Vakantie Memphis

Met ongeveer 670.000 inwoners is Memphis de grootste stad van de staat Tennessee. De stad ligt aan de Mississippi en al eeuwen wonen daar mensen. De eerste bewoners waren inheems en zij werden opgevolgd door Chickasaw Indianenstam. De stad zelf werd pas echt gesticht in 1819 en ontwikkelde zich als transportcentrum. Tevens werd de stad een grote slavenmarkt door de katoenindustrie. In 1870 nam de bevolking af met 75% door een grote epidemie van gele koorts.

Ook tegenwoordig draait een groot gedeelte van de economie van Memphis op transport van goederen, wat tevens de reden is dat Memphis het drukste vrachtluchthaven ter wereld heeft. Dit komt door de centrale ligging, naast de Mississippi.

In de recente geschiedenis kwam de stad in het beeld vanwege slavenarbeid. In 1968 gaf Martin Luther King hier zijn beroemde speech. De dag daarop volgend werd hij vermoord in het Lorraine Motel. Het voormalige hotel dient nu als het Nationaal Museum voor Burgerrechten.

Een ander bekend persoon die de dood vond in Memphis is Elvis Presley. Zijn huis, Graceland, is nu een museum waar je kunt ervaren hoe het leven van “The King of Rock ‘n’ Roll” was.