21-daagse privé rondreis met huurauto Easy Going Beste van het Westen

 

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U verblijft gedurende uw rondreis in zeer goede en comfortabele hotels. De kamers in de VS beschikken doorgaans over twee tweepersoonsbedden van circa 140 cm breed. Ze zijn altijd voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet. Daarnaast is uw kamer bijna altijd voorzien van airconditioning en hebben veel hotels een zwembad. 

  Wij attenderen u erop dat tijdens uw rondreis door de Verenigde Staten in geen van de hotelkamers mag worden gerookt. Bij het negeren van deze regel, dan staat hier een boete van minimaal $250,- op.

  Gemiddeld worden alle rondreishotels door ons 2 maal per jaar bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

 • Beste reistijd

  De Verenigde Staten is een heel groot land, waardoor er verschillende klimaten heersen. 

  In Florida in het zuidoosten heerst een tropisch regenklimaat met gedurende het jaar aangename temperaturen. In de zomer kunnen hevige buien vallen, de temperatuur is deze periode ook hoger, ongeveer 30 graden.

  In het westen van de Verenigde Staten is de beste reistijd het voorjaar en het najaar. Deze periode is het een stuk minder druk en is de temperatuur aangenaam. In de zomermaanden kunnen de temperaturen flink oplopen en de hoeveelheid toeristen is ook groot.

  Het oosten valt over het algemeen meer neerslag dan in het westen van de Verenigde Staten. In het noordoosten in New York heeft u 's winters een dikke winterjas nodig. De temperaturen zijn er rond het vriespunt. In de zomer zijn vooral juli en augustus erg warm met gemiddelde maximumtemperaturen van 30 graden.

  Het zuidoosten, in de buurt van Atlanta, heeft 's zomers ongeveer dezelfde temperaturen als het noordoosten, alleen de temperatuur in de winter blijft hier hoog, rond de 20 graden.

  Over het algemeen zijn de maanden van april tot en met oktober de beste maanden om naar de Verenigde staten te gaan. Het hoogseizoen, juli tot en met augustus kan wel heel erg warm worden en tevens heel druk.

  De beste reistijd voor Alaska zijn de maanden mei tot en met september. Deze maanden is de temperatuur het hoogst en zijn de dagen het langst. Ook is deze periode de hemel helder waardoor u meer kans heeft het noorderlicht te zien. 

 • Douane/Veiligheidsbeleid VS

  Ter garandering van de veiligheid van het Amerikaanse publiek is sinds 16 juli 2008 een richtlijn door de VS-douane vastgesteld. Douane agenten mogen op basis van deze richtlijn niet alleen documenten inspecteren, maar ook computers, disks, hard drives en andere elektronische of digitale gegevens dragers van reizigers bij grenscontroles onderzoeken en zo nodig achter houden voor nader onderzoek. Deze maatregel is in het leven geroepen als extra middel om terroristische of andere criminele activiteiten op te kunnen sporen. De mogelijkheid bestaat dat u wanneer u afreist naar de VS te maken kunt krijgen met deze maatregelen.

  Per juli 2014 heeft de Amerikaanse Veiligheidsdienst besloten dat van elke passagier van en naar de Verenigde Staten zijn of haar elektronische apparatuur (bijv. laptops, tablets, mobiele telefoons, etc) opgeladen dienen te zijn. Indien bij controle blijkt dat de apparatuur niet opgeladen is, moet u uw elektronische apparaat achterlaten en mag deze niet mee in het vliegtuig genomen worden.

 • Elektriciteit

  Er is een voltage van 110 volt. Voor het gebruik van elektrische apparatuur, die niet werkt op 110 Volt of 60 Hertz heeft u een verloopstekker nodig. De universele verloopstekkers zijn erg prijzig, daarom kunt het beste een gewone USA verloopstekker aanschaffen. Geef, bij aankoop, wel goed door dat het voor gebruik in de Verenigde Staten is.

  In de meeste hotels kunt u uw accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar daar is hier dus deze gewone USA verloopstekker voor nodig.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  In de Verenigde Staten kunt u erg goedkoop ontbijten in vele restaurantjes. Een Amerikaans ontbijt kan bestaan uit pannenkoeken, biefstuk, cornflakes, meatloaf en gebakken aardappelen. Daarnaast is er natuurlijk ook een tosti of toast met jam te bestellen. De lunch in Verenigde Staten bestaat veelal uit een sandwich of frites, maar daarnaast zijn er ook heerlijke specialiteiten te verkrijgen, waaronder een bagel met zalm en roomkaas, donuts en de zo typische, calorierijke, Amerikaanse hamburger.

  Levensmiddelen in de supermarkt zijn lang houdbaar, maar brood bevat bijvoorbeeld wel veel conserveringsmiddelen, wat de smaak niet ten goede doet. In de grote steden is wel vers brood te verkrijgen, maar dit is aan de dure kant. Onderweg zult u zien dat er zich veel eetgelegenheden langs de drukke wegen bevinden, zoals fastfoodketens, als de McDonalds en Burger King, maar u heeft ook een ruime keuze aan internationale gerechten. De Amerikaanse bevolking staat er om bekend dat zij voornamelijk vlees eten en dat maakt het voor vegetariërs lastig om voor hen geschikte maaltijden te vinden.

  De vis is vaak van uitstekende kwaliteit, zowel de zeevis van de oost- en westkust of de Golf van Mexico of de zoetwatervis uit de bergrivieren en meren en schaaldieren zoals kreeft, krab en garnalen zijn heerlijk.

  Aan zoete lekkernijen is hier geen gebrek, brownies (chocoladecake) en strawberry shortcake (zandtaartgebak met aardbeien dat is overdekt met veel slagroom) moet u zeker proberen. Bovendien is op iedere hoek wel een koffiebar te vinden en vooral in de grote steden lopen veel Amerikanen met een grote kartonnen beker koffie over straat.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider regelmatig een stop maken bij grote supermarkten om de mogelijkheid te bieden om eten en drinken aan te schaffen voor ontbijt en lunch.

  De supermarkten zijn vaak 24 uur per dag open en daar is bijna alles te koop. De verkoop van alcohol in supermarkten wisselt echter wel per staat en om alcohol te mogen drinken en kopen geldt een minimale leeftijd van 21 jaar. In een deel van de restaurants wordt ook geen alcohol geserveerd, maar het is dan wel toegestaan om zelf wijn of bier mee te nemen.

  Indicatiekosten maaltijden:
  Ontbijt  6 - 10 USD
  Lunch  8 - 15 USD
  Diner  12 - 20 USD

 • Fooien

  Het is zeer gebruikelijk dat er voor diensten en service een tip wordt gegeven. In Nederland is het bedieningsgeld vaak bij de prijs inbegrepen, maar in het buitenland zijn mensen vaak geheel afhankelijk van tips en fooien.

  Het is in de VS de gewoonte de reisleiding, alsook de buschauffeur een fooi te geven. Als maatstaf geldt €4,00 per persoon per dag voor de reisleiding en €3,00 per persoon per dag voor de chauffeur.

 • Fotograferen

  Algemene informatie digitale fotografie:
  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, in de Verenigde Staten zijn memory sticks uitermate makkelijk verkrijgbaar en vaak zelfs nog goedkoper dan in Nederland. In de hotels kunt u uw accu’s en batterijen voor uw camera eenvoudig opladen, maar daar is altijd een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol.

  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. In sommige delen van reservaten is het verboden om een (video) camera mee te nemen.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid is de Amerikaanse Dollar.

  Pinnen is mogelijk bij de zogenaamde (drive-in) ATM's. Let er op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Creditcards zijn, ook voor kleine aankopen, een zeer gebruikelijk betaalmiddel. U kunt uw creditcard ook gebruiken om geld op te nemen bij een geldautomaat, maar pinnen met een creditcard kost geld, soms zelfs behoorlijk wat. 

  Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcardmaatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Amerikaanse Dollars te bestellen via GWK Travelex.

 • Kofferdragers

  U dient er rekening mee te houden dat niet in alle hotels kofferdragers beschikbaar zijn en u zelf verantwoordelijk bent voor het naar de kamer dragen van uw koffer. Niet in alle hotels is een lift aanwezig.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Consulaat van de Verenigde Staten
  Museumplein 19
  1071 DJ Amsterdam
  020-575 5309
  Fax: 020-575 5310

  Vereniging VisitUSA
  Tel: +31 10 24 77 33
  center@visitusa.nl
  www.visuitusa.nl

  Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten
  4200 Linnean Avenue N.W.
  Washington, D.C. 20008-3896
  Tel: (202) 224-5300

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
  Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Alle kinderen, ongeacht de leeftijd, dienen verplicht een eigen paspoort te hebben. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. Ook dient u er rekening mee te houden dat, indien u in de afgelopen jaren de volgende landen hebt bezocht: Iran, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen, u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt, dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van uw reisverzekering, zeker een kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode niet, ook niet voor uw creditcard!

  VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING (ESTA)
  U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet via FOX gerealiseerd worden. U loopt het risico op een hoge boete wanneer u zich niet van te voren registreert.

  Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. De Amerikaanse overheid brengt hiervoor 14 dollar in rekening. Deze kosten dient u per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. Bij het invullen van uw gegevens dient u erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in uw paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check-in van uw vlucht. BELANGRIJK: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor uw reistoestemming.

  Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (minimaal 7 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een spoedvisum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie dient u mee te nemen op reis daar u deze nodig heeft bij aankomst in de VS. Indien de ESTA 3 dagen voor vertrek is aangevraagd, wordt u geweigerd aan boord van het vliegtuig.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres moet u wel per reis actualiseren. Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen zie: https://esta.cbp.dhs.gov/ .

  De Europese Unie en de VS hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de VS vliegen. De autoriteiten van de VS gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

 • Reisbegeleiding

  Tijdens uw rondreis wordt u begeleid door een Nederlandse of Engelssprekende reisleider, welke vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijgt u veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  In de Verenigde Staten kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen en zeker in grote steden, zoals New York en Los Angeles zijn vele ‘shopping malls' te vinden. Het is bijna onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan. Houd u dus zeker wat ruimte in de koffer over voor souvenirs.

  In New York zijn Fifth Avenue, Chinatown en Soho winkelgebieden bij uitstek en hier varieert het aanbod van kleine boetiekjes tot luxe designerwinkels.

  Let op douanerichtlijnen met betrekking tot vrije invoer. Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Om vanuit Amerika naar Nederland te bellen kunt u het beste gebruik maken van online communicatiediensten zoals Skype of Whatsapp. Dit is, mits u op een Wi-Fi netwerk zit, gratis. Vrijwel alle hotels beschikken over (gratis) Wi-Fi. Vraag bij aankomst naar de gegevens als dit niet al direct gegeven wordt.

  In de meeste dorpen in Amerika, hoe klein ook, is nog een postkantoor te vinden. Ansichtkaarten versturen kunt u het beste doen vanuit plaatsen, die een internationaal vliegveld hebben. Dan gaat het versturen het snelst.

  Dient u toch mobiel te bellen in Amerika? Koop dan bij voorkeur een lokale simkaart. De kosten voor bellen met uw eigen Nederlandse of Belgische simkaart kan namelijk flink in de kosten lopen.

 • Tijdsverschil

  De staten van de VS zijn van Oost naar West ingedeeld in vier tijdzones:
  -Eastern (6 uur vroeger in vergelijking met Nederland)
  -Central (7 uur vroeger in vergelijking met Nederland)
  -Mountain (8 uur vroeger in vergelijking met Nederland)
  -Pacific (9 uur vroeger in vergelijking met Nederland)

  In Alaska is het 10 uur vroeger en in Hawaï 11 uur vroeger dan in Nederland.
  Zomertijd wordt in alle staten behalve Arizona en Hawaii aangehouden van de 1e zondag van april (klok 1 uur vooruit) tot de laatste zondag van oktober (klok 1 uur terug).

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Vaccinaties worden voor de Verenigde Staten niet geadviseerd. Mocht u toch meer informatie willen hebben over voorzorgsmaatregelen dan raden wij u aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vindt u een GGD bij u in de buurt.

  Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard.
  De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse en Amerikaanse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem uzelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht u op uw verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan uw reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  In de Verenigde Staten komt het Zika virus voor. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. De aanwijzingen dat het Zika-virus, als zwangere vrouwen worden besmet met dit virus, een ernstige afwijking kan veroorzaken bij de ongeboren vrucht zijn alleen maar sterker geworden. De adviezen van RIVM aan zwangere vrouwen en hun partner zijn dan ook nog steeds van kracht, zie www.rivm.nl/zikavirus voor meer informatie.

  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

   

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dient u ook in de Verenigde Staten goed op te letten op uw bagage. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet u extra op uw spullen passen.
  Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel. Waardevolle sieraden kunt u het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  Tijdens onze rondreis maken we gebruik van luxe touringcarbussen met meer dan genoeg zitplaatsen en airconditioning. Het openbaar vervoer in de Verenigde Staten is lang niet zo uitgebreid als bij ons, want het land is voornamelijk ingesteld op vervoer per auto en vliegtuig. Bussen en treinen gaan bijvoorbeeld vaak maar eens per dag, wat reserveren dus noodzakelijk maakt.

  Bij een bezoek aan New York moet u natuurlijk een keer in de gele taxi hebben gereden. U kunt overal op straat uw hand opsteken om een taxi aan te houden en wanneer het rode lampje brand is de taxi vrij.

  De snelste manier om in de grote steden van A naar B te komen is met de metro. In Chicago rijden deze metro’s hoog boven de grond en in San Francisco verplaats men zich ook door middel van de zogenaamde ‘cable car’ (kabeltram). Er zijn een aantal routes en het is mogelijk om op verschillende plaatsen langs deze routes op te stappen. Voor deze tram koopt u aan boord een kaartje.

 • Vlucht

  FOX biedt reizen naar de Verenigde Staten aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen: KLM, British Airways, United en Delta Airlines.

  De gemiddelde reisduur naar de oostkust bedraagt circa 8 uur. De gemiddelde reisduur naar de westkust bedraagt circa 11 uur voor een directe vlucht. Voor een vlucht met overstap bedraagt de reisduur ongeveer 15 uur.

  Reist u naar de Verenigde Staten en wilt u uw bagage op slot doen? Gebruik dan een slot dat door de Amerikaanse overheid (Transportation Security Administration of TSA) eenvoudig herkend en geopend kan worden. Sloten die niet herkend worden mogen tijdens de controle door TSA in de VS opengebroken worden. Deze 'TSA luggage locks' zijn onder andere te koop op Schiphol of bij de ANWB.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar de Verenigde Staten heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen en single groepsreizen dient u rekening te houden met € 66,- per persoon zakgeld per dag.

  Uitzondering hierop zijn:
  - 18-daagse familie groepsreis West Verenigde Staten: € 57,- per persoon zakgeld per dag
  - 17-daagse groepsrondreis Yellowstone en Noordwest-Amerika: € 42,- per persoon zakgeld per dag

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten (inclusief ESTA) en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 23 februari 2020 05:35 Tijdzone: Eastern Standard Time

Lees alles over

Reis & Inspiratiedagen Verenigde Staten

Laat u informeren en inspireren in het FOX Theater in Hoofddorp.
Datum Aanvang Plaatsen
07-03-2020 14:00 75 Reserveer