Vakantie Danang

Halverwege het langgerekte land, tussen de hoofdstad Hanoi en Ho Chi Minh, ligt aan de kust Danang. De resorts en hotels die de laatste decennia aan de kust zijn gebouwd hebben een indrukwekkende skyline achtergelaten. De stad is vooral populair onder Aziatische toeristen, mede door het strand met de naam China Beach.

Bruggenbouwers
Door de ligging aan de kust van Centraal-Vietnam, is Danang een belangrijke havenstad. De stad wordt omgeven door bergen en de Zuid-Chinese Zee. Om verschillende delen van de stad met elkaar te verbinden, zijn er de afgelopen decennia diverse bruggen gebouwd. Inmiddels telt de stad tien bruggen waar de lokale bevolking veel profijt van heeft en waar zij erg trots op zijn. De meest indrukwekkende brug is de Rong-brug. De bogen van deze brug zien eruit als een draak die over het water vliegt.

China Beach
China Beach is tijdens de Vietnamoorlog het surfparadijs voor Amerikaanse soldaten geweest. Vlakbij Danang zijn er nog een aantal stranden met elk met hun eigen naam. De stranden worden steeds populairder onder toeristen. Je kan er heerlijk zwemmen of surfen en het aantal hotels en resorts groeit dan ook in een rap tempo.

Cham Museum
Het Cham Museum is opgericht in 1919 onder het Franse koloniale bewind. Het museum herbergt de grootste collectie kunst uit het Cham-tijdperk ter wereld. De collectie telt meer dan driehonderd beelden van zandsteen, die dateren uit de zevende tot de vijftiende eeuw.