Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles is een metropool met ongeveer 4 miljoen inwoners. De stad is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. Tot 1850 behoorde Californië, inclusief de stad Los Angeles, tot Mexico. Daarna werd de staat ingenomen door de Amerikanen en werd Californië één van de Verenigde Staten. De stad Los Angeles kende vanaf toen een enorme groei, met name in de jaren ’20 toen de filmindustrie een sterke opgang kende en vele regisseurs Los Angeles kozen om films te produceren. Ook schrijvers, kunstenaars en gelukszoekers werden door de stad en het gunstige klimaat aangetrokken.

Door de jaren heen heeft Los Angeles diverse problemen gekend. Zo heeft de stad tot op heden te kampen met aardbevingen en luchtvervuiling, maar ook demografische problemen als rassenrellen behoren tot de geschiedenis. De stad heeft echter diverse maatregelen getroffen om deze problemen te verhelpen en vandaag de dag heeft de stad de toerist dan ook veel te bieden!

Dankzij de geschiedenis van de filmindustrie, staat Los Angeles met name bekend om Hollywood, Beverly Hills en de Universal Studios. Maar in Los Angeles kunt u ook heerlijk shoppen in één van de vele winkelstraten of grote shoppingmalls. Ook biedt de stad diverse grote theaters, concertgebouwen en interessante musea en vergeet de hoogtepunten Sunset Boulevard en Disney World niet!

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven