Vakantie Las Vegas

Entertainment capital of the world

Nevada is de thuisstaat van gokparadijs Las Vegas. Geef jezelf over aan de charme van dé entertainmenthoofdstad van de VS: Sin City. Ervaar ‘The Strip’ als een Hollywood film en reis via het oude Romeinse Rijk en een gondeltocht door hartje Venetië naar de Eiffeltoren en zie de zon achter de piramiden van Luxor ondergaan.
De contouren van downtown Las Vegas vormen zich in de donkere jaren dertig. De bouw van de Hooverdam, reliek uit de Grote Depressie, trekt veel arbeidersvolk. Dat behoefte heeft aan entertainment. Het waterrijke gebied midden in de krukdroge Mojave woestijn, bloeit op wanneer de staat Nevada besluit gokken legaal te maken. Als een magneet trekt dit zakenmensen, investeerders, maar ook de maffia. Frank Sinatra is dé grote trekpleister. 'The Voice' zingt Las Vegas definitief op de kaart. Sindsdien deden alle grote artiesten - Elvis voorop - Vegas aan.

De autoriteiten tolereren eind jaren zestig de illegale praktijken niet langer en breken de macht van de maffia. Het imago van stoffige western woestijnstad met casino’s als saloons, wordt afgeschud en aan The Strip verrijzen moderne hotels. Gevolgd door een nieuwe bouwgolf van superluxe mega (thema) hotelresorts eind jaren tachtig. Las Vegas is vandaag de dag de meest populaire Amerikaanse vakantiebestemming. Waarbij het uitgebreide entertainmentaanbod een grotere inkomstenbron vormt dan het gokken.

Las Vegas komt het best tot zijn recht na zonsondergang, wanneer de neonverlichting de stad op tintelende wijze kleurt. Niet voor niets is Sin City het decor van beroemde films als the Hangover en Ocean’s Eleven. Beleef de Fremont Street Experience met haar bruisende licht- en geluidshow. Bezoek de dansende fonteinen voor het Bellagio Hotel en de vulkaanuitbarstingen bij het Mirage Hotel. Is het uitzicht over de skyline op de Eiffeltoren van Hotel Paris Las Vegas al adembenemend, die ervaring wordt weer overtroffen vanuit het grootste reuzenrad ter wereld: The High-Roller.

De ontelbare thema ‘shopping malls’, amusementshallen, spectaculaire shows, uitstekende restaurants en uiteraard ‘wedding chapels met look-a-like Elvissen’ maken Las Vegas tot een onvergetelijke reisbeleving.
 
‘How I wish that there were more than twenty-four hours in the day’
Elvis Presley - Viva Las Vegas

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen