Vakantie Alaska

Met een oppervlakte van bijna 1.500.000 km2 is Alaska de grootste staat van de Verenigde Staten en bijna net zo groot als heel West-Europa. Het is een staat van uitersten! In het oosten grenst Alaska aan Canada, maar verder wordt het land omsloten door water.

Het landschap bestaat uit bergen, gletsjers, ijsvelden, maar ook kent de staat mooie rivieren en een groen landschap. Alaska kent een rijke flora en fauna en is berenland nummer 1. In sommige gedeeltes wonen zelfs meer beren dan mensen. Verder leven er natuurlijk ook veel walvissen, dolfijnen, zeehonden en ook voor het spotten van bijzondere vogels bent u aan het goede adres, denkende hierbij aan papegaaiduikers en arenden.

De bevolking is grotendeels blank. In het binnenland wonen nog indianenstammen en in de kustgebieden Eskimo stammen in harmonie met de natuur. De mensen in Alaska zijn over het algemeen erg vriendelijk en iedereen spreekt hier Engels.

Klimaatinformatie
Door de enorme grootte zijn er ook verschillende klimaatzones in Alaska te vinden. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer rond de 18 graden Celsius, waar het in het binnenland zelfs 25 graden kan worden. De winters in Alaska zijn extreem koud. Temperaturen van –40 graden Celsius zijn niet uitzonderlijk. Het weer in Alaska is geen dag hetzelfde en kan dus ook erg snel veranderen.

Kleding en bagage
Het weer in Alaska kan snel omslaan, neem dus altijd en muts, sjaal en handschoenen mee. Het is verstandig om warme kleding en goede wandelschoenen mee te nemen.

Infrastructuur
De infrastructuur in Alaska is vrij summier. Er zijn drie doorgaande wegen binnen Alaska, namelijk:
- Parks Highway
- Richardson Highway
- Glenn Highway

Een leuk weetje is dat de Richardson Highway ook gebruikt wordt als landingsbaan voor kleine vliegtuigjes. Hiermee is dit de langste landingsbaan ter wereld, namelijk 368 mijlen. Indien je geen gebruik maakt van de standaardroute, dan ben je aangewezen op vervoer per boot of per vliegtuig.

Munteenheid
De munteenheid in Alaska is de Amerikaande dollar, USD.