Vakantie New York

Vakantie New York – Ontdek deze wereldstad

Een vakantie naar New York staat niet voor niets bij veel mensen zo hoog op het verlanglijstje. Van indrukwekkende wolkenkrabbers tot het Vrijheidsbeeld en Times Square, New York heeft het allemaal. Tijdens een citytrip of een weekje in New York zul je ontdekken hoe bijzonder deze stad is. En wij bieden de mogelijkheid om er een complete vakantie in New York van te maken.
 
Ontdek New York
Van een fietstocht door Central Park tot een hop-on hop-off tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, het is allemaal mogelijk in deze prachtige stad. Voor de winkelliefhebbers is hier ook veel te beleven. Er zijn veel grote warenhuizen zoals Macy’s, maar ook de chique winkels op Fifth Avenue zijn een bezoek waard. En sla de Chelsea Market en het hippe Meatpacking District ook niet over.

Ga met ons mee naar New York
Op zoek naar een citytrip naar New York of de mogelijkheid om een weekje naar New York te gaan? Bekijk dan zeker de reizen uit ons aanbod. Wij bieden de mogelijkheid voor een New York vakantie inclusief vluchten, overnachtingen en diverse excursies. Er zijn rondreizen in New York beschikbaar met de mogelijkheid om nog meer van Amerika te ontdekken tijdens een complete vakantie.

us_nyc_skyline_brooklyn_bridge_b 

New York ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten, aan de monding van de Hudson rivier en is tevens de grootste stad van de VS. New York is gelegen in het zuidoostelijke deel van de gelijknamige staat. Deze metropool vormt het centrum van internationale handel, communicatie, muziek, mode en cultuur. New York geldt naast Londen, Parijs en Tokyo als één van de vier belangrijkste wereldsteden. De stad heeft ongeveer 8 miljoen inwoners en met de voorsteden erbij komt dit aantal uit op ongeveer 18 miljoen mensen. De stad is onderverdeeld in vijf wijken: Bronx, Brooklyn, Richmond, Queens en waarschijnlijk de bekendste Manhattan.

De geschiedenis van New York gaat terug naar 1524, het jaar waarin de eerste Europeaan voet zette op New Yorkse gronden. In 1624 kwamen de eerste pioniers naar de stad en twee jaar later kwam de stad in Nederlandse handen en werd het Nieuw-Amsterdam genoemd. Het eiland Manhattan werd door de Nederlander Peter Minuit gekocht van de Indianen. In 1653 werd er een muur gebouwd ter bescherming tegen de Indianen. De aangrenzende straat werd de Walstraat genoemd, nu beter bekend als Wallstreet. New York viel in 1664 in de handen van de Engelsen, zij noemden de stad New York, naar de Hertog van York. Nederland heeft New York daarna nog heel even in bezit gehad, in 1673, maar dit was van korte duur. In 1674 werd New York officieel overgedragen aan de Britten, bij de Vrede van Westminster.

us_nyc_vrijheidsbeeld5_f 

In 1776 willen de Amerikaanse kolonies onafhankelijk worden van Engeland. In 1781 geven de Engelsen zich over en in 1783 erkent Engeland bij de Vrede van Versailles de onafhankelijkheid van haar kolonies. In 1789 werd de stad de hoofdstad van de Nieuwe Unie, de staten die onafhankelijk wilden zijn. George Washington vestigt hier zijn regeringszetel en wordt hiermee de eerste president van de Verenigde Staten. In 1886 wordt het bekende vrijheidsbeeld opgericht aan het begin van de haveningang, om hiermee de onafhankelijkheid uit te drukken.

Door de jaren heen heeft New York economisch goede en slechte jaren gekend, maar elke keer heeft de stad zich er doorheen geslagen. Als belangrijkste stad van de VS en als financieel wereldcentrum heeft New York een veelzijdige economie. Ongeveer 25% van de inwoners werkt in de industrie en 75% van de inwoners werken in de handel, verkeer of overige dienstverlening.

New York is een stad die nooit slaapt en er is altijd wel iets te doen. Er zijn tal van mogelijkheden om te ontspannen, lekker een hapje te eten in een goed restaurant, te shoppen in de ontelbare winkels of te dansen in één van de vele clubs. Tevens kun je er goed terecht voor de nieuwste films, opera’s, musicals, theater en ander entertainment. Daarnaast zijn er nogal wat bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Chinatown, de Brooklyn Bridge, Empire State Building en natuurlijk het Vrijheidsbeeld kunnen niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan New York!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen