Vakantie San Francisco

Vakantie San Francisco – Ontdek deze veelzijdige stad

Een vakantie in San Francisco is sowieso een veelzijdige vakantie. Hier kun je zoveel zien en doen, dat je je zeker niet hoeft te vervelen. Van een fietstocht over de Golden Gate Bridge tot een bezoek aan het eiland Alcatraz, San Francisco is interessant voor jong en oud. En wij bieden complete rondreizen naar San Francisco zodat je deze stad zeker goed zult leren kennen.

Must-sees en do’s in San Francisco
Tijdens een vakantie in San Francisco zijn er zoveel dingen die je kunt doen, dat het misschien ook weer moeilijk kiezen is. Wij raden zeker aan om de fietstocht over de Golden Gate Bridge te doen, toch wel één van de meest bekende bezienswaardigheden ter wereld. Maar maak ook een ritje met de kabeltram naar Fisherman’s Wharf en bekijk de zeeleeuwen bij Pier 39. Tijdens de San Francisco vakantie kun je ook een stukje China zien in China Town of een stukje Italië in Little Italy.

Ga naar San Francisco!
Wij bieden de mogelijkheid voor een comfortabele vakantie naar San Francisco met alles erop en eraan. Wij regelen alles, van de vluchten tot de overnachtingen en de excursies. Je hoeft dus alleen maar te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. En kijk eens naar de mogelijkheden voor een groepsreis met een bezoek aan meerdere interessante plaatsen en steden in Amerika.

San Francisco is heerlijk ruim opgezet, heeft een wisselvallig zeeklimaat en ligt op een schiereiland. Nauwelijks hoogbouw en dat voelt prettig aan. Even terug in de tijd.

Spanje claimt als eerste land het gebied. De inheemse Indianenstam, de Ohline, die het gebied al eeuwenlang bewoont, moet wijken. Halverwege de 19e eeuw luiden de geruchten over goud en zilver in de grond een stormachtige groei in. Na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog wordt het definitief Amerikaans grondgebied. Op het eiland Alcatraz voor de kust verrijst een militair fort. Later wordt het omgevormd tot het beruchte gevangeniscomplex met Al Capone als meest beroemde gevangene. 


De nieuwe Amerikanen komen van heinde en verre; het huidige China Town is hier een levendige herinnering aan. Veel rampspoed blijft de nieuwe inwoners in de ‘founding years’ niet bespaard. Sociale onrust vanwege de onstuimige bevolkingsgroei, de cholera en de pest. Een aardbeving van 7.8 op de Schaal van Richter, gevolgd door een verwoestende brand doen San Francisco buigen, maar niet barsten. Na de natuurramp wordt de stad ruimer opgebouwd. Ook verrijst, in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw, de absolute landmark: de Golden Gate Bridge. 

De opkomst in de jaren zestig van een hippie- en gay scene gaat hand in hand met de liberale sfeer die de stad nog steeds kenmerkt. Absolute must sees & must do’s, naast China Town en Little Italy: een ritje met de kabeltram naar Fisherman’s Wharf, Pier 39 met zijn zeeleeuwen, de turquoise geschilderde Victoriaanse huizen en uiteraard de Golden Gate Bridge en Museum Alcatraz. Stel jezelf open voor deze stad en voel je ook ver van huis helemaal thuis.

 

‘You're gonna meet some gentle people there’
San Francisco - Scott Mckenzie

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen