Verzekerd van de beste hulp op reis

Verzekeringen via ANWB Verzekeren

Kortlopende reisverzekering

Ga je één keer per jaar met vakantie? Dan is de kortlopende reisverzekering een perfecte keus. Omdat wij voor zekerheid gaan, ben je via ons verzekerd volgens de Compleet dekking voor onvoorziene uitgaven, hulpverlening ANWB Alarmcentrale, aansprakelijkheid vakantieverblijf, medische kosten, ongevallen en bagage zonder eigen risico.

Wij bieden een reisverzekering in Europa of met dekking in de hele wereld. Reis je alleen in Europa? Kies dan voor de extra voordelige dekking Europa.

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Bijvoorbeeld omdat je op wintersport gaat. Of omdat je bijzondere sporten gaat beoefenen op de reis. Wist je dat jouw zorgverzekering niet alle medische kosten in het buitenland betaalt? Het is belangrijk daar voor je reis informatie over in te winnen en zo voldoende verzekerd op reis te gaan. 

Bekijk het informatiedocument over dit verzekeringsproduct.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Gebeurt er iets ergs waardoor je niet op vakantie kunt? Of waardoor je eerder naar huis moet? Dan kost dat vaak geld, terwijl je niet van jouw vakantie kunt genieten. De annuleringsverzekering biedt je dan zekerheid. Moet je jouw reis afzeggen? Dan krijg je de kosten van jouw reis vergoed. Moet je jouw vakantie afbreken? Dan krijg je het deel van de reissom dat je niet hebt gebruikt, terug.

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Je wilt bijvoorbeeld ook jouw reiskosten vergoed krijgen als jouw huisdier ziek wordt of overlijdt. Of jouw zaakwaarnemer of iemand die op jouw huis past. Je kiest zelf!

Voordelen kortlopende annuleringsverzekering 

  • Vergoeding annuleringskosten bij annulering wegens ziekte, overlijden of een ongeval
  • Vergoeding vóór vertrek of tijdens uw vakantie
  • Vergoeding van ongebruikte reisdagen
  • Ook vergoeding bij ernstige vertraging

Bekijk het informatiedocument over dit verzekeringsproduct.

Verzekering voor Nederlanders woonachtig in het buitenland

Voor de diverse mogelijkheden op dit gebied verwijzen wij je naar de site: www.verzekeringeninhetbuitenland.nl 

Verzekeringen voor buitenlandse klanten

Een kortlopende annuleringsverzekering of reisverzekering kan ook via ons afgesloten worden voor klanten die woonachtig zijn in België, Duitsland of Luxemburg en in dat land ook ingeschreven staan. Er kan geen aanspraak op de dekking medische kosten worden gedaan als de verzekerde tijdens de reis geen Nederlandse zorgverzekering heeft. 

Verzekering bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten

Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heb je een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer je van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens je reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heb je deze extra dekking nodig. Indien je via FOX een reisverzekering afsluit, dan kun je kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).

Verzekering bij je huurauto

Als je een auto huurt tijdens je privéreis dan is het vaak zo dat de verzekering al bij de autohuur is inbegrepen. Wij raden je aan om de voorwaarden goed door te nemen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Meer informatie over de verzekering van de huurauto vind je op de website van het autoverhuurbedrijf en op onze site onder het kopje voorwaarden-autohuur

ANWB No Risk Globalverzekering bij je huurauto
Samen met ANWB Verzekeren heeft FOX voor jou een speciale No Risk Globalverzekering ontwikkeld. De No Risk Globalverzekering dekt jouw risico’s af. Je kunt daarbij denken aan schade door verkeerd achteruit rijden of schade aan de onderkant van de auto bij het in of uitrijden van een tankstation. Let op: alle off road schades zijn vaak uitgesloten in de basisverzekering of er geldt een eigen risico. Het gaat hierbij niet alleen over terreinrijden maar zodra de auto de weg verlaat naar een tankstation is men off road. Met deze schades kunnen vaak grote bedragen gemoeid zijn. In de verplichte basisverzekering is een dergelijke schade soms maar gedeeltelijk of zelfs niet verzekerd en je blijft achter met een eigen risico of een zelf te betalen schade. In Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië gelden andere rechtsregels dan in Nederland en daarom is het van belang dat deze risico’s goed worden afgedekt. Dit is binnen de ANWB No Risk Globalverzekering goed geregeld. Met het afsluiten van de ANWB No Risk Globalverzekering ben je ook voor de uitgesloten schades en het betaalde eigen risico verzekerd.

Schadeformulieren

Indien je vragen hebt over de verzekeringen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers van Customer Contact. Zij helpen je graag verder! Bij spoed of een noodsituatie bel je de ANWB Alarmcentrale:
vanuit Nederland 088-2692888
vanuit het buitenland 0031-703141414

Duurzaam toerisme

Toerisme in harmonie met natuur, milieu, lokale bevolking en cultuur is voor FOX een belangrijk onderwerp! 

 

Duurzaam toerisme