Regio's & Plaatsen in Verenigde Staten

Regio's & Plaatsen Verenigde Staten

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van de Verenigde Staten? Lees hier meer over onder andere Alaska, Las Vegas, Los Angeles, Miami, Nashville, New Orleans, New York en San Francisco.

Alaska

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten en bijna net zo groot als heel West-Europa. Het is een staat van uitersten! Het landschap bestaat uit bergen, gletsjers, ijsvelden, maar ook kent de staat mooie rivieren en een groen landschap. Alaska kent een rijke flora en fauna en is berenland nummer 1. Verder leven er natuurlijk ook veel walvissen, dolfijnen, zeehonden en ook voor het spotten van bijzondere vogels ben je aan het goede adres, denkende hierbij aan papegaaiduikers en arenden.

Alles over Alaska

Anchorage

De grootste stad van Alaska is Anchorage. Maar liefst 42 procent van de bewoners van de staat woont in deze stad. Net buiten Anchorage ligt het Anchorage Wildlife Refuge waar verschillende soorten vogels leven. Tevens zijn er genoeg winkels en shopping malls te vinden in Anchorage.

Alles over Anchorage

Arlington

Arlington staat bekend om de Arlington National Cemetery. Dit is een militaire begraafplaats waar ook heel wat bekende Amerikanen begraven liggen. Zo liggen er onder anderen presidenten, astronauten en politici.

Alles over Arlington

Atlanta

Atlanta is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de staat Georgia. Er is genoeg te zien en doen in de geboorte stad van Martin Luther King, zoals een museum over deze Nobelprijs winnaar of de botanische tuin van Atlanta, die jaarlijks vele natuurliefhebbers trekt. Maar dat zijn niet de enige interessante attracties: ook het grootste aquarium ter wereld, een kijkje bij een nieuwsopname van CNN of het museum van Coca Cola is zeker de moeite waard.

Alles over Atlanta

Bryce Canyon

De amfitheaters met z'n kleurige rotsformaties (ook wel hoodoos genoemd) zijn in het ochtendlicht op z'n mooist. De hoodoos en kleuren lijken continu te veranderen en zullen jouw voorstelling te boven gaan. Er rijden shuttlebussen naar diverse uitkijkpunten en je kunt een wandeling maken tussen deze wonderlijke creaties, pas dan zie je de grootsheid van de natuur!

Alles over Bryce Canyon

Charleston

In de Amerikaanse staat South Carolina ligt de plaats Charleston. De stad is rijk aan geschiedenis, tradities en cultuur. Het oudste museum van de Verenigde Staten is in Charleston te vinden; het Charleston museum. Hier vind je alles over de geschiedenis van Charleston en de kuststreek. Naast de vele historische bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn is het strand erg populair.

Alles over Charleston

Denali (Alaska)

Het meest populaire nationale park van Alaska is Denali. Het park bestaat uit zes miljoen hectare van pure ruige wildernis. De hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, bevindt zich hier. Daarnaast is het de thuishaven van vele grote zoogdieren zoals grizzly beren, wolven, schapen, kariboes en elanden.

Alles over Denali (Alaska)

Florida

Wil je zekerheid over een zonnige vakantie? Wil je niet binnen Europa blijven? Dan kun wij een vakantie naar Florida zeker aanraden. Florida wordt niet voor niets ‘The Sunshine State’ genoemd. Hier is het bijna altijd mooi weer! En een Florida vakantie is veel meer dan alleen een reis naar de zon. Maak een rondreis van de natuur en de verborgen schatten van Florida.

Alles over Florida

Grand Canyon

De machtige Coloradorivier is als een ware natuurkunstenaar. Die geduldig eeuw na eeuw een artistiek meesterwerk uit de rotspartijen van Arizona slijpt. Je raakt gewoonweg niet uitgekeken op het met rode pasteltinten ingekleurde kunstwerk. De Grand Canyon in Arizona is op zijn sierlijkst bij zonsopkomst en - ondergang. Dan ontvouwt een prachtige kleurenspel zich voor jouw ogen. Waarbij de wisselende lichtinvallen dit wonder der natuur van een extra dimensie voorzien.

Alles over Grand Canyon

Key West

Key West is de zuidelijkst bewoonde plek van de VS en ligt op ongeveer 145 kilometer ten noorden van Cuba. De sfeer in Key West wordt dan ook meer als Caraïbisch dan Amerikaans ervaren. Bekende bezienswaardigheden op Key West zijn onder andere, de vele 19e eeuwse houten gebouwen die in de zijstraatjes van Duval street, de hoofdstraat van Old Key West te vinden zijn. Tevens vind je op Key West diverse gezellige winkeltjes, restaurantjes, barretjes, museums en theaters.

