Atlanta is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de staat Georgia, met bijna 430.000 inwoners. In 1837 werd de stad gesticht als eindpunt van een spoorlijn en in 1864 kreeg de stad het erg zwaar te verduren tijdens de burgeroorlog. Binnen een korte periode werd Atlanta weer heropgebouwd en in 1868 werd het de hoofdstad van Georgia. De stad is erg belangrijk gebleven en is nu een belangrijk industrie-, verkeers-, handels- en financieel centrum in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Dit blijkt onder andere uit de aanwezigheid van het hoofdkantoor van The Coca Cola Company, CNN en de drukste luchthaven ter wereld.

Er is genoeg te zien en doen in de geboorte stad van Martin Luther King, zoals een museum over deze Nobelprijs winnaar of de botanische tuin van Atlanta, die jaarlijks vele natuurliefhebbers trekt. Maar dat zijn niet de enige interessante attracties: ook het grootste aquarium ter wereld, een kijkje bij een nieuwsopname van CNN of het museum van Coca Cola is zeker de moeite waard.

Ook voor een culinaire beleving heeft Atlanta genoeg aanbod. Er zijn restaurants van vrijwel elke keuken, van Amerikaans tot Afrikaans en van Pacific Rim tot Frans.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen