Verzekerd van de beste hulp op reis

Verzekeringen via ANWB Verzekeren

Doorlopende reisverzekering

De tas is ingepakt… Of je nu een verre reis gaat maken, gaat skiën in de Alpen of met het gezin naar Frankrijk reist. Hoe vaak je ook op vakantie gaat, met de ANWB Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering begint iedere vakantie zorgeloos. 

 

Voordelen doorlopende reisverzekering 

 • Ben je ANWB-lid dan ontvang je 5% ledenkorting
 • Als er iets gebeurt, krijg je hulp van de ANWB Alarmcentrale. Op elk moment van de dag, waar je ook bent.
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • Je kiest zelf hoe compleet je verzekerd wilt zijn. Zo heb je een verzekering die helemaal bij jou past. En betaal je nooit meer dan nodig is. 

Je krijgt een ruime standaarddekking
Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd van de beste hulp. Bijvoorbeeld:

 • Kun jij door omstandigheden niet op tijd terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de extra verblijfskosten die je moet maken.
 • Richt jij (of jouw kind) schade aan jouw vakantieverblijf aan? Dan krijg je deze kosten ook vergoed.
 • Je kunt rekenen op snelle hulp van de ANWB Alarmcentrale.

Je kiest zelf waar je bent verzekerd: in Europa of in de hele wereld
Reis je alleen in Europa? Kies dan voor de extra voordelige dekking Europa.

Je kiest voor de variant Compact of de variant Compleet
De variant waar je voor gaat, bepaalt hoeveel aanvullende dekkingen je kunt afsluiten en hoe hoog de vergoedingen zijn. Ga je voor zekerheid? Dan past de variant Compleet het best bij jou.

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Bijvoorbeeld omdat je op wintersport gaat. Of op een sportieve fietsvakantie. Misschien wil je extra zekerheid voor jouw bagage. En wist je dat jouw zorgverzekering niet alle medische kosten in het buitenland betaalt?

10% actiekorting ANWB Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering
U ontvangt nu 10% korting op de premie voor het eerste jaar! Bekijk de actievoorwaarden.  

Premie berekenen

Doorlopende annuleringsverzekering

Gebeurt er iets ergs waardoor je niet op vakantie kunt? Of waardoor je eerder naar huis moet? Dan kost dat vaak geld, terwijl je niet van jouw vakantie kunt genieten. De doorlopende annuleringsverzekering biedt je dan zekerheid.

Voordelen doorlopende annuleringsverzekering

 • Ben je ANWB-lid dan ontvang je 5% ledenkorting
 • Je bent 365 dagen per jaar verzekerd tegen de kosten van het afzeggen van jouw reis.
 • Moet je eerder naar huis? Je krijgt ook de dagen dat je niet van jouw vakantie kunt genieten, vergoed.
 • Je bent verzekerd voor een gemist concert, evenement of theatervoorstelling.

Je krijgt zelfs de kosten van het theater of concert terug
De doorlopende annuleringsverzekering geldt niet alleen voor jouw vakantie. Ook voor theatervoorstellingen, evenementen en concerten. Kun je hier door een ernstige reden niet heen? Dan krijg je de prijs van het kaartje terug.

Zelf jouw reis samengesteld? Jouw totale reis is verzekerd
Je boekt zelf jouw vliegticket, huurauto en vakantieverblijf. Los van elkaar. Kan één van de onderdelen onverwachts niet doorgaan? Dan krijg je ook de annuleringskosten van de andere onderdelen vergoed.

Je kunt rekenen op een unieke vriendendekking
Overlijdt een goede vriend of vriendin tijdens jouw reis? Dan krijg je ook een vergoeding. Uniek bij ANWB!

Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen
Naast de standaarddekking kun jij je extra verzekeren. Je wilt bijvoorbeeld ook jouw reiskosten vergoed krijgen als jouw huisdier ziek wordt of overlijdt. Of jouw zaakwaarnemer of iemand die op jouw huis past. Je kiest zelf!
 
FOX stelt het in het bezit zijn van een adequate reisverzekering als noodzakelijke voorwaarde voor het boeken van een reis. Indien je niet via FOX een reisverzekering hebt afgesloten kan FOX je vragen om een kopie van uw reisverzekeringpolis/bewijs te overleggen. 

Premie berekenen

Verzekering voor Nederlanders woonachtig in het buitenland

Voor de diverse mogelijkheden op dit gebied verwijzen wij je naar de site: www.verzekeringeninhetbuitenland.nl 

Verzekering bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten

Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heb je een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer je van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens je reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heb je deze extra dekking nodig.

Verzekeringen voor buitenlandse klanten 

Het is goed om te weten dat een doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering alleen mag afgesloten worden voor mensen woonachtig in Nederland en die bij het bevolkingsregister geregistreerd staan.

Verzekering bij je huurauto

Als je een auto huurt tijdens je privéreis dan is het vaak zo dat de verzekering al bij de autohuur is inbegrepen. Wij raden je aan om de voorwaarden goed door te nemen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Meer informatie over de verzekering van de huurauto vind je op de website van het autoverhuurbedrijf en op onze site onder voorwaarden-autohuur.

ANWB No Risk Globalverzekering bij je huurauto

Samen met ANWB Verzekeren heeft FOX voor jou een speciale No Risk Globalverzekering ontwikkeld. De No Risk Globalverzekering dekt jouw risico’s af. Je kunt daarbij denken aan schade door verkeerd achteruit rijden of schade aan de onderkant van de auto bij het in of uitrijden van een tankstation. Let op: alle off road schades zijn vaak uitgesloten in de basisverzekering of er geldt een eigen risico. Het gaat hierbij niet alleen over terreinrijden maar zodra de auto de weg verlaat naar een tankstation is men off road. Met deze schades kunnen vaak grote bedragen gemoeid zijn. In de verplichte basisverzekering is een dergelijke schade soms maar gedeeltelijk of zelfs niet verzekerd en je blijft achter met een eigen risico of een zelf te betalen schade. In Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië gelden andere rechtsregels dan in Nederland en daarom is het van belang dat deze risico’s goed worden afgedekt. Dit is binnen de ANWB No Risk Globalverzekering goed geregeld. Met het afsluiten van de ANWB No Risk Globalverzekering ben je ook voor de uitgesloten schades en het betaalde eigen risico verzekerd.

Schadeformulieren

Indien je vragen hebt over de verzekeringen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers van Customer Contact. Zij helpen je graag verder! Bij spoed of een noodsituatie bel je de ANWB Alarmcentrale:
vanuit Nederland 088-2692888
vanuit het buitenland 0031-703141414

 

 

Duurzaam toerisme

Toerisme in harmonie met natuur, milieu, lokale bevolking en cultuur is voor FOX een belangrijk onderwerp! 

 

Duurzaam toerisme