Savannah

Savannah is een stad in de Amerikaanse staat Georgia en telt 140.000 inwoners. Deze kuststad telt als één van de belangrijkste zeehavens van het zuidoosten van de VS.

Savannah is een koloniaal stadje en is de oudste stad van Georgia. Savannah werd in 1733 samen met de kolonie Georgia gesticht door de Engelse generaal James Oglethorpe om zo een eventuele doorstroom van de Spanjaarden uit Florida te kunnen stoppen. Vroeger leefden de inwoners van Savannah voornamelijk van de productie van katoen en tegenwoordig van de scheepswerven, chemie en papierindustrieën.

Savannah staat bekend om haar lange groene eikenlanen waar het specifieke karakter van Savannah goed wordt weergegeven. De mooiste lanen zijn te vinden op Victory Drive en Washington Avenue. Ook is een bezoek aan de gezellige pleinen en historische gebouwen die gecombineerd worden met moderne, trendy boetiekjes de moeite waard. Voor de kunstkenners is een bezoek aan het oudste kunstmuseum van de stad, het Telfair Museum of Art, een bijzondere ervaring. Verder zijn er diverse traditionele Crabhouses en Steakhouses te vinden waar u heerlijk kunt eten.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen