Vakantie Cu Chi

Het ondergrondse tunnelnetwerk van Cu Chi is een van de meest tot de verbeelding sprekende locaties die een hoofdrol speelden tijdens de Vietnamoorlog. In het district Cu Chi (zo'n 35 kilometer van Ho Chi Minh City) in het zuiden van Vietnam is het belangrijkste deel van het ondergrondse tunnelnetwerk te vinden, al spreidde het zich veel verder uit.

Vietnamoorlog
De ondergrondse tunnels speelden een belangrijke rol tijdens de Vietnamoorlog: niet alleen als schuilplaats en leefruimte voor de Vietcong, maar ook als aanvoerroute van wapens en voedsel. De tunnels werden op allerlei manieren beveiligd, van bewapende guerrillastrijders tot boobytraps. Onder leiding van Ho Chi Minh is het tunnelnetwerk sterk uitgebreid, maar de tunnels werden al eerder aangelegd. Dit gebeurde na de Tweede Wereldoorlog, toen de Fransen probeerden hun koloniale overheersing over Vietnam te herstellen.

Toeristische trekpleister
Tegenwoordig is het tunnelnetwerk de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van Cu Chi. In het bezoekerscentrum is alle achtergrondinformatie over deze roerige periode te vinden. Ook is er de mogelijkheid de ondergrondse tunnels in te gaan. Tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende ondergrondse complex krijg je een indruk van de hevige strijd die tijdens de Vietnamoorlog is geleverd.