Weer & klimaat Verenigde Staten

Beste reistijd Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een heel groot land, waardoor er verschillende klimaten heersen. 

In Florida in het zuidoosten heerst een tropisch regenklimaat met gedurende het jaar aangename temperaturen. In de zomer kunnen hevige buien vallen, de temperatuur is deze periode ook hoger, ongeveer 30 graden.

In het westen van de Verenigde Staten is de beste reistijd het voorjaar en het najaar. Deze periode is het een stuk minder druk en is de temperatuur aangenaam. In de zomermaanden kunnen de temperaturen flink oplopen en de hoeveelheid toeristen is ook groot.

Het oosten valt over het algemeen meer neerslag dan in het westen van de Verenigde Staten. In het noordoosten in New York heb je 's winters een dikke winterjas nodig. De temperaturen zijn er rond het vriespunt. In de zomer zijn vooral juli en augustus erg warm met gemiddelde maximumtemperaturen van 30 graden.

Het zuidoosten, in de buurt van Atlanta, heeft 's zomers ongeveer dezelfde temperaturen als het noordoosten, alleen de temperatuur in de winter blijft hier hoog, rond de 20 graden.

Over het algemeen zijn de maanden van april tot en met oktober de beste maanden om naar de Verenigde staten te gaan. Het hoogseizoen, juli tot en met augustus kan wel heel erg warm worden en tevens heel druk.

De beste reistijd voor Alaska zijn de maanden mei tot en met september. Deze maanden is de temperatuur het hoogst en zijn de dagen het langst. Ook is deze periode de hemel helder waardoor je meer kans hebt het noorderlicht te zien. 

 

10 nationale parken in Amerika

New York Skyline, VS

10 mooiste steden van Amerika