Verzekerd van de beste hulp op reis

Verzekeringen via ANWB Verzekeren

Actiekorting ANWB Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering in april 15%!

Wanneer u nu een ANWB Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering afsluit, ontvangt u 15% korting op de premie voor het eerste jaar. De actie loopt van 1 april 2019 tot en met 1 mei 2019. Deze korting geldt voor zowel ANWB-leden als niet ANWB-leden. Deze actiekorting wordt automatisch verrekend, u hoeft hier niets voor te doen. 

 

Actievoorwaarden

Doorlopende reisverzekering

De tas is ingepakt… Of je nu een verre reis gaat maken, gaat skiën in de Alpen of met het gezin naar Frankrijk reist. Hoe vaak je ook op vakantie gaat, met de ANWB Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering begint iedere vakantie zorgeloos. 

 

Voordelen doorlopende reisverzekering 

 • Ben je ANWB-lid dan ontvang je 5% ledenkorting
 • Als er iets gebeurt, krijg je hulp van de ANWB Alarmcentrale. Op elk moment van de dag, waar je ook bent.
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Je kiest zelf hoe compleet je verzekerd wilt zijn. Zo heb je een verzekering die helemaal bij jou past. En betaal je nooit meer dan nodig is. 

Je krijgt een ruime standaarddekking
Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd van de beste hulp. Bijvoorbeeld:

 • Kun jij door omstandigheden niet op tijd terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de extra verblijfskosten die je moet maken.
 • Richt jij (of jouw kind) schade aan jouw vakantieverblijf aan? Dan krijg je deze kosten ook vergoed.
 • Je kunt rekenen op snelle hulp van de ANWB Alarmcentrale.

Je kiest zelf waar je bent verzekerd: in Europa of in de hele wereld
Reis je alleen in Europa? Kies dan voor de extra voordelige dekking Europa.

Je kiest voor de variant Compact of de variant Compleet
De variant waar je voor gaat, bepaalt hoeveel aanvullende dekkingen je kunt afsluiten en hoe hoog de vergoedingen zijn. Ga je voor zekerheid? Dan past de variant Compleet het best bij jou.

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Bijvoorbeeld omdat je op wintersport gaat. Of op een sportieve fietsvakantie. Misschien wil je extra zekerheid voor jouw bagage. En wist je dat jouw zorgverzekering niet alle medische kosten in het buitenland betaalt?

Premie berekenen

Doorlopende annuleringsverzekering

Gebeurt er iets ergs waardoor je niet op vakantie kunt? Of waardoor je eerder naar huis moet? Dan kost dat vaak geld, terwijl je niet van jouw vakantie kunt genieten. De doorlopende annuleringsverzekering biedt je dan zekerheid.

Voordelen doorlopende annuleringsverzekering

 • Ben je ANWB-lid dan ontvang je 5% ledenkorting
 • Je bent 365 dagen per jaar verzekerd tegen de kosten van het afzeggen van jouw reis.
 • Moet je eerder naar huis? Je krijgt ook de dagen dat je niet van jouw vakantie kunt genieten, vergoed.
 • Je bent verzekerd voor een gemist concert, evenement of theatervoorstelling.

Je krijgt zelfs de kosten van het theater of concert terug
De doorlopende annuleringsverzekering geldt niet alleen voor jouw vakantie. Ook voor theatervoorstellingen, evenementen en concerten. Kun je hier door een ernstige reden niet heen? Dan krijg je de prijs van het kaartje terug.

Zelf jouw reis samengesteld? Jouw totale reis is verzekerd
Je boekt zelf jouw vliegticket, huurauto en vakantieverblijf. Los van elkaar. Kan één van de onderdelen onverwachts niet doorgaan? Dan krijg je ook de annuleringskosten van de andere onderdelen vergoed.

Je kunt rekenen op een unieke vriendendekking
Overlijdt een goede vriend of vriendin tijdens jouw reis? Dan krijg je ook een vergoeding. Uniek bij ANWB!

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Je wilt bijvoorbeeld ook jouw reiskosten vergoed krijgen als jouw huisdier ziek wordt of overlijdt. Of jouw zaakwaarnemer of iemand die op jouw huis past. Je kiest zelf!
 
FOX stelt het in het bezit zijn van een adequate reisverzekering als noodzakelijke voorwaarde voor het boeken van een reis. Indien je niet via FOX een reisverzekering hebt afgesloten kan FOX je vragen om een kopie van uw reisverzekeringpolis/bewijs te overleggen. 

Premie berekenen

Verzekering voor Nederlanders woonachtig in het buitenland

Voor de diverse mogelijkheden op dit gebied verwijzen wij je naar de site: www.verzekeringeninhetbuitenland.nl 

Verzekering bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten

Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heb je een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer je van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens je reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heb je deze extra dekking nodig.

Verzekeringen voor Belgische klanten 

De Belgische reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen bieden een geheel andere dekking dan de verzekeringen in Nederland. Belgische reizigers dienen hun polisvoorwaarden goed te checken of de dekking van hun verzekering toereikend is voor de door hun gekozen reis. 

Verzekering bij uw huurauto

Als je een auto huurt tijdens je privéreis dan is het vaak zo dat de verzekering al bij de autohuur is inbegrepen. Wij raden je aan om de voorwaarden goed door te nemen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Meer informatie over de verzekering van de huurauto vind je op de website van het autoverhuurbedrijf.

Indien je vragen heeft over de verzekeringen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers van de reserveringsafdeling. Zij helpen je graag verder!

Duurzaam toerisme

Toerisme in harmonie met natuur, milieu, lokale bevolking en cultuur is voor FOX een belangrijk onderwerp! 

 

Duurzaam toerisme