Vakantie Can Tho

Het door rijstvelden omgeven Can Tho is een van de grootste steden aan de Mekong-delta. De Mekong mondt uit in de Zuid-Chinese Zee en is een van de belangrijkste rivieren van Zuidoost-Azië. Can Tho ligt aan de grootste vertakking van de Mekong, de Hau-rivier. De delta is bijna veertigduizend vierkante kilometer en kent een enorme biodiversiteit vanwege het vruchtbare water. De rivier zorgt voor veel vruchtbare grond, wat erg goed is voor de rijstteelt en andere landbouwindustrie van de stad.Drijvende markt
Hoewel Can Tho tot een echte stad is verworden, mag het geen verrassing zijn dat het leven van de bevolking nog altijd nauw verbonden is met de rivier. Dit is vooral terug te zien bij een bezoek aan de drijvende markt Chai Raing, waar talloze bootjes samengepakt op het water drijven. De drijvende markt is een groothandelsmarkt waar de lokale bevolking, vooral 's ochtends, druk zijn landbouwproducten verhandeld. Ook voor de reiziger zijn er producten te koop, zoals heerlijke verse ananas of een beker koffie bij een van de drijvende koffieshops.

Naast de drijvende markt kent Can Tho nog vele andere kleur- en geurrijke lokale markten die zeker een bezoek waar zijn. Ook staat de stad staat bekend om haar delicate keuken. De straat Hai Bà Trung, aan de oever van de Mekong, kent vele restaurantjes waar de gekste dingen op het menu staan - Vietnamezen eten immers alles.

Boottocht Mekong-delta
Vanuit Can Tho is de rest van de Mekong-delta gemakkelijk te verkennen per boot. De boottocht over de rivier brengt je langs de vele kleuren groen die de omgeving rijk is. Er wordt gestopt bij verschillende eilandjes, waaronder een waar een lokaal familiebedrijf gevestigd is dat mierzoete rijstkoekjes maakt.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen