Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Aanbod van FOX

 • Avontuurlijk reizen

  Aan avontuurlijke reizen hangt een bepaald risico. Het is daarom belangrijk dat je goede nota neemt van alle beschikbare informatie met betrekking tot de reis. FOX adviseert je dan ook om een goede en passende reis- en annuleringsverzekering te kiezen.

  Houd je er rekening mee dat je voor alle activiteiten die je tijdens de reis gaat ondernemen voldoende verzekerd dient te zijn. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

 • Reisaanbod

  Via onze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week ons reisaanbod inzien, de landeninformatie bekijken en jouw reis boeken. Het reisaanbod van FOX  bestaat uit:

  Ook bieden we reizen met thema's:

  Welk type rondreis of strandvakantie jouw voorkeur ook heeft, je bent verzekerd van een reis naar één van onze vele prachtige bestemmingen!

 • Groepsrondreizen

  Wij stellen uitgebalanceerde groepsrondreizen samen die bestaan uit vluchten, een verblijf in geselecteerde drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halfpension, een divers excursieprogramma, onder begeleiding van onze Nederlandssprekende reisleiding en vervoer per comfortabele airconditioned bus.

  Naast het excursieprogramma heb je ook de mogelijkheid om ter plaatse optionele excursies bij te boeken. Waar mogelijk eindigt de rondreis met enkele dagen in één van de badplaatsen van het desbetreffende land.

  Voor onze groepsrondreizen geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

  Pluspunten groepsrondreizen

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • ANVR-gecertificeerde en veelal Nederlandssprekende reisleiding
  • Veel data gegarandeerd vertrek
  • Uitstekende hotels, vaak verlenging per dag mogelijk
  • (Non-stop) Vluchten met goede en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen
  • Rondreizen naar verschillende bestemmingen
  • Tijdens rondreizen veel inclusief

   

 • Privé rondreizen

  Best Deal
  Wij bieden je prachtige, uitgebalanceerde reisprogramma’s vol hoogtepunten. Met mooie en waar mogelijk kleinschalige drie- en viersterrenhotels, comfortabele huurauto of auto/busje met chauffeur en héél veel inclusief. En dat alles voor een uiterst scherpe prijs. Niet voor niets noemen wij onze privé rondreizen Best Deals. Nergens krijg je zoveel reis voor je geld!

  Upgrade
  Voor de reiziger die nog meer luxe en comfort wenst hebben we voor de populairste privé rondreizen een additioneel FOX Upgrade Pakket samengesteld. Dezelfde reis dus maar dan inclusief luxere of uniek gelegen hotels, een upgrade van het vervoer ter plaatse en een aantal extra bijzondere FOX ervaringen/excursies!

  Zelf aanpassen
  Liever nóg meer flexibiliteit? Dan kun je op een aantal van onze reizen kiezen voor Zelf Aanpassen. Hierbij kun je aan de basis rondreis, de Best Deal, extra reisdagen toevoegen, een stop-over kiezen, het hotel upgraden of extra plaatsen toevoegen aan jouw reisprogramma. Kies je voor een autorondreis? Dan bieden we de mogelijkheid om jouw auto type aan te passen.


  • Van A tot Z georganiseerd, dus geen onverwachte kosten
   Keuze uit zelfstandig reizen met auto (inclusief) of reizen met privé chauffeur/gids
  • Veel flexibiliteit om reisprogramma’s zelf aan te passen
  • Upgrade programma’s voor extra beleving en comfort
  • Alle reizen voldoen voor 100% van de FOX reisbeloften

  Reisaanbod Privé rondreizen

 • Single groepsreizen

  Onze single groepsreizen zijn bedoeld voor alleengaande reizigers die graag op een ongedwongen en gezellige manier samen willen reizen en hun reisbelevenissen willen delen met andere singles in georganiseerd verband. Ook wanneer je een mooie reis wilt maken zonder jouw partner, kun je een single reis boeken. Uitgangspunt is altijd de reis, de ervaring en de belevenis. Nieuwe vrienden maken, andere singles ontmoeten en een fantastische rondreis beleven, dáár gaat het om.

  TIP: Onze singlereizigers zijn zeer actief op onze website en sociale media. Ontmoet zo vooraf jouw toekomstige reisgenoten op ons singleforum

  Waarom met Singlereizen op vakantie?

  • Reizen met andere singles
  • Keuze voor kamer op indeling of een tweepersoonskamer voor alleengebruik
  • Welkomstdiner
  • Veelal Nederlandssprekende reisleiding
  • Veel data gegarandeerd vertrek
  • Veel activiteiten en excursies inclusief
  • Ook vrijblijvende mogelijkheid om ter plaatse aan activiteiten deel te nemen
  • Keuze uit veel bestemmingen

  Bekijk ons reisaanbod Single groepsreizen

 • Familiereizen

  Onze speciaal geselecteerde familiegroepsreizen zijn comfortabele, avontuurlijke rondreizen bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

  Pluspunten van onze familiereizen:

  • Kinderkorting t/m 16 jaar
  • Veelal kindvriendelijke hotels
  • Veelal reizen met kleine groepen
  • Waar mogelijk korte reisafstanden
  • Gratis entreegelden voor kinderen t/m 16 jaar

  Tijdens deze reizen verblijf je bijvoorbeeld in de jungle van de Taman Negara in Maleisië, ga je de Big Five spotten in het Kruger Park in Zuid Afrika of breng je een bezoek aan de olifanten in Elephant Nature Park in Thailand. 

  Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook! Kijk daarom naar ons aanbod van avontuurlijke familiereizen. Jouw kinderen komen, samen met jou, met mooie en spannende verhalen thuis!

  Bekijk ons reisaanbod familiereizen

 • Strandvakanties

  Strandvakanties zijn speciaal voor zonliefhebbers die even willen ontsnappen aan de drukte van alledag en samen met hun geliefde, gezin of vrienden van zon, zee en strand willen genieten.

  Voor iedereen die toe is aan een heerlijk ontspannen strandvakantie, biedt FOX een ruime keuze bestemmingen en bijzondere accommodaties aan.

  Speciaal voor jou selecteerden wij de mooiste combireizen en strandvakanties naar een groot aantal zonnige, verre bestemmingen.

 • Easy Going Reizen

  Naast de reguliere reizen bieden wij sommige populaire rondreizen ook in een "Easy Going"  variant aan. Bij deze reizen ligt het reistempo lager. Je verblijft bijvoorbeeld vaker twee of drie nachten in een plaats. Hierdoor heb je overal voldoende tijd om volop te genieten van jouw reisbestemming.

 • Incentives & Groups (voor groepen vanaf 10 personen)

  Met FOX Incentives & Groups bieden wij je de mogelijkheid om een mooie rondreis voor jouw eigen reisgezelschap samen te stellen voor groepen vanaf 10 personen.

  Wil je met jouw familie en vrienden of jouw zakelijke relaties een compleet georganiseerde reis maken? Dat kan met FOX Incentives & Groups!

  Lees meer over FOX Incentives & Groups

 • Maatwerk

  Helaas is het bij FOX niet mogelijk om een maatwerkreis te boeken. Al onze reizen worden georganiseerd aangeboden.

  Liever toch meer flexibiliteit? Dan kun je op een aantal van onze Privé rondreizen kiezen voor Zelf Aanpassen. Hierbij kun je aan de basis rondreis, de Best Deal, extra reisdagen toevoegen, een stop-over kiezen, het hotel upgraden of extra plaatsen toevoegen aan jouw reisprogramma. Kies je voor een autorondreis? Dan bieden we de mogelijkheid om jouw auto type aan te passen.

  Reisaanbod Privé rondreizen

Accommodaties

 • Aankomst en vertrek uit jouw hotel

  Volgens de internationale hotelvoorwaarden kunt je, uitzonderingen daar gelaten, bij aankomst jouw hotelkamer tussen 14.00 en 16.00 uur betreden en dien je de kamer op dag van vertrek tussen 10.00 en 12.00 uur te verlaten.

  Afhankelijk van de bezetting van het hotel kun je, op de dag van vertrek en tegen extra betaling, langer over de kamer beschikken. Je dient dit zelf bij het hotel aan te geven. Dit wordt ook wel een late check-out genoemd.

 • Accommodatie

  Waar mogelijk verblijf je in comfortabele drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halfpension. Zie hiervoor de inclusief punten van de rondreis van jouw keuze.

  De accommodaties op de reizen zijn persoonlijk door FOX geselecteerd en worden minimaal twee keer per jaar gecontroleerd op service en kwaliteit.

  In afgelegen gebieden tref je geen luxe hotels aan en verblijf je meestal in een goed 'guesthouse' of eenvoudiger hotel. Soms hebben wij juist bewust gekozen voor een eenvoudiger hotel, vanwege bijvoorbeeld de unieke omgeving; een prijs die je voor iets bijzonders dient over te hebben.

 • Adressenlijst hotels

  Bij de reisbescheiden, welke 7 dagen voor vertrek in jouw FOXBOX klaar staan, ontvang je een hotellijst met namen en adressen van de hotels tijdens jouw reis.

  Op onze website en in onze brochures wordt een selectie uit ons complete aanbod van hotels weergegeven. Het kan voorkomen dat bij het aanvragen van jouw reis een hotel bijvoorbeeld reeds volgeboekt is. Vanzelfsprekend wordt er dan een gelijkwaardig alternatief voor je geboekt. Op de hotellijst staan de definitief voor jou geboekte hotels vermeld.

  Het kan altijd voorkomen dat, tijdens de reis, door technische en/of organisatorische redenen, één of meerdere hotels worden gewijzigd.

 • Extra bed

  Bij FOX is het mogelijk om bij veel van onze reizen een extra bed op de kamer te plaatsen. Dit is een tweepersoonskamer met een extra bijgeplaatst bed.

  Wanneer je hierin interesse bent, kun je dit op het boekingsformulier op de website aangeven, dan wel telefonisch/per e-mail aanvragen. 

  Uit ervaring blijkt dat het derde bed op de hotelkamer vaak een eenvoudig bed is en van mindere kwaliteit kan zijn (opklapbed of stretcher).

  Wij streven ernaar om de hotelkamers van familieleden naast elkaar te boeken. Dit kunnen wij echter nimmer garanderen. Kamers naast elkaar blijft altijd een preferentie en is nooit een garantie. 

 • Hotel classificaties

  Bij de sterrenclassificatie van onze accommodaties hanteert FOX de lokale normering. Deze komt niet altijd overeen met de Europese classificatie en kan verschillen per bestemming. De accommodatie voldoet aan de standaardeisen zoals omschreven in het aanbod.

 • Hotellijst

  De hotellijst bevat informatie over wanneer en waar je verblijft (in welk hotel) en de contactgegevens van het betreffende hotel.

  7 dagen voor vertrek ontvang je van ons de digitale reisbescheiden via jouw FOXBOX. De reisbescheiden bevatten o.a. een hotellijst voorzien van adresgegevens en telefoonnummers van de hotels onderweg.

  In het hoteloverzicht op onze website zie je een selectie uit ons aanbod hotels voor deze reis op basis van beschikbaarheid (of, indien vol, een gelijkwaardig alternatief).

  Wanneer je hebt gekozen voor een upgrade en/of verlenging ontvang je hiervoor in de meeste gevallen aparte vouchers.

  Het kan altijd voorkomen dat tijdens de reis, door technische en/of organisatorische redenen, één of meerdere hotels worden gewijzigd; hierdoor kan het ook voorkomen dat programmaonderdelen van de reis aan de lokale omstandigheden dienen te worden aangepast.

 • Hotels

  Je verblijft in comfortabele drie- en viersterrenhotels, meestal op basis van logies en ontbijt of halfpension. 

  De accommodaties op onze reizen zijn persoonlijk door ons geselecteerd en worden minimaal twee keer per jaar gecontroleerd op service en kwaliteit. In afgelegen gebieden tref je geen luxe hotels aan en verblijf je meestal in een goed 'guesthouse' of eenvoudiger hotel. Soms hebben wij juist bewust gekozen voor een eenvoudiger hotel, vanwege bijvoorbeeld de unieke omgeving; een prijs die je voor iets bijzonders dient over te hebben.

 • Hotelverlenging en transfers

  Je hebt bij veel van onze reizen de mogelijkheid om de reis te verlengen. Dit kan in hetzelfde hotel als waar de rondreis eindigt of je kunt kiezen voor een verblijf in een upgrade hotel (luxer hotel).

  Het kan dan ook voorkomen dat, indien je de reis verlengt, het verlengingshotel niet hetzelfde is als het hotel waarin je verblijft tijdens de rondreis. Wanneer dit het geval is dien je zelf zorg te dragen voor de transfer tussen de verschillende hotels. In enkele gevallen kan FOX dit voor je verzorgen echter is dit afhankelijk per reis. Mocht je hierin interesse hebben dan willen wij je vragen contact met ons op te nemen.

  Bij een verlenging is de transfer van het hotel naar de luchthaven niet inclusief (tenzij anders vermeld). Als je de transfers zelf verzorgt, dien je tijdig voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven voor de terugvlucht.

  Indien FOX bij verlenging jouw transfer verzorgt, is de wijze van de transfer afhankelijk van het aantal te vervoeren reizigers (soms privé en soms per touringcar of op basis van seat-in coach, bus met internationaal gezelschap).

  Voor het prijsverschil tussen de door FOX gehanteerde prijzen en de lokale prijzen en de wijze van uitvoering kunnen wij je geen restitutie verlenen.

 • Kluisjes bij hotelreceptie

  Tegenwoordig hebben steeds meer hotels een kluisje op de kamer. Ook kun je soms een kluisje huren via de receptie van het hotel. Indien je van de receptiekluis gebruik maakt, dien je je te realiseren dat óók het receptiepersoneel toegang heeft tot de kluis; zij bezitten ook een sleutel. Enige voorzichtigheid is dus geboden. Wij adviseren je om waardevolle spullen thuis te laten.

 • Verlengingen met accommodatie

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar jouw rondreis eindigt of bijvoorbeeld in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kun je ook in een andere plaats verlengen.

  Bij jouw gewenste reis kun je bij het tabblad 'Extra opties' zien of er mogelijke verlengingen te boeken zijn en welke er worden aangeboden.

  Indien je, na ontvangst van de boekingsbevestiging/factuur alsnog besluit om jouw reis te verlengen, kun je telefonisch of via de email contact opnemen met FOX. Wij zullen dan bekijken of jouw boeking nog gewijzigd kan worden (tot uiterlijk een maand voor vertrek).

  Wanneer je een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie voor je op te vragen. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij jouw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. Voor het aanvragen van een verlenging worden verder geen kosten in rekening gebracht.

  Indien je de rondreis met een paar dagen wilt verlengen, dien je er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat je volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.

 • Verlengingen zonder accommodatie

  Indien je aan het einde van de rondreis nog langer op de bestemming wenst te verblijven en je zelf jouw accommodatie wilt regelen, dan kun je dit aangeven op het boekingsformulier in het opmerkingenveld. FOX kan dan uiteraard wel de vluchten voor je verzorgen, deze stellen we dan voor je uit naar de door jou gewenste vertrekdatum. Wanneer je langer op een bestemming blijft, dien je zelf na te gaan of jouw paspoort en/of visum toereikend is. FOX is hiervoor niet aansprakelijk.

  Voor het verlengen van de vlucht zonder accommodatie berekenen wij € 45,- per boeking.

   

Annulering

 • Afbreken reis

  Indien je tijdens jouw reis noodgedwongen moet terugkeren naar Nederland vanwege gewichtige omstandigheden zoals ziekte of ernstige familieomstandigheden, dan dien je in alle gevallen eerst contact op te nemen met de Alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij waarbij de reisverzekering is afgesloten.

  De Alarmcentrale beoordeelt de situatie en regelt zo nodig de terugkeer naar Nederland. Besluit je om in dergelijke omstandigheden op eigen gelegenheid naar huis terug te keren dan kan jouw reisverzekering de additionele bijkomende kosten afwijzen.

  FOX kan in dergelijke situaties niet aansprakelijk gesteld worden voor de eventuele meerkosten of restitutie van jouw niet genoten reis- en vakantiedagen.

 • Annuleringskosten

  Wanneer je onverhoopt jouw reis moet annuleren, zijn voor iedere reiziger, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten, annuleringskosten verschuldigd. De annuleringskosten zijn een percentage van jouw reissom afhankelijk van het moment dat je jouw boeking annuleert.

   

  • Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: 20% van de reissom; 
  • Bij annulering vanaf de 56e dag (incl.) tot de 42e dag voor vertrek: 30% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 42e dag (incl.) tot de 28e dag voor vertrek: 50% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de 7e dag voor vertrek: 90% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

  Indien door een annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een éénpersoonstoeslag, dan worden deze kosten met jou verrekend.

 • Annuleringsverzekering

  Vakantie … dit betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Genieten. Om jouw vakantie zorgeloos te laten verlopen, is het verstandig om van tevoren te bedenken of je goed bent verzekerd.

  Je kunt bij het boeken van een vakantie bij FOX een annuleringsverzekering afsluiten bij ANWB verzekeringen! 

  Wij kunnen bij boeking een kortlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering voor je afsluiten. Indien je vaker per jaar op vakantie gaat dan adviseren wij je een doorlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

  Indien je vragen hebt over de verzekeringen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers van het Customer Contact Center. Zij helpen je graag verder!

  Lees alles over verzekeringen

 • FOX Annuleringsvoorwaarden

  Wanneer je jouw boeking onverhoopt moet annuleren zijn er annuleringsvoorwaarden van toepassing.

  Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de reiziger, zijn voor iedere reiziger, naast eventueel reserveringskosten, eveneens annuleringskosten verschuldigd. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het tijdstip van annuleren. 

Betaling

 • Bankgegevens FOX

  Rabobank Nederland:
  Rekeningnummer: NL40 RABO 0140 5359 42

  Vanuit het buitenland
  IBAN (International Bank Account Number): NL40 RABO 0140 5359 42
  BIC (Bank Identifier Code): RABONL2U

  Bankadres:
  Rabobank Netherlands,
  Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht

 • Betalingen; wanneer betaal ik wat?

  Een aanbetaling is een deel van jouw reissom die je direct na jouw boeking aan FOX voldoet. Het bedrag van jouw aanbetaling staat op jouw factuur vermeld.

  FOX hanteert de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Bij boeking tot zes weken voor vertrek geldt een aanbetaling van 20% van de reissom plus de verzekeringspremie.
  • Het restant van de reissom moet normaal gesproken uiterlijk zes weken vóór de vertrekdatum vertrek in ons bezit te zijn. Echter, in verband met de coronacrisis hebben wij deze termijn nu tijdelijk aangepast naar uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum.
  • Indien de reisovereenkomst binnen zes weken vóór de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

  Alles over het betalen van jouw reis

 • Mogelijkheden om te betalen

  Online betalen
  Maak je gebruik van internet bankieren bij de ABN AMRO, Fortis, Rabobank, ING of SNS bank dan kun je direct met iDeal betalen. Indien je kiest voor iDeal kom je direct in de vertrouwde omgeving van jouw eigen bank.

  • Betaling vanuit buitenland
   IBAN (International Bank Account Number): NL40 RABO 0140 5359 42
   BIC (Bank Identifier Code): RABONL2U

  Contante/Creditcard betalingen
  Het is niet mogelijk om jouw reis met creditcard of contant bij ons te betalen.

 • Betalingsvoorwaarden FOX

  Wanneer je een boeking hebt gemaakt, ontvang je als jouw boeking definitief is een factuur per e-mail. Op de factuur staat aangeven hoe de reissom is opgebouwd. Hier staat ook aangegeven wat het bedrag van de aanbetaling is en wanneer het bedrag betaald dient te zijn.

  Bij een telefonische boeking is dit voor het afsluiten van jouw definitieve boeking met je besproken. De volgende betalingsvoorwaarden gelden:   

  - Bij boeking tot zes weken voor vertrek geldt een aanbetaling van 20% van de reissom plus de verzekeringspremie.

  - Het restant moet uiterlijk twee weken vóór vertrek in ons bezit zijn.

  - Indien de reisovereenkomst binnen zes weken vóór de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

 • Creditcard

  Het is mogelijk de reissom per creditcard te voldoen: online kun je gebruik maken van de volgende creditcards: VISA en Mastercard.

 • Dubbele betaling

  Het kan gebeuren dat je, ten aanzien van de geboekte reis, per abuis een dubbele betaling verricht. Uiteraard zullen wij je het teveel overgemaakte bedrag restitueren indien je deze dubbele betaling kunt aantonen, bijvoorbeeld door middel van een kopie van het bankafschrift.

 • Factuur

  Zodra jouw boeking definitief is (jouw vluchten en accommodatie zijn akkoord), ontvang je van ons een boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur.

  Op de factuur staat jouw reissom gespecificeerd beschreven. Ook kun je hierop de betalingstermijn en betalingsgegevens terugvinden. De factuur wordt per e-mail naar je verstuurd. 

  Indien je de factuur liever per post wenst te ontvangen, willen wij je vragen dit aan ons door te geven, dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

 • Factuuradres

  Het factuuradres is het adres van de hoofdboeker (aanmelder van de reis). Alle correspondentie tussen de reiziger(s) enerzijds en FOX anderzijds verloopt uitsluitend via de hoofdboeker (aanmelder).

  Indien jouw factuur fouten bevat, dien je dit direct per e-mail te melden bij FOX of bij het reisbureau waar je jouw reis hebt geboekt.

 • Reserveringskosten

  De reserveringskosten voor een boeking zijn € 30,-

 • Restantbetaling

  De restantbetaling is afhankelijk van jouw vertrekdatum. Bij een reservering met vertrek binnen 6 weken dient de reissom in één keer voldaan te worden en is er geen restantbetaling. Bij een reservering met vertrek buiten 6 weken, zie Betalingsvoorwaarden. 

  Bij uitblijven van betaling zal FOX tot annulering van de reis moeten overgaan om verdere kosten te voorkomen. Je blijft ook na annulering als gevolg van niet betalen verantwoordelijk voor de gemaakte kosten en het betalen van de annuleringsnota. 

Boeken bij FOX

 • Aanbieding

  Een aanbieding is een reis die voor een tijdelijke duur, tegen een speciale prijs aangeboden wordt. Aan iedere aanbieding zijn actievoorwaarden verbonden. Je vindt deze actievoorwaarden op de actiepagina.

  Alle aanbiedingen op een rij

 • Aanvraag boeking

  Een vertrekdatum van een reis kan de status "Op aanvraag" hebben. Dit betekent in het kort dat de door jou geboekte reis, of enkele onderdelen van de reis, niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar zijn. Maar wat houdt dit voor jouw reis en het vervolg in?

  Je leest er alles over op onze speciale uitlegpagina

 • Aanvraag niet Nederlanders

  Wanneer je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse kun je uiteraard ook bij FOX een verre reis boeken. Wanneer je voor een bestemming een visum nodig hebt, dien je dit echter zelf te verzorgen, FOX kan alleen voor deelnemers met de Nederlandse nationaliteit het visum regelen. Ook voor de verzekeringen gelden er uitzonderingen indien je niet woonachtig bent in Nederland. Check hiervoor de link reis- en/of annuleringsverzekering.

  Vanuit België kun je ook boeken bij FOX, verre reizen van ANWB. Houd er rekening mee, dat voor Belgische reizigers een Internationale Reispas noodzakelijk is, zoals een paspoort of ID kaart voor Nederlandse reizigers.

 • Baby's mee op reis

  Op onze privé reizen en/of strandvakanties is het mogelijk om met jouw baby/kind  te reizen.

  Kinderen van 0 - 2 jaar reizen tegen een speciaal tarief. Dit tarief kan door FOX worden opgevraagd bij de luchtvaartmaatschappij. In principe zit tijdens de vlucht een kind onder de 2 jaar bij de ouder en/of verzorger op schoot.

  Voor baby's tot ongeveer een half jaar kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een speciaal baby bedje worden aangevraagd. Wij adviseren je om op de website van de luchtvaartmaatschappij de richtlijnen voor het reizen met baby's te raadplegen.

   

 • Beschikbaarheid

  Je kunt bij elke reis op het tabblad "Prijzen & Inbegrepen” zien welke vertrekdata nog beschikbaar zijn en welke vertrekdata al volgeboekt zijn.

  Wanneer je een melding krijgt dat jouw boeking "op aanvraag" is, of je boekt een extra optie bij, dan dienen wij de beschikbaarheid voor jou op te vragen bij onze lokale vertegenwoordiger en/of luchtvaartmaatschappij. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen. Uiteraard nemen wij contact met je op zodra wij meer informatie over jouw boeking hebben.

 • Boeken binnen zes weken voor vertrek

  Een boeking binnen zes weken voor vertrek is een last minute boeking. Binnen 6 weken is de kans aanwezig dat jouw boeking "op aanvraag" is, jouw boeking moet dan worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij en/of lokale vertegenwoordiger. Dit wil zeggen dat wij gaan kijken of er nog voldoende beschikbaarheid is op de vluchten en/of accommodatie. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen. Binnen 2 weken voor vertrek proberen wij dit binnen 48 uur voor jou akkoord te krijgen (spoedaanvraag).

  Uiteraard kan het ook zijn dat bij het maken van jouw boeking blijkt dat er nog voldoende beschikbaarheid is, de boeking wordt dan ook gelijk aan jou bevestigd. Wanneer je hebt gekozen voor een extra optie en/of verlenging dienen wij ook de beschikbaarheid voor je te controleren. Bij een boeking binnen zes weken voor vertrek gelden andere betalingsvoorwaarden. (Zie betalingsvoorwaarden FOX)

 • Boekingsbevestiging

  Na het boeken van jouw reis ontvang je van ons een boekingsbevestiging per e-mail. Indien je de boekingsbevestiging per post wilt ontvangen, kun je dit tijdens de boekingsprocedure online aangeven of telefonisch aan ons melden. 

  Voor het ontvangen van de bescheiden per post wordt € 10,- aan extra kosten berekend. Indien jouw boekingsbevestiging fouten bevat, dien je dit direct per e-mail te melden aan FOX of bij het reisbureau.

 • Boekingsstatus

  Zodra je een reservering hebt bij FOX Verre Reizen, ontvang je inloggegevens voor jouw FOXBOX. Hier kun je de status van jouw boeking en overige documenten vinden.

 • Boekingsvoorwaarden

  FOX is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

  Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle reizen in het aanbod van FOX zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reis- en Boekingsvoorwaarden) van toepassing, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Hiervoor geef je akkoord bij boeking.

  Bij bevestiging van jouw boeking ontvang je de link naar deze voorwaarden.

  Indien je de bevestiging van jouw boeking per post ontvangt zenden wij je een exemplaar van deze brochure mee. Gebeurt dat niet, neem dan contact met ons op. 

 • Conditie en mobiliteit deelnemers

  Deelnemers aan een FOX groepsrondreis dienen te beschikken over een goede conditie en gezondheid.

  GEZONDHEID

  Een goede gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

  Toch wil iedereen van een welverdiende vakantie genieten. Als je een medische aandoening, lichamelijke handicap, een stoornis of een beperkte mobiliteit hebt, hetgeen van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, meldt dit a.u.b. bij de boeking. Vanuit de ANVR Reizigersvoorwaarden ben je verplicht dit te melden. Immers alleen dan kunnen wij je advies op maat geven omtrent de door jou gekozen reis.

  MOBILITEIT

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.

  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

   

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

   

  Houd er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.

  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

   

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

  Meer over de reisintensiteit van onze reizen

 • Essenties

  Indien een wens voor jou zo essentieel is dat een reisovereenkomst alleen zal worden gesloten indien vaststaat dat aan deze eis wordt tegemoetgekomen, dan is er sprake van een essentie. Per aanvraag wordt eenmalig € 27,- essentiekosten in rekening gebracht. Let op!: Dit is alleen mogelijk bij de Privé reizen, Combireizen en Strandvakanties.

  Indien je een aanvraag doet voor het meenemen van medische hulpmiddelen (zoals bijv. een apneu apparaat of vloeibare medicijnen) dienen wij dit aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij. We spreken dan van een medische essentie. Voor medische essenties wordt eenmalig € 27,00 in rekening gebracht. Dit bedrag wordt óók in rekening gebracht als de aangevraagde essentie niet kan worden gehonoreerd. Medische essentie is bij al onze reizen mogelijk (Groeps-, Privé, Single en Familiereizen). Indien de essentie niet gehonoreerd kan worden, kun je kosteloos van de boeking afzien. Echter de essentiekosten van € 27,00 zullen blijven staan en wel aan jou doorbelast worden.

  Wanneer je een essentie hebt willen wij je vragen telefonisch contact met ons op te nemen zodat wij je de juiste informatie kunnen verstrekken en eventueel de aanvraag voor jouw essentie direct kunnen verwerken.

 • Extra opties

  Bij veel van onze reizen worden extra opties aangeboden. Bij de "Extra opties" kun je onder andere een upgrade van jouw strandhotel, verlengingen en/of andere extra's bijboeken. Je vindt deze extra opties terug op het tabblad “Extra's" bij de door jou gekozen reis.

  Een extra optie dient altijd door ons aangevraagd te worden bij de luchtvaartmaatschappij en/of lokale agent. Jouw boeking komt hierdoor op aanvraag.

 • FOXBOX

  Nadat je bij FOX een reis hebt geboekt of een reservering hebt gemaakt voor de Reis & Inspiratiedagen, wordt er automatisch een FOXBOX voor je aangemaakt. Via de FOXBOX heb je toegang tot jouw boekings-/reserveringsgegevens. Je kunt de status van jouw boeking inzien en jouw eigen (adres)gegevens, e-mailadres en verzekeringsgegevens wijzigen en/of aanvullen.

  Reisbescheiden
  Ongeveer 7 tot 10 dagen voor vertrek zijn jouw digitale reisbescheiden te zien in de FOXBOX. Je ontvangt een e-mail zodra de reisbescheiden voor je klaarstaan in jouw FOXBOX. Je kunt dan ook gelijk jouw reisbescheiden printen.

  Klantvoordeel
  Ook vind je diverse kortingsproducten in de FOXBOX, zoals korting op jouw digitale fotoalbum van Albelli, op Schiphol Smart Parking, voordelig overnachten nabij Schiphol en nog veel meer aanbiedingen

  Boeken via een reisbureau
  Indien je een reis via een FOX Verkooppunt boekt, wordt er geen eigen FOXBOX aangemaakt en verloopt de gehele afhandeling en communicatie via het FOX Verkooppunt.

  Alhoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het verwerken van de boekingsgegevens in de FOXBOX, kan het voorkomen dat bepaalde informatie (nog) niet correct is. Er kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van jouw FOXBOX.

 • Gegarandeerd vertrek

  Op de pagina's met vertrekdata en prijzen (Prijzen & Inbegrepen) zie je bij sommige vertrekdata een groen icoontje met een 'G'. Dit houdt in dat de datum een 'gegarandeerd vertrek' heeft en dat je, na bevestiging van de reis, ervan verzekerd bent dat je daadwerkelijk op vakantie kunt gaan.

  Wanneer het minimum aantal deelnemers voor deze datum niet wordt behaald, zal de reis met een kleine groep - eventueel met aangepast vervoer - worden uitgevoerd, zonder extra toeslag. Bij hoge uitzondering zal de reis door een Engelssprekende lokale gids worden begeleid. Wanneer een wijziging ontstaat in bijvoorbeeld de lokale gids (van Nederlands naar Engelssprekend) wordt dit uiteraard vooraf met jou besproken.

  Wanneer de reis eenmaal is gewijzigd naar begeleiding door een Engelsprekende gids, blijft de uitvoer op dit punt ongewijzigd. Vanwege tijd gerelateerde planning en de bijkomende technische zaken is het vaak onmogelijk hier kort voor vertrek een Nederlandssprekende reisleider aan te koppelen. 

   
  Het kan voorkomen dat een vertrekdatum aangepast dient te worden in verband met een vlucht-/programmawijziging. Hierover zullen wij je persoonlijk informeren. In dit geval zal de reis ook op de alternatieve datum definitief worden uitgevoerd.

  Wanneer er geen ‘G’ bij een vertrekdatum staat, wil dit overigens niet zeggen dat de reis niet doorgaat. FOX heeft uiteraard als doel alle gepubliceerde groepsreizen uit te voeren.

 • Uitsluiting herroepingsrecht

  Bij het afsluiten van een reisovereenkomst bij  ANWB Reizen handelend onder FOX, verre reizen van ANWB heb je geen wettelijke bedenktijd. Wij attenderen je er derhalve nogmaals op dat je bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat met ANWB Reizen. Je hebt nadat je hebt geboekt aldus geen herroepingsrecht.

 • Hoofdboeker

  De hoofdboeker is diegene die de reis heeft geboekt. Al het verkeer alsmede alle correspondentie verloopt uitsluitend via de hoofdboeker. Wij stellen een minimum leeftijd van 18 jaar voor de hoofdboeker.

  De hoofdboeker is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de reisovereenkomst voortvloeien. De (andere) reiziger(s) is (zijn) voor zijn (hun) eigen aandeel in de overeenkomst aansprakelijk.

 • Informatieplicht Reiziger

  De reiziger verstrekt FOX voor of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst alle gegevens omtrent hemzelf en de door hem aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst. Daartoe behoren het nummer van zijn/haar mobiele telefoon dat mee op reis gaat en E-mailadres.

  Tevens vermeldt de reiziger bijzonderheden omtrent de hoedanigheid en/of de samenstelling van de door hem/haar aangemelde groep reizigers die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis door FOX. (ANVR- Reizigersvoorwaarden artikel 3). Indien hij/zij in deze informatieplicht tekort schiet en dit tot gevolg heeft dat deze reiziger(s) door de reisorganisator van (verdere) deelname aan de reis overeenkomstig het bepaalde in artikel 11 lid 2 wordt (worden) uitgesloten, worden de in dat artikel bedoelde kosten aan hem/haar in rekening gebracht.

 • Kinderen mee op reis

  Onze groepsreizen zijn niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar. Kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen wij derhalve niet toelaten op onze groepsreizen. FOX verwijst je graag naar het aanbod van onze Familiereizen, Privé Reizen of Strandvakanties.

  Jongeren onder de 18 jaar kunnen op onze reizen niet worden toegelaten zonder de begeleiding van een volwassene .

 • Last Minute reizen

  Een last minute is een reis met een vertrekdatum binnen 8 weken vanaf het moment van boeken.

  Last minute reizen kunnen niet direct worden bevestigd. Afhankelijk van de gekozen reis, bestemming en vluchten zal er worden gekeken of jouw keuze op kort termijn gerealiseerd kan worden. Je dient, bij vertrek binnen 6 weken, de reissom in één keer te voldoen.

 • Leeftijdsgrenzen

  De groepsrondreizen zijn geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar. Voor de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar geldt dat reizigers in deze leeftijdscategorie alleen de reis kunnen maken, mits zij begeleid worden door de ouders en/of verzorgers.

   De familiereizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van 4 tot en met 16 jaar. 

  Voor de FOX strandvakanties geldt geen leeftijdsgrens. Wel wordt aan reizigers onder 18 jaar, die zelfstandig een strandvakantie willen boeken, om een reistoestemming van de ouders en/of verzorgers  gevraagd.

   

 • Maximale reisduur

  De reisduur van een groepsreis kan maximaal 30 dagen bedragen. Door een verlenging te boeken of door de aankoop van een los ticket kan de duur van de reis langer zijn dan 30 dagen. Mogelijk dient jouw visum en/of de duur van jouw kortlopende reisverzekering dan te worden aangepast. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de reiziger.

 • Online boeken

  Via internet kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week ons reisaanbod en landeninformatie bekijken en jouw reis definitief vastleggen. Wanneer je online boekt, betaal je € 20,- reserveringskosten per boeking in plaats van € 30,- wanneer je een telefonische reservering maakt.

  Wanneer je online boekt en je na het zien van het totaaloverzicht op de knop 'boeken' klikt, is jouw reis definitief geboekt.

  Wanneer je na het definitief boeken van jouw reis afziet, zijn hiervoor annuleringskosten van toepassing.

 • Optieboekingen

  Heb je gekozen voor een optieboeking?
  Met een optie heb je een bedenkperiode van maximaal 5 dagen. Binnen deze periode kun je vrijblijvend kiezen om definitief te boeken of kosteloos te annuleren. Indien wij binnen de bedenkperiode niets van jou vernemen wordt de optieboeking automatisch definitief. Je kunt de optieboeking in jouw FOXBOX definitief maken of annuleren.

  Voor het verlopen van jouw optieboeking sturen we je nog een bericht om je te herinneren aan het verlopen van jouw optieboeking.

  Privé rondreizen
  Afhankelijk van de bestemming en de periode tussen het boeken van de reis en de datum van vertrek, kun je een optie nemen op de vlucht voor 5 dagen. Nadat de optie definitief wordt gemaakt, gaan wij, na toestemming van jou, verder met de aanvraag voor de accommodatie. Ook dit kun je tijdens het boekingsproces in het opmerkingen veld aangeven.

 • Preferenties, medische essenties en afwijkende bagage

  Bij boeking kun je persoonlijke voorkeuren (preferenties) en/of eisen (essenties) aan FOX kenbaar maken. Wij zullen daar, voor zover mogelijk, rekening mee houden. Houd er rekening mee dat aan preferenties nooit rechten ontleend kunnen worden daar FOX deze niet kan garanderen tenzij anders vermeld in het aanbod.

  Voor een essentie dien je een toeslag te betalen. Administratiekosten voor het aanvragen van essenties bedragen € 27,00 per verzoek. Indien wij de essentie niet kunnen bevestigen blijven de administratiekosten van toepassing op de boeking.

  Voor het meenemen van extra bagage of bagage met een afwijkend formaat dien je tijdens de boeking altijd toestemming te vragen in verband met mogelijke onkosten en de beperkte ruimte aan boord van een vliegtuig en/of de bus.

 • Prijzen & Inbegrepen

  Alle informatie betreffende reisdata en prijzen vind je op onze website in het overzicht  "Prijzen & Inbegrepen” van de door jou gekozen reis.

  In dit overzicht kun je zien welke data er nog beschikbaar zijn, welke op aanvraag zijn en welke er reeds zijn volgeboekt. Tevens staat naast de prijs een button "groepsinfo" die je, in het geval van FOX Groepsreizen met een Gegarandeerd Vertrek, ongeacht het aantal deelnemers, kunt inzien. Wanneer de groepsreis geen Gegarandeerd Vertrek heeft, wordt het aantal deelnemers zichtbaar zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt.

  Helemaal onderaan de pagina staat vermeld wat inbegrepen en niet inbegrepen is in de reis.Tevens vind je hier de aandachtspunten. Het is aan te raden om deze goed door te lezen, zodat je op de hoogte bent van de belangrijke zaken omtrent de reis.

 • Reisbescheiden

  7 dagen voor vertrek ontvang je van ons de digitale reisbescheiden via jouw FOXBOX. Deze bevatten E-tickets, een deelnemerslijst (bij groepsreis), een vluchtschema, informatie over een aantal algemene zaken, een hotellijst voorzien van adressen en telefoonnummers en vouchers indien van toepassing. Daarnaast ontvang je een overzicht van eventueel extra te maken excursies, die je desgewenst bij de reisleiding ter plaatse kunt boeken.

  Je ontvangt een e-mail zodra de reisbescheiden voor je klaarstaan in jouw FOXBOX. Een voorwaarde voor digitale reisbescheiden is, dat je bij boeking jouw e-mail adres opgeeft. Als je via jouw FOXBOX de reisbescheiden oproept via het kopje 'Boekingen en reisbescheiden', kun je de reisbescheiden bekijken en printen.

  Indien je de reisbescheiden per post wenst te ontvangen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten hiervoor bedragen €10,- per boeking.

  NB. Foutief gespelde namen: Wij raden je aan de gegevens op de bevestiging en factuur die je ontvangt na boeking goed te controleren. Vaak kan de naam, na facturatie alleen nog tegen hoge wijzigingskosten aangepast worden.

 • Reisduur

  Bij al onze reizen wordt de reisduur altijd in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

  Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat het feitelijk verblijf op de bestemming minder dagen telt dan het reisaanbod vermeld. Voor dit totaal aantal dagen sluit je een reisverzekering af. Indien je laat vertrekt en vroeg terugkeert kan er aldus geen sprake zijn van restitutie van een deel van de reissom.

 • Reisverslagen

  Al vele FOX reizigers hebben een heerlijke reis gemaakt naar één van onze schitterende bestemmingen en delen hun ervaringen middels een reisverslag. Bent je nog aan het nagenieten van jouw reis, laat dan iedereen meegenieten van jouw reisavonturen!

  Bovendien maak je hiermee kans op een reischeque ter waarde van € 450,- voor het meest originele reisverslag van het jaar!

 • Reisvoorwaarden

  Bij boeking ga je akkoord met deze voorwaarden.

  De navolgende bepalingen zijn door ANWB Reizen B.V. zelf vastgesteld. Hierover heeft geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld om de positie van de consument verder te versterken.

  De reisvoorwaarden staan vermeld op onze website.

 • Spambox mailberichten

  Indien je een bericht van FOX verwacht, bijvoorbeeld na het maken van een boeking, en je vindt dit bericht niet terug in jouw mailbox. Kijk dan in de map "ongewenste e-mail" of "spambox". Het kan namelijk gebeuren dat berichten in deze map terecht komen. Het is aan te raden om FOX toe te voegen aan jouw contactpersonen.

 • Thuisblijvers

  Tijdens het boekingsproces word je gevraagd om namen en telefoonnummers (mobiele nummers) van thuisblijvers in te vullen. Indien er zich tijdens jouw reis onverhoopt een noodsituatie voordoet, kan FOX of de betrokken Alarmcentrale, contact zoeken met de door jou vermelde thuisblijvers.

 • Verkooppunten FOX, verre reizen van ANWB

  De reizen van FOX zijn behalve op onze website, ook te boeken bij verschillende partners. De door ons geselecteerde reisbureaus hebben ruime ervaring met verre reizen en zijn goed verspreid over het land zodat er altijd een reisbureau in de buurt is. Ontvang je het liefst een adviseur bij jou thuis of op een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. De persoonlijke reisadviseurs komen op het door jou gewenste tijdstip langs om samen te bekijken welke reis het beste bij je past.

  Indien je een reis via een van de FOX Verkooppunt boekt, loopt de gehele afhandeling en communicatie van jouw reis via het FOX Verkooppunt. Dit houdt in dat zij jouw contactpersoon zijn gedurende de gehele periode, van het boeken van de vakantie tot de dag dat de reis aanvangt. Je krijgt geen eigen FOXBOX en kunt niet inloggen om de status van jouw reis bij te houden.

 • Vertrekgarantie

  Op de webpagina’s met vertrekdata en prijzen zie je bij sommige vertrekdata een groen icoontje met een ‘G’. Dit houdt in dat de datum een ‘vertrekgarantie’ heeft en dat je ervan verzekerd bent dat je daadwerkelijk op reis kunt gaan.

  Wanneer de reis eenmaal is gewijzigd naar begeleiding door een Engelsprekende gids, blijft de uitvoer op dit punt ongewijzigd. 
  Vanwege tijd gerelateerde planning en de bijkomende technische zaken is het vaak onmogelijk hier kort voor vertrek een Nederlandssprekende reisleider aan te koppelen. 

  Wanneer het minimum aantal deelnemers voor deze datum niet wordt behaald, zal de reis met een kleine groep - eventueel met aangepast vervoer - worden uitgevoerd, zonder extra toeslag. Bij hoge uitzondering zal de reis door een Engelssprekende lokale gids worden begeleid.

  Het kan voorkomen dat een vertrekdatum aangepast dient te worden in verband met een vlucht-/programmawijziging. Hierover zullen wij je persoonlijk informeren. In dit geval zal de reis ook op de alternatieve datum definitief worden uitgevoerd.

  Wanneer er geen ‘G’ bij een vertrekdatum staat, wil dit overigens niet zeggen dat de reis niet doorgaat. FOX heeft uiteraard als doel alle gepubliceerde groepsreizen uit te voeren.

 • Vroegboeken

  Wanneer je vroeg boekt, ben je verzekerd van een plaats op de reis van jouw keuze. Volgens veel van onze reizigers absoluut een voordeel. Vroegboeken betekent niet dat de reis per definitie goedkoper of duurder is dan als je later boekt.

  De reissom wordt altijd op basis van de meest actuele prijzen berekend, welke op onze website zijn gepubliceerd. FOX behoudt zich het recht om de reissom van elke willekeurige reis dagelijks op de website te wijzigen. Dit heeft te maken met Fluid Pricing, oftewel prijzen die verschillen naargelang bezetting en tijdstip van boeking.

 • Wachtlijst

  Het is niet mogelijk om, indien een reis is volgeboekt, op een wachtlijst te worden geplaatst. FOX hanteert geen wachtlijst systeem.

Forum

 • Hoe kan ik de berichtgeving over nieuwe berichten stop zetten?

  Zodra je de optie 'Stuur me een e-mail, zodra er op mijn bericht wordt gereageerd' heeft aangevinkt krijg je bericht over nieuwe berichten op het forum. Om dit stop te zetten kun je een bericht sturen naar de webmaster.

  In het bericht vermeld je op welk e-mailadres je geen berichten meer wilt ontvangen. De webmaster zal zorgdragen dat je de berichtgeving stopt.

 • Hoe kan ik een bericht verwijderen?

  Geplaatste berichten op het forum kunnen niet door de schrijver zelf van het forum worden verwijderd. Je kunt hiervoor een bericht sturen naar de webmaster. Geef in het bericht aan:

  • Jouw naam en e-mailadres
  • Welke bestemming het betreft
  • En de titel van de forumdiscussie

  Wij zullen het bericht dan zo spoedig mogelijk verwijderen.

 • Ik heb mijn achternaam bij het bericht gezet. Ik wil dit niet.

  Geplaatste berichten op het forum kunnen niet door jou gewijzigd worden. Je kunt hiervoor een bericht sturen naar de webmaster. Geef in het bericht aan:

  • Jouw naam en e-mailadres
  • Welke bestemming het betreft
  • En de titel van de forumdiscussie

  Wij zullen de wijziging dan zo spoedig mogelijk doorvoeren.

 • FOX Forum: dé ontmoetingsplek voor reizigers

  "Wie gaan er nog meer mee naar Maleisië?"
  "Hoe is het weer in januari in Costa Rica?"
  "Iemand ervaring met China Airlines?"

  Op het Forum kun je ervaringen uitwisselen, vragen stellen en vragen van andere reizigers beantwoorden!

  Wanneer je een bericht toevoegt, kun je er tevens voor kiezen om per e-mail bericht te krijgen zodra een reactie op jouw bericht is binnengekomen. Zo blijf je altijd op de hoogte!

  Let op: het forum is openbaar. Dit houd in dat het forum ook kan terugkomen in zoekresultaten van Google. Wees dus erg voorzichtig met jouw persoonlijke gegevens, zoals (achter)naam, adres en telefoonnummers.

  Naar de homepage van het forum

 • Voorwaarden van het plaatsen van een bericht

  De gespreksonderwerpen op het FOX Forum zijn bedoeld om vragen aan andere FOX reizigers te stellen, reiservaringen te delen, kennis te maken met medereizigers en om reistips uit te wisselen.

  Wij vinden de veiligheid van de bezoekers en de sfeer op het FOX Forum zeer belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, zijn er voor het gebruik van het FOX Forum een aantal voorwaarden van toepassing.


  • Berichten die niet voldoen aan de specifieke regels zoals opgenomen in deze voorwaarden of die niet voldoen aan de wettelijke en/of algemene fatsoensnormen, kunnen door FOX worden aangepast of verwijderd.
  • Dit kan tevens in een tijdelijke of permanente blokkering van jouw naam, e-mailadres en IP adres resulteren.
  • De verwijdering en aanpassing van berichten en/of de blokkering van forumleden is ter beoordeling aan de webmasters van FOX.
  • Bij het plaatsen van een bericht op het forum ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.
  • Wij behouden het recht voor deze voorwaarden te wijzigen, lees deze voorwaarden bij frequent gebruik van het forum daarom regelmatig door.
  • Let op: het forum is openbaar. Dit houd in dat het forum ook kan terugkomen in zoekresultaten van Google. Wees dus erg voorzichtig met jouw persoonlijke gegevens, zoals (achter)naam, adres en telefoonnummers.  

  Lees alle voorwaarden

 • Waarom krijg ik een melding van een nieuw bericht, maar zie ik geen nieuwe berichten?

  Zodra er nieuwe berichten bij de discussie worden geplaatst krijg je hiervan een melding in jouw mailbox. Dit geldt alleen als je deze optie hebt aangevinkt. Als je vervolgens geen nieuwe berichten bij de discussie ziet staan, kan dit zijn omdat de berichten zijn tegengehouden door onze spamfilter. De webmaster zal het bericht doorlaten zodra het is goedgekeurd.

 • Waarom verschijnt mijn bericht niet op het forum?

  Het kan voorkomen dat jouw bericht niet wordt getoond op ons forum. Alle berichten worden door ons gecontroleerd op inhoud. Het kan voorkomen dat in het bericht woorden staan die voorkomen op onze spamlijst. Als het bericht geen spam blijkt te zijn dan zullen de webmasters het bericht toelaten op de website. Het kan daarom voorkomen dat jouw bericht wat later op het forum verschijnt.

  Meer info lees je in de voorwaarden van het forum.

FOXBOX

 • Wat is een FOXBOX?

  Nadat je bij FOX  een reis hebt geboekt wordt er een FOXBOX voor je aangemaakt.

  In de FOXBOX kun je:

  • Jouw boeking inzien en de status van de boeking bijhouden
  • Jouw adresgegevens wijzigen
  • Jouw inloggegevens aanpassen
  • Jouw reisbescheiden inzien en uitprinten
  • Ontbrekende gegevens bij boeking aanvullen
  • Gebruik maken van het FOX Klantvoordeel

  Nadat je op onze website inlogt, hoef je jouw adresgegevens bij een volgende boeking/reservering niet meer in te vullen.

  Alhoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht bij het verwerken van de boekingsgegevens in de FOXBOX, kan het voorkomen dat bepaalde informatie (nog) niet correct is. Er kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van jouw FOXBOX.

 • Ik ben mijn wachtwoord kwijt

  Mocht je jouw wachtwoord zijn kwijtgeraakt, dan kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de link Wachtwoord vergeten op de FOXBOX inlogpagina. Na het invoeren van jouw e-mailadres ontvangt je een bericht met informatie over hoe je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

 • Boeken via een FOX Verkooppunt of reisbureau

  De door ons geselecteerde reisbureaus hebben ruime ervaring met verre reizen en zijn goed verspreid over het land zodat er altijd een reisbureau bij jou in de buurt is.

  Ontvang je het liefst een adviseur bij jou thuis of een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. Samen met onze partners hebben wij de beste adviseurs voor jou geselecteerd. Zij komen op het door jou gewenste tijdstip langs om samen te bekijken welke reis het beste bij je past.

  Indien je boekt via een reisbureau loopt alle communicatie over jouw reis ook via het reisbureau. De reis wordt daarom niet getoond in jouw eigen FOXBOX. Het reisbureau houd je op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen omtrent jouw boeking. Je kunt dan ook bij hen terecht voor al jouw vragen en opmerkingen.

 • Kan ik de status van betaling zien in mijn FOXBOX?

  Ja, in jouw FOXBOX kun je de status van betaling zien. Na het inloggen zie je bij jouw actieve reis onder de optie "Boekingsstatussen" een overzicht van de status van jouw boeking, visum en de betalingsstatus.

  Een betaling doen?
  Je kunt jouw boeking eenvoudig via onze website betalen. Dit kan in de FOXBOX. Je kunt betalen met jouw bankpas via Ideal, of met de creditcards van VISA en Mastercard. Je vindt alle opties onder "Online betalen".

  Via een FOX Verkooppunt geboekt?
  Indien je een reis via een FOX verkooppunt boekt, wordt er geen eigen FOXBOX aangemaakt, maar loopt de betaling via het FOX Verkooppunt. 

 • Kan ik mijn reisbescheiden zien in de FOXBOX?

  Ja, in jouw FOXBOX heb je toegang tot de boeking en de daarbij behorende reisbescheiden. De reisbescheiden zullen ongeveer 7 dagen voor vertrek zichtbaar worden.

  Heb je jouw reis geboekt bij een reisbureau?
  Indien je een reis via een FOX verkooppunt boekt of hebt geboekt, dan verloopt alle correspondentie via het verkooppunt. Zij nemen direct contact met je op indien er nieuws is omtrent jouw boeking. Tevens zullen zij zorgdragen dat je de reisbescheiden tijdig zult ontvangen.

Klachten

 • Klachtenprocedure

  We doen bij FOX allemaal ons uiterste best om het je zoveel mogelijk naar de zin te maken. Je dient tijdens een rondreis of verblijf in het buitenland uiteraard rekening te houden met de waarden en normen in het land van jouw keuze. Desondanks kan er tijdens de reis iets niet naar wens verlopen. Wij hechten grote waarde aan jouw reiservaring en horen dan ook graag jouw feedback. Hiermee kunnen we de kwaliteit van onze reizen continue blijven verbeteren en eventuele klachten in de toekomst voorkomen.

   

  1. Meld jouw klacht direct ter plaatse, vaak kan het probleem direct worden opgelost.
  2. Neem anders contact op met ons in Nederland. Wij zijn 24-uur per dag bereikbaar via +31 (0)252–660000 of per e-mail.
  3. Maak of laat ter plaatse een klachtrapportage opmaken.
  4. Verzamel documenten en/of foto's die de klacht kunnen onderbouwen.
  5. Alle correspondentie met betrekking tot de klacht zal via de hoofdboeker van het reisgezelschap verlopen.
  6. Na een periode van 2 maanden na thuiskomst vervalt de termijn van inlevering van een klacht en zullen we de klacht volgens ANVR Consumentenvoorwaarden artikel 12 niet meer in behandeling nemen.

  » Lees een uitgebreide versie

 • Geschillencommissie Reizen

  Als een klacht door FOX, verre reizen van ANWB niet tot tevredenheid is opgelost of je gaat niet akkoord met ons voorstel, kun je dit desgewenst tot uiterlijk  24 maanden na de schriftelijke reactie, als bedoeld in artikel 13 lid 1 van de ANVR Reizigers voorwaarden schriftelijk voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag ( www.geschillencommissie.nl ). Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.

   

Nieuwsbrief

 • Hoe kan ik mij aanmelden voor de FOX Nieuwsbrieven?

  Je kunt je aanmelden voor de FOX Nieuwsbrief via de link Inschrijven nieuwsbrief in het FOX Menu, bovenaan elke pagina op onze website. Na het aanmelden kun je de inschrijving activeren via de link in het e-mailbericht dat je zult ontvangen.

  Via onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van de laatste reisaanbiedingen, acties en extra informatie. Je kunt jouw voorkeuren aanpassen om een nieuwsbrief te ontvangen die nog beter aansluit op jouw wensen.

 • Hoe kan ik mij afmelden voor de FOX Nieuwsbrieven?

  Je kunt je afmelden voor de nieuwsbrief door gebruik te maken van de link die je onderaan in elke nieuwsbrief vindt. Indien dit niet werkt kun je onder vermelding van het betreffende e-mailadres een bericht aan de webmaster sturen.

 • Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen voor de nieuwsbrief?

  Om jouw e-mailadres te wijzigen kun je onderaan de nieuwsbrief klikken op 'Jouw voorkeuren opgeven/wijzigen'. Je komt dan op een pagina terecht, waarbij je onderaan jouw e-mailadres kunt wijzigen.

Op reis

 • Fooien

  Fooienpot
  Buiten Europa is het geven van een fooi zeer gebruikelijk. Daarom vragen wij alle deelnemers bij aanvang van een (single) groepsrondreis een bijdrage te doen aan de gezamenlijke ‘fooienpot’. Hier worden bijvoorbeeld fooien voor hotel- en restaurantpersoneel, chauffeurs, lokale reisleiding en portiers en kruiers uit betaald. De hoogte van de fooienpot vind je bij de desbetreffende reis onderaan het ‘Prijzen & Inbegrepen’ tabblad onder het kopje ‘Niet inbegrepen’. De fooi voor de reisleider is hierin niet meegenomen. Op alle bestemmingen wordt met een fooienpot gewerkt met uitzondering van de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.  

  Fooien voor reisleiding
  Als richtlijn kun je circa € 1,- à € 2,- per persoon per dag aanhouden, al naar tevredenheid. Uitzonderingen hierop zijn de bestemmingen Japan, de Verenigde Staten en Israël. Houd in Japan en de VS circa € 4,- fooigeld per persoon per dag aan en in Israël circa € 3,- per persoon per dag. 

  Verdere uitzonderingen
  Op de bestemmingen Indonesië, Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en Israël is de fooi voor de buschauffeur niet inbegrepen in de fooienpot. Houd in Indonesië, Nieuw-Zeeland en Australië een bedrag van € 1,- à € 2,- tipgeld per persoon per dag aan en in de Verenigde Staten en Israël respectievelijk € 3,- en € 2,- per persoon per dag. 

  Fooien overig (indicatie)
  - Taxichauffeur: circa 10-15%
  - Bedienend personeel: circa 10-15% (tenzij er al ‘service charge’ op de rekening staat)
  - Kamermeisje: circa € 0,50 per persoon per dag

   

   

 • Gids

  Op veel van onze bestemmingen maakt FOX gebruik van lokale gidsen. Zij zullen je begeleiden tijdens excursies. Zij hebben veel kennis over de bezienswaardigheden en vertellen je graag over hun land. Onze lokale gidsen spreken doorgaans goed Engels.

  De FOX-reisleider is geen gids maar is verantwoordelijk voor het organisatorische verloop van de reis. Daarom zal er vaak een reisleider en een gids met je meereizen.

  Op sommige bestemmingen gelden strenge richtlijnen ten aanzien van buitenlandse reisleiders, welke zijn afgegeven door het Ministerie van Toerisme. Deze richtlijnen geven aan dat buitenlandse reisleiders op deze bestemmingen niet werkzaam mogen zijn. Wanneer dit het geval is maken wij gebruik van onze lokale gidsen.

 • Groepsgrootte

  Alle gepubliceerde prijzen, van al onze reizen in groepsverband, zijn gebaseerd op een minimum en een maximum aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 32 personen, tenzij anders vermeld bij de desbetreffende reis. Het minimum aantal deelnemers staat per reis gepubliceerd.

  Wanneer er een groene "G" achter de vertrekdatum staat is het minimum aantal deelnemers niet meer van toepassing. De reis heeft dan een Gegarandeerd vertrek.

  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, en de reis heeft geen Gegarandeerd vertrek, behoudt FOX zich het recht voor om tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek de reis te annuleren (ANVR Reizigersvoorwaarden 4.3). Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Uiteraard zullen wij in overleg met jou de mogelijkheden bekijken.

 • Groepssamenstelling

  Onze groepen bestaan uit een mix van deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën. Op de pagina met vertrekdata en prijzen (Prijzen & Inbegrepen) zie je naast het groene 'G' icoontje (Gegarandeerd vertrek) een button staan met 'Groepsinfo'. Zodra je hierop klikt zie je de groepssamenstelling van de gekozen reis.  ziet de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen die geboekt hebben. Het aantal reizigers per boeking en de leeftijdsverhouding van de mannen en vrouwen. 

  Bij groepsreizen wordt deze informatie vanaf 6 deelnemers bekend gemaakt. Bij single reizen wordt deze al vanaf 1 deelnemer bekend gemaakt.

  FOX heeft geen invloed op de groepssamenstelling. 

 • Kofferlabels

  Je kunt FOX kofferlabels gebruiken, zodat het bijvoorbeeld duidelijk is voor de reisleider en/of het hotelpersoneel dat de koffer tot die van de FOX groep behoort.

  De kofferlabels zijn te verkrijgen tijdens de Reis & Inspiratie dagen in ons FOX Theater in Hoofddorp (op = op).

 • Lokale partner

  FOX wordt op al haar bestemmingen vertegenwoordigd door gerenommeerde agentschappen, wij noemen hen onze lokale partners. Naast de reisleider zijn zij jouw aanspreekpunt ten tijde van het verblijf op één van onze bestemmingen.

  Contactgegevens (inclusief noodnummers) van onze lokale partner ontvang je bij de reisbescheiden.

 • Minimum en maximum aantal deelnemers

  Alle gepubliceerde prijzen, van al onze reizen in groepsverband, zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. Dit minimum aantal staat per reis gepubliceerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, behoudt FOX zich het recht voor om tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek de reis te annuleren (artikel 4.3 ANVR Reizigersvoorwaarden). Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Wij overleggen ten eerste met jou en kunnen dan meestal één van de volgende mogelijkheden aanbieden: - de reis wordt toch uitgevoerd, maar met een prijsverhoging- er wordt een alternatieve vertrekdatum aangeboden- er wordt een alternatieve reis aangeboden- de reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende gids in plaats van Nederlandssprekende reisleiding- de reis wordt uitgevoerd in een kleinere bus- de reis wordt uitgevoerd met een andere luchtvaartmaatschappij dan gepland- een combinatie van bovenstaande mogelijkheden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt doorgaans 32 personen, tenzij in het aanbod anders vermeld.

  Het maximum aantal reizigers wordt door FOX in principe niet overschreden.

 • Onvoldoende deelname

  Er wordt per reis gekeken of er een voldoende aantal deelnemers zijn geboekt op een reis. Dit minimum aantal deelnemers vind je per reis terug in ons online aanbod. Bij onvoldoende deelname wordt je uiterlijk twee weken voor vertrek door FOX benaderd en zullen wij met jou onze eventuele alternatieven bespreken.

 • Optionele excursies

  Een optionele excursie is een excursie die naast het standaard programma wordt aangeboden.

  Tijdens de rondreis worden een aantal optionele excursies aangeboden. Deelname aan deze excursies is geheel vrijwillig. Je kunt bij jouw reis een overzicht terugvinden met prijsindicaties. Tevens ontvang je dit overzicht bij de reisbescheiden.

  Indien je besluit om aan één of meerdere optionele excursies deel te nemen, dan kun je deze ter plaatse reserveren bij de reisleider. De kosten hiervan kun je met de lokale valuta of met Euro's ook ter plaatse voldoen. De optionele excursies kunnen niet voorafgaand aan de reis worden geboekt. Er is ook geen restitutie mogelijk indien je niet hebt deelgenomen aan de door jou gereserveerde excursie.

 • Programma

  Bij al onze reizen kun je bij "Programma" het dag tot dag overzicht van de reis bekijken. Per dag staat kort omschreven wat er op de planning staat.

 • Reisleiding groepsrondreizen

  Op al onze groepsrondreizen zetten wij eigen Nederlandssprekende reisleiding in, tenzij anders staat vermeld onder "Inclusief" bij de rondreis. Welke dagen de reisleiding aanwezig is, staat bij de reis vermeld in onze brochure en op onze website. Het is de taak van de reisleiding om de reis organisatorisch naar tevredenheid te laten verlopen. De reisleiding staat klaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen, klachten te verhelpen en de fooien te regelen. De reisleider is geen gids, aangezien buitenlanders vaak niet als gids mogen optreden.

 • Samenvoegen groepen

  FOX behoudt zich het recht voor om per bestemming reizen, die in groepsverband worden uitgevoerd, samen te voegen.

Over FOX

 • Aansprakelijkheid FOX

  De aansprakelijkheid van FOX in geval van:

  • Publicaties
   Hiervoor verwijzen wij je naar het kopje “Publicaties/Disclaimer FOX" in onze rubriek “trefwoorden op onderwerp” Tevens tref je de Disclaimer aan in al onze brochures.
  • Excursies:
   Indien je naast de door FOX aangeboden excursies in het reisprogramma, alsmede de optionele excursielijst die FOX biedt, ter plaatse zelf andere excursies boekt, kan FOX daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid nemen. De reisleider kan hierin niet voor jou bemiddelen of je adviseren. Voornoemde excursies maken geen onderdeel uit van het vastgestelde reisprogramma welke bij FOX is geboekt, noch van het FOX-aanbod aan optionele excursies.FOX is aldus niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deze zelf geboekte excursies. Deelname is voor eigen risico, FOX kan in deze niet worden aangesproken. Ter plaatse zal de gids of reisleider, je een speciaal hiervoor bestemd formulier overhandigen, de afstandsverklaring, welke ondertekend dient te worden.
  • Diefstal en verlies persoonlijke eigendommen
   Helaas kan het voorkomen dat je te maken krijgt met verlies en/of diefstal op de reisbestemming. Uiteraard zullen wij je de benodigde assistentie verlenen in deze situatie. Bewaar waardevolle spullen op veilige plaatsen zoals in de hotelkluis. Uiteraard is het beter dat je niet noodzakelijke spullen thuis laat. Laat jouw eigendommen nooit onbeheerd achter. Bij verlies of diefstal dient er (ten behoeve van de verzekeringsmaatschappij) altijd ter plaatse een politierapport te worden opgemaakt, je doet dan aangifte. Extra onkosten hieruit voortvloeiende kun je indienen bij jouw reisverzekeraar. FOX is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van jouw eigendommen die zoek zijn geraakt tijdens de reis of zijn beschadigd.
  • Diefstal, vermissing en beschadiging van bagage
   Indien jouw bagage is zoekgeraakt, beschadigd of als je het vermoeden hebt dat de bagage gestolen is op de luchthaven, dan dien je bij de betreffende luchtvaartmaatschappij een rapport op te laten opmaken en/of een claim in te dienen. FOX is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van jouw eigendommen die zoek zijn geraakt of beschadigd zijn tijdens de vlucht.  
  • Geldige reisdocumenten
   Artikel 2, lid 5 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden vereist dat de reiziger zelf verantwoordelijk is voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig  paspoort, of waar toegestaan, een identiteitskaart en de eventueel vereiste, visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en groene kaart. Indien de reiziger de reis niet (geheel) kan maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt dat met alle daaraan verbonden gevolgen voor zijn rekening. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 • ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

  FOX verre reizen van ANWB is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover.

  De reizen in onze brochures en op onze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Consumentenvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Hiervoor geef je akkoord bij boeking.

 • ANVR Reisvoorwaarden

  Deze reisvoorwaarden staan afgedrukt in de informatie brochure ANVR Consumentenvoorwaarden. De brochure bevat tevens de ANVR Reizigersvoorwaarden en andere belangrijke informatie.

  FOX Verre Reizen stuurt je bij de digitale boekingsbevestiging een link naar de voorwaarden mee, zodat je de voorwaarden rustig kunt inzien. Ook kun je de voorwaarden terugvinden bij de boeking in jouw FOXBOX. 

  Indien je de bevestiging van de boeking per post ontvangt zenden wij je een exemplaar van deze brochure mee. Mocht dit niet het geval zijn, twijfel er dan niet aan om ons te bellen. Wij sturen je uiteraard graag een exemplaar toe.

 • ANVR Vervoersvoorwaarden

  Naast de ANVR Reisvoorwaarden verwijzen wij je eveneens naar de ANVR Vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn bij het uitvoeren van de bij de reis behorende vluchten, transfers en ferry diensten. Bij bevestiging van de reis zijn deze voorwaarden ook voor jou van toepassing.

 • ANWB en FOX Verre Reizen

  FOX is sinds 2002 een volle dochter van de ANWB. Regelmatig staan er reisaanbiedingen van FOX in de Kampioen, het grootste familieblad in Nederland met 5,5 miljoen lezers. Online kun je via de website van de ANWB speciale ANWB Ledenreizen van FOX boeken; de trouwe leden reizen waar de duur van jouw lidmaatschap jouw voordeel bepaalt. Zie www.anwb.nl/trouweledenreizen.

  De reizen van FOX zijn ook te boeken bij verschillende reisbureaus van andere partners van FOX, zoals VakantieXperts, D-Reizen en de reisbureaus van de Veluwegroep.

  Persoonlijk reisadvies bij jou thuis?

  Ontvang je het liefst een adviseur bij jou thuis of op een andere gewenste locatie? Ook dat kan bij FOX. Kijk op onze website/trefwoorden, onder het kopje Verkooppunten FOX verre reizen van ANWB naar de selectie reisadviseurs waarmee FOX samenwerkt.

 • Bestrijding kindersekstoerisme

  Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden, www.meldkindersekstoerisme.nl.

  Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

 • Better Holidays

  Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

  Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.

  Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

 • Brochures

  FOX heeft vier brochures; Groepsreizen, Privéreizen, Singlereizen en Familiereizen. Je kunt één of meerdere brochures aanvragen via onze website.

  De brochures voor het nieuwe jaar komen medio december uit.

 • Calamiteitenfonds

  FOX verre reizen van ANWB is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De door FOX georganiseerde reizen vallen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

  Dit houdt in dat je, als consument, die deelneemt aan een door FOX georganiseerde reis:

  • (een deel van) de reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; 
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren.

  Onder een calamiteit wordt verstaan: een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Het Calamiteitenfonds bepaalt wanneer er sprake is van een calamiteit.

 • Code Reisaanbiedingen ANVR / Reclamecode Reisaanbiedingen

  In deze code wordt gesteld dat aanbieders gehouden zijn correcte en duidelijke prijzen te hanteren, inclusief de hen op het moment van aanbieding bekende onvermijdbare kosten die voor de geboden dienst moeten worden betaald.

  Indien op het moment van publicatie een toeslag m.b.t. vervoerskosten, heffingen/belastingen niet bekend is of wordt verhoogd, mag de toeslag later alsnog in rekening worden gebracht, conform de bepalingen in artikel 5 van de ANVR-Reizigersvoorwaarden.

  FOX verre reizen van ANWB conformeert zich aan de Reclamecode Reisaanbiedingen.

 • Copyright

  Alle rechten berusten bij FOX, tenzij anders vermeld. Materiaal van derden wordt uitsluitend gebruikt met toestemming van de rechthebbenden. Mocht je ondanks alle door ons in acht genomen zorgvuldigheid menen rechten te kunnen ontlenen aan op de website van FOX gebruikt materiaal, laat ons dat dan zo spoedig mogelijk weten.

  Niets uit uitgaven van FOX mag, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van FOX openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd, waaronder begrepen het reproduceren door middel van druk, offset, fotokopie of microfilm of in enige digitale, elektronische, optische of andere vorm of (en dit geldt zodanig in aanvulling op het auteursrecht) het reproduceren (I) ten behoeve van een onderneming, organisatie of instelling of (II) voor eigen oefening, studie of gebruik welk(e) niet strikt privé van aard is of (III) voor het overnemen in enig dag-, nieuws-, weekblad of tijdschrift (al of niet in digitale vorm of online) of in een radio of televisie uitzending.

  Lees meer over ons privacybeleid

 • ECPAT

  ECPAT staat voor End Child Prostitution, Child Pornography and the Trafficking of Children for Sexual Purposes. ECPAT voert wereldwijd campagne tegen commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. Leidraad hierbij is het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties, waarin staat dat ieder kind recht heeft op bescherming tegen seksueel misbruik en uitbuiting (artikel 34).

  FOX steunt actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

 • FOX Forum

  Op het FOX Forum kun je ervaringen uitwisselen, vragen stellen en vragen van andere reizigers beantwoorden. Wanneer je een bericht toevoegt, kun je er tevens voor kiezen om per e-mail bericht te krijgen zodra een reactie op jouw bericht is binnengekomen. Zo blijf je altijd op de hoogte. 

  FOX vindt de veiligheid van de bezoekers en de sfeer op het FOX Forum zeer belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, zijn er voor het gebruik van het FOX Forum een aantal voorwaarden van toepassing.

 • FOX Noodservice

  Ons Customer Contact Center is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag via het telefoonnummer 0252 - 66 00 00. Bekijk de openingstijden voor de actuele openingstijden per seizoen.

  Voor noodgevallen en probleemsituaties tijdens de reis kun je ons van maandag t/m zaterdag bereiken op hetzelfde telefoonnummer 0252 – 66 00 00. Kies je voor optie 2, dan wordt je doorgeschakeld naar onze afdeling Customer Relations. Van maandag tot vrijdag is deze afdeling bereikbaar van 09.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. Buiten kantoortijden word je automatisch doorgeschakeld naar onze collega's bij de ANWB Reizen nooddienst.

   

 • FOX Reisbeloftes

  Wij willen onze reizigers onvergetelijke reismomenten bieden die het leven verrijken. Dat is wat ons drijft. Dit vertalen wij door in onze Reisbeloftes:

  • Altijd naar het hart
  • Altijd comfortabel
  • Altijd uitstekende service
  • Altijd de beste prijs

  Voor de invulling per bestemming, per reis verwijzen wij je naar de informatie in de dag tot dag programma's van onze reizen en/of naar de aanvullende reisinformatie op onze website of in onze brochures.

 • FOX Theater Hoofddorp

  FOX beschikt over een eigen reistheater, het FOX Theater. In dit reistheater worden tal van evenementen georganiseerd, waaronder de Reis & Inspiratiedagen en landendagen.

  Reis & Inspiratiedagen
  Boordevol inspirerende informatie en sfeerbeelden zoals je van ons gewend bent! De Reis & Inspiratiedagen zijn er speciaal om je op ontspannen wijze te informeren over de diverse prachtige verre bestemmingen binnen ons aanbod.

  Onze reisfilms zorgen voor de ideale combinatie van inspiratie en reisvoorbereiding. Daarnaast delen onze professionele reisleiders dit seizoen graag de leuke weetjes én handige tips met jou en wordt je natuurlijk ook voorzien van nuttige praktische informatie.

  Ook is er een arts of gediplomeerde verpleegkundige van De Reisdokter aanwezig.

  Voor en na het bijwonen van onze shows kun je in ons restaurant genieten van een kopje koffie of thee en bieden wij een (beperkt) lunchassortiment. Daarnaast hebben wij een kleine winkel gecreëerd waar je een ruim assortiment reisgidsen en overige reisgerelateerde producten kunt kopen.

  Bekijk hier de agenda

 • Milieubeleid & Duurzaam toerisme

  Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.

  Bij het samenstellen van onze reizen houden wij rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

  Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.

  Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

  Lees verder

 • Milieuzorg

  Duurzaam Toerisme
  FOX beperkt zoveel mogelijk de negatieve gevolgen van toerisme. Duurzaam Toerisme betekent in grote lijnen dat toerisme in harmonie is met natuur, milieu, lokale bevolking en cultuur. Op deze manier maken we het reizen naar prachtige bestemmingen in de toekomst ook nog mogelijk.

  Milieucoördinator
  Om dit te verwezenlijken heeft FOX diverse duurzame activiteiten opgezet, waarbij niet alleen het samenstellen van onze reizen centraal staat, maar ook onze eigen bedrijfsvoering, die we trachten zo duurzaam mogelijk te voeren. FOX heeft een opgeleide milieucoördinator aangesteld en voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg ANVR Reisorganisatoren.

 • Nieuwsbrief

  Als je je aanmeldt voor een van onze FOX Nieuwsbrieven ontvang je wekelijks nieuwe aanbiedingen, interessante acties en leuke extra informatie.

  Je kunt je aanmelden (en afmelden) via onze website.

 • Openingstijden Customer Contact Center

  • Via telefoonnummer 0252 - 66 00 00, optie 1
  • Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • Via het contactformulier 24 uur per dag

  Speciale telefonische openingstijden

  Noodgevallen

  Voor noodgevallen en probleemsituaties tijdens de reis kun je ons (buiten deze uren) ook bereiken op telefoonnummer +31 (0)252 - 66 00 00, je wordt automatisch doorgeschakeld naar onze nooddienst bij de ANWB alarmcentrale. • Privacy statement

  FOX gaat zeer zorgvuldig met jouw gegevens en privacy om. De gegevens vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). In deze wet zijn de belangrijkste regels voor de omgang van persoonsgegevens vastgelegd.

  FOX heeft een abonnementenadministratie, die bij het College Bescherming Persoonsgegevens geregistreerd is onder nummer: m1484491.

 • Publicaties/Disclaimer FOX

  Kennelijke fouten en vergissingen, druk- en zetfouten binden ons niet. Eventuele aanpassingen en correcte prijzen van de desbetreffende reizen worden apart afgedrukt in een zogenaamd erratum. Vraag altijd voordat je boekt of er op de door jou uitgekozen reis een dergelijk erratum bestaat. Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak worden gemaakt op de inhoud van de FOX websites, brochures, flyers, advertenties en overige FOX publicaties.

  Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. FOX is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door FOX gecreëerde websites, brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud van onze publicaties.

  FOX wijst hierbij uitdrukkelijk alle aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van het gebruik van de door FOX gepubliceerde gegevens of gegevens waarnaar links op onze website(s), brochures e.d. verwijzen, af.

  Verwijzingen of verbindingen naar andere websites of bronnen die niet eigendom zijn van FOX zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van de website. FOX is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze websites of bronnen. FOX is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of verlies veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of door het afgaan op de inhoud, goederen of diensten als aangeboden op dergelijke websites of bronnen. Tevens wordt geen garantie geboden voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de FOX websites. De gegevens op onze website en van onze andere publicaties kunnen te allen tijde zonder waarschuwing en zonder opgaaf van redenen door FOX worden gewijzigd.

 • Reis & Inspiratiedagen

  FOX heeft een eigen inspirerend theater,  het FOX Theater. Wij organiseren regelmatig informatiedagen over onze bestemmingen genaamd de Reis & Inspiratiedagen.

  In het sfeervol ingerichte FOX Theater worden de bestemmingen visueel gemaakt door schitterende zelfgeproduceerde reisrapportages. Via de Reis & Inspiratiedagen krijg je een goed beeld van wat je van onze reizen mag verwachten. Tevens is de De Reisdokter veelal aanwezig om jou de nodige informatie te verstrekken. 

  Na de show kun je in ons gezellige restaurant genieten van een drankje, vragen stellen aan onze professionals en in contact komen met eventuele medereizigers.

  Wil je een Reis & Inspiratiedag bijwonen, dan dien je deze te reserveren via onze website. Na de reservering krijg je per e-mail een bevestiging toegestuurd. Het hierin vermelde reserveringsnummer is het toegangsbewijs. Neem deze op de dag van de show dus mee! In de week voorafgaand aan de voorstelling krijg je per e-mail nog een herinnering toegezonden. 

 • Reischeques

  Heb je iets te vieren of wil je iemand een leuk cadeau geven, dan kun je bij FOX verre reizen van ANWB een reischeque kopen. De hoogte van het bedrag kun je zelf bepalen. Indien je de reischeque cadeau geeft dien je de gegevens van de ontvanger aan ons door te geven. Na ontvangst van de betaling zal de reischeque op naam van de ontvanger worden afgegeven.

  Voorwaarden reischeque:
  Een FOX reischeque kent de volgende voorwaarden: De reischeque is alleen te gebruiken voor reizen aangeboden en samengesteld door FOX en kan uitsluitend bij FOX worden ingewisseld. De reischeque kan niet worden verzilverd in contanten of andere waardepapieren. De reischeque vervalt twee jaar na de uitgiftedatum. Na deze datum is de cheque ongeldig!

  De reischeque kan niet gebruikt worden voor reeds geboekte reizen. De reischeque is niet overdraagbaar. Indien het aankoopbedrag lager is dan het waardebedrag van de cheque wordt het restant niet in contanten of andere waardepapieren uitgekeerd. De reischeque is niet geldig in combinatie met andere acties en/of andere reischeques van FOX.

 • South Pole

  FOX werkt samen met South Pole om groener reizen mogelijk te maken. Wij dragen graag ons steentje bij om iets terug te doen voor het klimaat én de lokale bevolking. Vanaf 1 januari 2019 reis je volledig CO2 neutraal, zowel de vluchten als het lokale vervoer. South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegenaan. De projecten die FOX steunt zijn: het opwekken van zonne energie in Thailand, het ondersteunen van de productie van schone kookovens in China en het opwekken van windkracht in Taiwan.

  Als we de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties willen behouden, moeten we groener reizen!  

  Sinds 2010 compenseert FOX al standaard alle vluchten van haar kantoorpersoneel.

  Lees meer over South Pole

 • Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

  FOX Verre Reizen (KvK 27153706) is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. (SGR). Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de gepubliceerde reizen op deze website onder de garantie van SGR.

  De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

  Vanaf 1 februari 2021 wordt bij iedere boeking een SGR-bijdrage van € 5,- per persoon berekend, uitgezonderd pakketreizen met een reissom lager dan € 150,- per persoon en/of voor kinderen jonger dan twee jaar. De bijdrage wordt ook berekend in geval er losse reisdiensten geboekt zijn.

  Deze SGR-bijdrage bestond al langer maar de bijdrage hiervoor is in 1999 afgeschaft. Dit omdat het fondsvermogen groot genoeg was om normale risico’s zonder consumentenbijdrage te dekken. Door Covid-19 heeft SGR meer garanties uitgegeven dan normaal en is het nodig om het fondsvermogen weer te versterken. Zo kun je in de toekomst zorgeloos blijven reizen en blijf je beschermd tegen faillissementsrisico's van reisorganisaties die bij de SGR zijn aangesloten.

Paspoort en visum

 • Paspoort

  Bij het maken van de boeking vragen wij je jouw paspoortnummer en naam volgens paspoort in te vullen. Het paspoortnummer dient het nummer te zijn van het paspoort dat je gebruikt ten tijde van de reis. Ook de namen van de deelnemers van de boeking, dienen gelijk te zijn aan de namen zoals vermeld in het paspoort.

  Wij adviseren altijd een geldigheidstermijn van minimaal 6 maanden bij terugkomst aan te houden voor jouw paspoort. Verloopt jouw paspoort binnen deze termijn? Dan verzoeken wij je vriendelijk jouw paspoortnummers in het opmerkingenveld van de boeking te plaatsen met de melding dat er een nieuw paspoort wordt aangevraagd. Wanneer je het nieuwe paspoort binnen hebt, kun je eenvoudig de juiste gegevens via de FOXBOX in het deelnemersveld vermelden.

  Graag willen wij je er nog even op wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het in het bezit zijn van de juiste, geldige reisdocumenten. Ook alle kinderen dienen over een eigen reisdocument te beschikken. Meer informatie hierover vind je op ww.rijksoverheid.nl

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor jou aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen. Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

  FOX gaat met bovenstaande informatie uit van de Nederlandse nationaliteit. Buitenlandse partners van Nederlandse FOX reizigers hebben soms een visum nodig. Wij raden je in dat geval aan zelf contact op te nemen met jouw ambassade of die van het ontvangende land en/of transit land.

 • Visum

  Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en in dat land voor bepaalde tijd te verblijven. Als je de Nederlandse nationaliteit hebt, heb je voor een aantal FOX bestemmingen een visum nodig.

  Er zijn bij onze reizen meestal 2 opties; wij verzorgen het visum voor je, of je regelt het visum zelf. Tijdens het boekingsproces zie je welke opties er voor jouw bestemming zijn.

  Lees alles over de Visum procedure op deze pagina

 • Reisdocumenten

  Onder reisdocumenten verstaan we o.a. paspoort, visa, tickets en rijbewijs.

  Het is belangrijk dat je ten tijde van de reis beschikt over de juiste reisdocumenten.

  Het paspoortnummer dat je invult tijdens de boeking, dient het nummer te zijn van het paspoort dat je gebruikt ten tijde van de reis. Hetzelfde is van toepassing op de tenaamstelling.

  FOX adviseert dat jouw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. 

  De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het o.a. bij zich hebben van de benodigde grensdocumenten, zoals een aan alle geldigheidsvereisten voldoend paspoort en eventuele vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en groene kaart.

  Conform de ANVR Reizigersvoorwaarden artikel 2.5 wijst FOX hierin alle aansprakelijkheid af.

  Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. (www.rijksoverheid.nl).

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor jou aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen. Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

  FOX gaat met bovenstaande informatie uit van de Nederlandse nationaliteit. Buitenlandse partners van Nederlandse FOX reizigers hebben soms een visum nodig. Wij raden je in dat geval aan zelf contact op te nemen met jouw ambassade of die van het ontvangende land en/of transit land.

   

 • ESTA aanvraag

  Passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor reizen naar of via de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

  Wat is een ESTA Reistoestemming?
  Als je naar de Verenigde Staten reist en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet je een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht worden een visum aan te vragen.

  LET BIJ JOUW ESTA-AANVRAAG OP HET VOLGENDE:

  • Je dient jouw aanvraag uiterlijk 72 uur voor vertrek (tenminste 3 dagen vóór vertrek) in te dienen. Hierna kun je nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen maar als je geen toestemming krijgt, heb je wellicht niet genoeg tijd om het benodigde visum alsnog aan te vragen.
  • Alleen de vragen gemarkeerd met een (*) zijn verplicht voor jouw aanvraag. Je hoeft dus geen vluchtnummer of adres van het eerste hotel op te geven.
  • Bij het aanvragen van ESTA dien je erop te letten dat je de gegevens invoert zoals vermeld in jouw paspoort.
  • De aanvraag valt onder jouw eigen verantwoording. 
  • Een online aanvraag via de officiële website van ESTA kost 14 dollar, te voldoen per creditcard.
  • Je hoeft alleen jouw ESTA-aanvraag te doen als je een nieuw paspoort hebt, of als een eventuele eerdere ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • De letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Dit voorkomt problemen bij de check in van jouw vlucht.

  Na de aanvraag
  ESTA geeft in de meeste gevallen direct autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld. In sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Het kan gebeuren dat je niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval word je geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doe dit vooral tijdig omdat je wellicht naar de ambassade of het consulaat van de VS wordt verwezen om aldaar een visum aan te vragen.

  Geldigheid
  De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kun je zo vaak als je wilt naar de VS reizen totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in jouw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat jouw paspoort verloopt.

  Loop geen risico
  Indien je niet via ESTA  reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kun je zelfs de toegang worden geweigerd en/of een boete worden opgelegd.

  Een ESTA Aanvraag doen
  Jouw online aanvraag doe  op: jehttps://esta.cbp.dhs.gov.

 • Reisdocumenten voor kinderen (met afwijkende achternaam)

  Alle kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. (www.rijksoverheid.nl).

  Alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) willen wij wijzen op het feit dat voor jou aanvullende grensformaliteiten gelden. Raadpleeg hiervoor de website: http://www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen.

  Dit is eveneens van toepassing voor het reizen met kinderen met afwijkende achternamen.

 • Tenaamstelling vliegtickets

  Vliegtickets worden op eigen naam (meisjesnaam) afgegeven. In de reisbescheiden en op de boekingsbevestiging wordt de gehele naam (getrouwd + meisjesnaam) gebruikt. Gebruik daarom altijd exact de namen, zoals ze in het paspoort staan vermeld.

  Bij het invullen van de boekingsgegevens is het van essentieel belang dat je de gegevens van de deelnemer(s) correct invoert om hoge wijzigingskosten voor een nieuw ticket, te voorkomen. Controleer daarom goed jouw boekingsbevestiging en factuur.

Praktische informatie

 • Actuele zaken

  De meest actuele zaken omtrent nieuws, praktische- en bestemmingsinformatie kun je helemaal op onze website terugvinden onder via het FOX Menu > Laatste nieuws. Hier informeren wij onze reizigers tevens over calamiteiten, mochten deze aan de orde zijn. Je kunt daarbij denken aan overstromingen, vulkaanuitbarstingen en/of politieke situaties.

 • Airconditioning

  Op de reis krijg je te maken met airconditioning. Vooral in tropische landen heeft men de gewoonte om de airco 'op volle kracht' te laten draaien, zodat het in touringcars, treinen en restaurants vaak onaangenaam koud kan worden.

  Wij adviseren je om altijd iets warms bij de hand te hebben. In de meeste landen wordt men steeds energie bewuster. Het kan voorkomen dat daarom airconditioning in het hotel en/of kamer alleen functioneert op die uren van de dag dat daar het meeste behoefte aan is. Niet altijd werken airconditioners en plafondventilators geruisloos.

 • Ander land, andere cultuur

  FOX Verre Reizen organiseert reizen naar verre bestemmingen, waar vaak een andere cultuur heerst met andere normen, afwijkende gewoonten en alles wat daarmee samenhangt (andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, minder ontwikkelde infrastructuur, etc.).

  Veel informatie over de cultuur van een bestemming kun je terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis bij landeninformatie.

  FOX Verre Reizen verwacht van alle deelnemers dat zij zich voldoende voorbereiden en inlezen over het land en gewoonten. Indien je andere normen/waarden en gewoonten begrijpt, respecteert en tolereert, kan dat de reis een extra dimensie geven.

 • Bagage, bagage schade & handbagage

  Voor vrijwel al onze rondreizen geldt dat je één koffer per persoon van maximaal 20 kilo mag meenemen. Er kunnen enkele uitzonderingen zijn. Voor de handbagage kun je tussen de 5 tot 7 kilo aanhouden.  

  Indien voor jouw reis specifieke bagage-informatie van toepassing is, dan zullen wij je middels de vliegbrief in de reisbescheiden informeren. Je kunt hierbij denken aan het reizen met een reistas in plaats van een harde koffer of een wijziging in het maximale gewicht i.v.m. binnenlandse vluchten.

  Inzake de EU regels voor Handbagage & Bagage verwijzen wij je naar de website van de luchthaven Schiphol. FOX  kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van eventuele gewijzigde regels voor Handbagage & Bagage.

  Indien je schade hebt geleden aan jouw bagage tijdens de reis en je wilt een schadevergoeding hiervoor indienen, dan is het volgende voor jou van toepassing:

  Schade bagage tijdens de vlucht:

   - PIR rapport op laten maken bij de luchtvaartmaatschappij. - Binnen 7 dagen schaderapport inleveren bij de luchtvaartmaatschappij (zie vervoersvoorwaarden van de betreffende vervoerder).

  De luchtvaartmaatschappij zal jouw claim verder in behandeling nemen.

  Schade tijdens de reis:

  Indien je jouw schadevergoeding bij FOX neer wilt leggen, dan ontvangen wij graag het volgende van jou:

  - Fotomateriaal van het beschadigde artikel. - Aankoopnota (i.v.m. bepalen dagwaarde) - Ondertekende verklaring van de reisleider (groepsreizen), c.q. lokale agentschap/host (privé reizen).

  Aan de hand van de ingestuurde stukken zullen wij beoordelen in hoeverre FOX je hierin financieel tegemoet kan komen.

 • Betaalmiddelen op reis

  Op de meeste bestemmingen kun je betalen met jouw pinpas, creditcard of in lokale valuta. Per bestemming geven wij je uitgebreide informatie over geld en valuta. Selecteer via de navigatie (aan de linkerkant van onze website) het land van jouw keuze en vervolgens de desbetreffende reis. Je vindt de landeninformatie vervolgens onder de tab "Uitgebreide informatie over ..." (aan de rechterkant van de pagina).

 • Bonnetjes aftekenen

  In de hotels ben je persoonlijk verantwoordelijk voor de betaling van de extra onkosten.

  Meestal kunt je “op jou kamernummer" aftekenen. Het hotel kan je hiervoor bij check-in een borgstelling vragen in de vorm van contant geldbedrag en/of een imprint van jouw creditcard. Kijk altijd de rekeningen goed na, zodat je weet waar je voor betaald. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. Vraag bij het uitchecken, deze borg of creditcard imprint retour.

  FOX Vakanties kan voor deze persoonlijke uitgaven niet verantwoordelijk gesteld worden noch kunnen wij hierin bemiddelen.

 • Conditie deelnemers

  Deelnemers aan een FOX rondreis dienen te beschikken over een goede conditie en gezondheid.

  Als je een medische aandoening, lichamelijke handicap, een stoornis of een beperkte mobiliteit hebt, hetgeen van invloed kan zijn op de uitvoering van de reis, ben je volgens ANVR Reizigersvoorwaarden, artikel 3.2 verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg wordt bepaald of de reis naar keuze qua intensiteit bij je past. Informatie wordt opgenomen in jouw reisovereenkomst en dus contractueel overeengekomen. Indien je het nalaat ons van jouw lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname en vindt geen restitutie van de reissom plaats (artikel 3.3). Eventuele meerkosten bij aanpassen van de reis, die voor vertrek en/of ter plaatse ontstaan, zijn voor eigen rekening (artikel 3.3).

 • Creditcards

  Vaak is het mogelijk om op de reisbestemming met een creditcard te betalen. Meer informatie hierover kun je terugvinden bij de landeninformatie. Kijk vervolgens bij "Geld en Valuta". 

  Let er goed op dat bij betalingen met een creditcard, jouw creditcard (en bijbehorende pincode) alleen wordt gebruikt voor transacties waar je zicht op hebt. Sta erop dat je ziet wat er met jouw kaart gebeurt. Geef jouw kaart nooit af bij de hotelreceptie als onderpand of identificatie. Dit om misbruik te voorkomen.

  Ook is het op bijna al onze bestemmingen mogelijk om geld te pinnen met een pinpas.

 • Cultuur

  FOX Vakanties organiseert reizen naar verre bestemmingen, waar vaak een volstrekt andere cultuur heerst met andere normen, afwijkende gewoonten en alles wat daarmee samenhangt (andere eetgewoonten, andere hygiënische omstandigheden, minder ontwikkelde infrastructuur, etc.).

  Veel informatie over de cultuur van een bestemming kun je terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis onder het kopje "landinformatie".

  FOX Vakanties verwacht van alle deelnemers dat zij zich voldoende voorbereiden en inlezen over het land en gewoonten. Indien je andere normen/waarden en gewoonten begrijpt, respecteert en tolereert, kan dat veel ergernis besparen en jouw reis een extra dimensie geven.

 • Deelnemers

  Onder een deelnemer verstaan wij een klant die deelneemt aan van onze reizen. Eén deelnemer staat gelijk aan 1 klant. 

  Indien je in groepsverband reist, is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat je met onbekende deelnemers reist. Je kunt proberen om via ons levendige forum vooraf kennis te maken met jouw toekomstige reisgenoten.

  Groepsinformatie
  Op de tab Data & Prijzen van onze groepsreizen kun je per vertrekdatum de groepsinformatie terugvinden. Zo krijg je een idee van de leeftijden en samenstelling van de tot dan toe geboekte deelnemers.

  Oneven aantal deelnemers
  Indien je met een oneven aantal personen wilt boeken, kun je het beste bij het opmerkingenveld aangeven welke kamerindeling je wenst. Indien mogelijk, worden de tarieven handmatig aangepast bij verwerking van jouw gegevens.

 • Diefstal en Verlies

  Helaas kan het voorkomen dat je te maken krijgt met verlies en/of diefstal op de reisbestemming. Uiteraard zullen wij je de benodigde assistentie verlenen in deze situatie.

  Bewaar waardevolle spullen op veilige plaatsen zoals in de hotelkluis. Uiteraard is het beter dat je niet noodzakelijke spullen thuis laat. Laat jouw eigendommen nooit onbeheerd achter. Bij verlies of diefstal dient er (ten behoeve van de verzekeringsmaatschappij) altijd ter plaatse een politierapport te worden opgemaakt, je doet dan aangifte. Extra onkosten hieruit voortvloeiende kun je indienen bij jouw reisverzekeraar. FOX Vakanties is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor het terugvinden van jouw eigendommen die zoek zijn geraakt tijdens de reis of zijn beschadigd.

 • Entreegelden

  Entreegelden zijn, zoals het woord eigenlijk al zegt, het geld wat je bij de entree van bepaalde excursies dient te voldoen.

  Bij de meeste rondreizen zijn de entreegelden niet bij de reissom inbegrepen en dienen ter plaatse te worden betaald in de lokale valuta. Bij het kopje "Inclusief" op de website (bij de desbetreffende reis) kun je terugvinden of de entreegelden zijn inbegrepen bij jouw reis. Wanneer dit niet zo is staat er bij het kopje "Data en Prijzen" een bedrag vermeld die je hiervoor kunt aanhouden.

  Hoewel wij ernaar streven om je vooraf een juiste opgave te doen van deze bijkomende kosten, kan het helaas voorkomen dat lokale overheden van de ene op de andere dag besluiten de prijzen te verhogen. Helaas kan het voorkomen dat je reeds in het land aanwezig bent en aldus ter plaatse pas op de hoogte gebracht wordt van deze wijzigingen.

 • Excursies

  Een excursie is een uitstapje door een groep mensen, meestal met educatieve of amuserende doeleinden. Excursies zijn veelal een aanvulling op de reis.

  Wanneer je jouw reis bij FOX boekt zijn vaak meerdere excursies bij de reis inbegrepen, om te zien wat in- en exclusief bij de reis is verwijzen wij je naar de desbetreffende reis op onze website en dan naar het tabblad "In/exclusief". Tevens heb je de mogelijkheid om tal van optionele excursies ter plaatse bij te boeken (niet verplicht). Dit kun je ter plaatse aangeven bij de reisleider.

  Een overzicht van de optionele excursies die bij de reis worden aangeboden, kun je terugvinden op onze website bij de desbetreffende reis onder het tabblad "Excursies". Tevens ontvang je dit overzicht bij de reisbescheiden.

  Indien je naast de door FOX aangeboden excursies in het reisprogramma, alsmede de optionele excursielijst ter plaatse, andere excursies boekt naar persoonlijke voorkeur, kan FOX daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid nemen. Voornoemde excursies maken geen onderdeel uit van het vastgestelde reisprogramma welke bij FOX is geboekt, noch van het FOX-aanbod aan optionele excursies.

  FOX is tevens niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deze zelf geboekte excursies. Deelname is voor eigen risico, FOX kan in deze niet worden aangesproken. Indien je ter plaatse toch een excursie wenst te boeken buiten het aanbod van FOX om, dan zal de gids of reisleiding je een speciaal hiervoor bestemd formulier overhandigen, welke ondertekend dient te worden.

 • Geld / Valuta

  Wanneer je naar het buitenland gaat is het handig om te weten welk geld/welke valuta daar van toepassing is en hoe je dit het beste kunt opnemen. Deze informatie kunt je terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  In de meeste grote steden in het buitenland en op de meeste luchthavens kun je pinnen. Op veel bestemmingen kun je ook met Euro's betalen; het is niet meer altijd nodig om Dollars mee te nemen. Zorg voor een klein bedrag aan contant geld in de lokale munteenheid en betaal verder met jouw pinpas en/of creditcard (met bijbehorende pincode). Informeer voordat je op reis gaat of het meenemen van Euro’s of Dollars gewenst is.

 • Gezondheid en medicijnen

  Jouw gezondheid is uiteraard van groot belang tijdens het maken van een reis. Je dient dan ook in een goede conditie te verkeren wanneer je deelneemt aan één van onze reizen.

  Mocht het zijn dat je gezondheidsproblemen hebt die van grote invloed kunnen zijn op jouw reis (bijvoorbeeld moeilijk ter been zijnde, hart- en suikerpatiënten), dan raden wij je aan eerst jouw huisarts te raadplegen over de voorgenomen reis.

  Gebruik je medicijnen, dan adviseren wij je deze te laten bijschrijven in jouw medisch paspoort. Als je op reis gaat, neem dan dit paspoort en voldoende voorraad van jouw medicijnen (in originele verpakking) mee in jouw handbagage.

  Indien jouw (vloeibare) medicijnen gekoeld moeten blijven tijdens de vlucht, dien je dit bij boeking aan ons door te geven. Neem eveneens een verklaring van de arts mee, waarop jouw gezondheidsproblemen en de benodigde medicijnen in Latijns, dan wel in het Engels staan vermeld: merknamen van medicijnen verschillen namelijk per land.

  Diabetes - Insuline en naalden
  Naalden die je tijdens de vlucht nodig hebt mogen worden meegenomen in de handbagage, in de originele verpakking, samen met een getekende medische verklaring door de (huis)arts! De overige naalden dienen in de koffer vervoerd te worden. De insuline mag in de handbagage meegenomen worden, mits wederom opgenomen in de medische verklaring. Een medisch paspoort wordt geadviseerd. Uiteraard kun je je voor meer informatie wenden tot jouw behandeld arts en of apotheek. 

  Medicamenten die onder de Opiumwet vallen.
  Als je (of jouw minderjarige kind) medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, kun je deze geneesmiddelen niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het bezit en gebruik van opiaten, zoals sterke pijnstillers, verboden. Dat geldt voor onder andere sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen zoals Valium, Seresta en Rohypnol. Of bijvoorbeeld middelen voor ADHD zoals Ritalin en Concerta. Maar ook medicinale cannabis. Daarom heb je voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen een speciale verklaring nodig. Voor reizen binnen Europa (Schengenlanden)  heb je een Schengenverklaring nodig. Voor niet Schengenlanden heb je toestemming nodig van diens consulaat en/of ambassade. Je riskeert strenge straffen als je de regels overtreedt. Meer informatie hierover, kun je vinden op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl)

  Voor informatie over vaccinaties en/adviezen over jouw bestemming verwijzen wij je naar de 'landeninformatie' bij de desbetreffende reis.

 • Gezondheid en vaccinaties

  FOX Vakanties informeert je, per bestemming, over de algemene richtlijnen ten aanzien van vaccinaties, voeding en de te nemen maatregelen ten aanzien van jouw gezondheid tijdens de reis. Deze informatie kun je bij jouw betreffende reis aan de rechterkant van de webpagina terugvinden onder het kopje 'landinformatie'.

  Onze aanbevelingen zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malaria maatregelen nodig zijn. FOX Vakanties kan niet beoordelen of jouw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij je dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met jouw huisarts en/of GGD.

  Op de website van de GGD vind je een GGD bij jou in de buurt.

 • Halfpension

  Een aantal van onze reizen worden uitgevoerd op basis van halfpension. Halfpension houdt in dat je één ontbijt en één warme maaltijd (lunch of diner) per dag krijgt.

  Je kunt dit bij de desbetreffende reis onder het tabblad "In/exclusief" terugvinden.

 • Hoogteziekte

  Bestemmingen zoals Peru, Argentinië, Chili of Tibet hebben gebieden die 3000 meter boven zeeniveau liggen. Bezoek je deze hoger gelegen gebieden dan kun je geconfronteerd worden met Hoogteziekte.

  Hoogteziekte is een aandoening die kan ontstaan bij te snelle stijging naar hoogten boven de 2500 meter en wordt veroorzaakt door zuurstofgebrek. Op grotere hoogten is de lucht namelijk veel zuurstof-armer dan op zeeniveau. Dit probleem wordt veroorzaakt door het te snel winnen aan hoogte en kan zorgen voor hoofdpijn, moeite met ademhalen en kan, in het ergste geval, zelfs dodelijk zijn. Naar een lager niveau afdalen is de eenvoudigste oplossing, maar ook ademhalingsoefeningen zijn effectief. Eet in ieder geval niet teveel, zeker geen zware maaltijden en vermijd het gebruik van alcohol, tabak, pijnstillers en slaapmiddelen.

  Om te voorkomen dat je ziek wordt, is het raadzaam langzaam te stijgen en voldoende tijd te nemen om te acclimatiseren. FOX Vakanties kan niet beoordelen of jouw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij je dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met jouw huisarts en/of GGD.

 • Informatie voor vertrek

  Op onze website kun je op meerdere manieren geïnformeerd en geïnspireerd worden:

  • De landinformatie per bestemming bied je vele praktische tips en wetenswaardigheden, zodat je jouw reis goed kunt voorbereiden.
  • Tijdens de Reis & Inspiratiedagen word je volop geïnspireerd om alles te weten te komen over onze reizen en bieden we je de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op jouw reis.
  • Het FOX Forum bied je de gelegenheid, om voor vertrek, met jouw medereisgenoten in contact te komen en zodoende informatie uit te wisselen.
  • Bij de reisbescheiden ontvang je informatie die van belang is voor en tijdens de reis. De reisbescheiden ontvang je ongeveer 7-10 dagen voor vertrek.

 • Klimaat

  Weersomstandigheden kunnen per bestemming erg verschillen. Onder het kopje “landeninformatie” van jouw bestemming geven wij je algemene informatie over het klimaat van het land. Deze informatie is verkregen via het verkeersbureau en de nationale meteorologische instituten.

  Door mondiale klimaatwijzigingen is het niet meer mogelijk om uit te gaan van een 'droge' periode en een 'natte' periode. Soms blijven moessons langer uit of houden ze veel langer aan dan voorspeld.

  FOX kan niet aansprakelijk worden gesteld voor natuurverschijnselen en de gevolgen hiervan.

 • Landeninformatie

  Een goede voorbereiding kan je veel rust geven tijdens de reis. Je kunt via onze website veel informatie terugvinden over jouw reisbestemming. Je kunt jouw bestemming terugvinden op de overzichtspagina landeninformatie. Hier vind je alle informatie over jouw bestemming, het klimaat, informatie over visum, valuta & vaccinaties!

 • Lokale feestdagen

  Ieder land kent zijn eigen feestdagen. Hierdoor kunnen bepaalde excursies en/of lokale attracties onverwacht uitvallen. Ook kan dit invloed hebben op de infrastructuur op jouw bestemming. Sluitingstijden van winkels en banken kunnen hierdoor wijzigen. Informeer voordat je op reis gaat naar de lokale feestdagen om verrassingen ter plaatse te voorkomen. Deze kun je veelal terugvinden op onze website bij de landeninformatie van jouw bestemming. FOX kan voor eventuele wijzigingen niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Lokale keuken

  Ieder land heeft zo zijn eigen specialiteiten en je kunt je heerlijk laten verrassen. Je dient er echter altijd rekening mee te houden dat het eten anders is dan dat je thuis gewend bent en jouw lichaam zich moet aanpassen.

  Helaas is het niet mogelijk speciale maaltijden te verkrijgen op onze reisbestemmingen. Heb je een streng dieet en/of doktersvoorschrift met betrekking tot jouw maaltijden, dan zijn onze reizen helaas niet geschikt voor jou. Op onze website onder het kopje “landinformatie” van de door jou gekozen bestemming, geven wij algemene informatie ten aanzien van eten en drinken.

 • Milieuzone Brussel

  ANWB waarschuwt voor boetes Brussel

  Brussel bezoeken met de auto betekent rekening houden met de regels voor de milieuzone. Sinds 1 oktober deelt Brussel boetes uit aan automobilisten die met een oudere dieselauto van voor 1997 (Euroklasse 1 of ouder) de zone inrijden. Ook automobilisten die zich niet registreren van tevoren kunnen op de bon gaan. De ANWB vreest dat Nederlanders die in de vakantie een dagje Brussel doen, vooral wat de registratieplicht betreft snel onbewust de fout in gaan. De boete voor niet-registreren bedraagt €150,-, op het binnenrijden met een oude diesel staat €350,-.

  De registratieplicht geldt voor alle personenauto’s dus zowel voor diesels, benzine-auto’s als voor auto’s op gas en elektrisch. Registreren kan via de website www.lez.brussels. De registratie geldt voor 3 jaar. De regels gelden niet alleen in de gemeente Brussel maar ook in de 19 gemeentes die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen. De grote ring om Brussel (R0) - voor doorgaand verkeer - ligt niet in de milieuzone. Motoren vallen buiten de regeling en hoeven niet te worden geregistreerd.


  Lees meer over luchthaven Brussel

 • Niet roken beleid

  FOX Vakanties houdt zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Roken in onze touringcars is dan ook niet toegestaan. Tevens dien je er rekening mee te houden dat wereldwijd de meeste vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen en andere openbare gelegenheden eveneens een rookverbod hanteren.

 • Ongedierte

  FOX organiseert reizen naar tropische bestemmingen. Het is in deze landen mogelijk dat je te maken krijgt met ongedierte en de bestrijding daarvan. Beide kunnen je overlast opleveren gedurende jouw reis. In bepaalde landen gaat men erg enthousiast om met anti-insectenmiddel. Helaas heeft zelfs een vier- of vijfsterrenhotel last van een verdwaalde kakkerlak. Dit is inherent aan locaties waar mensen wonen en leven.

 • Praktische informatie

  Voordat je op reis gaat is het altijd leuk/handig om alvast wat praktische zaken te weten te komen over de bestemming waar je naartoe gaat. FOX Vakanties heeft alvast wat praktische zaken voor je op een rijtje gezet. Je kunt dit bij de betreffende reis terugvinden onder het kopje "landinformatie" aan de rechterzijde van de pagina. Hier kun je informatie terugvinden over bijvoorbeeld, geld/valuta, vaccinaties/gezondheid, elektriciteit, tijdverschil etc.

 • Regenseizoen

  Een groot aantal van onze bestemmingen kent een regenseizoen. Tijdens het regenseizoen valt er meer regen dan normaal. Vaak zijn de buien kort maar heftig. Regenseizoenen komen voor in de tropische gebieden. Door de mondiale veranderingen in het klimaat kan het zijn dat het regenseizoen eerder begint of langer aanhoudt.

  Je kunt via het kopje "landinformatie" bij de betreffende reis het klimaat van jouw bestemming bekijken.

 • Routekaart

  In onze brochures alsmede op onze website vind je bij al onze reizen een routekaart. Per reis kun je zien hoe het verloop van de reis is en welk gedeelte van de bestemming je aandoet.

  Als je op de website op de routekaart bij de desbetreffende reis klikt krijg je een grotere versie te zien.

 • Speciale maaltijden

  De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om vooraf, door een preferentie, speciale maaltijden te bestellen zoals koosjer, vetvrij, zoutarm, glutenvrij e.d.

  Wanneer je dit wenst kun je hiervan een opmerking bij het opmerkingenveld tijdens boeking plaatsen of telefonisch of per email aan ons doorgeven, wij geven dit vervolgens voor je door aan de luchtvaartmaatschappij.

  Een preferentie geeft geen garantie. Helaas is het niet mogelijk deze maaltijden te verkrijgen op onze reisbestemmingen. Heb je een streng dieet en/of doktersvoorschrift met betrekking tot jouw maaltijden, dan zijn onze reizen helaas niet geschikt voor jou. Op onze website onder het kopje “landinformatie”  van de door jou gekozen bestemming, geven wij algemene informatie ten aanzien van eten en drinken.

 • Uitgerust op reis

  Zorg dat je ontspannen op reis gaat. Dit kun je realiseren door niet op het laatste moment de allerlaatste voorbereidingen te treffen, maar de dag voor jouw reisdag te besteden aan ontspannende bezigheden. Ga vooral op tijd naar de luchthaven en probeer stress te voorkomen door minimaal 3 uur voor vertrek in te checken. Je hebt dan voldoende tijd om gezellig te winkelen, geld te wisselen en wat te drinken.

 • Uitsluiting deelname

  Onder gewichtige omstandigheden kan het zijn dat een deelnemer uitgesloten wordt van een reis.

  Onder gewichtige omstandigheden rekent FOX onder meer het gedrag of persoonlijke omstandigheden van de reiziger; indien het gedrag van een klant hiertoe aanleiding geeft of de persoonlijke omstandigheid een zelfstandige deelname aan de reis bemoeilijkt waardoor hinder of last kan ontstaan. Hierdoor kan de betreffende persoon van deelname worden uitgesloten.

  Alle uit, een dergelijke situatie, voortvloeiende kosten komen voor de rekening van de reiziger, indien en voor zover de gevolgen van hinder en last hem kunnen worden toegerekend.

  FOX behoudt zich het recht voor om klanten die reeds hebben geboekt alsnog voor vertrek maar ook ten tijde van de reis uit te sluiten van deelname wegens gewichtige omstandigheden (artikel 11 ANVR Reizigersvoorwaarden).

 • Vaccinaties & gezondheid

  FOX Vakanties informeert je, per bestemming, over de algemene richtlijnen ten aanzien van vaccinaties, voeding en de te nemen maatregelen ten aanzien van jouw gezondheid tijdens de reis. Deze informatie kun je terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  Onze aanbevelingen zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. FOX Vakanties kan niet beoordelen of jouw medische geschiedenis andere maatregelen behoeft dan standaard. Daarom adviseren wij je dan ook, om vóór boeking, hierover contact te zoeken met jouw huisarts en/of GGD.

 • Valuta / Geld

  Wanneer je naar het buitenland gaat is het handig om te weten welke valuta daar van toepassing is en hoe je dit het beste kunt opnemen. Deze informatie kun je terugvinden bij de desbetreffende reis onder het kopje 'landinformatie'.

  In de meeste grote steden in het buitenland en op de meeste luchthavens kun je pinnen. Op veel bestemmingen kun je ook met Euro's betalen; het is niet meer altijd nodig om Dollars mee te nemen. Zorg voor een klein bedrag aan contant geld in de lokale munteenheid en betaal verder met jouw pinpas en/of creditcard (met bijbehorende pincode). Informeer voordat je op reis gaat of het meenemen van Euro’s of Dollars gewenst is.

 • Verenigde Staten – Belangrijke reisinformatie

  Wanneer je naar de Verenigde Staten reist is onderstaand informatie zeker voor jou van belang:

  Verplichte Electronische Reistoestemming (ESTA) per 12-01-2009
  Je bent sinds 12 januari 2009 verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS.

  De aanvraag valt onder jouw eigen verantwoording, dit kan niet via FOX Vakanties gerealiseerd worden. Je loopt het risico op een hoge boete wanneer je je niet van te voren registreert.

  Voor een online aanvraag kun je, voorlopig alleen in het Engels, naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. Vanaf 8 september 2010 brengt de Amerikaanse overheid ongeveer 14 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. De vragen die op de ESTA website worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de VS moet worden ingevuld. Bij het invullen van jouw gegevens dien je erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in jouw paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check in van de vlucht.

  Belangrijk: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor jouw reistoestemming.

  Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dien je een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop jouw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren.

  Overdracht van Passenger Name record (PNR) gegevens aan de VS-autoriteiten
  De Europese Unie en de VS hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de VS vliegen. De autoriteiten van de VS gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

  Verscherpte veiligheidsmaatregelen
  Tijdens de heen- en terugvlucht kan het zijn dat je een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten van Amerika. In verband met verscherpte veiligheidsmaatregelen worden op Schiphol al jouw paspoortgegevens opgevraagd. Dit zou kunnen leiden tot een langere wachttijd tijdens de check-in procedure.

  In de Verenigde Staten van Amerika zul je de douane passeren. Je dient in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar paspoort (ongeacht nationaliteit). Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Indien je hier niet aan voldoet is het noodzakelijk om een visum voor Amerika te hebben.

  Omdat je via de Verenigde Staten vliegt, raden wij je aan jouw koffer of andere bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zo nodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook aangeraden gebruik te maken, indien wenselijk, van bagagebanden om zo schade aan de koffer en bagage te voorkomen.

 • Verzorgingstypen

  FOX biedt verschillende reizen aan met verschillende verzorgingstypen. Je kunt bij de betreffende reis op onze website, onder het tabblad "In/exclusief" terugvinden op welke verzorgingsbasis je in het hotel verblijft.

  Wij werken met onderstaande verzorgingstypen:

  All Inclusive: Alle maaltijden en drankjes met uitzondering van buitenlandse gedestilleerde dranken zijn inclusief.
  Volpension: Een ontbijt en twee warme maaltijden per dag.
  Halfpension: Een ontbijt en één warme maaltijd (lunch of diner) per dag.
  Logies/ ontbijt: Overnachting en ontbijt.
  Logies: Overnachting.

  Dit maaltijdarrangement loopt altijd gelijk aan de internationale hotelbepalingen van in- en uit-check tijden. Dit betekent dat de verzorging na het uitchecken uit de kamer stopt, meestal na het ontbijt (tenzij dit anders wordt vermeld bij de "inclusiefpunten)". Indien je door een late aankomst en/of vroeg vertrek op de bestemming één van de maaltijden en/of andere verzorging mist is hiervoor geen restitutie mogelijk.

 • Voor- en naseizoen

  In het voor- en het naseizoen of ten tijde van nationale feestdagen, kan het voorkomen dat bepaalde excursies en/of attracties niet bezocht kunnen worden. Tevens kunnen sluitingstijden van winkels en banken afwijken. Informeer voordat je op reis gaat naar deze situaties. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Water & elektriciteit

  In de tropen en verre bestemmingen is leidingwater meestal niet drinkbaar. Wij adviseren daarom om altijd mineraalwater te drinken.

  Door elektriciteitsstoringen kan soms de warmwatervoorziening in de hotels in het gedrang komen. In de tropen is het echter vaak nauwelijks een bezwaar om eens koud te douchen.

  Tevens kunnen andere faciliteiten, naast genoemde warmwatervoorzieningen, wegvallen door het uitvallen van stroom. FOX Vakanties kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Voor meer informatie omtrent elektriciteit en/of eten en drinken verwijzen wij je naar het kopje 'landinformatie' bij de betreffende reis.

Reissom

 • Additionele kosten

  Onder additionele kosten verstaan wij de extra bijkomende kosten die niet in de reissom zijn opgenomen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van de reis van jouw keuze lees je onderaan bij 'Niet inbegrepen' met welke kosten je nog rekening dient te houden.

 • All-in prijs

  All-in prijzen zijn prijzen inclusief de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag.

  Op onze website kun je onder het kopje prijsberekening de opbouw van de All-in prijs vinden, inclusief alle toeslagen die in Nederland bij boeking betaald dienen te worden.

  Volgens de nieuwe ANVR Reclamecode Reisaanbiedingen hanteert FOX All-in prijzen.

 • Bijkomende kosten

  Onder bijkomende kosten verstaan wij de extra kosten die niet in de reissom zijn opgenomen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van de reis van jouw keuze lees je onderaan bij 'Niet inbegrepen'  met welke kosten je nog rekening dient te houden.

 • Data & prijzen

  Alle informatie betreffende reisdata en prijzen vind je op onze website onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van de door jou gekozen reis.

  Op deze pagina kun je zien welke data er nog beschikbaar dan wel volgeboekt zijn. Tevens staat naast de prijs een button 'groepsinfo' die je (in het geval van FOX Groepsreizen) ongeacht het aantal deelnemers kunt inzien.

  Tevens kun je op deze pagina terugvinden wat de eventuele kamer- en verzorgingstoeslag per vertrekdatum is.

  Helemaal onderaan de pagina staan de aandachtspunten van de reis. Het is aan te raden om deze goed door te lezen, zodat je op de hoogte bent van de belangrijke zaken omtrent jouw reis.

 • Eenpersoonskamertoeslag

  De prijzen van de groepsrondreizen van FOX worden op basis van 2 personen aangeboden. Indien je, als individuele reiziger, boekt op een groepsrondreis betaal je een toeslag op deze kamer. Dit bedrag vind je terug onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' bij de reis.

 • Exclusief

  Alle gepubliceerde reizen zijn exclusief:

  - Bijdrage Calamiteitenfonds,
  - Reserveringskosten (€ 30,00 bij telefonische boeking / € 20,00 via internet),
  - Visumkosten (indien van toepassing),
  - Vertrekbelasting (indien van toepassing): ter plaatse te betalen in de lokale munteenheid,
  - Niet genoemde maaltijden in het programma,
  - Optionele excursies,
  - Reis- en annuleringsverzekeringen,
  - Kosten bij betaling van de reis per creditcard.

  Volgende services zijn exclusief, tenzij anders staat aangegeven.
  - Entreegelden (Indien deze kosten exclusief zijn, kun je ter plaatse besluiten welke in het dag tot dagprogramma opgenomen bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Jouw keuze maak je kenbaar bij de reisleider).
  - Fooien/tips (deelname aan de fooienpot is vrijwillig, betaling gebeurt contant ter plaatse).
  - De uitgaven van persoonlijke aard (souvenirs e.d.) zijn altijd exclusief.

   

 • Geldigheid reizen en prijzen

  Indien er een nieuwe brochure verschijnt, vervallen alle voorgaande reisprogramma's en prijzen in de voorgaande brochure. Vanaf dat moment gelden de nieuwe vanaf prijzen en programma's zoals in de brochure en/of op de website aangegeven. Voor de reizen zijn alle gepubliceerde prijzen gebaseerd op basis van een tweepersoonskamer. Op de website www.fox.nl vind je ten aanzien van al onze reizen de meest actuele informatie, programmaomschrijving alsmede de actuele prijzen. De inhoud van het reisaanbod zoals gepubliceerd op de FOX website, is bindend. Het kan altijd voorkomen dat het reisprogramma tussentijds wordt aangepast, meestal ter verbetering van de uiteindelijke reis en/of uitvoering hiervan.

 • Inclusief / exclusief

  Op de website wordt per reis, onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' aangegeven wat wel/niet bij de reissom is inbegrepen.

 • Kerst- en Oudejaarsdiners verplicht

  In sommige landen is het verplicht om een toeslag te betalen voor een kerst- en/of oudejaarsdiner, indien je in deze periode met FOX op een van onze bestemmingen verblijft. Je ontvangt een naheffing zodra de kosten hiervan bekend zijn en wij deze kosten nog niet hebben berekend middels jouw factuur.

 • Kinderkorting

  Kinderkortingen kunnen van toepassing zijn op geselecteerde familie groepsreizen. Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van een familie groepsreis staat vermeld wat de kinderkorting is. Kinderkortingen worden tijdens het boekingsproces niet automatisch verwerkt. Deze worden later handmatig toegevoegd aan de factuur bij verwerking van jouw reservering. Wanneer vertrekdata in de aanbieding zijn of wanneer je niet via FOX de intercontinentale vluchten boekt, is de kinderkorting op aanvraag. Indien je met een oneven aantal personen boekt, dan dien je bij de opmerkingen in het online boekingsformulier aan te geven welke kamerindeling je wenst.

 • Offerte/optie aanvragen

  Je wilt misschien boeken, maar eerst graag zien hoe het totaalplaatje eruit ziet? Dat is uiteraard mogelijk! Je kunt zelf via onze website een prijsberekening maken. Dit doe je door naar de gewenste reis te gaan en op de knop 'Bereken prijs', aan de rechterzijde, te klikken. Je kunt hier tevens de extra opties aanklikken die je eventueel bij wilt boeken.

  Wil je liever een offerte/optie dan kun je dit telefonisch of per e-mail aangeven. FOX zal de gewenste reis dan voor jou in het systeem zetten en een FOXBOX voor je aanmaken. Via de FOXBOX kun je vervolgens de offerte bekijken. Deze optie is vervolgens 5 werkdagen geldig. Wanneer je akkoord gaat met de offerte en wij de aanvraagprocedure voor jou in werking stellen, kan het ongeveer 5 werkdagen duren alvorens FOX de offerte aan jou kan bevestigen. Wanneer wij de boekingsaanvraag bij onze lokale partner en/of luchtvaartmaatschappij akkoord krijgen, is de aanvraag definitief en bindend voor beide partijen.

  Bij een aanvraag kan het voorkomen dat er extra kosten voor vervoer en/of verblijf bij komen. Wanneer dit het geval is, zullen wij dit eerst telefonisch met jou overleggen. Indien je vervolgens niet akkoord gaat met het aanbod, heb je de mogelijkheid om kosteloos van de reis af te zien.  

 • Prijsberekening

  Wanneer je interesse hebt in een reis maar eerst graag het complete plaatje wilt zien inclusief prijzen, dan kun je via onze website bij de desbetreffende reis een prijsberekening maken. Je kunt dit doen via de button 'Bereken prijs'. In het prijsoverzicht kun je zien hoe de prijs is opgebouwd. Als je de prijs samen met de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag bij elkaar optelt, kom je op dezelfde prijs uit als die vermeld staat onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen'.

 • Prijsverschillen in de reissom

  FOX werkt met wisselende prijzen, de reissom wordt altijd op basis van de meest actuele prijs berekend. Hetgeen betekent dat prijzen kunnen variëren naargelang bezetting op de rondreis en het tijdstip van boeking, maar uiteraard ook door prijsacties met een tijdelijke boekingsduur. Het tijdstip van boeken is aldus bepalend voor de prijs, dit is de prijs die je terugvindt op de factuur. Per reis is per (vanaf)prijs dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het kan aldus voorkomen dat medereizigers een andere reissom hebben betaald dan jij dat hebt gedaan. In geen geval kan FOX overgaan tot restitutie van het verschil in de reissommen.

  Voor al onze reizen geldt dat de actuele prijs op dat moment de beste prijs is. Op reizen tegen actie tarieven alsmede zeer gunstig geprijsde reizen is het aanbod beperkt beschikbaar.

 • Reserveringskosten

  De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking.

   

 • Service- en administratiekosten

  Na het annuleren van jouw reis kan er sprake zijn van aanvullende services die moeten worden verleend ten einde de ontstane schadepost naar behoren te kunnen afwikkelen. Op verzoek zal FOX de benodigde werkzaamheden voor jou verrichten. Hiervoor brengen wij een bedrag van € 27,00 aan administratiekosten per verzoek in rekening.

  In het geval dat jouw ticket gewijzigd moet worden en deze zijn al geprint, berekent FOX € 50,00 dossierkosten bovenop de kosten van de luchtvaartmaatschappij. Deze kosten staan aldus los van de kosten die de luchtvaartmaatschappij hiervoor in rekening brengt.

   

 • Vliegbelasting

  Per vertrekdatum 1 januari 2021 wordt door de Nederlandse overheid een extra belasting op vliegtickets geheven van €7,845 per persoon. Deze vliegbelasting is reeds verwerkt in de prijs van je reis.

 • Wijziging reissom

  Het kan zijn dat jouw reissom na boeking nog wijzigt. Wij behouden ons het recht voor om tot 20 dagen voor aanvang van de reis, de reissom te wijzigen in verband met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van de brandstofkosten) of de verschuldigde belastingen en heffingen. (Artikel 5 lid 4 ANVR Reizigersvoorwaarden).

  Wanneer dit voor jou van toepassing is word je hierover geïnformeerd.

Vervoer

 • ANVR Vervoersvoorwaarden

  Naast de ANVR Consumentenvoorwaarden verwijzen wij je eveneens naar de ANVR Vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn bij het uitvoeren van de bij jouw reis behorende vluchten, transfers en ferry diensten. Bij bevestiging van jouw reis zijn deze voorwaarden ook voor jou van toepassing.

 • Autohuur

  Via FOX heb je de mogelijkheid om op individuele basis een rondreis te maken. Bij een aantal rondreizen bieden wij de mogelijkheid om een auto te huren. FOX biedt bestemmingen aan waarbij de autohuur via Hertz voor je verzorgd kan worden, of via de lokale partner. Informatie hieromtrent wordt bij de betreffende reizen vermeld.

 • Bussen

  Tijdens de rondreis reis je per comfortabele touringcar. FOX maakt gebruik van gerenommeerde lokale busmaatschappijen. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er ook gekozen worden voor kleinere bussen of ander soort vervoer.

  Daar wij gebruik maken van lokale touringcars kan het zijn dat de zitplaatsen smaller zijn dan dat je in Europa gewend bent. De ANVR-bus classificatie en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing op alle bussen die ingezet worden voor onze rondreizen waarbij ter plaatse gebruik wordt gemaakt van het aanbod van lokale leveranciers. Zo tref je niet altijd een airconditioning of toilet aan boord (of mag je hiervan geen gebruik maken). De bussen voldoen uiteraard wel aan de plaatselijke veiligheidsnormen en de eisen die FOX hieraan stelt.

 • Chauffeur privé rondreizen

  Diverse privé rondreizen kunnen worden uitgevoerd op basis van vervoer met chauffeur en/of gids. De chauffeur verzorgt de transfers tijdens de reis. De gids verzorgt de inhoudelijke informatie m.b.t. jouw reis. Voor beiden geldt dat hij/zij je niet vergezelt tijdens privé-aangelegenheden zoals het gebruik van de maaltijden.

 • Commerciële stops

  Ondanks al onze bemoeienissen om commerciële stops onderweg zoveel mogelijk te beperken, kan het toch voorkomen dat er onderweg gestopt wordt bij winkels, handwerkplaatsen, edelsteenslijperijen, tapijtweverijen, pottenbakkerijen, juwelierszaken e.d.

  FOX stelt uitdrukkelijk dat zij geen enkele commerciële binding heeft met dergelijke bedrijven en dat alle aankopen die door jou worden gedaan geheel voor eigen risico zijn.

  Vooral bij de aankoop van juwelen en andere grote aankopen dient de nodige voorzichtigheid in acht te worden genomen. Bij taxatie in Nederland kan dit soms leiden tot desillusie en teleurstelling. Voor grote aankopen geldt bovendien dat je bij aankomst in Nederland mogelijk nog invoerrechten dient te betalen.

  Zie ook de website www.douane.nl. FOX kan, voor eventuele gevolgen voortkomend uit bovenstaand, niet aansprakelijk gesteld worden en/of bemiddelen.

 • Lokaal vervoer

  De ANVR-bus classificatie en het Keurmerk Busbedrijf zijn niet van toepassing op alle bussen die ingezet worden voor onze rondreizen, waarbij ter plaatse gebruik wordt gemaakt van het aanbod van lokale leveranciers. Zo tref je niet altijd een airconditioning of toilet aan boord (of mag je hiervan geen gebruik maken). De bussen voldoen uiteraard wel aan de plaatselijke veiligheidsnormen en de eisen die FOX hieraan stelt.

 • Seat-in Coach

  Het kan voorkomen dat transfers worden uitgevoerd met een gedeelde (mini)bus (seat-in coach). Je reist dan samen met een internationaal gezelschap.

 • Transfers

  De transfers zijn bij de reis inbegrepen, tenzij anders vermeld. Wanneer je een verlenging boekt is de transfer vaak niet inbegrepen, hier worden dan ook aparte kosten voor berekend, omdat er apart voor jouw reisgezelschap vervoer moet worden geregeld. Of dit voor jouw verlenging van toepassing is kun je terugvinden bij de reis.

  Voor het prijsverschil tussen de door FOX gehanteerde prijzen en de lokale prijzen kunnen wij je geen restitutie verlenen.

Verzekeringen

 • Verzekeren

  Vakantie … dit betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Genieten! Om dit voor de volle 100% te waarborgen is een goede voorbereiding van jouw reis van belang. Het afsluiten van een goede verzekering is daar onderdeel van. 

  FOX stelt het in het bezit zijn van een adequate reisverzekering daarom ook verplicht voor het boeken van een reis. Wanneer je zelf al een dergelijke verzekering hebt afgesloten, controleer dan de polisvoorwaarden van jouw verzekering op het dekkingsbedrag en de dekkingsvoorwaarden van de activiteiten die je tijdens jouw reis gaat ondernemen. In dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor een passende verzekering.

  Je kunt er ook voor kiezen om bij FOX jouw verzekeringen afsluiten bij ANWB verzekeren, dè specialist in schadeverzekeringen op het gebied van reizen!  Via de link reis- en/of annuleringsverzekering lees je de mogelijkheden met betrekking tot kortlopende en/of doorlopende reis- en/of annuleringsverzekeringen van ANWB verzekeren.

  Een kortlopende verzekering is een verzekering die je puur voor jouw geboekte reis afsluit, deze gaat in op de dag van vertrek en vervalt bij de dag van aankomst aan het einde van de reis. Voor dit type verzekering kun je kiezen wanneer je via de website jouw droomreis bij FOX boekt. Een doorlopende verzekering sluit je per jaar af en kun je voor al jouw reizen tijdens dat jaar gebruiken. Het regelen van deze verzekering loopt via ANWB verzekeren

  Bij eventuele noodgevallen tijdens jouw reis, zoals ernstige ziekte, ziekenhuisopname, ongevallen, terugroeping e.d., dien je altijd zonder uitstel contact op te nemen met de Alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij waar je jouw reisverzekering hebt afgesloten.

  Indien je nog vragen hebt over de verzekeringen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers van het Contact Center. Zij adviseren je graag!

Vluchten

 • Aankomst en vertrek Schiphol

  Je ontvangt 7 dagen voor vertrek van FOX de reisbescheiden. In de reisbescheiden staat aangegeven waar en hoe laat je aanwezig dient te zijn op Schiphol.

  Je kunt actuele aankomst- en vertrektijden van vluchten op Schiphol raadplegen via de website van luchthaven Schiphol.

 • Binnenlandse vluchten

  Binnenlandse vluchten zijn vluchten die je maakt binnen één land. Op sommige reizen wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

  Plaatselijke vertrek- en aankomsttijden kunnen nogal eens wijzigen, zonder verdere opgaaf van reden. Dit valt buiten onze invloedssfeer. Indien dit van invloed is op de uitvoering van jouw programma kan geen restitutie worden verleend op niet genoten programma onderdelen.

  Ook kunnen tarieven plotseling verhoogd worden, waardoor FOX in een dergelijk geval genoodzaakt is deze meerkosten bij jou in rekening te brengen. Conform de ANVR Reizigersvoorwaarden (Artikel 5.4) kan dit tot 20 dagen voor aanvang van de reis.

 • Brandstofheffing

  Dit betreft het bedrag wat aan brandstofkosten is begrepen in de reissom van jouw reis. De heffing wordt door de luchtvaartmaatschappij via jouw ticket doorgevoerd. Op de factuur, waarop wij specificeren hoe de reissom is opgebouwd, vind je de heffing terug bij het element 'Internationale toeslag van de luchtvaartmaatschappij'.

 • Brandstoftoeslag

  Een brandstoftoeslag is een verhoging van de brandstofheffing die door de luchtvaartmaatschappij aan FOX wordt doorbelast.

  Als de reiziger zijn volledige reissom op tijd (uiterlijk 6 weken voor vertrek) heeft betaald, dan geldt vanaf 6 weken vóór de dag van vertrek een prijsgarantie. Echter wanneer er sprake is van onvoorziene en/of zeer extreme verhogingen dan kan conform de ANVR Consumentenvoorwaarden tot 20 dagen voor vertrek alsnog de verhoging aan jou worden doorbelast.

  Wanneer je eventuele brandstoftoeslagen wilt voorkomen dan kun je ervoor kiezen (als de boeking definitief is geboekt en je via FOX de factuur hebt ontvangen), om jouw volledige reissom aan ons te voldoen. Wanneer de betaling is verwerkt, kun je FOX de opdracht geven om de tickets voor jou te laten printen. Hierdoor voorkom je verdere brandstoftoeslagen op jouw vluchten.

 • Brandstofverlaging

  Net als een brandstoftoeslag kan er ook sprake zijn van een brandstofverlaging. Wanneer wij een brandstofverlaging doorkrijgen van de luchtvaartmaatschappij zullen wij deze doorvoeren op onze website. In geval van brandstofverlaging zal het verschil niet automatisch aan jou worden teruggestort.

  Wanneer een brandstofverlaging van toepassing is en je ziet dit op onze website dan kun je telefonisch contact met ons opnemen. Als blijkt dat jouw ticket voor het lagere tarief is geprint krijg je uiteraard het teveel betaalde bedrag teruggestort.

 • E-ticket

  Jouw E-ticket is het vervoersbewijs van de geboekte vlucht welke 7 dagen voor vertrek klaar staat in jouw FOX BOX, tenzij je ervoor gekozen hebt om de reisbescheiden per reguliere post te ontvangen. Het vooraf online inchecken is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Indien van toepassing staat de procedure daaromtrent in de reisbescheiden vermeld.

 • Extra beenruimte tijdens de vlucht

  De mogelijkheid om tijdens de vluchten extra beenruimte te boeken, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie kun je ons bellen of jouw vraag via ons vragenformulier stellen. Wij zullen vervolgens bij de betreffende luchtvaartmaatschappij navraag doen wat de mogelijkheden zijn.

 • Herbevestigen terugvlucht

  In principe wordt jouw terugvlucht ter plaatse herbevestigd door onze lokale partner, tenzij je zelf jouw vluchten hebt verzorgd. De informatie hieromtrent vind je in de reisbescheiden/vliegbrief. Om misverstanden te voorkomen, adviseren wij je om minimaal 72 uur voor vertrek zelf contact op te nemen met onze lokale partner, ter controle van bovenstaande en om eventuele wijzigingen in jouw vluchtschema te vernemen.

 • Hubs

  Het kan voorkomen dat jouw vlucht, die aanvankelijk als non-stop vlucht zou worden uitgevoerd, alsnog met een tussenlanding wordt uitgevoerd en aldus de status van non-stop vlucht verliest.

  De luchtvaartmaatschappij kan hiertoe zonder opgave van redenen besluiten. FOX heeft hierop geen invloed, kan niet aansprakelijk worden gesteld en verleent dan ook geen compensatie .

 • Inchecken via internet

  Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om van tevoren online in te checken. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit aangegeven bij de reisbescheiden. Dit heeft als voordeel dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

  Tijdens het online inchecken kun je een zitplaatskeuze maken. Deze keuze geeft echter geen garantie en jouw zitplaats kan door de luchtvaartmaatschappij worden gewijzigd. FOX heeft hierop geen invloed.

 • Landarrangement

  Een landarrangement betekent dat je de rondreis zonder (intercontinentale) vluchten bij FOX afneemt en zelf zorg draagt voor jouw vluchten. Je ontvangt dan een korting op de rondreis. Wij dienen een landarrangement altijd aan te vragen bij onze lokale partner in verband met de beschikbaarheid van de accommodatie. Tevens vernemen wij graag wat het vluchtschema van de door jou zelf geboekte vluchten is. 

  De transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. is bij een landarrangement niet inbegrepen. Desgewenst kunnen wij deze voor jou verzorgen. Indien je een groepsreis boekt en jouw vluchttijden komen overeen met die van de groep dan kun je uiteraard gebruik maken van de groepstransfer.

  Een landarrangement is niet bij alle bestemmingen mogelijk, voor meer informatie hierover vragen wij je contact met ons op te nemen.

  Indien je ervoor kiest om zelf de vluchten te verzorgen, dien je er rekening mee te houden dat wanneer de vertrekdatum van de reis wijzigt, je FOX niet aansprakelijk kan stellen voor eventuele meerkosten voor het wijzigen van het ticket of het bijboeken van accommodatie.

 • Luchthavenbelasting

  Dit is een toeslag die de luchthavenautoriteiten aan luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen voor het gebruik van de terminal, de start- en landingsbaan, de hulpdiensten, de beveiligingsvoorzieningen enzovoort. In enkele gevallen omvat deze toeslag de passagierskosten en afhandeling op het vliegveld.

 • Luchtvaartmaatschappijen

  FOX vliegt met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die over een moderne vloot beschikken. Wij proberen bovendien zoveel mogelijk directe vluchten naar de plaats van bestemming of de meest ideale aansluitingen voor je te regelen. Schemawijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden.

  Bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' bij de desbetreffende reis kun je terugvinden met welke luchtvaartmaatschappij jouw rondreis wordt uitgevoerd. Hier kun je tevens het vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) terugvinden.

  Het definitieve vluchtschema ontvang je 7 dagen voor vertrek bij jouw reisbescheiden.

  Alles over onze luchtvaartmaatschappijen

 • Park, Sleep & Fly Arrangement: Met voordeel overnachten nabij Schiphol

  Het is vaak een heel gedoe om zonder stress jouw vlucht te halen. Dat probleem is verleden tijd met het unieke FOX Park, Sleep & Fly arrangement: Parkeren, overnachten, ontbijten én een transfer!

  Het concept is eenvoudig. Je overnacht in het viersterrenhotel Courtyard by Marriott in een Deluxe kamer met gratis WIFI voor je aan jouw verre reis begint. Op de dag van vertrek neemt je, na een uitgebreid ontbijtbuffet, de gratis shuttlebus van het hotel naar Schiphol. Je kunt jouw auto bovendien maximaal 21 dagen GRATIS parkeren bij het hotel.

  Het hotel ligt in het hart van de Randstad, in de groene omgeving van het Haarlemmermeerse Bos en op slechts 15 minuten van Schiphol.

  Alle voordelen en prijzen voor jou op een rij

 • Passagiersgegevens luchtvaartmaatschappijen

  Het kan zijn dat FOX verzocht wordt om vanwege veiligheids- en/of operationele doeleinden jouw e-mail adres en/of telefoonnummer door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. De maatschappij kan dan in geval van problemen, vanaf 48 uur voor vertrek i.g.v. wijzigingen/vertragingen en vanaf 96 uur voor vertrek i.g.v. annuleringen alle passagiers direct hierover informeren. Wijzigingen voor deze tijdstippen gaan altijd via FOX.

  Aan het verzoek om jouw gegevens door te geven wordt alleen gehoor gegeven indien de maatschappij ons heeft bevestigd dat jouw gegevens niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Jouw gegevens worden daarom dan na de terugvlucht vernietigd.

 • Stoelreserveringen in het vliegtuig

  Algemeen
  Indien mogelijk probeert FOX op voorhand stoelen (naast elkaar) voor jou te reserveren. Dit is echter afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de boekingsvoorwaarden van het ticket. Als het mogelijk is om zelf via de betreffende website van de luchtvaartmaatschappij vooraf jouw stoel te reserveren lees je hier meer over in de reisbescheiden. Dan nog is jouw reservering altijd onder voorbehoud.

  Indien je een stoel wenst te boeken, houd er dan rekening mee dat hier mogelijk kosten aan verbonden zijn. Op de website van de luchtvaartmaatschappij word je daar nader over geïnformeerd.

  Tot slot kun je bij het inchecken op de luchthaven vragen of er een stoelreservering mogelijk is.

  Vliegen met KLM
  Zodra jouw KLM boekingscode bij FOX bekend is, ontvang je een e-mailbericht, waarin wordt uitgelegd hoe je de stoel(en) kunt vastleggen. Wanneer je voor deze optie kiest, worden er kosten aan jou doorbelast. Meer informatie omtrent deze kosten kun je terugvinden op de website van KLM. Doorgaans ontvang je de e-mail 30 dagen voor de vertrekdatum. Je vindt de boekingscode vanaf dat moment tevens in jouw FOXBOX > Overzicht boekingen > Deelnemersgegevens.

  De luchtvaartmaatschappijen behouden te allen tijde het recht om de stoelen anders in te delen.

 • Tijdig aanwezig op de luchthaven

  Wij raden je aan om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd je rekening met de drukte op de wegen richting de luchthaven en op het spoor. Na de check-in voor de vlucht krijg je te maken met uitvoerige grensformaliteiten en controles, je dient hier qua tijd ook rekening mee te houden.

  Indien je vanaf Schiphol vertrekt, houd je dan rekening met de afstanden van de check-in balie naar de gate. Gezien de drukte op de luchthaven Schiphol kunnen deze aanzienlijk zijn. Raadpleeg hieromtrent de website van Schiphol Airport, www.schiphol.nl.

 • Vertraging

  Mocht je onverhoopt met vertraging van jouw vluchten te maken krijgen, dan dien je je te wenden tot de servicebalie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zij zullen je in deze adviseren. Indien je recht hebt op maaltijdcoupons e.d. krijg je deze hier overhandigd.

  Bij annulering van de vlucht of wanneer de vertraging langer is dan 8 uur dien je contact op te nemen met FOX via ons telefoonnummer 0252 66 00 00. Na kantoortijden word je doorverbonden met onze nooddienst bij de ANWB alarmcentrale.

  Indien je met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegt heb je bij vertraging vanaf drie uur op de heenreis, afhankelijk van de oorzaak, recht op financiële compensatie en/of aanvullende services conform de Europese regelgeving 'Denied Boarding Compensation'. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld en zal je te allen tijde verwijzen naar de luchtvaartmaatschappij. 

  Bij langdurige vertraging (vanaf acht uur) op de terugweg is deze verklaring niet van toepassing en heb je geen recht op een vergoeding. Mogelijk heb je recht op vergoeding via jouw reisverzekeraar. FOX is hiervoor evenmin aansprakelijk.

 • Vertrekbelasting

  Vele intercontinentale bestemmingen heffen bij vertrek de zogenaamde departuretax (vertrekbelasting). De bedragen die hiervoor worden geheven verschillen per bestemming en dienen in de lokale valuta te worden afgerekend bij het inchecken voor de vlucht. Wanneer je een binnenlandse vlucht hebt geboekt, kan het eveneens voorkomen dat je voor deze vlucht ook vertrekbelasting dient te betalen. De reisleiding informeert je ter plaatse over de exacte bedragen.

 • Vliegreis

  Voorafgaand aan jouw rondreis/vakantie maak je een (lange) vliegreis in een drukcabine en veelal krijg je te maken met tijdsverschil op de bestemming. Drink het liefst veel water aan boord, wees matig met alcohol, neem voldoende lectuur mee en tracht zoveel mogelijk te slapen. Een neukkussentje, oordoppen en een oogmasker doen vaak wonderen. Draag gemakkelijk zittende kleding en schoenen en houd iets warms bij de hand mocht de temperatuur onderweg afkoelen.

  Medicijnen altijd in de handbagage stoppen (met eventuele doktersverklaring), evenals paspoort, geld, tickets, contactinformatie, foto-, video- en filmapparatuur. Tijdens de start en landing mogen geen mobiele telefoons en/of computers worden gebruikt. Loop tijdens de vliegreis eens door de cabine om de benen te strekken, maar als je weer zit, adviseren wij je om de stoelriem losjes vast te doen, ingeval van onvoorziene turbulentie.

 • Vluchten

  FOX werkt met verschillende gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen samen. Per bestemming en luchtvaartmaatschappij is het afhankelijk of je een tussenlanding maakt of bijvoorbeeld een rechtstreekse vlucht hebt. Welke soort vlucht voor jou van toepassing is kun je terugvinden bij het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen' van de betreffende reis.

  Non-stop vlucht
  Zonder tussenlanding naar jouw eindbestemming.

  Hubs
  Het kan voorkomen dat jouw vlucht, die aanvankelijk als non-stop vlucht zou worden uitgevoerd, met een tussenlanding wordt uitgevoerd en aldus de status van non-stop vlucht verliest. De luchtvaartmaatschappij kan hiertoe besluiten. FOX heeft hierop geen invloed en kan in dit geval niet aansprakelijk worden gesteld en verleent geen compensatie indien jouw vlucht niet meer als non-stop vlucht wordt uitgevoerd.

  Rechtstreekse vlucht
  Naar jouw eindbestemming met één of meer tussenlandingen (je blijft met hetzelfde vliegtuig vliegen).

  Vlucht met overstap
  Via een andere luchthaven (dus veranderen van vliegtuig) naar jouw eindbestemming. Luchtvaartmaatschappijen kunnen terstond besluiten de route te wijzigen, waardoor een extra tussenstop denkbaar is. FOX kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Route

  Zoals vermeld in het reisaanbod. De luchthaven van het punt van vertrek naar de bestemming is leidend.

 • Vluchten, overstappen en aansluitende vluchten

  Indien je een vlucht hebt geboekt met overstap, dien je er rekening mee te houden dat overstaptijden soms ruim worden ingepland door de luchtvaartmaatschappijen. Ook FOX wil niet het risico lopen dat je jouw aansluitende vlucht mist (door eventuele vertragingen / verlies slottijden e.d.), of dat jouw bagage niet mee komt, vandaar dat de overstaptijden meestal ruim worden genomen.

  Door langdurige security checks, beperkingen van het aantal vluchtbewegingen op luchthavens kunnen vertragingen ontstaan, waardoor luchtvaartmaatschappijen de kans lopen om hun zogenaamde slottijden (= de uiterste vertrektijd die door de verkeersleiding op de luchthaven wordt aangegeven) te verliezen. Mede hierdoor probeert de betreffende luchtvaartmaatschappij ervoor te zorgen op tijd weg te gaan. De incheckbalie sluit dus strikt op tijd!

  Tevens kan het voorkomen dat op een bestemming gebruik wordt gemaakt van een binnenlandse vlucht die aansluit op jouw intercontinentale vlucht. In het geval dat deze binnenlandse vlucht een vertraging oploopt zodat de aansluitende vlucht wordt gemist, kan FOX niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hiervan. Dit geldt tevens voor alle doorverbindingen van onderling verschillende luchtvaartmaatschappijen.

  Door allianties en samenwerkingsverbanden binnen de internationale luchtvaart kan het voorkomen dat vluchten worden uitgevoerd door een partnermaatschappij (zogenaamde 'code-sharing').

 • Vluchtschema

  Het vluchtschema geeft je informatie over de details van de vluchten die voor jouw reis van toepassing zijn. Je vindt het vluchtschema op de website bij jouw reis op de tab 'Prijzen & Inbegrepen'. Het vluchtschema is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Het definitieve vluchtschema ontvang je 7 dagen voor vertrek bij de reisbescheiden.

   

 • Vluchttoeslagen

  Een vluchttoeslag betekent een toeslag op de basisprijs. FOX koopt voor haar groepsrondreizen per vlucht in een bepaalde klasse stoelen in. Op grond hiervan worden onze reizen aangeboden. Indien de door ons vooraf ingekochte stoelen zijn volgeboekt, kunnen wij op aanvraag extra stoelen inkopen. Het kan voorkomen dat er dan stoelen in een hogere klasse, tegen een hogere prijs kunnen worden geboekt. Dit is de vluchttoeslag op de reguliere prijs. Wanneer dit op jouw aanvraagboeking van toepassing is, dan wordt dit vooraf met jou besproken. Je hebt dan ook de mogelijkheid om eventueel kosteloos van de boeking af te zien.

  Voor de privé reizen zijn de vluchten altijd op aanvraag.

  Het kan voorkomen dat de goedkope klasse, die aanvankelijk door de luchtvaartmaatschappij als niet meer beschikbaar werd opgegeven, in een later stadium toch weer beschikbaar komt. Dit verklaart mede waarom er soms meer of juist minder wordt betaald dan een medereiziger. Een en ander is afhankelijk van vraag en aanbod.

  Restitutie is in dat geval niet mogelijk. FOX kan op bovenstaande geen enkele invloed uitoefenen. Voor alle duidelijkheid: ondanks dit hogere tarief blijf je in de toeristenklasse reizen. Een vluchttoeslag heeft niets te maken met het comfort van de vliegtuigstoelen en/of services aan boord.

Wijzigen

 • Omboeken

  Omboeken/wijzigen door de reiziger
  Het is mogelijk om jouw reis om te boeken zolang jouw tickets nog niet zijn geprint. Wanneer je wilt omboeken, zijn de wijzigingskosten € 27,00. Indien je omboekt naar een reis, waarvan de nieuwe reissom hoger uitkomt dan de oude, vervallen de wijzigingskosten. Wanneer je jouw reis wilt wijzigen, vragen wij je vriendelijk hiervoor een verzoek bij ons in te dienen. Tot 28 dagen voor vertrek zal jouw wijziging in behandeling genomen kunnen worden.

  Vermindering van het aantal betalende passagiers wordt beschouwd als een (deel-) annulering, waarop de afwijkende annuleringsvoorwaarden van FOX van toepassing is. In dat geval zijn er geen wijziging- of communicatiekosten verschuldigd. Je betaalt alleen de annuleringskosten.

  Omboeken/wijziging door FOX
  FOX behoudt het recht om de reis wegens gewichtige omstandigheden te wijzigen of te annuleren conform ANVR Reizigersvoorwaarden artikel 5. In een dergelijk geval zullen wij altijd contact met je opnemen om met jou de alternatieven te bespreken.

 • Verlengingen

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar de rondreis eindigt of bijvoorbeeld in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kun je ook in een andere plaats verlengen. Bij de door jou gewenste reis kun je bij het tabblad 'Extra opties' zien wat de mogelijkheden van de reis zijn.

  Wanneer je een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie op te vragen. Dit noemen wij een aanvraag. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij jouw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. Wanneer je een verlenging boekt, worden er € 10,00 aanvraagkosten berekend.

  Indien je later, na ontvangst van onze bevestiging/factuur alsnog besluit om jouw reis te verlengen of upgraden, dan kun je dit verzoek telefonisch of via de email indienen bij FOX. Dit kan tot uiterlijk een maand voor vertrek. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken en persoonlijk contact met je opnemen.

  Indien je jouw rondreis alsnog met een paar dagen wilt verlengen, dien je er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat je volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.

   

 • Verlengingen met accommodatie

  Wanneer je een verlenging bij FOX boekt, via de extra opties van de reis van jouw keuze, dan is deze inclusief accommodatie.

  Het is bij veel van onze reizen mogelijk om te verlengen. Dit kan dan vaak in het hotel waar jouw rondreis eindigt of bijvoorbeeld  in een upgrade hotel (luxer hotel). Bij een aantal reizen kun je ook in een andere plaats verlengen. Bij de door jou gewenste reis kun je bij het tabblad 'Extra opties' zien wat de mogelijkheden van de reis zijn.

  Indien je later, na ontvangst van onze bevestiging/factuur alsnog besluit om jouw reis te verlengen of upgraden, dan kun je dit verzoek telefonisch of via de email indienen bij FOX. Dit kan tot uiterlijk een maand voor vertrek. Wij zullen dan de mogelijkheden bekijken en persoonlijk contact met je opnemen.

  Wanneer je een verlenging boekt hebben wij deze niet standaard op voorraad. Wij dienen dan ook de beschikbaarheid voor de vluchten en accommodatie voor jou op te vragen. Dit noemen wij een aanvraag. Deze aanvraagprocedure duurt maximaal 5 werkdagen, uiteraard proberen wij jouw reis zo spoedig mogelijk akkoord te krijgen. De aanvraagkosten bedragen € 10,00.

  Indien je jouw rondreis met een paar dagen wilt verlengen, dien je er rekening mee te houden dat de verlenging ingaat op de dag dat je volgens het programma terug naar huis zou vliegen. Vanaf die dag worden de verlengingsdagen berekend. Uitzonderingen hierop worden bij de desbetreffende reis vermeld.

 • Verlengingen zonder accommodatie

  Bij bepaalde rondreizen is het mogelijk te verlengen zonder accommodatie. Hierdoor kun je langer op de bestemming blijven, maar ben je niet gebonden aan een hotel uit het assortiment van FOX. FOX kan dan uiteraard wel de vluchten voor jou verzorgen; deze stellen we dan voor je uit naar de gewenste vertrekdatum. Wanneer je langer op een bestemming blijft, ben je zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en/of visum. 

  Voor het verlengen van de vlucht zonder accommodatie berekenen wij € 45,- per boeking. Wanneer je uitstel van de terugvlucht wenst, kun je een opmerking plaatsen in het opmerkingenveld van het boekingsaanvraagformulier op de website. Wij zullen vervolgens de boeking handmatig voor je aanpassen.

 • Wijzigingen

  Na totstandkoming van de overeenkomst kun je tot 28 dagen voor vertrek een verzoek bij FOX indienen om de reis te wijzigen. Hiervoor geldt de voorwaarde, dat je de gewijzigde reissom onder aftrek van de reeds betaalde gelden direct voldoet. Bovendien ben je gehouden de wijzigingskosten ad € 27,00 per boeking en eventuele communicatiekosten te voldoen. Indien het verzoek gehonoreerd kan worden zal dit schriftelijk door FOX worden bevestigd in de vorm van een nieuwe boekingsbevestiging/reisovereenkomst. ­

  Indien sprake is van een in-de-plaats-stelling dien je het verzoek hiervoor uiterlijk 7 kalenderdagen voor vertrek bij FOX in te dienen. Dit kan alleen bij ons Customer Contact Center tijdens kantooruren van maandag t/m zaterdag. De actuele openingstijden vind je terug op onze website onder Contact.

   

 • Wijzigingen ter plaatse

  Indien je tijdens jouw verblijf en/of rondreis het reisschema wilt wijzigen of verlengen en FOX kan jouw verzoek honoreren, dan dien je de hiermee gemoeide kosten ter plaatse te voldoen. De wijzigingskosten zijn € 27,00 per verzoek. Mocht je, om welke reden dan ook, jouw reis willen afbreken dan beschouwt FOX dit als een annulering van de reis. Niet genoten services, optioneel geboekte excursies en reisonderdelen kunnen niet gerestitueerd worden. Wijzigingskosten van de vlucht worden eveneens aan jou doorberekend.

 • Wijzigingskosten

  Wijzigingskosten zijn kosten die je betaalt als er wijzigingen in jouw reisovereenkomst aangebracht moeten worden. FOX berekent voor een wijziging van de reisovereenkomst € 27,00 per boeking. Zie wijzigingen.

  Wanneer je jouw definitieve of lopende boeking wilt wijzigen, dan vragen wij je om telefonisch contact met ons op te nemen.