New Orleans

New Orleans

In 1718 werd Nouvelle Orléans gesticht door de Fransman Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville, hij leidde op dat moment een expeditie door de staat Louisiana. Tot 1740 heeft dit geleid tot confrontaties met de inlandse Chickasaw-Indianen.

Het is een grote stad met zeker 480.000 inwoners. De economie van New Orleans draait voornamelijk op industrie en distributie, wat ook blijkt uit de belangrijke haven. Een deel van deze industrie, zijn de katoenplantages, waar vroeger vele Afrikaanse slaven werkten.

Door de etnische diversiteit heeft de stad een rijke cultuur, wat zich uit in muziek en de gevarieerde keuken. Voornamelijk de slavenmuziek en gospels zijn voor een groot deel tot stand gekomen in New Orleans. Een ander voorbeeld van de kleurrijke cultuur is het carnaval dat elk jaar terug keert onder de naam “Mardi Gras” oftewel “vette dinsdag”.
Om buiten de befaamde dinsdag toch een beetje van de sfeer te kunnen proeven is er Mardi Gras World, waar de praalwagens worden gemaakt en u meer te weten komt over de geschiedenis van dit feest. New Orleans staat bij sommigen ook wel bekend vanwege hét museum van de Verenigde Staten over de Tweede Wereldoorlog. Hier leert u meer over D-Day en de 5.333 schepen en landingsvaartuigen voor de kust in Normandië. Voor een hele andere sfeer kunt u ook naar één van de vele muziek- en kunstmusea gaan.


Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

Terug naar boven