig door.
  • Let op: het forum is openbaar. Dit houd in dat het forum ook kan terugkomen in zoekresultaten van Google. Wees dus erg voorzichtig met uw persoonlijke gegevens, zoals (achter)naam, adres en telefoonnummers.  

  Lees alle voorwaarden

 • Waarom krijg ik een melding van een nieuw bericht, maar zie ik geen nieuwe berichten?

  Zodra er nieuwe berichten bij uw discussie worden geplaatst krijgt u hiervan een melding uw mailbox. Dit geldt alleen als u deze optie heeft aangevinkt. Als u vervolgens geen nieuwe berichten bij de discussie ziet staan, kan dit zijn omdat de berichten zijn tegengehouden door onze spamfilter. De webmaster zal het bericht doorlaten zodra het is goedgekeurd.

 • Waarom verschijnt mijn bericht niet op het forum?

  Het kan voorkomen dat uw bericht niet wordt getoond op ons forum. Alle berichten worden door ons gecontroleerd op inhoud. Het kan voorkomen dat in het bericht woorden staan die voorkomen op onze spamlijst. Als het bericht geen spam blijkt te zijn dan zullen de webmasters het bericht toelaten op de website. Het kan daarom voorkomen dat uw bericht wat later op het forum verschijnt.

  Meer info lees je in de voorwaarden van het forum.

FOXBOX

 • Wat is een FOXBOX?

  Nadat u bij FOX  een reis heeft geboekt wordt er een FOXBOX voor u aangemaakt.

  In de FOXBOX kunt u:

  • Uw boeking inzien en de status van uw boeking bijhouden
  • Uw adresgegevens wijzigen
  • Uw inloggegevensaanpassen
  • Uw reisbescheiden inzien en uitprinten
  • Ontbrekende gegevens bij boeking aanvullen
  • Gebruik maken van het FOX Klantvoordeel

  Nadat u op onze website inlogt, hoeft u uw adresgegevens bij een volgende boeking/reservering niet meer in te vullen.

  Alhoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht bij het verwerken van de boekingsgegevens in de FOXBOX, kan het voorkomen dat bepaalde informatie (nog) niet correct is. Er kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van uw FOXBOX.

 • Ik ben mijn wachtwoord kwijt

  Mocht u uw wachtwoord zijn kwijtgeraakt, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via de link Wachtwoord vergeten op de FOXBOX inlogpagina. Na het invoeren van uw e-mailadres ontvangt u een bericht met informatie over hoe u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

 • Boeken via een FOX Verkooppunt of reisbureau

  De door ons geselecteerde reisbureaus hebben ruime ervaring met verre reizen en zijn goed verspreid over het land zodat er altijd een reisbureau bij u in de buurt is.

  Ontvangt u het liefst een adviseur bij u thuis of een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. Samen met onze partners hebben wij de beste adviseurs voor u geselecteerd. Zij komen op het door u gewenste tijdstip langs om samen te bekijken welke reis het beste bij u past.

  Indien u boekt via een reisbureau loopt alle communicatie over uw reis ook via het reisbureau. Uw reis wordt daarom niet getoond in uw eigen FOXBOX. Het reisbureau houdt u op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen omtrent uw boeking. U kunt dan ook bij hen terecht voor al uw vragen en opmerkingen.

 • Kan ik de status van betaling zien in mijn FOXBOX?

  Ja, in uw FOXBOX kunt u uw status van betaling zien. Na het inloggen ziet u bij uw actieve reis onder de optie "Boekingstatussen" een overzicht van de status van uw boeking, uw visum en de betalingsstatus.

  Een betaling doen?
  U kunt uw boeking eenvoudig via onze website betalen. Dit kan in de FOXBOX. U kunt betalen met uw bankpas via Ideal, of met de creditcards van VISA en Mastercard. U vindt alle opties onder "Online betalen".

  Via een FOX Verkooppunt geboekt?
  Indien u een reis via een FOX verkooppunt boekt, wordt er geen eigen FOXBOX aangemaakt, maar loopt de betaling via het FOX Verkooppunt. 

 • Kan ik mijn reisbescheiden zien in de FOXBOX?

  Ja, in uw FOXBOX heeft u toegang tot uw boeking en de daarbij behorende reisbescheiden. De reisbescheiden zullen ongeveer 7 dagen voor vertrek zichtbaar worden.

  Heeft u uw reis geboekt bij een reisbureau?
  Indien u een reis via een FOX verkooppunt boekt of heeft geboekt, dan verloopt alle correspondentie via het verkooppunt. Zij nemen direct contact met u op indien er nieuws is omtrent uw boeking. Tevens zullen zij ervoor zorgdragen dat u de reisbescheiden tijdig zal ontvangen.

Klachten

 • Klachtenprocedure

  We doen bij FOX allemaal ons uiterste best om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken. U dient tijdens een rondreis of verblijf in het buitenland uiteraard rekening te houden met de waarden en normen in het land van uw keuze. Desondanks kan er tijdens uw reis iets niet naar wens verlopen. Wij hechten grote waarde aan uw reiservaring en horen dan ook graag uw feedback. Hiermee kunnen we de kwaliteit van onze reizen continue blijven verbeteren en eventuele klachten in de toekomst voorkomen.

   

  1. Meld uw klacht direct ter plaatse, vaak kan het probleem direct worden opgelost.
  2. Neem anders contact op met ons in Nederland. Wij zijn 24-uur per dag bereikbaar via +31 (0)252–660000 of per e-mail.
  3. Maak of laat ter plaatse een klachtrapportage opmaken.
  4. Verzamel documenten en/of foto's die uw klacht kunnen onderbouwen.
  5. Alle correspondentie met betrekking tot uw klacht zal via de hoofdboeker van het reisgezelschap verlopen.
  6. Na een periode van 2 maanden na thuiskomst vervalt de termijn van inlevering van uw klacht en zullen we uw klacht volgens ANVR Consumentenvoorwaarden artikel 12 niet meer in behandeling nemen.

  » Lees een uitgebreide versie

 • Geschillencommissie Reizen

  Als een klacht door FOX, verre reizen van ANWB niet tot tevredenheid is opgelost of u gaat niet akkoord met ons voorstel, kunt u dit desgewenst tot uiterlijk  24 maanden na de schriftelijke reactie, als bedoeld in artikel 13 lid 1 van de ANVR Reizigers voorwaarden schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag ( www.geschillencommissie.nl ). Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.

   

Nieuwsbrief

 • Hoe kan ik mij aanmelden voor de FOX Nieuwsbrieven?

  U kunt zich aanmelden voor de FOX Nieuwsbrief via de link Inschrijven nieuwsbrief in het FOX Menu, bovenaan elke pagina op onze website. Na het aanmelden kunt u uw inschrijving activeren via de link in het e-mailbericht dat u zult ontvangen.

  Via onze nieuwsbrief bent u als eerste op de hoogte de laatste reisaanbiedingen, acties en extra informatie. U kunt uw voorkeuren aanpassen om een nieuwsbrief te ontvangen die nog beter aansluit op uw wensen.

 • Hoe kan ik mij afmelden voor de FOX Nieuwsbrieven?

  U kunt zich afmelden voor de nieuwsbrief door gebruik te maken van de link die u onderaan in elke nieuwsbrief vindt. Indien dit niet werkt kunt u onder vermelding van het betreffende e-mailadres een bericht aan de webmaster sturen.

 • Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen voor de nieuwsbrief?

  Om uw e-mailadres te wijzigen kunt u onderaan de nieuwsbrief klikken op 'Uw voorkeuren opgeven/wijzigen'. U komt dan op een pagina terecht, waarbij u onderaan uw e-mailadres kunt wijzigen.

Op reis

 • Fooien

  Fooienpot
  Buiten Europa is het geven van een fooi zeer gebruikelijk. Daarom vragen wij alle deelnemers bij aanvang van een (single) groepsrondreis een bijdrage te doen aan de gezamenlijke ‘fooienpot’. Hier worden bijvoorbeeld fooien voor hotel- en restaurantpersoneel, chauffeurs, lokale reisleiding en portiers en kruiers uit betaald. De hoogte van de fooienpot vind je bij de desbetreffende reis onderaan het ‘Prijzen & Inbegrepen’ tabblad onder het kopje ‘Niet inbegrepen’. De fooi voor de reisleider is hierin niet meegenomen. Op alle bestemmingen wordt met een fooienpot gewerkt met uitzondering van de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.  

  Fooien voor reisleiding
  Als richtlijn kun je circa € 1,- à € 2,- per persoon per dag aanhouden, al naar tevredenheid. Uitzonderingen hierop zijn de bestemmingen Japan, de Verenigde Staten en Israël. Houd in Japan en de VS circa € 4,- fooigeld per persoon per dag aan en in Israël circa € 3,- per persoon per dag. 

  Verdere uitzonderingen
  Op de bestemmingen Indonesië, Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en Israël is de fooi voor de buschauffeur niet inbegrepen in de fooienpot. Houd in Indonesië, Nieuw-Zeeland en Australië een bedrag van € 1,- à € 2,- tipgeld per persoon per dag aan en in de Verenigde Staten en Israël respectievelijk € 3,- en € 2,- per persoon per dag. 

  Fooien overig (indicatie)
  - Taxichauffeur: circa 10-15%
  - Bedienend personeel: circa 10-15% (tenzij er al ‘service charge’ op de rekening staat)
  - Kamermeisje: circa € 0,50 per persoon per dag

   

   

 • Gids

  Op veel van onze bestemmingen maakt FOX  gebruik van lokale gidsen. Zij zullen u begeleiden tijdens excursies. Zij hebben veel kennis over de bezienswaardigheden en vertellen u graag over hun land. Onze lokale gidsen spreken doorgaans goed Engels.

  De FOX-reisleider is geen gids maar is verantwoordelijk voor het organisatorische verloop van uw reis. Daarom zal er vaak een reisleider en een gids met u meereizen.

  Op sommige bestemmingen gelden strenge richtlijnen ten aanzien van buitenlandse reisleiders, welke zijn afgegeven door het Ministerie van Toerisme. Deze richtlijnen geven aan dat buitenlandse reisleiders op deze bestemmingen niet werkzaam mogen zijn. Wanneer dit het geval is maken wij gebruik van onze lokale gidsen.

 • Groepsgrootte

  Alle gepubliceerde prijzen, van al onze reizen in groepsverband, zijn gebaseerd op een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 32 personen, tenzij anders vermeld bij de desbetreffende reis. Het minimum aantal deelnemers staat per reis gepubliceerd.

  Wanneer er een groene "G" achter de vertrekdatum staat is het minimum aantal deelnemers niet meer van toepassing. De reis heeft dan een Gegarandeerd vertrek.

  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, en uw reis heeft geen Gegarandeerd vertrek, behoudt FOX zich het recht voor om tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek de reis te annuleren (ANVR Reizigersvoorwaarden 4.3). Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Uiteraard zullen wij in overleg met u de mogelijkheden bekijken.

 • Groepssamenstelling

  Onze groepen bestaan uit een mix van deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën. Op de pagina met vertrekdata en prijzen (Prijzen & Inbegrepen) ziet u naast het groene 'G' icoontje (Gegarandeerd vertrek) een button staan met 'Groepsinfo'. Zodra u hierop klikt ziet u de groepssamenstelling van de gekozen reis. U ziet de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen die geboekt hebben. Het aantal reizigers per boeking en de leeftijdsverhouding van de mannen en vrouwen. 

  Bij groepsreizen wordt deze informatie vanaf 6 deelnemers bekend gemaakt. Bij single reizen wordt deze al vanaf 1 deelnemer bekend gemaakt.

  FOX heeft geen invloed op de groepssamenstelling. 

 • Kofferlabels

  U kunt FOX kofferlabels gebruiken, zodat het bijvoorbeeld duidelijk is voor de reisleider en/of het hotelpersoneel dat uw koffer tot die van de FOX groep behoort.

  De kofferlabels zijn te verkrijgen tijdens de Reis & Inspiratie dagen in ons FOX Theater in Hoofddorp (op = op).

 • Lokale partner

  FOX wordt op al haar bestemmingen vertegenwoordigd door gerenommeerde agentschappen, wij noemen hen onze lokale partners. Naast de reisleider zijn zij uw aanspreekpunt ten tijde van uw verblijf op één van onze bestemmingen.

  Contactgegevens (inclusief noodnummers) van onze lokale partner ontvangt u bij uw reisbescheiden.

 • Minimum en maximum aantal deelnemers

  Alle gepubliceerde prijzen, van al onze reizen in groepsverband, zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Dit minimum aantal staat per reis gepubliceerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, behoudt FOX zich het recht voor om tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek de reis te annuleren (artikel 4.3 ANVR Reizigersvoorwaarden). Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Wij overleggen ten eerste met u en kunnen dan meestal één van de volgende mogelijkheden aanbieden: - de reis wordt toch uitgevoerd, maar met een prijsverhoging- er wordt een alternatieve vertrekdatum aangeboden- er wordt een alternatieve reis aangeboden- de reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende gids in plaats van Nederlandssprekende reisleiding- de reis wordt uitgevoerd in een kleinere bus- de reis wordt uitgevoerd met een andere luchtvaartmaatschappij dan gepland- een combinatie van bovenstaande mogelijkheden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt doorgaans 32 personen, tenzij in het aanbod anders vermeld.

  Het maximum aantal reizigers wordt door FOX in principe niet overschreden.

 • Onvoldoende deelname

  Er wordt per reis gekeken of er een voldoende aantal deelnemers zijn geboekt op een reis. Dit minimum aantal deelnemers vindt u per reis terug in ons online aanbod. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk twee weken voor vertrek door FOX benaderd en zullen wij met u onze eventuele alternatieven bespreken.

 • Optionele excursies

  Een optionele excursie is een excursie die naast het standaard programma wordt aangeboden.

  Tijdens uw rondreis worden een aantal optionele excursies aangeboden. Deelname aan deze excursies is geheel vrijwillig. U kunt bij uw reis een overzicht terugvinden met prijsindicaties. Tevens ontvangt u dit overzicht bij uw reisbescheiden.

  Indien u besluit om aan één of meerdere optionele excursies deel te nemen, dan kunt u deze ter plaatse te reserveren bij uw reisleider. De kosten hiervan kunt u met de lokale valuta of met Euro's ook ter plaatse voldoen. De optionele excursies kunnen niet voorafgaand aan uw reis worden geboekt. Er is ook geen restitutie mogelijk indien u niet heeft deelgenomen aan de door u gereserveerde excursie.

 • Programma

  Bij al onze reizen kunt u bij  "Programma"  het dag tot dag overzicht van de reis bekijken. Per dag staat kort omschreven wat er op de planning staat.

 • Reisleiding groepsrondreizen

  Op al onze groepsrondreizen zetten wij eigen Nederlandssprekende reisleiding in, tenzij anders staat vermeld onder  " Inclusief"  bij de rondreis. Welke dagen de reisleiding aanwezig is, staat bij uw reis vermeld in onze brochure en op onze website. Het is de taak van de reisleiding om uw reis organisatorisch naar tevredenheid te laten verlopen. De reisleiding staat klaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen, klachten te verhelpen en de fooien te regelen. Uw reisleider is geen gids, aangezien buitenlanders vaak niet als gids mogen optreden.

 • Samenvoegen groepen

  FOX behoudt zich het recht voor om per bestemming reizen, die in groepsverband worden uitgevoerd, samen te voegen.

Over FOX

 • Aansprakelijkheid FOX

  De aansprakelijkheid van FOX in geval van:

  • Publicaties
   Hiervoor verwijzen wij u naar het kopje “Publicaties/Disclaimer FOX" in onze rubriek “trefwoorden op onderwerp” Tevens treft u de Disclaimer aan in al onze brochures.
  • Excursies:
   Indien u naast de door FOX aangeboden excursies in het reisprogramma, alsmede de optionele excursielijst die FOX biedt, ter plaatse zelf andere excursies boekt, kan FOX daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid nemen. Uw reisleider kan hierin niet voor u bemiddelen of u adviseren. Voornoemde excursies maken geen onderdeel uit van het vastgestelde reisprogramma welke bij FOX is geboekt, noch van het FOX-aanbod aan optionele excursies.FOX is alsdus niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deze zelf geboekte excursies. Deelname is voor eigen risico, FOX kan in deze niet worden aangesproken. Ter plaatse zal uw gids of reisleider, u een speciaal hiervoor bestemd formulier overhandigen, de afstandsverklaring, welke ondertekend dient te worden.
  • Diefstal en verlies persoonlijke eigendommen
   Helaas kan het voorkomen dat u te maken krijgt met verlies en/of diefstal op uw reisbestemming. Uiteraard zullen wij u de benodigde assistentie verlenen in deze situatie. Bewaar waardevolle spullen op veilige plaatsen zoals in uw hotelkluis. Uiteraard is het beter dat u niet noodzakelijke spullen thuis laat. Laat uw eigendommen nooit onbeheerd achter. Bij verlies of diefstal dient er (ten behoeve van de verzekeringsmaatschappij) altijd ter plaatse een politierapport te worden opgemaakt, u doet dan aangifte. Extra onkosten hieruit voortvloeiende kunt u indienen bij uw reisverzekeraar. FOX is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van uw eigendommen die zoek zijn geraakt tijdens uw reis of zijn beschadigd.
  • Diefstal, vermissing en beschadiging van bagage
   Indien uw bagage is zoekgeraakt, beschadigd of u heeft het vermoeden dat de bagage gestolen is op de luchthaven, dan dient u bij de betreffende luchtvaartmaatschappij een rapport op te laten opmaken en/of een claim in te dienen. FOX is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van uw eigendommen die zoek zijn geraakt of beschadigd zijn tijdens de vlucht.  
  • Geldige reisdocumenten
   Artikel 2, lid 5 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden vereist dat de reiziger zelf verantwoordelijk is voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig  paspoort, of waar toegestaan, een identiteitskaart en de eventueel vereiste, visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en groene kaart. Indien de reiziger de reis niet (geheel) kan maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt dat met alle daaraan verbonden gevolgen voor zijn rekening. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 • ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

  FOX verre reizen van ANWB is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover.

  De reizen in onze brochures en op onze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Consumentenvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Hiervoor geeft u akkoord bij boeking.

 • ANVR Reisvoorwaarden

  Deze reisvoorwaarden staan afgedrukt in de informatie brochure ANVR Consumentenvoorwaarden. De brochure bevat tevens de ANVR Reizigersvoorwaarden en andere belangrijke informatie.

  FOX Verre Reizen stuurt u bij de digitale boekingsbevestiging een link naar de voorwaarden mee, zodat u de voorwaarden rustig kunt inzien. Ook kunt u de voorwaarden terugvinden bij uw boeking in uw FOXBOX. 

  Indien u de bevestiging van uw boeking per post ontvangt zenden wij u een exemplaar van deze brochure mee. Mocht dit niet het geval zijn, twijfel er dan niet aan om ons te bellen. Wij sturen u uiteraard graag een exemplaar toe.

 • ANVR Vervoersvoorwaarden

  Naast de ANVR Reisvoorwaarden verwijzen wij u eveneens naar de ANVR Vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn bij het uitvoeren van de bij uw reis behorende vluchten, transfers en ferrydiensten. Bij bevestiging van uw reis zijn deze voorwaarden ook voor u van toepassing.

 • ANWB en FOX Verre Reizen

  FOX is sinds 2002 een volle dochter van de ANWB. Regelmatig staan er reisaanbiedingen van FOX in de Kampioen, het grootste familieblad in Nederland met 5,5 miljoen lezers. Online kunt u via de website van de ANWB speciale ANWB Ledenreizen van FOX boeken; de trouwe leden reizen waar de duur van uw lidmaatschap uw voordeel bepaalt. Zie www.anwb.nl/trouweledenreizen.

  De reizen van FOX zijn ook te boeken bij verschillende reisbureaus van andere partners van FOX, zoals VakantieXperts, D-Reizen en de reisbureaus van de Veluwegroep.

  Persoonlijk reisadvies bij u thuis?

  Ontvangt u het liefst een adviseur bij u thuis of op een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. Kijkt u op onze website/trefwoorden, onder het kopje Verkooppunten FOX verre reizen van ANWB naar de selectiereisadviseurs waarmee FOX samenwerkt.

 • Bestrijding kindersekstoerisme

  Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden, www.meldkindersekstoerisme.nl.

  Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

 • Better Holidays

  Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

  Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage  aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.

  Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen  die op de vakantiebestemming wonen.

 • Brochures

  FOX heeft vier brochures; Groepsreizen, Privéreizen, Singlereizen en Familiereizen. U kunt één of meerdere brochures aanvragen via onze website.

  De brochures voor het nieuwe jaar komen medio december uit.

 • Calamiteitenfonds

  FOX verre reizen van ANWB is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De door FOX georganiseerde reizen vallen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

  Dit houdt in dat u, als consument, die deelneemt aan een door FOX georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; 
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

  Onder een calamiteit wordt verstaan: een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Het Calamiteitenfonds bepaalt wanneer er sprake is van een calamiteit.

 • Code Reisaanbiedingen ANVR / Reclamecode Reisaanbiedingen

  In deze code wordt gesteld dat aanbieders gehouden zijn correcte en duidelijke prijzen te hanteren, inclusief de hen op het moment van aanbieding bekende onvermijdbare kosten die voor de geboden dienst moeten worden betaald.

  Indien op het moment van publicatie een toeslag m.b.t. vervoerskosten, heffingen/belastingen niet bekend is of wordt verhoogd, mag de toeslag later alsnog in rekening worden gebracht, conform de bepalingen in artikel 5 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden.

  FOX verre reizen van ANWB conformeert zich aan de Reclamecode Reisaanbiedingen.

 • Copyright

  Alle rechten berusten bij FOX, tenzij anders vermeld. Materiaal van derden wordt uitsluitend gebruikt met toestemming van de rechthebbenden. Mocht u ondanks alle door ons in acht genomen zorgvuldigheid menen rechten te kunnen ontlenen aan op de website van FOX  gebruikt materiaal, laat ons dat dan zo spoedig mogelijk weten.

  Niets uit uitgaven van FOX mag, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van FOX  openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd, waaronder begrepen het reproduceren door middel van druk, offset, fotokopie of microfilm of in enige digitale, elektronische, optische of andere vorm of (en dit geldt zodanig in aanvulling op het auteursrecht) het reproduceren (I) ten behoeve van een onderneming, organisatie of instelling of (II) voor eigen oefening, studie of gebruik welk(e) niet strikt privé van aard is of (III) voor het overnemen in enig dag-, nieuws-, weekblad of tijdschrift (al of niet in digitale vorm of online) of in een radio of televisie uitzending.

  Lees meer over ons privacybeleid

 • ECPAT

  ECPAT staat voor End Child Prostitution, Child Pornography and the Trafficking of Children for Sexual Purposes. ECPAT voert wereldwijd campagne tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. Leidraad hierbij is het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties, waarin staat dat ieder kind recht heeft op bescherming tegen seksueel misbruik en uitbuiting (artikel 34).

  FOX steunt actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij uw reisleiding beschikbaar.

 • FOX Forum

  Op het FOX Forum kunt u ervaringen uitwisselen, vragen stellen en vragen van andere rezigers beantwoorden. Wanneer u een bericht toevoegt, kunt u er tevens voor kiezen om per e-mail bericht te krijgen zodra een reactie op uw bericht is binnengekomen. Zo blijft u altijd op de hoogte. 

  FOX vindt de veiligheid van de bezoekers en de sfeer op het FOX Forum zeer belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, zijn er voor het gebruik van het FOX Forum een aantal voorwaarden van toepassing.

 • FOX Noodservice

  Ons Customer Contact center is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag via het telefoonnummer 0252 - 66 00 00. Kijkt u bij openingstijden voor de actuele openingstijden per seizoen.

  Voor noodgevallen en probleemsituaties tijdens uw reis kunt u ons van maandag t/m zaterdag bereiken op hetzelfde telefoonnummer 0252 – 66 00 00. Kiest u voor optie 2, dan wordt u doorgeschakeld  naar onze afdeling Customer Care. Van maandag tot vrijdag is deze afdeling bereikbaar van 09.00 en 17.00 uur  en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. Buiten kantoortijden wordt u automatisch doorgeschakeld naar de nooddienst van FOX bij de ANWB Alarmcentrale.

   

 • FOX Reisbeloftes

  Wij willen onze reizigers onvergetelijke reismomenten bieden die het leven verrijken. Dat is wat ons drijft. Dit vertalen wij door in onze Reisbeloftes:

  • Altijd naar het hart
  • Altijd comfortabel
  • Altijd uitstekende service
  • Altijd de beste prijs

  Voor de invulling per bestemming, per reis verwijzen wij u naar de informatie in de dag tot dag programma's van onze reizen en/of naar de aanvullende reisinformatie op onze website of in onze brochures.

 • FOX Theater Hoofddorp

  FOX beschikt over een eigen reistheater, het FOX Theater. In dit reistheater worden tal van evenementen georganiseerd, waaronder de Reis & Inspiratiedagen en landendagen.

  Reis & Inspiratiedagen
  Boordevol inspirerende informatie en sfeerbeelden zoals u van ons gewend bent! De Reis & Inspiratiedagen zijn er speciaal om u op ontspannen wijze te informeren over de diverse prachtige verre bestemmingen binnen ons aanbod.

  Onze reisfilms zorgen voor de ideale combinatie van inspiratie en reisvoorbereiding. Daarnaast delen onze professionele reisleiders dit seizoen graag de leuke weetjes én handige tips met u en wordt u natuurlijk ook voorzien van nuttige praktische informatie.

  Ook is er een arts of gediplomeerde verpleegkundige van De Reisdokter aanwezig.

  Voor en na het bijwonen van onze shows kunt u in ons restaurant genieten van een kopje koffie of thee en bieden wij een (beperkt) lunchassortiment. Daarnaast hebben wij een kleine winkel gecreëerd waar u een ruim assortiment reisgidsen en overige reisgerelateerde producten kunt kopen.

  Bekijk hier de agenda

 • Milieubeleid & Duurzaam toerisme

  Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.

  Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

  Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de besteming.

  Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

  Lees verder

 • Milieuzorg

  Duurzaam Toerisme
  FOX beperkt zoveel mogelijk de negatieve gevolgen van toerisme. Duurzaam Toerisme betekent in grote lijnen dat toerisme in harmonie is met natuur, milieu, lokale bevolking en cultuur. Op deze manier maken we het reizen naar prachtige bestemmingen in de toekomst ook nog mogelijk.

  Milieucoördinator
  Om dit te verwezenlijken heeft FOX diverse duurzame activiteiten opgezet, waarbij niet alleen het samenstellen van onze reizen centraal staat, maar ook onze eigen bedrijfsvoering, die we trachten zo duurzaam mogelijk te voeren. FOX heeft een opgeleide milieucoördinator aangesteld en voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren.

 • Nieuwsbrief

  Als u zich aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvangt u wekelijks nieuwe aanbiedingen, interessante acties en leuke extra informatie.

  U kunt zich aanmelden ( en afmelden) via onze website.

 • Openingstijden Customer Contact Center

  • Via telefoonnummer 0252 - 66 00 00, optie 1
  • Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • Via het contactformulier 24 uur per dag

  Speciale telefonische openingstijden

  Noodgevallen

  Voor noodgevallen en probleemsituaties tijdens uw reis kunt u ons (buiten deze uren) ook bereiken op telefoonnummer +31 (0)252 - 66 00 00, u wordt automatisch doorgeschakeld naar onze nooddienst bij de ANWB alarmcentrale. • Privacy statement

  FOX gaat zeer zorgvuldig met uw gegevens en privacy om. Uw gegevens vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens ( WPB ). In deze wet zijn de belangrijkste regels voor de omgang van persoonsgegevens vastegelegd.


  FOX  heeft een abonnementenadministratie, die bij het College Bescherming Persoonsgegevens geregistreerd is onder nummer: m1484491.

 • Publicaties/ Disclaimer FOX

  Kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet. Eventuele aanpassingen en correcte prijzen van de desbetreffende reizen worden apart afgedrukt in een zogenaamd erratum. Vraagt u altijd voordat u boekt of er op de door u uitgekozen reis een dergelijk erratum bestaat. Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak worden gemaakt op de inhoud van de FOX websites, brochures, flyers, advertenties en overige FOX publicaties.

  Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. FOX is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door FOX gecreëerde websites, brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud van onze publicaties.

  FOX wijst hierbij uitdrukkelijk alle aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van het gebruik van de door FOX gepubliceerde gegevens of gegevens waarnaar links op onze website(s), brochures e.d. verwijzen, af.

  Verwijzingen of verbindingen naar andere websites of bronnen die niet eigendom zijn van FOX zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van de website. FOX is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze websites of bronnen. FOX is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of verlies veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of door het afgaan op de inhoud, goederen of diensten als aangeboden op dergelijke websites of bronnen. Tevens wordt geen garantie geboden voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de FOX websites. De gegevens op onze website en van onze andere publicaties kunnen te allen tijde zonder waarschuwing en zonder opgaaf van redenen door FOX worden gewijzigd.

 • Reis & Inspiratiedagen

  FOX heeft een eigen inspirerend theater,  het FOX Theater. Wij organiseren regelmatig informatiedagen over onze bestemmingen genaamd de Reis & Inspiratiedagen.

  In het sfeervol ingerichte FOX Theater worden de bestemmingen visueel gemaakt door schitterende zelfgeproduceerde reisrapportages. Via de Reis & Inspiratiedagen krijgt u een goed beeld van wat u van onze reizen mag verwachten. Tevens is de De Reisdokter veelal aanwezig om u de nodige informatie te verstrekken. 

  Na de show kunt u in ons gezellige restaurant genieten van een drankje, vragen stellen aan onze professionals en in contact komen met eventuele medereizigers.

  Wilt u een Reis & Inspiratiedag bijwonen, dan dient u deze te reserveren via onze website. Na uw reservering krijgt u per e-mail een bevestiging toegestuurd. Het hierin vermelde reserveringsnummer is uw toegangsbewijs. Neemt u deze op de dag van de show dus mee! In de week voorafgaand aan de voorstelling krijgt u per e-mail nog een herinnering toegezonden. 

 • Reischeques

  Heeft u iets te vieren of wilt u iemand een leuk cadeau geven, dan kunt u bij FOX verre reizen van ANWB een reischeque kopen. De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen. Indien u de reischeque cadeau geeft dient u de gegevens van de ontvanger aan ons door te geven. Na ontvangst van de betaling zal de reischeque op naam van de ontvanger worden afgegeven.

  Voorwaarden reischeque:
  Een FOX reischeque kent de volgende voorwaarden: De reischeque is alleen te gebruiken voor reizen aangeboden en samengesteld door FOX en kan uitsluitend bij FOX worden ingewisseld. De reischeque kan niet worden verzilverd in contanten of andere waardepapieren. De reischeque vervalt twee jaar na de uitgiftedatum. Na deze datum is de cheque ongeldig!

  De reischeque kan niet gebruikt worden voor reeds geboekte reizen. De reischeque is niet overdraagbaar. Indien het aankoopbedrag lager is dan het waardebedrag van de cheque wordt het restant niet in contanten of andere waardepapieren uitgekeerd. De reischeque is niet geldig in combinatie met andere acties en/of andere reischeques van FOX.

 • South Pole

  FOX werkt samen met South Pole om groener reizen mogelijk te maken. Wij dragen graag ons steentje bij om iets terug te doen voor het klimaat én de lokale bevolking. Vanaf 1 januari 2019 reist u volledig CO2 neutraal, zowel de vluchten als het lokale vervoer. South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegenaan. De projecten die FOX steunt zijn: het opwekken van zonne energie in Thailand, het ondersteunen van de productie van schone kookovens in China en het opwekken van windkracht in Taiwan.

  Als we de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties willen behouden, moeten we groener reizen!  

  Sinds 2010 compenseert FOX al standaard alle vluchten van haar kantoorpersoneel.

  Lees meer over South Pole

 • Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

  FOX (KvK 34098021) is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. (SGR). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de gepubliceerde reizen op deze website onder de garantie van SGR.

  De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Paspoort en visum

 • Paspoort

  Bij het maken van uw boeking vragen wij u uw paspoortnummer en naam volgens paspoort in te vullen. Het paspoortnummer dient het nummer te zijn van het paspoort dat u gebruikt ten tijde van de reis. Ook de namen van de deelnemers van de boeking, dienen gelijk te zijn aan de namen zoals vermeld in het paspoort.

  Wij adviseren altijd een geldigheidstermijn van minimaal 6 maanden bij terugkomst aan te houden voor uw paspoort. Verloopt uw paspoort binnen deze termijn? Dan verzoeken wij u vriendelijk uw paspoortnummers in het opmerkingenveld van uw boeking te plaatsen met de melding dat er een nieuw paspoort wordt aangevraagd. Wanneer u het nieuwe paspoort binnen heeft, kunt u eenvoudig de juiste gegevens via de FOXBOX in het deelnemersveld vermelden.

  Graag willen wij u er nog even op wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent voor het in het bezit zijn van de juiste, geldige reisdocumenten. Ook alle kinderen dienen over een eigen reisdocument te beschikken. Meer informatie hierover vindt u op ww.rijksoverheid.nl

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor u aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen. Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

  FOX gaat met bovenstaande informatie uit van de Nederlandse nationaliteit. Buitenlandse partners van Nederlandse FOX reizigers hebben soms een visum nodig. Wij raden u in dat geval aan zelf contact op te nemen met uw ambassade of die van het ontvangende land en/of transit land.

 • Visum

  Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land voor bepaalde tijd te verblijven. Als u de Nederlandse nationaliteit heeft u voor een aantal FOX bestemmingen een visum nodig.

  Er zijn bij onze reizen meestal 2 opties; wij verzorgen het visum voor u, of u regelt het visum zelf. Tijdens het boekingsproces ziet u welke opties er voor uw bestemming zijn.

  Lees alles over de Visum procedure op deze pagina

 • Reisdocumenten

  Onder reisdocumenten verstaan we o.a. paspoort, visa, tickets en rijbewijs.

  Het is belangrijk dat u ten tijde van uw reis beschikt over de juiste reisdocumenten.

  Het paspoortnummer dat u invult tijdens de boeking, dient het nummer te zijn van het paspoort dat u gebruikt ten tijde van uw reis. Hetzelfde is van toepassing op de tenaamstelling.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. 

  De reiziger is zelf verantwoordelijk  voor het o.a. bij zich hebben van de benodigde grensdocumenten, zoals een aan alle geldigheidsvereisten voldoend paspoort en eventuele vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en groene kaart

  Conform de ANVR Reizigersvoorwaarden artikel 2.5 wijst FOX hierin alle aanspakelijkheid af.

  Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. ( www.rijksoverheid.nl).

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor u aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen. Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

  FOX gaat met bovenstaande informatie uit van de Nederlandse nationaliteit. Buitenlandse partners van Nederlandse FOX reizigers hebben soms een visum nodig. Wij raden u in dat geval aan zelf contact op te nemen met uw ambassade of die van het ontvangende land en/of transit land.


 • ESTA aanvraag

  Passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor reizen naar of via de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

  Wat is een ESTA Reistoestemming?
  Als u naar de Verenigde Staten reist en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht worden een visum aan te vragen.

  LET BIJ UW ESTA-AANVRAAG OP HET VOLGENDE:

  • U dient uw aanvraag uiterlijk 72 uur voor vertrek (tenminste 3 dagen vóór vertrek) in te dienen. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om het benodigde visum alsnog aan te vragen.
  • Alleen de vragen gemarkeerd met een (*) zijn van verplicht voor uw aanvraag. U hoeft dus geen vluchtnummer of adres van uw eerste hotel op te geven.
  • Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals vermeld in uw paspoort.
  • De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording. 
  • Een online aanvraag via de officiële website van ESTA kost 14 dollar, te voldoen per creditcard.
  • U hoeft alleen  uw ESTA-aanvraag te doen als u een nieuw paspoort heeft, of als een eventuele eerdere ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • De letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Dit voorkomt problemen bij de check in van uw vlucht.

  Na de aanvraag
  ESTA geeft in de meeste gevallen direct autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld. In sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen.  Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat u wellicht naar de ambassade of  het consulaat van de VS wordt verwezen om aldaar een visum aan te vragen.

  Geldigheid
  De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen  totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt.

  Loop geen risico
  Indien u niet via ESTA  reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd en/of een boete worden opgelegd.

  Een ESTA Aanvraag doen
  Uw online aanvraag doet u op: https://esta.cbp.dhs.gov.

 • Reisdocumenten voor kinderen ( met afwijkende achternaam)

  Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. ( www.rijksoverheid.nl).

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor u aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: http://www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen.

  Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

 • Tenaamstelling vliegtickets

  Vliegtickets worden op eigen naam (meisjesnaam) afgegeven. In uw reisbescheiden en op de boekingsbevestiging wordt uw gehele naam (getrouwd + meisjesnaam) gebruikt. Gebruik daarom altijd exact de namen, zoals ze in het paspoort staan vermeld.

  Bij het invullen van de boekingsgegevens is het van essentieel belang dat u de gegevens van de deelnemer(s) correct invoert om hoge wijzigingskosten voor een nieuw ticket, te voorkomen. Controleer daarom goed uw boekingsbevestiging en factuur.

Praktische informatie

 • Actuele zaken

  De meest actuele zaken omtrent nieuws, praktische- en bestemmingsinformatie kunt u helemaal op onze website terugvinden onder via het FOX Menu > Laatste nieuws. Hier informeren wij onze reizigers tevens over calamiteiten, mochten deze aan de orde zijn. U kunt daarbij denken aan overstromingen, vulkaanuitbarstingen en/of politieke situaties.

 • Airconditioning

  Op uw reis krijgt u te maken met airconditioning. Vooral in tropische landen heeft men de gewoonte om de airco 'op volle kracht' te laten draaien, zodat het in touringcars, treinen en restaurants vaak onaangenaam koud kan worden.

  Wij adviseren u om altijd iets warms bij de hand te hebben. In de meeste landen wordt men steeds energiebewuster. Het kan voorkomen dat daarom airconditioning in uw hotel en/of kamer alleen functioneert op die uren van de dag dat daar het meeste behoefte aan is. Niet altijd werken airconditioners en plafondventilators geruisloos.

 • Ander land, andere cultuur

  FOX Verre Reizen organiseert reizen naar verre bestemmingen, waar vaak een andere cultuur heerst met andere normen, afwijkende gewoonten en alles wat daarmee samenhangt (andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, minder ontwikkelde infrastructuur, etc.).

  Veel informatie over de cultuur van een bestemming kunt u terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis bij landeninformatie.

  FOX Verre Reizen verwacht van alle deelnemers dat zij zich voldoende voorbereiden en inlezen over het land en gewoonten. Indien u andere normen/waarden en gewoonten begrijpt, respecteert en tolereert, kan dat uw reis een extra dimensie geven.

 • Bagage, bagage schade & handbagage

  Voor vrijwel al onze rondreizen geldt dat u één koffer per persoon van maximaal 20 kilo mag meenemen. Er kunnen enkele uitzonderingen zijn. Voor de handbagage kunt u tussen de 5 tot 7 kilo aanhouden.  

  Indien voor uw reis specifieke bagage-informatie van toepassing is, dan zullen wij u middels de vliegbrief in uw reisbescheiden informeren. U kunt hierbij denken aan het reizen met een reistas in plaats van een harde koffer of een wijziging in het maximale gewicht i.v.m. binnenlandse vluchten.

  Inzake de EU regels voor Handbagage & Bagage verwijzen wij u naar de website van de luchthaven Schiphol. FOX  kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van eventuele gewijzigde regels voor Handbagage & Bagage.

  Indien u schade heeft geleden aan uw bagage tijdens uw reis en u wilt een schadevergoeding hiervoor indienen, dan is het volgende voor u van toepassing:

  Schade bagage tijdens de vlucht:

   - PIR rapport op laten maken bij de luchtvaartmaatschappij. - Binnen 7 dagen schaderapport inleveren bij de luchtvaartmaatschappij ( zie vervoersvoorwaarden van de betreffende vervoerder).

  De luchtvaartmaatschappij zal uw claim verder in behandeling nemen.

  Schade tijdens de reis:

  Indien u uw schadevergoeding bij FOX neer wilt leggen, dan ontvangen wij graag het volgende van u:

  - Fotomateriaal van het beschadigde artikel. - Aankoopnota ( i.v.m. bepalen dagwaarde) - Ondertekende verklaring van de reisleider ( groepsreizen), c.q. lokale agentschap/host (privé reizen).

  Aan de hand van de ingestuurde stukken zullen wij beoordelen in hoeverre FOX u hierin financieel tegemoet kan komen.

 • Betaalmiddelen op reis

  Op de meeste bestemmingen kunt u betalen met uw pinpas, creditcard of in lokale valuta. Per bestemming geven wij u uitgebreide informatie over geld en valuta. Selecteer via de navigatie (aan de linkerkant van onze website) het land van uw keuze en vervolgens de desbetreffende reis. U vindt de landeninformatie vervolgens onder de tab "Uitgebreide informatie over ..." (aan de rechterkant van de pagina).

 • Bonnetjes aftekenen

  In de hotels bent u persoonlijk verantwoordelijk voor de betaling van de extra onkosten.

  Meestal kunt u “op uw kamernummer' aftekenen. Het hotel kan u hiervoor bij check-in een borgstelling vragen in de vorm van contant geldbedrag en/of een imprint van uw creditcard. Kijkt u altijd de rekeningen goed na, zodat u weet waar u voor betaald. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. Vraag bij het uitchecken, deze borg of credit card imprint retour.

  FOX Vakanties kan voor deze persoonlijke uitgaven niet verantwoordelijk gesteld worden noch kunnen wij hierin bemiddelen.

 • Conditie deelnemers

  Deelnemers aan een FOX rondreis dienen te beschikken over een goede conditie en gezondheid.

  Als u een medische aandoening, lichamelijke handicap, een stoornis of een beperkte mobiliteit heeft, hetgeen van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, bent u volgens ANVR Reizigersvoorwaarden, artikel 3.2 verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg wordt bepaald of de reis naar keuze qua intensiteit bij u past. Informatie wordt opgenomen in uw reisovereenkomst en dus contractueel overeengekomen. Indien u het nalaat ons van uw lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname en vindt geen restitutie van de reissom plaats (artikel 3.3). Eventuele meerkosten bij aanpassen van de reis, die voor vertrek en/of ter plaatse ontstaan, zijn voor eigen rekening (artikel 3.3).

 • Creditcards

  Vaak is het mogelijk om op uw reisbestemming met uw creditcard te betalen. Meer informatie hierover kunt u terugvinden bij de landeninformatie. Kijk vervolgens bij "Geld en valuta". 

  Let er goed op dat bij betalingen met een creditcard uw creditcard (en bijbehorende pincode) alleen wordt gebruikt voor transacties waar u zicht op heeft. Sta erop dat u ziet wat er met uw kaart gebeurt. Geef uw kaart nooit af bij de hotelreceptie als onderpand of identificatie. Dit om misbruik te voorkomen.

  Ook is het op bijna al onze bestemmingen mogelijk om geld te pinnen met uw pinpas.

 • Cultuur

  FOX Vakanties organiseert reizen naar verre bestemmingen, waar vaak een volstrekt andere cultuur heerst met andere normen, afwijkende gewoonten en alles wat daarmee samenhangt (andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, minder ontwikkelde infrastructuur, etc.).

  Veel informatie over de cultuur van een bestemming kunt u terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis onder het kopje "landinformatie".

  FOX Vakanties verwacht van alle deelnemers dat zij zich voldoende voorbereiden en inlezen over het land en gewoonten. Indien u andere normen/waarden en gewoonten begrijpt, respecteert en tolereert, kan dat veel ergernis besparen en uw reis een extra dimensie geven.

 • Deelnemers

  Onder een deelnemer verstaan wij een klant die deelneemt aan van onze reizen. Eén deelnemer staat gelijk aan 1 klant. 

  Indien u in groepsverband reist, is het belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat u met onbekende deelnemers reist. U kunt proberen om via ons levendige forum vooraf kennis te maken met uw toekomstige reisgenoten.

  Groepsinformatie
  Op de tab Data & Prijzen van onze groepsreizen kunt per vertrekdatum groepsinformatie terugvinden. Zo krijgt u een idee van de leeftijden en samenstelling van de tot dan toe geboekte deelnemers.

  Oneven aantal deelnemers
  Indien u met een oneven aantal personen wilt boeken, kunt u het beste bij het opmerkingenveld aangeven welke kamerindeling u wenst. Indien mogelijk, worden de tarieven handmatig aangepast bij verwerking van uw gegevens.

 • Diefstal en Verlies

  Helaas kan het voorkomen dat u te maken krijgt met verlies en/of diefstal op uw reisbestemming. Uiteraard zullen wij u de benodigde assistentie verlenen in deze situatie.

  Bewaar waardevolle spullen op veilige plaatsen zoals in uw hotelkluis. Uiteraard is het beter dat u niet noodzakelijke spullen thuis laat. Laat uw eigendommen nooit onbeheerd achter. Bij verlies of diefstal dient er (ten behoeve van de verzekeringsmaatschappij) altijd ter plaatse een politierapport te worden opgemaakt, u doet dan aangifte. Extra onkosten hieruit voortvloeiende kunt u indienen bij uw reisverzekeraar. FOX Vakanties is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van uw eigendommen die zoek zijn geraakt tijdens uw reis of zijn beschadigd.

 • Entreegelden

  Entreegelden zijn, zoals het woord eigenlijk al zegt, het geld wat u bij de entree van bepaalde excursies dient te voldoen.

  Bij de meeste rondreizen zijn de entreegelden niet bij de reissom inbegrepen en dienen  ter plaatse te worden betaald in de lokale valuta. Bij het kopje "Inclusief" op de website (bij uw desbetreffende reis) kunt u terugvinden of de entreegelden zijn inbegrepen bij uw reis. Wanneer dit niet zo is staat er bij het kopje "Data en Prijzen" een bedrag vermeld die u hiervoor kunt aanhouden.

  Hoewel wij ernaar streven om u vooraf een juiste opgave te doen van deze bijkomende kosten, kan het helaas voorkomen dat lokale overheden van de ene op de andere dag besluiten de prijzen te verhogen. Helaas kan het voorkomen dat u reeds in het land aanwezig bent en aldus ter plaatse pas op de hoogte gebracht wordt van deze wijzigingen.

 • Excursies

  Een excursie is een uitstapje door een groep mensen, meestal met educatieve of amuserende doeleinden. Excursies zijn veelal een aanvulling op uw reis.

  Wanneer u uw reis bij FOX boekt zijn vaak meerdere excursies bij uw reis inbegrepen, om te zien wat in- en exclusief bij uw reis is verwijzen wij u naar de desbetreffende reis op onze website en dan naar het tabblad "In/exclusief". Tevens heeft u de mogelijkheid om tal van optionele excursies ter plaatse bij te boeken (niet verplicht). Dit kunt u ter plaatse aangeven bij de reisleider.

  Een overzicht van de optionele excursies die bij uw reis worden aangeboden, kunt u terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis onder het tabblad "Excursies". Tevens ontvangt u dit overzicht bij uw reisbescheiden.

  Indien u naast de door FOX aangeboden excursies in het reisprogramma, alsmede de optionele excursielijst ter plaatse, andere excursies boekt naar persoonlijke voorkeur, kan FOX daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid nemen. Voornoemde excursies maken geen onderdeel uit van het vastgestelde reisprogramma welke bij FOX is geboekt, noch van het FOX-aanbod aan optionele excursies.

  FOX is tevens niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deze zelf geboekte excursies. Deelname is voor eigen risico, FOX kan in deze niet worden aangesproken. Indien u ter plaatse toch een excursie wenst te boeken buiten het aanbod van FOX om, dan zal uw gids of reisleiding u een speciaal hiervoor bestemd formulier overhandigen, welke ondertekend dient te worden.

 • Geld / Valuta

  Wanneer u naar het buitenland gaat is het handig om te weten welk geld / welke valuta daar van toepassing is en hoe u dit het beste kunt opnemen. Deze informatie kunt u terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  In de meeste grote steden in het buitenland en op de meeste luchthavens kunt u pinnen. Op veel bestemmingen kunt u ook met Euro's betalen; het is niet meer altijd nodig om Dollars mee te nemen. Zorg voor een klein bedrag aan contant geld in de lokale munteenheid en betaal verder met uw pinpas en/of creditcard (met bijbehorende pincode). Informeer voordat u op reis gaat of het meenemen van Euro’s of Dollars gewenst is.

 • Gezondheid en medicijnen

  Uw gezondheid is uiteraard van groot belang tijdens het maken van een reis. U dient dan ook in een goede conditie te verkeren wanneer u deelneemt aan eén van onze reizen.

  Mocht het zijn dat u gezondheidsproblemen heeft die van grote invloed kunnen zijn op uw reis (bijvoorbeeld moeilijk ter been zijnde, hart- en suikerpatiënten), dan raden wij u aan eerst uw huisarts te raadplegen over uw voorgenomen reis.

  Gebruikt u medicijnen, dan adviseren wij u deze te laten bijschrijven in uw medisch paspoort. Als u op reis gaat, neemt u dan dit paspoort en voldoende voorraad van uw medicijnen (in originele verpakking) mee in uw handbagage.

  Indien uw (vloeibare) medicijnen gekoeld moeten blijven tijdens de vlucht, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Neemt u eveneens een verklaring van de arts mee, waarop uw gezondheidsproblemen en de benodigde medicijnen in Latijn, dan wel in het Engels staan vermeld: merknamen van medicijnen verschillen namelijk per land.

  Diabetes - Insuline en naalden
  Naalden die u tijdens de vlucht nodig heeft mogen worden meegenomen in de handbagage, in de originele verpakking, samen met een getekende medische verklaring door de (huis)arts! De overige naalden dienen in de koffer vervoerd te worden. De insuline mag in de handbagage meegenomen worden, mits wederom opgenomen in de medische verklaring. Een medisch paspoort wordt geadviseerd. Uiteraard kunt u zich voor meer informatie wenden tot uw behandelde arts en of uw apotheek. 

  Medicamenten die onder de Opiumwet vallen.
  Als u (of uw minderjarige kind) medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, kunt u deze geneesmiddelen niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het bezit en gebruik van opiaten, zoals sterke pijnstillers, verboden. Dat geldt voor onder andere sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen zoals Valium, Seresta en Rohypnol. Of bijvoorbeeld middelen voor ADHD zoals Ritalin en Concerta. Maar ook medicinale cannabis. Daarom heeft u voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen een speciale verklaring nodig. Voor reizen binnen Europa (Schengenlanden)  heeft u een Schengenverklaring nodig. Voor niet Schengenlanden heeft u toestemming nodig van diens consulaat en/of ambassade. U riskeert strenge straffen als u de regels overtreedt. Meer informatie hierover, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid ( www.rijksoverheid.nl)

  Voor informatie over vaccinaties en/adviezen over uw bestemming verwijzen wij u naar de 'landeninformatie' bij uw desbetreffende reis.

 • Gezondheid en vaccinaties

  FOX Vakanties informeert u, per bestemming, over de algemene richtlijnen ten aanzien van vaccinaties, voeding en de te nemen maatregelen ten aanzien van uw gezondheid tijdens uw reis. Deze informatie kunt u bij uw betreffende reis aan de rechterkant van de webpagina terugvinden onder het kopje 'landinformatie'.

  Onze aanbevelingen zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. antimalaria maatregelen nodig zijn. FOX Vakanties kan niet beoordelen of uw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij u dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met uw huisarts en/of GGD.

 • Halfpension

  Een aantal van onze reizen worden uitgevoerd op basis van halfpension. Halfpension houdt in dat u één ontbijt en één warme maaltijd (lunch of diner) per dag krijgt.

  U kunt dit bij de desbetreffende reis onder het tabblad "In/exclusief" terugvinden.

 • Hoogteziekte

  Bestemmingen zoals Peru, Argentinië, Chili of Tibet hebben gebieden die 3000 meter boven zeeniveau liggen. Bezoekt u deze hoger gelegen gebieden dan kunt u geconfronteerd worden met Hoogteziekte.

  Hoogteziekte is een aandoening die kan ontstaan bij te snelle stijging naar hoogten boven de 2500 meter en wordt veroorzaakt door zuurstofgebrek. Op grotere hoogten is de lucht namelijk veel zuurstofarmer dan op zeeniveau.  Dit probleem wordt veroorzaakt door het te snel winnen aan hoogte en kan zorgen voor hoofdpijn, moeite met ademhalen en kan, in het ergste geval, zelfs dodelijk zijn. Naar een lager niveau afdalen is de eenvoudigste oplossing, maar ook ademhalingsoefeningen zijn effectief. Eet in ieder geval niet teveel, zeker geen zware maaltijden en vermijd het gebruik van alcohol, tabak, pijnstillers en slaapmiddelen.

  Om te voorkomen dat u ziek wordt, is het raadzaam langzaam te stijgen en voldoende tijd te nemen om te acclimatiseren. FOX Vakanties kan niet beoordelen of uw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij u dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met uw huisarts en/of GGD.

 • Informatie voor vertrek

  Op onze website kunt u op meerdere manieren geinformeerd en geinspireerd worden:

  • De landinformatie per bestemming biedt u vele praktische tips en wetenswaardigheden, zodat u uw reis goed kunt voorbereiden.
  • Tijdens de Reis & Inspiratiedagen wordt u volop geinspireerd om alles te weten te komen over onze reizen en bieden we u de mogelijkheid om u goed voor te bereiden op uw reis.
  • Het FOX Forum biedt u de gelegenheid, om voor uw vertrek, met uw medereisgenoten in contact te komen en zodoende informatie uit te wisselen.
  • Bij uw reisbescheiden ontvangt u informatie die van belang is voor en tijdens uw reis. De reisbescheiden ontvangt u ongeveer 7-10 dagen voor vertrek.

 • Klimaat

  Weersomstandigheden kunnen per bestemming erg verschillen. Onder het kopje “landeninformatie” van uw bestemming geven wij u algemene informatie over het klimaat van het land. Deze informatie is verkregen via het verkeersbureau en de nationale meteorologische instituten.

  Door mondiale klimaatwijzigingen is het niet meer mogelijk om uit te gaan van een 'droge' periode en een 'natte' periode. Soms blijven moessons langer uit of houden ze veel langer aan dan voorspeld.

  FOX kan niet aansprakelijk worden gesteld voor natuurverschijnselen en de gevolgen hiervan.

 • Landeninformatie

  Een goede voorbereiding kan u veel rust geven tijdens uw reis. U kunt via onze website veel informatie terugvinden over uw reisbestemming. U kunt uw bestemming terugvinden op de overzichtspagina landeninformatie. Hier vindt u alle informatie over uw bestemming, het klimaat, informatie over visum, valuta & vaccinaties!

 • Lokale feestdagen

  Ieder land kent zijn eigen feestdagen. Hierdoor kunnen bepaalde excursies en/of lokale attracties onverwacht uitvallen. Ook kan dit invloed hebben op de infrastructuur op uw bestemming. Sluitingstijden van winkels en banken kunnen hierdoor wijzigen. Informeer voordat u op reis gaat naar de lokale feestdagen om verrassingen ter plaatse te voorkomen. Deze kunt u veelal terugvinden op onze website bij de landeninformatie van uw bestemming. FOX  kan voor eventuele wijzigingen niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Lokale keuken

  Ieder land heeft zo zijn eigen specialiteiten en u kunt u heerlijk laten verrassen. U dient er echter altijd rekening mee te houden dat het eten anders is dan dat u thuis gewend bent en uw lichaam zich moet aanpassen.

  Helaas is het niet mogelijk speciale maaltijden te verkrijgen op onze reisbestemmingen. Heeft u een streng dieet en/of doktersvoorschrift met betrekking tot uw maaltijden, dan zijn onze reizen helaas niet geschikt voor u. Op onze website onder het kopje “landinformatie”  van de door u gekozen bestemming, geven wij algemene informatie ten aanzien van eten en drinken.

 • Milieuzone Brussel

  ANWB waarschuwt voor boetes Brussel

  Brussel bezoeken met de auto betekent rekening houden met de regels voor de milieuzone. Sinds 1 oktober deelt Brussel boetes uit aan automobilisten die met een oudere dieselauto van voor 1997 (Euroklasse 1 of ouder) de zone inrijden. Ook automobilisten die zich niet registreren van tevoren kunnen op de bon gaan. De ANWB vreest dat Nederlanders die in de vakantie een dagje Brussel doen, vooral wat de registratieplicht betreft snel onbewust de fout in gaan. De boete voor niet-registreren bedraagt €150,- , op het binnenrijden met een oude diesel staat €350,-.

  De registratieplicht geldt voor alle personenauto’s dus zowel voor diesels, benzine-auto’s als voor auto’s op gas en elektrisch. Registreren kan via de website www.lez.brussels . De registratie geldt voor 3 jaar. De regels gelden niet alleen in de gemeente Brussel maar ook in de 19 gemeentes die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen. De grote ring om Brussel (R0) - voor doorgaand verkeer - ligt niet in de milieuzone. Motoren vallen buiten de regeling en hoeven niet te worden geregistreerd.


  Lees meer over luchthaven Brussel

 • Niet roken beleid

  FOX Vakanties houdt zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Roken in onze touringcars is dan ook niet toegestaan. Tevens dient u er rekening mee te houden dat wereldwijd de meeste vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen en andere openbare gelegenheden eveneens een rookverbod hanteren.

 • Ongedierte

  FOX organiseert reizen naar tropische bestemmingen. Het is in deze landen mogelijk dat u te maken krijgt met ongedierte en de bestrijding daarvan. Beide kunnen u overlast opleveren gedurende uw reis. In bepaalde landen gaat men erg enthousiast om met anti-insectenmiddel. Helaas heeft zelfs een vier- of vijfsterrenhotel last van een verdwaalde kakkerlak. Dit is inherent aan locaties waar mensen wonen en leven.

 • Praktische informatie

  Voordat u op reis gaat is het altijd leuk/handig om alvast wat praktische zaken te weten te komen over de bestemming waar u naartoe gaat. FOX Vakanties heeft alvast wat praktische zaken voor u op een rijtje gezet. U kunt dit bij de betreffende reis terugvinden onder het kopje "landinformatie" aan de rechterzijde van de pagina. Hier kunt u informatie terugvinden over bijvoorbeeld, geld/valuta, vaccinaties/gezondheid, elektriciteit, tijdverschil etc.

 • Regenseizoen

  Een groot aantal van onze bestemmingen kennen een regenseizoen. Tijdens het regenseizoen valt er meer regen dan normaal. Vaak zijn de buien kort maar heftig. Regenseizoenen komen voor in de tropische gebieden. Door de mondiale veranderingen in het klimaat kan het zijn dat het regenseizoen eerder begint of langer aanhoudt.

  U kunt via het kopje "landinformatie" bij de betreffende reis het klimaat van uw bestemming bekijken.

 • Routekaart

  In onze brochures alsmede op onze website vindt u bij al onze reizen een routekaart. Per reis kunt u zien hoe het verloop van de reis is en welk gedeelte van de bestemming u aandoet.

  Als u op de website op de routekaart bij de desbetreffende reis klikt krijgt u een grotere versie te zien.

 • Speciale maaltijden

  De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om vooraf, door een preferentie, speciale maaltijden te bestellen zoals koosjer, vetvrij, zoutarm, glutenvrij e.d.

  Wanneer u dit wenst kunt u hiervan een opmerking bij het opmerkingenveld tijdens boeking plaatsen of telefonisch of per email aan ons doorgeven, wij geven dit vervolgens voor u door aan de luchtvaartmaatschappij.

  Een preferentie geeft geen garantie. Helaas is het niet mogelijk deze maaltijden te verkrijgen op onze reisbestemmingen. Heeft u een streng dieet en/of doktersvoorschrift met betrekking tot uw maaltijden, dan zijn onze reizen helaas niet geschikt voor u. Op onze website onder het kopje “landinformatie”  van de door u gekozen bestemming, geven wij algemene informatie ten aanzien van eten en drinken.

 • Uitgerust op reis

  Zorg dat u ontspannen op reis gaat. Dit kunt u realiseren door niet op het laatste moment de allerlaatste voorbereidingen te treffen, maar de dag voor uw reisdag te besteden aan ontspannende bezigheden. Ga vooral op tijd naar de luchthaven en probeer stress te voorkomen door minimaal 3 uur voor vertrek in te checken. U heeft dan voldoende tijd om gezellig te winkelen, geld te wisselen en wat te drinken.

 • Uitsluiting deelname

  Onder gewichtige omstandigheden kan het zijn dat een deelnemer uitgesloten wordt van een reis.

  Onder gewichtige omstandigheden rekent FOX onder meer het gedrag of persoonlijke omstandigheden van de reiziger; indien het gedrag van een klant hiertoe aanleiding geeft of de persoonlijke omstandigheid een zelfstandige deelname aan de reis bemoeilijkt waardoor hinder of last kan ontstaan. Hierdoor kan de betreffende persoon van deelname worden uitgesloten.

  Alle uit, een dergelijke situatie, voortvloeiende kosten komen voor de rekening van de reiziger, indien en voor zover de gevolgen van hinder en last hem kunnen worden toegerekend.

  FOX behoudt zich het recht voor om klanten die reeds hebben geboekt alsnog voor vertrek maar ook ten tijde van de reis uit te sluiten van deelname wegens gewichtige omstandigheden (artikel 11 ANVR Reizigersvoorwaarden).

 • Vaccinaties & gezondheid

  FOX Vakanties informeert u, per bestemming, over de algemene richtlijnen ten aanzien van vaccinaties, voeding en de te nemen maatregelen ten aanzien van uw gezondheid tijdens uw reis. Deze informatie kunt u terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  Onze aanbevelingen zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. FOX Vakanties kan niet beoordelen of uw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij u dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met uw huisarts en/of GGD.

 • Valuta / Geld

  Wanneer u naar het buitenland gaat is het handig om te weten welke valuta daar van toepassing is en hoe u dit het beste kunt opnemen. Deze informatie kunt u terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  In de meeste grote steden in het buitenland en op de meeste luchthavens kunt u pinnen. Op veel bestemmingen kunt u ook met Euro's betalen; het is niet meer altijd nodig om Dollars mee te nemen. Zorg voor een klein bedrag aan contant geld in de lokale munteenheid en betaal verder met uw pinpas en/of creditcard (met bijbehorende pincode). Informeer voordat u op reis gaat of het meenemen van Euro’s of Dollars gewenst is.

 • Verenigde Staten – Belangrijke reisinformatie

  Wanneer u naar de Verenigde Staten reist is onderstaand informatie zeker voor u van belang:

  Verplichte Electronische Reistoestemming (ESTA) per 12-01-2009
  U bent sinds 12 januari 2009 verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS.

  De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet via FOX Vakanties gerealiseerd worden. U loopt het risico op een hoge boete wanneer u zich niet van te voren registreert.

  Voor een online aanvraag kunt u, voorlopig alleen in het Engels, naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. Vanaf 8 september 2010 brengt de Amerikaanse overheid ongeveer 14 dollar in rekening. Deze kosten dient u per credit card te voldoen tijdens de aanvraag. De vragen die op de ESTA website worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de VS moet worden ingevuld. Bij het invullen van uw gegevens dient u erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in uw paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check in van uw vlucht.

  Belangrijk: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor uw reistoestemming.

  Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

  Overdracht van Passenger Name record (PNR) gegevens aan de VS-autoriteiten
  De Europese Unie en de VS hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de VS vliegen. De autoriteiten van de VS gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

  Verscherpte veiligheidsmaatregelen
  Tijdens de heen- en terugvlucht kan het zijn dat u een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten van Amerika. In verband met verscherpte veiligheidsmaatregelen worden op Schiphol al uw paspoortgegevens opgevraagd. Dit zou kunnen leiden tot een langere wachttijd tijdens de check-in procedure.

  In de Verenigde Staten van Amerika zult u de douane passeren. U dient in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar paspoort (ongeacht nationaliteit). Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Indien u hier niet aan voldoet is het noodzakelijk om een visum voor Amerika te hebben.

  Omdat u via de Verenigde Staten vliegt, raden wij u aan uw koffer of andere bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook aangeraden gebruik te maken, indien wenselijk, van bagagebanden om zo schade aan de koffer en bagage te voorkomen.

 • Verzorgingstypen

  FOX biedt verschillende reizen aan met verschillende verzorgingstypen. U kunt bij de betreffende reis op onze website, onder het tabblad "In/exclusief" terugvinden op welke verzorgingsbasis u in het hotel verblijft.

  Wij werken met onderstaande verzorgingstypen:

  All Inclusive: Alle maaltijden en drankjes met uitzondering van buitenlandse gedestilleerde dranken zijn inclusief.
  Volpension: Een ontbijt en twee warme maaltijden per dag.
  Halfpension: Een ontbijt en één warme maaltijd (lunch of diner) per dag.
  Logies/ ontbijt: Overnachting en ontbijt.
  Logies: Overnachting.

  Dit maaltijdarrangement loopt altijd gelijk aan de internationale hotelbepalingen van in- en uitchecktijden. Dit betekent dat de verzorging na het uitchecken uit de kamer stopt, meestal na het ontbijt (tenzij dit anders wordt vermeld bij de inclusiefpunten)". Indien u door een late aankomst en/of vroeg vertrek op de bestemming één van de maaltijden en/of andere verzorging mist is hiervoor geen restitutie mogelijk.

 • Voor- en naseizoen

  In het voor- en het naseizoen of ten tijde van nationale feestdagen, kan het voorkomen dat bepaalde excursies en/of attracties niet bezocht kunnen worden. Tevens kunnen sluitingstijden van winkels en banken afwijken. Informeer voordat u op reis gaat naar deze situaties. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Water & elektriciteit

  In de tropen en verre bestemmingen is leidingwater meestal niet drinkbaar. Wij adviseren daarom om altijd mineraalwater te drinken.

  Door elektriciteitsstoringen kan soms de warmwatervoorziening in de hotels in het gedrang komen. In de tropen is het echter vaak nauwelijks een bezwaar om eens koud te douchen.

  Tevens kunnen andere faciliteiten, naast genoemde warmwatervoorzieningen, wegvallen door het uitvallen van stroom. FOX Vakanties kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Voor meer informatie omtrent elektriciteit en/of eten en drinken verwijzen wij u naar het kopje 'landinformatie' bij de betreffende reis.

Reissom

 • Additionele kosten

  Onder additionele kosten verstaan wij de extra bijkomende kosten die niet in de reissom zijn opgenomen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen"  van de reis van uw keuze leest u onderaan bij "Niet inbegrepen"  met welke kosten u nog rekening dient te houden.

 • All-in prijs

  All-in prijzen zijn prijzen inclusief de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag.

  Op onze website kunt u onder het kopje prijsberekening de opbouw van de All-in prijs vinden, inclusief alle toeslagen die in Nederland bij boeking betaald dienen te worden.

  Volgens de nieuwe ANVR Reclamecode Reisaanbiedingen hanteert FOX All-in prijzen.

 • Bijkomende kosten

  Onder bijkomende kosten verstaan wij de extra kosten die niet in de reissom zijn opgenomen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen"  van de reis van uw keuze leest u onderaan bij "Niet inbegrepen"  met welke kosten u nog rekening dient te houden.

 • Data & prijzen

  Alle informatie betreffende reisdata en prijzen vindt u op onze website onder het tabblad "Prijzen & Inbegrepen” van de door u gekozen reis.

  Op deze pagina kunt u zien welke data er nog beschikbaar dan wel volgeboekt zijn. Tevens staat naast de prijs een button "groepsinfo" die u (in het geval van FOX Groepsreizen) ongeacht het aantal deelnemers kunt inzien.

  Tevens kunt u op deze pagina terugvinden wat de eventuele kamer- en verzorgingstoeslag per vertrekdatum is.

  Helemaal onderaan de pagina staan de aandachtspunten van uw reis. Het is aan te raden om deze goed door te lezen, zodat u op de hoogte bent van de belangrijke zaken omtrent uw reis.

 • Eenpersoonskamertoeslag

  De prijzen van de groepsrondreizen van FOX worden op basis van 2 personen aangeboden. Indien u, als individuele reiziger, boekt op een groepsrondreis betaalt u een toeslag op deze kamer. Dit bedrag vindt u terug onder het tabblad “Prijzen & Inbegrepen” bij uw reis.

 • Exclusief

  Alle gepubliceerde reizen zijn exclusief:

  - Bijdrage Calamiteitenfonds,
  - Reserveringskosten (€ 30,00 bij telefonische boeking / € 20,00 via internet),
  - Visumkosten (indien van toepassing),
  - Vertrekbelasting (indien van toepassing): ter plaatse te betalen in de lokale munteenheid,
  - Niet genoemde maaltijden in het programma,
  - Optionele excursies,
  - Reis- en annuleringsverzekeringen,
  - Kosten bij betaling van uw reis per creditcard.

  Volgende services zijn exclusief, tenzij anders staat aangegeven.
  - Entreegelden (Indien deze kosten exclusief zijn, kunt u ter plaatse besluiten welke in het dag tot dagprogramma opgenomen bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Uw keuze maakt u kenbaar bij uw reisleider).
  - Fooien/tips (Deelname aan de fooienpot is vrijwillig, betaling gebeurt contant ter plaatse).
  - De uitgaven van persoonlijke aard (souvenirs e.d.) zijn altijd exclusief.

   

 • Geldigheid reizen en prijzen

  Indien er een nieuwe brochure verschijnt, vervallen alle voorgaande reisprogramma's en prijzen in de voorgaande brochure. Vanaf dat moment gelden de nieuwe vanaf prijzen en programma's zoals in de brochure en/of op de website aangegeven. Voor de reizen zijn alle gepubliceerde prijzen gebaseerd op basis van een tweepersoonskamer. Op de website www.fox.nl vindt u ten aanzien van al onze reizen de meest actuele informatie, programmaomschrijving alsmede de actuele prijzen. De inhoud van het reisaanbod zoals gepubliceerd op de FOX website, is bindend. Het kan altijd voorkomen dat het reisprogramma tussentijds wordt aangepast, meestal ter verbetering van de uiteindelijke reis en/of uitvoering hiervan.

 • Inclusief / exclusief

  Op de website wordt per reis, onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' aangegeven wat wel/niet bij de reissom is inbegrepen.

 • Kerst- en Oudejaarsdiners verplicht

  In sommige landen is het verplicht om een toeslag te betalen voor een kerst- en/of oudejaarsdiner, indien u in deze periode met FOX op een van onze bestemmingen verblijft. U ontvangt een naheffing zodra de kosten hiervan bekend zijn en wij deze kosten nog niet hebben berekend middels uw factuur.

 • Kinderkorting

  Kinderkortingen kunnen van toepassing zijn op geselecteerde familie groepsreizen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van een familie groepsreis staat vermeld wat de kinderkorting is. Kinderkortingen worden tijdens het boekingsproces niet automatisch verwerkt. Deze worden later handmatig toegevoegd aan uw factuur bij verwerking van uw reservering. Wanneer vertrekdata in de aanbieding zijn of wanneer u niet via FOX de intercontinentale vluchten boekt, is de kinderkorting op aanvraag. Indien u met een oneven aantal personen boekt, dan dient u bij de opmerkingen in het online boekingsformulier aan te geven welke kamerindeling u wenst.

 • Offerte/optie aanvragen

  U wilt misschien boeken, maar eerst graag zien hoe het totaalplaatje eruit ziet? Dat is uiteraard mogelijk! U kunt zelf via onze website een prijsberekening maken. Dit doet u door naar de gewenste reis te gaan en op de knop 'Bereken prijs', aan de rechterzijde, te klikken. U kunt hier tevens de extra opties aanklikken die u eventueel bij wilt boeken.

  Wilt u liever een offerte/optie dan kunt u dit telefonisch of per e-mail aangeven. FOX zal de gewenste reis dan voor u in het systeem zetten en een FOXBOX voor u aanmaken. Via de FOXBOX kunt u vervolgens de offerte bekijken. Deze optie is vervolgens 5 werkdagen geldig. Wanneer u akkoord gaat met de offerte en wij de aanvraagprocedure voor u  in werking stellen, kan het ongeveer 5 werkdagen duren alvorens FOX de offerte aan u kan bevestigen. Wanneer wij de boekingsaanvraag bij onze lokale partner en/of luchtvaartmaatschappij akkoord krijgen, is de aanvraag definitief en bindend voor beide partijen.

  Bij een aanvraag kan het voorkomen dat er extra kosten voor vervoer en/of verblijf bij komen. Wanneer dit het geval is, zullen wij dit eerst telefonisch met u overleggen. Indien u vervolgens niet akkoord gaat met het aanbod, heeft u de mogelijkheid om kosteloos van de reis af te zien.  

 • Prijsberekening

  Wanneer u interesse heeft in een reis maar eerst graag het complete plaatje wilt zien inclusief prijzen, dan kunt u via onze website bij de desbetreffende reis een prijsberekening maken. U kunt dit doen via de button “Bereken prijs”. In het prijsoverzicht kunt u zien hoe de prijs is opgebouwd. Als u de prijs samen met de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag bij elkaar optelt, komt u op dezelfde prijs uit die vermeld staat onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen'.

 • Prijsverschillen in de reissom

  FOX werkt met wisselende prijzen, de reissom wordt altijd op basis van de meest actuele prijs berekend. Hetgeen betekent dat prijzen kunnen variëren naargelang bezetting op de rondreis en het tijdstip van boeking, maar uiteraard ook door prijsacties met een tijdelijke boekingsduur. Het tijdstip van boeken is aldus bepalend voor uw prijs, dit is de prijs die u terugvindt op uw factuur. Per reis is per (vanaf)prijs dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het kan aldus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald dan u dat heeft gedaan. In geen geval kan FOX overgaan tot restitutie van het verschil in de reissommen.

  Voor al onze reizen geldt dat de actuele prijs op dat moment de beste prijs is. Op reizen tegen actie tarieven alsmede zeer gunstig geprijsde reizen is het aanbod beperkt beschikbaar.

 • Reserveringskosten

  De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking.

   

 • Service- en administratiekosten

  Na het annuleren van uw reis kan er sprake ziijn dat er aanvullende services moeten worden verleend ten einde de onstane schadepost naar behoren te kunnen afwikkelen. Op verzoek zal FOX de benodigde werkzaamheden voor u verrichten. Hiervoor brengen wij een bedrag van € 27,00 aan administratiekosten per verzoek in rekening.

  In geval uw ticket gewijzigd moet worden en deze zijn al geprint, berekent FOX € 50,00 dossierkosten bovenop de kosten van de luchtvaartmaatschappij. Deze kosten staan aldus los van de kosten die de luchtvaartmaatschappij hiervoor in rekening brengt.

   

 • Wijziging reissom

  Het kan zijn dat uw reissom na boeking nog wijzigt. Wij behouden ons het recht voor om tot 20 dagen voor aanvang van de reis, de reissom te wijzigen in verbqand met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van de brandstofkosten) of de verschuldigde belastingen en heffingen. (Artikel 5 lid 4 ANVR Reizigersvoorwaarden).

  Wanneer dit voor u van toepassing is wordt u hierover geïnformeerd.

Vervoer

 • ANVR Vervoersvoorwaarden

  Naast de ANVR Consumentenvoorwaarden verwijzen wij u eveneens naar de ANVR Vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn bij het uitvoeren van de bij uw reis behorende vluchten, transfers en ferrydiensten. Bij bevestiging van uw reis zijn deze voorwaarden ook voor u van toepassing.

 • Autohuur

  Via FOX heeft u de mogelijkheid om op individuele basis een rondreis te maken. Bij een aantal rondreizen bieden wij de mogelijkheid om een auto te huren. FOX biedt bestemmingen aan waarbij de autohuur via Hertz voor u verzorgd kan worden, of via de lokale partner. Informatie hieromtrent wordt bij de betreffende reizen vermeld.

 • Bussen

  Tijdens uw rondreis reist u per comfortabele touringcar. FOX maakt gebruik van gerenommeerde lokale busmaatschappijen. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er ook gekozen worden voor kleinere bussen of ander soort vervoer.

  Daar wij gebruik maken van lokale touringcars kan het zijn dat de zitplaatsen smaller zijn dan dat u in Europa gewend bent. De ANVR-bus classificatie en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing op alle bussen die ingezet worden voor onze rondreizen waarbij ter plaatse gebruik wordt gemaakt van het aanbod van lokale leveranciers. Zo treft u niet altijd een airconditioning of toilet aan boord (of mag u hiervan geen gebruik maken). De bussen voldoen uiteraard wel aan de plaatselijke veiligheidsnormen en de eisen die FOX hieraan stelt.

 • Chauffeur privé rondreizen

  Diverse privé rondreizen kunnen worden uitgevoerd op basis van vervoer met chauffeur en/of gids. De chauffeur verzorgt de transfers tijdens uw reis. De gids verzorgt de inhoudelijke informatie m.b.t. uw reis. Voor beiden geldt dat hij/zij u niet vergezelt tijdens privé-aangelegenheden zoals het gebruik van de maaltijden.

 • Commerciële stops

  Ondanks al onze bemoeienissen om commerciële stops onderweg zoveel mogelijk te beperken, kan het toch voorkomen dat er onderweg gestopt wordt bij winkels, handwerkplaatsen, edelsteenslijperijen, tapijtweverijen, pottenbakkerijen, juwelierszaken e.d.

  FOX stelt uitdrukkelijk dat zij geen enkele commerciële binding heeft met dergelijke bedrijven en dat alle aankopen die door u worden gedaan geheel voor eigen risico zijn.

  Vooral bij de aankoop van juwelen en andere grote aankopen dient de nodige voorzichtigheid in acht te worden genomen. Bij taxatie in Nederland kan dit soms leiden tot desillusie en teleurstelling. Voor grote aankopen geldt bovendien dat u bij aankomst in Nederland mogelijk nog invoerrechten dient te betalen.

  Zie ook de website www.douane.nl. FOX kan, voor eventuele gevolgen voortkomend uit bovenstaand, niet aansprakelijk gesteld worden en/of bemiddelen.

 • Lokaal vervoer

  De ANVR-bus classificatie en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing op alle bussen die ingezet worden voor onze rondreizen, waarbij ter plaatse gebruik wordt gemaakt van het aanbod van lokale leveranciers. Zo treft u niet altijd een airconditioning of toilet aan boord (of mag u hiervan geen gebruik maken). De bussen voldoen uiteraard wel aan de plaatselijke veiligheidsnormen en de eisen die FOX hieraan stelt.

 • Seat-in Coach

  Het kan voorkomen dat transfers worden uitgevoerd met een gedeelde (mini)bus (seat-in coach). U reist dan samen met internationaal gezelschap.

 • Transfers

  De transfers zijn bij uw reis inbegrepen, tenzij anders vermeld. Wanneer u een verlenging boekt is de transfer vaak niet inbegrepen, hier worden dan ook aparte kosten voor berekend, omdat er apart voor uw reisgezelschap vervoer moet worden geregeld. Of dit voor uw verlenging van toepassing is kunt u terugvinden bij uw reis.

  Voor het prijsverschil tussen de door FOX gehanteerde prijzen en de lokale prijzen kunnen wij u geen restitutie verlenen.

Verzekeringen

 • Verzekeren

  Vakantie … dit betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Genieten! Om dit voor de volle 100% te waarborgen is een goede voorbereiding van uw reis van belang. Het afsluiten van een goede verzekering is daar onderdeel van. 

  FOX stelt het in het bezit zijn van een adequate reisverzekering daarom ook verplicht voor het boeken van een reis. Wanneer u zelf al een dergelijke verzekering hebt afgesloten, controleert u dan de polisvoorwaarden van uw verzekering op het dekkingsbedrag en de dekkingsvoorwaarden van de activiteiten die u tijdens uw reis gaat ondernemen. In dit geval bent u zelf verantwoordelijk voor een passende verzekering.

  U kunt er ook voor kiezen om bij FOX uw verzekeringen afsluiten bij ANWB verzekeren, dè specialist in schadeverzekeringen op het gebied van reizen!  Via de link reis- en/of annuleringsverzekering leest u de mogelijkheden met betrekking tot kortlopende en/of doorlopende reis- en/of annuleringsverzekeringen van ANWB verzekeren.

  Een kortlopende verzekering is een verzekering die u puur voor uw geboekte reis afsluit, deze gaat in op de dag van vertrek en vervalt bij de dag van aankomst aan het einde van de reis. Voor dit type verzekering kunt u kiezen wanneer u via de website uw droomreis bij FOX boekt. Een doorlopende verzekering sluit u per jaar af en kunt u voor al uw reizen tijdens dat jaar gebruiken. Het regelen van deze verzekering loopt via ANWB verzekeren

  Bij eventuele noodgevallen tijdens uw reis, zoals ernstige ziekte, ziekenhuisopname, ongevallen, terugroeping e.d., dient u altijd zonder uitstel contact op te nemen met de Alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij waar u uw reisverzekering heeft afgesloten.

  Indien u nog vragen heeft over de verzekeringen, dan kunt u altijd terecht bij onze medewerkers van het Contact Center. Zij adviseren u graag!

Vluchten

 • Aankomst en vertrek Schiphol

  U ontvangt 7 dagen voor vertrek van FOX uw reisbescheiden. In uw reisbescheiden staat aangegeven waar en hoe laat u aanwezig dient te zijn op Schiphol.

  U kunt actuele aankomst- en vertrektijden van vluchten op Schiphol raadplegen via de website van luchthaven Schiphol.

 • Binnenlandse vluchten

  Binnenlandse vluchten zijn vluchten die u maakt binnen één land. Op sommige reizen wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

  Plaatselijke vertrek- en aankomsttijden kunnen nogal eens wijzigen, zonder verdere opgaaf van reden. Dit valt buiten onze invloedsfeer. Indien dit van invloed is op de uitvoering van uw programma kan geen restitutie worden verleend op niet genoten programma onderdelen.

  Ook kunnen tarieven plotseling verhoogd worden, waardoor FOX in een dergelijk geval genoodzaakt is deze meerkosten bij u in rekening te brengen. Conform de ANVR Reizigersvoorwaarden (Artikel 5.4) kan dit tot 20 dagen voor aanvang van de reis.

 • Brandstofheffing

  Dit betreft het bedrag wat aan brandstofkosten is begrepen in de reissom van uw reis. De heffing wordt door de luchtvaartmaatschappij via uw ticket doorgevoerd. Op uw factuur, waarop wij specificeren hoe de reissom is opgebouwd, vindt u de heffing terug bij het element 'Internationale toeslag van de luchtvaartmaatschappij'.

 • Brandstoftoeslag

  Een brandstoftoeslag is een verhoging van de brandstofheffing die door de luchtvaartmaatschappij aan FOX wordt doorbelast.

  Als de reiziger zijn volledige reissom op tijd (uiterlijk 6 weken voor vertrek) heeft betaald, dan geldt vanaf 6 weken vóór de dag van vertrek een prijsgarantie. Echter wanneer er sprake is van onvoorziene en/of zeer extreme verhogingen dan kan conform de ANVR Consumentenvoorwaarden tot 20 dagen voor vertrek alsnog de verhoging aan u worden doorbelast.

  Wanneer u eventuele brandstoftoeslagen wilt voorkomen dan kunt u ervoor kiezen (als de boeking definitief is geboekt en u via FOX de  factuur heeft ontvangen), om uw volledige reissom aan ons te voldoen. Wanneer uw betaling is verwerkt, kunt u FOX de opdracht geven om de tickets voor u te laten printen. Hierdoor voorkomt u verdere brandstoftoeslagen op uw vluchten.

 • Brandstofverlaging

  Net als een brandstoftoeslag kan er ook sprake zijn van een brandstofverlaging. Wanneer wij een brandstofverlaging doorkrijgen van de luchtvaartmaatschappij zullen wij deze doorvoeren op onze website. In geval van brandstofverlaging zal het verschil niet automatisch aan u worden teruggestort.

  Wanneer een brandstofverlaging van toepassing is en u ziet dit op onze website dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Als blijkt dat uw ticket voor het lagere tarief is geprint krijgt u uiteraard het teveel betaalde bedrag teruggestort.

 • E-ticket

  Uw E-ticket is het vervoersbewijs van de geboekte vlucht welke 7 dagen voor vertrek klaar staat in uw FOX BOX, tenzij u ervoor gekozen heeft om de reisbescheiden per reguliere post te ontvangen. Het vooraf online inchecken is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Indien van toepassing staat de procedure daaromtrent in uw reisbescheiden vermeld.

 • Extra beenruimte tijdens de vlucht

  De mogelijkheid om tijdens de vluchten extra beenruimte te boeken, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie kunt u ons bellen of uw vraag via ons vragenformulier stellen. Wij zullen vervolgens bij de betreffende luchtvaartmaatschappij navraag doen wat de mogelijkheden zijn.

 • Herbevestigen terugvlucht

  In principe wordt uw terugvlucht ter plaatse herbevestigd door onze lokale partner, tenzij u zelf uw vluchten heeft verzorgd.  De informatie hieromtrent vindt u in uw reisbescheiden/ vliegbrief. Om misverstanden te voorkomen, adviseren wij u om minimaal 72 uur voor vertrek zelf contact op te nemen met onze lokale partner, ter controle van bovenstaande en om eventuele wijzigingen in uw vluchtschema te vernemen.

 • Hubs

  Het kan voorkomen dat uw vlucht, die aanvankelijk als non-stop vlucht zou worden uitgevoerd, alsnog met een tussenlanding wordt uitgevoerd en aldus de status van non-stop vlucht verliest.

  De luchtvaartmaatschappij kan hiertoe zonder opgave van redenen besluiten. FOX heeft hierop geen invloed, kan niet aansprakelijk worden gesteld en verleent dan ook geen compensatie .

 • Inchecken via internet

  Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om van tevoren online in te checken. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit aangegeven bij uw reisbescheiden. Dit heeft als voordeel dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

  Tijdens het online inchecken kunt u een zitplaatskeuze maken. Deze keuze geeft echter geen garantie en uw zitplaats kan door de luchtvaartmaatschappij worden gewijzigd. FOX heeft hierop geen invloed.

 • Landarrangement

  Een landarrangement betekent dat u de rondreis zonder (intercontinentale) vluchten bij FOX afneemt en zelf zorg draagt voor uw vluchten. U ontvangt dan een korting op de rondreis. Wij dienen een landarrangement altijd aan te vragen bij onze lokale partner in verband met de beschikbaarheid van de accommodatie. Tevens vernemen wij graag wat het vluchtschema van de door uzelf geboekte vluchten is. 

  De transfer van de luchthaven naar uw hotel v.v. is bij een landarrangement niet inbegrepen. Desgewenst kunnen wij deze voor u verzorgen. Indien u een groepsreis boekt en uw vluchttijden komen overeen met die van de groep dan kunt u uiteraard gebruik maken van de groepstransfer.

  Een landarrangement is niet bij alle bestemmingen mogelijk, voor meer informatie hierover vragen wij u contact met ons op te nemen.

  Indien u ervoor kiest om zelf de vluchten te verzorgen, dient u er rekening mee te houden dat wanneer de vertrekdatum van de reis wijzigt, u FOX niet aansprakelijk kan stellen voor eventuele meerkosten voor het wijzigen van het ticket of het bijboeken van accommodatie.

 • Luchthavenbelasting

  Dit is een toeslag die de luchthavenautoriteiten aan luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen voor het gebruik van de terminal, de start- en landingsbaan, de hulpdiensten, de beveiligingsvoorzieningen enzovoort. In enkele gevallen omvat deze toeslag de passagierskosten en afhandeling op het vliegveld.

 • Luchtvaartmaatschappijen

  FOX vliegt met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die over een moderne vloot beschikken. Wij proberen bovendien zoveel mogelijk directe vluchten naar de plaats van bestemming of de meest ideale aansluitingen voor u te regelen. Schemawijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden.

  Bij het tabblad "Prijzen & Inbegrepen" bij de desbetreffende reis kunt u terugvinden met welke luchtvaartmaatschappij uw rondreis wordt uitgevoerd. Hier kunt u tevens het vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) terugvinden.

  Het definitieve vluchtschema ontvangt u 7 dagen voor vertrek bij uw reisbescheiden.

  Alles over onze luchtvaartmaatschappijen

 • Park, Sleep & Fly Arrangement: Met voordeel overnachten nabij Schiphol

  Het is vaak een heel gedoe om zonder stress uw vlucht te halen. Dat probleem is verleden tijd met het unieke FOX Park, Sleep & Fly arrangement: Parkeren, overnachten, ontbijten én een transfer!

  Het concept is eenvoudig. U overnacht in het viersterrenhotel Courtyard by Marriott in een Deluxe kamer met gratis WIFI voor u aan uw verre reis begint. Op de dag van vertrek neemt u, na een uitgebreid ontbijtbuffet, de gratis shuttlebus van het hotel naar Schiphol. U kunt uw auto bovendien maximaal 21 dagen GRATIS parkeren bij het hotel.

  Het hotel ligt in het hart van de Randstad, in de groene omgeving van het Haarlemmermeerse Bos en op slechts 15 minuten van Schiphol.

  Alle voordelen en prijzen voor u op een rij

 • Passagiersgegevens luchtvaartmaatschappijen

  Het kan zijn dat FOX verzocht wordt om vanwege veiligheids- en/of operationele doeleinden uw e-mail adres en/of telefoonnummer door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. De maatschappij kan dan in geval van problemen, vanaf 48 uur voor vertrek i.g.v. wijzigingen/vertragingen en vanaf 96 uur voor vertrek i.g.v. annuleringen alle passagiers direct hierover informeren. Wijzigingen voor deze tijdstippen gaan altijd via FOX.

  Aan het verzoek om uw gegevens door te geven wordt alleen gehoor gegeven indien de maatschappij ons heeft bevestigd dat uw gegevens niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Uw gegevens worden daarom dan na de terugvlucht vernietigd.

 • Stoelreserveringen in het vliegtuig

  Algemeen
  Indien mogelijk probeert FOX op voorhand stoelen (naast elkaar) voor u te reserveren. Dit is echter afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de boekingsvoorwaarden van het ticket. Als het mogelijk is om zelf via de betreffende website van de luchtvaartmaatschappij vooraf uw stoel te reserveren leest u hier meer over in uw reisbescheiden. Dan nog is uw reservering altijd onder voorbehoud.

  Indien u een stoel wenst te boeken, houdt u er dan rekening mee dat hier mogelijk kosten aan verbonden zijn. Op de website van de luchtvaartmaatschappij wordt u daar nader over geïnformeerd.

  Tot slot kunt u bij het inchecken op de luchthaven vragen of er een stoelreservering mogelijk is.

  Vliegen met KLM
  Zodra uw KLM boekingscode bij FOX bekend is, ontvangt u een e-mailbericht, waarin wordt uitgelegd hoe u de stoel(en) kunt vastleggen. Wanneer u voor deze optie kiest, worden er kosten aan u doorbelast. Meer informatie omtrent deze kosten kunt u terugvinden op de website van KLM. Doorgaans ontvangt u de e-mail 30 dagen voor de vertrekdatum. U vindt de boekingscode vanaf dat moment tevens in uw FOXBOX > Overzicht boekingen > Deelnemergegevens.

  De luchtvaartmaatschappijen behouden te allen tijde het recht om de stoelen anders in te delen.

 • Tijdig aanwezig op de luchthaven

  Wij raden u aan om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houdt u rekening met de drukte op de wegen richting de luchthaven en op het spoor. Na de check-in voor uw vlucht krijgt u te maken met uitvoerige grensformaliteiten en controles, u dient hier qua tijd ook rekening mee te houden.

  Indien u vanaf Schiphol vertrekt, houdt u dan rekening met de afstanden van de check-in balie naar de gate. Gezien de drukte op de luchthaven Schiphol kunnen deze aanzienlijk zijn. Raadpleeg hieromtrent de website van Schiphol Airport, www.schiphol.nl.

