Vakantie New Orleans

New Orleans vakantie – Ga naar deze typisch Amerikaanse stad

New Orleans is een stad met een kleurrijke geschiedenis en dat zul je ontdekken tijdens een New Orleans vakantie. Tijdens een vakantie in New Orleans voel je je meteen thuis. De mensen zijn er zo aardig! Overal begroeten ze je en je kunt hier heerlijk slenteren door de sfeervolle straatjes. Bekijk de actuele mogelijkheden voor een reis naar New Orleans en ontdek het zelf.


Wat heeft New Orleans te bieden?
New Orleans staat onder andere bekend om de rivier de Mississippi. Maak een tocht over deze rivier of geniet van de heerlijke, typische cajun gerechten in een van de restaurants. In Bourbon Street gebeurt het ’s avonds. De cafeetjes en barretjes worden afgewisseld door winkeltjes en overals is muziek te horen. Dat maakt een New Orleans vakantie zo sfeervol, bruisend en muzikaal.


Bekijk ons aanbod
Bekijk ons actuele aanbod voor een vakantie naar New Orleans. Voor welke reis je ook kiest, wij zorgen ervoor dat de complete vakantie geregeld is. Van de vluchten tot en met de overnachtingen en de excursies, wij regelen het allemaal. Wij zorgen ervoor dat je zorgeloos de stad New Orleans kunt verkennen en je overnacht daarbij altijd zeer comfortabel. En heerlijk uitrusten van al het moois dat je gezien hebt!


us_new_orleans_straatbeeld_b


In 1718 werd Nouvelle Orléans gesticht door de Fransman Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville, hij leidde op dat moment een expeditie door de staat Louisiana. Tot 1740 heeft dit geleid tot confrontaties met de inlandse Chickasaw-Indianen.

Het is een grote stad met zeker 480.000 inwoners. De economie van New Orleans draait voornamelijk op industrie en distributie, wat ook blijkt uit de belangrijke haven. Een deel van deze industrie, zijn de katoenplantages, waar vroeger vele Afrikaanse slaven werkten.

Door de etnische diversiteit heeft de stad een rijke cultuur, wat zich uit in muziek en de gevarieerde keuken. Voornamelijk de slavenmuziek en gospels zijn voor een groot deel tot stand gekomen in New Orleans. Een ander voorbeeld van de kleurrijke cultuur is het carnaval dat elk jaar terug keert onder de naam “Mardi Gras” oftewel “vette dinsdag”.
Om buiten de befaamde dinsdag toch een beetje van de sfeer te kunnen proeven is er Mardi Gras World, waar de praalwagens worden gemaakt en je meer te weten komt over de geschiedenis van dit feest. New Orleans staat bij sommigen ook wel bekend vanwege hét museum van de Verenigde Staten over de Tweede Wereldoorlog. Hier leer je meer over D-Day en de 5.333 schepen en landingsvaartuigen voor de kust in Normandië. Voor een hele andere sfeer kun je ook naar één van de vele muziek- en kunstmusea gaan.