Alles over Key West

Las Vegas

Las Vegas is de grootste stad in de staat Nevada. Begin 1700 werd Las Vegas ontdekt door Spaanse handelsreizigers die er de naam Las Vegas aan gaven, wat ‘de weiden’ in het Spaans betekent. Vanwege de aanwezigheid van water werd Las Vegas een ideale stop om te rusten en bij te tanken. Las Vegas is vooral beroemd vanwege zijn extravagante casino’s. De enorme neonverlichtingen geven de stad een bijzondere sfeer.

Alles over Las Vegas

Los Angeles

Los Angeles is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. Dankzij de geschiedenis van de filmindustrie staat Los Angeles met name bekend om Hollywood, Beverly Hills en de Universal Studios. Maar in Los Angeles kun je ook heerlijk shoppen in één van de vele winkelstraten of grote shoppingmalls. Ook biedt de stad diverse grote theaters, concertgebouwen en interessante musea en vergeet de hoogtepunten Sunset Boulevard en Disney World niet!

Alles over Los Angeles

Memphis

Memphis de grootste stad van de staat Tennessee. In 1968 gaf Martin Luther King hier zijn beroemde speech. De dag daarop volgend werd hij vermoord in het Lorraine Motel. Het voormalige hotel dient nu als het Nationaal Museum voor Burgerrechten. Een ander bekend persoon die de dood vond in Memphis is Elvis Presley. Zijn huis, Graceland, is nu een museum waar je kunt ervaren hoe het leven van “The King of Rock ‘n’ Roll” was.

Alles over Memphis

Miami

Miami is een grote en levendige stad in Florida. Het bestaat uit een aantal bruisende wijken, zoals het Cubaanse Little Havana en de Art Deco wijk, bekend om de pastel getinte gebouwen. Daarnaast wordt Miami ook wel de Amerikaanse zon-, zee- en strandstad bij uitstek genoemd. Het bekendste strand is Miami South Beach. Je vindt hier vele bars, restaurants, winkels en trendy clubs aan de legendarische boulevard ‘Ocean Drive’.

Alles over Miami

Monument Valley

Het onherbergzame Monument Valley is van een ongekende schoonheid. Dit ultieme en desolate woestijnlandschap, onderbroken door unieke, roodkleurige zandsteenrotsen en tafelbergen die hoog boven de vallei uittorenen, vormt hét decor voor de klassieke westernfilm.

Alles over Monument Valley

Mount Rainier NP

Het Mountain Rainier National Park is een nationaal park, gelegen in de staat Washington. Het park kenmerkt zich door de oerbossen, watervallen en de 26 gletsjers. In de bosrijke gedeeltjes van het park komen diverse inheemse diersoorten voor, onder andere zijn hier de zwarte beer, muildierherten, elanden en lynxen te vinden. Daarnaast heeft het park ook een rijk vogelleven, onder andere de steenarend en de kolibrie.

Alles over Mount Rainier NP

Naples

Naples staat bekend om haar mooie stranden, designerwinkels, boetiekjes, kunstgaleries, ateliers en toprestaurants waardoor het de reputatie van Palm Beach, als bestemming voor beroemdheden overneemt. Ook zijn er aanzienlijk veel, uitdagende golfbanen te vinden in Naples waardoor het een ideale bestemming is voor golfers.

Alles over Naples

Nashville

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. De meest populaire straat van Nashville is Broadway. Hier bevinden zich vele winkeltjes, restaurants en cafés. De stad staat voornamelijk bekend om haar muzikale achtergrond. Vele grote namen hebben in de stad gewoond of hebben hier hun muziek opgenomen, waaronder Elvis Presley. Daarnaast bevindt zich in Nashville het themapark Opryland. Hier treden vaak grote artiesten op.

Alles over Nashville

New Orleans

In 1718 werd Nouvelle Orléans gesticht door de Fransman Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville. Door de etnische diversiteit heeft de stad een rijke cultuur, wat zich uit in muziek en de gevarieerde keuken. Voornamelijk de slavenmuziek en gospels zijn voor een groot deel tot stand gekomen in New Orleans. Een ander voorbeeld van de kleurrijke cultuur is het carnaval dat elk jaar terug keert onder de naam “Mardi Gras” oftewel “vette dinsdag”.

Alles over New Orleans

New York

New York is een stad die nooit slaapt en er is altijd wel iets te doen. Er zijn tal van mogelijkheden om te ontspannen, lekker een hapje te eten in een goed restaurant, te shoppen in de ontelbare winkels of te dansen in één van de vele clubs. Daarnaast zijn er nogal wat bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Chinatown, de Brooklyn Bridge, Empire State Building en natuurlijk het Vrijheidsbeeld kunnen niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan New York!

Alles over New York

Orlando

Orlando is de hoofdstad van de attracties in Florida. Geografisch gezien wordt Orlando onderverdeeld in 3 belangrijke regio’s: International Drive, waar zich onder andere Universal Studios en Wet’n Wild bevinden, Lake Buena Vista, vlakbij Disney World en Kissimmee, een beetje zuidelijker.

Alles over Orlando

Philadelphia

Philadelphia, dé stad van Verenigde Staten met een unieke rol in de geschiedenis van dit enorme land. In de Independence Hall in Philadelphia werd zowel de Onafhankelijkheidsverklaring (1776), waarmee Amerika onafhankelijk werd van Engeland, als de nieuwe Grondwet (1787) getekend.

Alles over Philadelphia

San Francisco

San Francisco is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten in Californië. De stad is gebouwd op ongeveer 43 heuvels. De stad is beroemd om zijn cable cars, die rond 1873 werden ontwikkeld, nadat Andrew Hallidie de zoveelste koets met paarden de hellende straten af zag glijden. Verder heeft de stad ook vele andere beroemde bezienswaardigheden zoals de oude gevangenis Alcatraz dat op een eiland voor de kust ligt, de Golden-Gate brug, Fisherman’s Wharf, Union Square en Chinatown.

Alles over San Francisco

Savannah

Savannah is een koloniaal stadje en is de oudste stad van Georgia. Het staat bekend om haar lange groene eikenlanen waar het specifieke karakter van Savannah goed wordt weergegeven. Ook is een bezoek aan de gezellige pleinen en historische gebouwen die gecombineerd worden met moderne, trendy boetiekjes de moeite waard. Verder zijn er diverse traditionele Crabhouses en Steakhouses te vinden waar je heerlijk kunt eten.

Alles over Savannah

Seward (Alaska)

Seward is de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park en staat bekend om haar ‘foot marathon’. Deze ‘voet race’ is een marathon – twee en een half kilometer omhoog en twee en een half naar beneden, compleet met rotsen, puinhellingen velden, watervallen en een spectaculair uitzicht. Dit jaarlijkse evenement trekt lopers uit de hele wereld aan.

Alles over Seward (Alaska)

St. Augustine

St. Augustine is de oudste stad van het land en is gelegen in het noordoosten van Florida. Het is voornamelijk in trek bij toeristen vanwege de lange zandstranden die alles samen ongeveer 69 kilometer lang zijn. Ook is het een ideale plek om te wandelen langs de mooie historische Sint Augustinus wijk, met geplaveide straten, schilderachtige cafés en unieke winkeltjes.

Alles over St. Augustine

Washington

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington en ligt aan de rivier de Potomac. De bekendste regeringsgebouwen, zijn het Witte Huis, de domicilie van de presidentiele familie en het Capitool, waar het Amerikaanse Congres bijeenkomt. Tevens zijn er monumenten die interessant zijn om te bezoeken, zoals het Lincoln Memorial en het Jefferson Memorial.

Alles over Washington

West Yellowstone

West Yellowstone is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Yellowstone National Park, zeker één van de hoogtepunten van jouw reis. Het park staat bekend om de vele prachtige geisers en de thermale bronnen. Dit park heeft een grote variatie aan diersoorten. Onder meer Grizzly beren, wolven, buffels en wapiti herten.

Alles over West Yellowstone

Yosemite National Park

Niet ver verwijderd van San Francisco, in het Sierra Nevada gebergte, ligt Yosemite National Park: één van de eerste en zeker ook mooiste en meest populaire parken van de VS. De grootsheid van de natuur kent hier geen grenzen: hoge bergpieken, kristalheldere bergmeren, de hoogste watervallen van Amerika, wilde beren, honderden vogel- en diersoorten, alpenbloemen, unieke diepe valleien, knoesten van sequoiabomen en heel veel meer ‘wild life’.

Alles over Yosemite National Park