 • Vertraging

  Mocht u onverhoopt met vertraging van uw vluchten te maken krijgen, dan dient u zich te wenden tot de servicebalie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zij zullen u in deze adviseren. Indien u recht heeft op maaltijdcoupons e.d. krijgt u deze hier overhandigd.

  Bij annulering van de vlucht of wanneer de vertraging langer is dan 8 uur dient u contact op te nemen met FOX via ons telefoonnummer 0252 66 00 00. Na kantoortijden wordt u doorverbonden met onze nooddienst bij de ANWB alarmcentrale.

  Indien u met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegt heeft u bij vertraging vanaf drie uur op de heenreis, afhankelijk van de oorzaak, recht op financiële compensatie en/of aanvullende services conform de Europese regelgeving 'Denied Boarding Compensation'. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld en zal u te allen tijde verwijzen naar de luchtvaartmaatschappij. 

  Bij langdurige vertraging (vanaf acht uur) op de terugweg is deze verklaring niet van toepassing en heeft u geen recht op een vergoeding. Mogelijk heeft u recht op vergoeding via uw reisverzekeraar. FOX is hiervoor evenmin aansprakelijk.

 • Vertrekbelasting

  Vele intercontinentale bestemmingen heffen bij vertrek de zogenaamde departuretax (vertrekbelasting). De bedragen die hiervoor worden geheven verschillen per bestemming en dienen in de lokale valuta te worden afgerekend bij het inchecken voor uw vlucht. Wanneer u een binnenlandse vlucht heeft geboekt, kan het eveneens voorkomen dat u voor deze vlucht ook vertrekbelasting dient te betalen. Uw reisleiding informeert u ter plaatse over de exacte bedragen.

 • Vliegreis

  Voorafgaand aan uw rondreis/vakantie maakt u een (lange) vliegreis in een drukcabine en veelal krijgt u te maken met tijdsverschil op de bestemming. Drink het liefst veel water aan boord, wees matig met alcohol, neem voldoende lectuur mee en tracht zoveel mogelijk te slapen. Een nekkussentje, oordoppen en een oogmasker doen vaak wonderen. Draag gemakkelijk zittende kleding en schoenen en houd iets warms bij de hand mocht de temperatuur onderweg afkoelen.

  Medicijnen altijd in de handbagage stoppen (met eventuele doktersverklaring), evenals paspoort, geld, tickets, contactinformatie, foto-, video- en filmapparatuur. Tijdens de start en landing mogen geen mobiele telefoons en/of computers worden gebruikt. Loop tijdens de vliegreis eens door de cabine om de benen te strekken, maar als u weer zit, adviseren wij u om de stoelriem losjes vast te doen, ingeval van onvoorziene turbulentie.

 • Vluchten

  FOX werkt met verschillende gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen samen. Per bestemming en luchtvaartmaatschappij is het afhankelijk of u een tussenlanding maakt of bijvoorbeeld een rechtstreekse vlucht heeft. Welke soort vlucht voor u van toepassing is kunt u terugvinden bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van de betreffende reis.

  Non-stop vlucht
  Zonder tussenlanding naar uw eindbestemming.

  Hubs
  Het kan voorkomen dat uw vlucht, die aanvankelijk als non-stop vlucht zou worden uitgevoerd, met een tussenlanding wordt uitgevoerd en aldus de status van non-stop vlucht verliest. De luchtvaartmaatschappij kan hiertoe besluiten. FOX heeft hierop geen invloed en kan in dit geval niet aansprakelijk worden gesteld en verleent geen compensatie indien uw vlucht niet meer als non-stop vlucht wordt uitgevoerd.

  Rechtstreekse vlucht
  Naar uw eindbestemming met één of meer tussenlandingen (u blijft met hetzelfde vliegtuig vliegen).

  Vlucht met overstap
  Via een andere luchthaven (dus veranderen van vliegtuig) naar uw eindbestemming. Luchtvaartmaatschappijen kunnen terstond besluiten de route te wijzigen, waardoor een extra tussenstop denkbaar is. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Route

  Zoals vermeld in het reisaanbod. De luchthaven van het punt van vertrek naar de bestemming is leidend.

 • Vluchten, overstappen en aansluitende vluchten

  Indien u een vlucht heeft geboekt met overstap, dient u er rekening mee te houden dat overstaptijden soms ruim worden ingepland door de luchtvaartmaatschappijen. Ook FOX wil niet het risico lopen dat u uw aansluitende vlucht mist (door eventuele vertragingen / verlies slottijden e.d.), of dat uw bagage niet mee komt, vandaar dat de overstaptijden meestal ruim worden genomen.

  Door langdurige security checks, beperkingen van het aantal vluchtbewegingen op luchthavens kunnen vertragingen ontstaan, waardoor luchtvaartmaatschappijen de kans lopen om hun zogenaamde slottijden (= de uiterste vertrektijd die door de verkeersleiding op de luchthaven wordt aangegeven) te verliezen. Mede hierdoor probeert de betreffende luchtvaartmaatschappij ervoor te zorgen op tijd weg te gaan. De incheckbalie sluit dus strikt op tijd!

  Tevens kan het voorkomen dat op een bestemming gebruik wordt gemaakt van een binnenlandse vlucht die aansluit op uw intercontinentale vlucht. In het geval dat deze binnenlandse vlucht een vertraging oploopt zodat de aansluitende vlucht wordt gemist, kan FOX niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hiervan. Dit geldt tevens voor alle doorverbindingen van onderling verschillende luchtvaartmaatschappijen.

  Door allianties en samenwerkingsverbanden binnen de internationale luchtvaart kan het voorkomen dat vluchten worden uitgevoerd door een partnermaatschappij (zogenaamde 'code-sharing').

 • Vluchtschema

  Het vluchtschema geeft u informatie over de details van de vluchten die voor uw reis van toepassing zijn. U vindt het vluchtschema op de website bij uw reis op de tab "Prijzen & Inbegrepen".  Het vluchtschema is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Het definitieve vluchtschema ontvangt u 7 dagen voor vertrek bij uw reisbescheiden.

   

 • Vluchttoeslagen

  Een vluchttoeslag betekent een toeslag op de basisprijs. FOX koopt voor haar groepsrondreizen per vlucht in een bepaalde klasse stoelen in. Op grond hiervan worden onze reizen aangeboden. Indien de door ons vooraf ingekochte stoelen zijn volgeboekt, kunnen wij op aanvraag extra stoelen inkopen. Het kan voorkomen dat er dan stoelen in een hogere klasse, tegen een hogere prijs kunnen worden geboekt. Dit is de vluchttoeslag op de reguliere prijs. Wanneer dit op uw aanvraagboeking van toepassing is, dan wordt dit vooraf met u besproken. U heeft dan ook de mogelijkheid om eventueel kosteloos van de boeking af te zien.

  Voor de privé reizen zijn de vluchten altijd op aanvraag.

  Het kan voorkomen dat de goedkope klasse, die aanvankelijk door de luchtvaartmaatschappij als niet meer beschikbaar werd opgegeven, in een later stadium toch weer beschikbaar komt. Dit verklaart mede waarom er soms meer of juist minder wordt betaald dan een medereiziger. Een en ander is afhankelijk van vraag en aanbod.

  Restitutie is in dat geval niet mogelijk. FOX kan op bovenstaande geen enkele invloed uitoefenen. Voor alle duidelijkheid: ondanks dit hogere tarief blijft u in de toeristenklasse reizen. Een vluchttoeslag heeft niets te maken met het comfort van de vliegtuigstoelen en/of services aan boord.

Wijzigen

 • Omboeken

  Omboeken/wijzigen door de reiziger
  Het is mogelijk om uw reis om te boeken zolang uw tickets nog niet zijn geprint. Wanneer u wilt omboeken, zijn de wijzigingskosten € 27,00. Indien u omboekt naar een reis, waarvan de nieuwe reissom hoger uitkomt dan uw oude, vervallen de wijzigingskosten. Wanneer u uw reis wilt wijzigen, vragen wij u vriendelijk hiervoor een verzoek bij ons in te dienen. Tot 28 dagen voor vertrek zal uw wijziging in behandelling genomen kunnen worden.

  Vermindering van het aantal betalende passagiers wordt beschouwd als een (deel-) annulering, waarop de afwijkende annuleringsvoorwaarden van FOX van toepassing is. In dat geval zijn er geen wijziging- of communicatiekosten verschuldigd. U betaalt alleen de annuleringskosten.

  Omboeken/wijziging door FOX
  FOX behoudt het recht om de reis wegens gewichtige omstandigheden te wijzigen of te annuleren conform ANVR Reizigersvoorwaarden artikel 5. In een dergelijk geval zullen wij altijd contact met u opnemen om met u de alternatieven te bespreken.

 • Verlengingen

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar uw rondreis eindigt of bijvoorbeeld  in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kunt u ook in een andere plaats verlengen. Bij de door u gewenste reis kunt u bij het tabblad 'Extra opties' zien wat de mogelijkheden van de reis zijn.

  Wanneer u een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie op te vragen. Dit noemen wij een aanvraag. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij uw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. Wanneer u een verlenging boekt, worden er € 10,00 aanvraagkosten berekend.

  Indien u later, na ontvangst van onze bevestiging/factuur alsnog besluit om uw reis te verlengen of upgraden, dan kunt u dit verzoek telefonisch of via de email indienen bij FOX. Dit kan tot uiterlijk een maand voor vertrek. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken en persoonlijk contact met u opnemen.

  Indien u uw rondreis alsnog met een paar dagen wilt verlengen, dient u er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat u volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.


 • Verlengingen met accommodatie

  Wanneer u een verlenging bij FOX, via de extra opties van de reis van uw keuze, dan is deze inclusief accommodatie.

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar uw rondreis eindigt of bijvoorbeeld  in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kunt u ook in een andere plaats verlengen. Bij de door u gewenste reis kunt u bij het tabblad 'Extra opties' zien wat de mogelijkheden van de reis zijn.

  Indien u later, na ontvangst van onze bevestiging/factuur alsnog besluit om uw reis te verlengen of upgraden, dan kunt u dit verzoek telefonisch of via de email indienen bij FOX. Dit kan tot uiterlijk een maand voor vertrek. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken en persoonlijk contact met u opnemen.

  Wanneer u een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie voor u op te vragen. Dit noemen wij een aanvraag. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij uw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. De aanvraagkosten bedragen € 10,00.

  Indien u uw rondreis met een paar dagen wilt verlengen, dient u er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat u volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.

 • Verlengingen zonder accommodatie

  Bij bepaalde rondreizen is het mogelijk te verlengen zonder accommodatie. Hierdoor kunt u langer op de bestemming blijven, maar bent u niet gebonden aan een hotel uit het assortiment van FOX. FOX kan dan uiteraard wel de vluchten voor u verzorgen; deze stellen we dan voor u uit naar de gewenste vertrekdatum. Wanneer u langer op een bestemming blijft, bent u zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en/of visum. 

  Voor het verlengen van de vlucht zonder accommodatie berekenen wij € 45,- per boeking. Wanneer u uitstel van de terugvlucht wenst, kunt u een opmerking  plaatsen in het opmerkingenveld van het boekingsaanvraagformulier op de website. Wij zullen vervolgens de boeking handmatig voor u aanpassen.

 • Wijzigingen

  Na totstandkoming van de overeenkomst kunt u tot 28 dagen voor vertrek een verzoek bij FOX indienen om de reis te wijzigen. Hiervoor geldt de voorwaarde, dat u de gewijzigde reissom onder aftrek van de reeds betaalde gelden direct voldoet. Bovendien bent u gehouden de wijzigingskosten ad € 27,00 per boeking en eventuele communicatiekosten te voldoen. Indien het verzoek gehonoreerd kan worden zal dit schriftelijk door FOX worden bevestigd in de vorm van een nieuwe boekingsbevestiging/reisovereenkomst. ­

  Indien sprake is van een in-de-plaats-stelling dient u het verzoek hiervoor uiterlijk 7 kalenderdagen voor vertrek bij FOX in te dienen. Dit kan alleen bij ons Customer Contact Center tijdens kantooruren van maandag t/m zaterdag. De actuele openingstijden vindt u terug op onze website onder Contact.

   

 • Wijzigingen ter plaatse

  Indien u tijdens uw verblijf en/of rondreis uw reisschema wilt wijzigen of verlengen en FOX kan uw verzoek honoreren, dan dient u de hiermee gemoeide  kosten ter plaatse te voldoen. De wijzigingskosten zijn € 27,00 per verzoek. Mocht u, om welke reden dan ook, uw  reis willen afbreken dan beschouwt FOX dit als een annulering van uw reis. Niet genoten services, optioneel geboekte excursies en reisonderdelen kunnen niet gerestitueerd worden. Wijzigingskosten van uw vlucht worden eveneens aan u doorberekend.

 • Wijzigingskosten

  Wijzigingskosten zijn kosten die u betaald als er wijzigingen in uw reisovereenkomst aangebracht moeten worden. FOX berekent voor een wijziging van de reisovereenkomst € 27,00 per boeking. Zie wijzigingen.

  Wanneer u uw definitieve of lopende boeking wilt wijzigen, dan vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen.