Vakantie Key West

Key West is de zuidelijkst bewoonde plek van de VS en ligt op ongeveer 145 kilometer ten noorden van Cuba. De sfeer in Key West wordt dan ook meer als Caraïbisch dan Amerikaans ervaren.

In de 16e eeuw was Key West een afgelegen piratennest en kwamen hier vele strandjutters. Door het bergen van vastgelopen schepen op het rif van de Keys werd Key West rijker waardoor Key West al snel de meest welvarendste stad van Florida werd. Deze opportunistische levensstijl trok een stroom kolonisten uit Europa, Amerika en het Caraïbisch gebied. Deze invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de architectuur en in de keuken van het eiland.

Bekende bezienswaardigheden op Key West zijn onder andere, de vele 19e eeuwse houten gebouwen die in de zijstraatjes van Duval street, de hoofdstraat van Old Key West te vinden zijn. Bekende voorbeelden zijn het, President Harry Truman’s Little White House en het Audubon house of Gardens.

Voor oude scheepvaartspullen kunt u terecht bij het Wreckers museum waar u terug gaat in de tijd en waar u kunt zien hoe Key West ooit zo rijk is geworden. Tevens vindt u op Key West diverse gezellige winkeltjes, restaurantjes, barretjes, museums en theaters.