22-daagse groepsrondreis Vietnam & Cambodja

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U logeert tijdens uw rondreis in goede, middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche of bad en toilet. Daarnaast heeft iedere kamer airconditioning. In Hanoi en in Nha Trang zijn de hotels eenvoudiger, maar wel schoon en karakteristiek.

 • Beste reistijd

  In het noorden van Vietnam regent het het meeste tussen juli en september, alleen de temperaturen verschillen ten opzichte van elkaar. In de zomer valt er dus meer regen, het is die periode ook warmer, rond de 33 graden. In november tot en met maart is het in het noorden ongeveer 22 tot 26 graden. Dit is voor u de beste reistijd als u niet houdt van hitte en deze maanden is het vrij droog. Houdt u er wel rekening mee dat het in de wintermaanden 's avonds flink koud kan worden.

  In het zuiden van Vietnam heerst een tropisch klimaat. Het is er heel het jaar door rond de 30 graden. In de maanden mei tot en met oktober valt er veel regen en is er dan ook het regenseizoen. De regen valt meestal aan het eind van de middag of in de avond.

 • Electriciteit

  Er is een wisselstroom van zowel 110 als van 220 Volt. In de meeste hotels kunt u uw accu's en batterijen zonder grote problemen opladen, omdat ze in Vietnam voor het overgrote gedeelte dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland met een wisselstroom van 220 Volt. In sommige gevallen wordt er in Vietnam gebruik gemaakt van een wisselstroom 110 Volt en de daarbij behorende "platte driepuntsstekker". Voor deze stopcontacten heeft u een "wereldstekker" nodig. 

  Daarnaast kan, voor het gebruik van bijv. een haardroger een adapter met een platte stekker nodig zijn. Met regelmaat valt de stroom uit, waarna het hotel overschakelt op de eigen stroomgenerator. Omdat dit vaak enkele minuten kan duren, adviseren wij u een zaklantaarn mee te nemen.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  Het Vietnamese eten is heerlijk, zeer verfijnd en de oorsprong ligt in de Chinese keuken. De Franse invloeden hebben er mede voor gezorgd, dat de Vietnamese keuken faam geniet, die verder gaat dan de smaakvolle kleine loempia's. Ook bijvoorbeeld delicatessen als krab, kreeft, langoesten en garnalen komt u in Vietnam vaak tegen. Rijst met groente en vlees of vis is vaak de basismaaltijd, heel smakelijk en absoluut niet spicy of vet.

  De diners zijn zeer gevarieerd en voordelig (lokaal € 8 tot € 12 per persoon). Ook een goed glas Franse wijn kunt u rustig bestellen, maar houd u rekening met Europese prijzen.

  Het ontbijt is typisch Frans: stokbrood met jam en koffie of thee. Verder kent Vietnam een overvloed aan tropisch fruit. Alle frisdranken zijn te koop en ook een blikje Heineken is verkrijgbaar, maar het drinken van leidingwater is sterk af te raden. Overal worden flessen mineraalwater verkocht, die u als drinkwater kunt gebruiken of om uw tanden mee te poetsen! Water uit de kraan is NIET drinkbaar!

 • Fotograferen

  U zult in Vietnam naar hartelust kunnen fotograferen: prachtige landschappen, kleurrijke markten, bedrijvige rivieren en nog veel meer. Wanneer u de lokale bevolking wilt fotograferen, dient u eerst om toestemming te vragen. De mensen zijn vaak trots en willen absoluut niet in sjofele werkkleding op de foto. Het fotograferen van vliegvelden en militaire objecten is niet toegestaan.

  Algemene informatie digitale fotografie: 
  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De Vietnamese munteenheid is de Dong en mag tot een bedrag van VND 15.000.000 vrij worden in- of uitgevoerd. In de grotere steden is de koers vaak gunstiger dan in het binnenland of aan de kust.

  Contant geld en Reischeques
  Euro's kunnen rechtstreeks worden gewisseld, ook bij alle hotelbalies en worden lokaal vaak ook al als betaalmiddel geaccepteerd. Wij adviseren u om niet zoveel US-dollars mee te nemen, u kunt in de meeste plaatsen tegenwoordig met Euro’s terecht. Travellers cheques in dollars raden wij u niet aan. Deze zijn vaak alleen in de grote steden in te wisselen, maar hebben als voordeel dat ze verzekerd zijn tegen verlies of diefstal. 

  Bankpassen en creditcards
  U kunt op veel plaatsen pinnen. Zeker in plaatsen zoals Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh Stad, Na Thrang en Dalat. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Het kan echter voorkomen dat de pinautomaten het niet doen. Dit is helaas een veel voorkomend probleem in Vietnam. U wordt daarom aangeraden om ook voldoende cash geld (Euro's) mee te nemen, welke u ter plaatse bij de diverse wisselkantoren kunt omwisselen.

  De creditcards VISA en Mastercard worden bijna overal geaccepteerd; echter niet bij kleine bedragen of op markten. Overgebleven Dongs kunt u op de luchthaven weer terugwisselen in Amerikaanse dollars of Euro's. Hierbij dient u dan wel uw wisselreçu's te overleggen, waaruit blijkt dat u ook daadwerkelijk Dongs heeft aangekocht.

  Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Vietnamese Ambassade
  Javastraat 1-1
  2585 AA Den Haag
  Tel: 070-3648917

  Nederlandse Ambassade in Vietnam
  Ambassade BIDV Tower, 7de verd. 
  194 Tran Quang Khai Street 
  Hoan Kiem District
  Hanoi
  Tel: +842438315650 / +842438315651
  Fax: +842438315655

  +842438315655
  +842438315655+842438315655
  +8424383156

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
  Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. Voor Vietnam is een visum verplicht. FOX kan voor u het visum regelen.

  Indien u een groepsrondreis, familierondreis of single groepsreis heeft geboekt en u kiest ervoor zelf het visum te regelen, dan verzoeken wij u nadrukkelijk aan om het visum voorr Vietnam reeds vóór vertrek geregeld te hebben. Indien u dit ter plaatse op de luchthaven van Vietnam regelt, kan dit voor groot oponthoud voor de gehele groep zorgen, wachttijden kunnen oplopen op tot ruim 2 uur.

  Voor kosten van het visum via FOX verwijzen wij u naar de betreffende reis, tabblad 'Data & prijzen'. Houd er rekening mee dat u extra informatie dient aan te leveren. FOX levert zoveel mogelijk informatie betreffende uw reis aan, maar persoonlijke documenten dient u altijd zelf aan te leveren. Wij kunnen dus (helaas) niet alles uit handen nemen. U ontvangt volledige informatie over de aan te leveren extra documenten, zodra de visumprocedure wordt gestart.

  In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben.
  U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld is indien er door de Ambassade en/of Consultaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend. Het valt onder uw verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen u moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van uw reisverzekering, zeker een kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen) en het telefoon- faxnummer van FOX. Vergeet de pincode, ook voor uw creditcard, niet!

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  In zowel de particuliere winkels als in de staatswinkels worden veel typisch Vietnamese handwerken aangeboden: lakwerk, beschilderde zijde, borduurwerk, aardewerk en voorwerpen van rotan en bamboe. In de steden Hanoi, Saigon en in Hoi An vindt u in de vele galeries zeer fraaie, impressionistische schilderijen.

  Groene en zwarte thee, koffie en specerijen zijn, vooral op de lokale markten, volop te koop. De in- en uitvoer van echte antiquiteiten is niet toegestaan. Er zijn uitzonderingen, maar daarvoor dient u een exportvergunning aan te vragen wat vaak veel tijd in beslag neemt.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  In de grote steden kunt u bij postkantoren en hotelrecepties via de satelliettelefoon rechtstreeks telefoneren naar Nederland. Rechtstreeks bellen vanuit een telefooncel is niet mogelijk. Houdt u er rekening mee dat wanneer u belt vanuit het hotel, de receptie een behoorlijk bedrag extra rekent voor bemiddelingskosten. Uw mobiele telefoon doet het vrijwel overal, maar wij willen u adviseren om, voor vertrek, bij uw provider te informeren naar de exacte mogelijkheden en vooral: de kosten!Alleen bij het rijden door de bergpas naar en van Dalat valt de verbinding af en toe even weg.

  Veel hotels, maar ook barretjes en restaurants, beschikken over een (soms tegen betaling) Wi-Fi netwerk.

  Postzegels zijn fantasierijk vormgegeven en koopt u op het postkantoor. De plaklaag op de zegels ontbreekt vaak, reden waarom wij u adviseren een lijmstift mee te nemen of de receptie van het hotel om lijm te vragen. Post voor het buitenland kunt u het beste afgeven bij het postkantoor of bij hotelrecepties. Gebruikt u nooit de brievenbussen op straat! Ansichtkaarten en brieven zijn per luchtpost tussen de 6 dagen en 3 weken onderweg.

 • Tijdsverschil

  Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 6 uur later in de winter en 5 uur in de zomertijd.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Aangeraden worden vaccinaties: DTP en Hepatitis A.

  Officieel is geen enkele vaccinatie verplicht, maar het gebruik van een muggenwerend middel met een hoog percentage DEET is zeker te adviseren. In sommige gebieden van Vietnam komt malaria voor. Voor bepaalde delen van Vietnam wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

  In Vietnam komt het Zika virus en dengue voor, ofwel knokkelkoorts. Deze ziektes wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen.
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

  In ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op die pagina genoemde adressen. Verder heeft de GGD een speciale vaccinatie informatielijn onder nummer 0900-2025505 (niet gratis). Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem uzelf in acht en neem geregeld even rust!
  Mocht u toch te maken krijgen met deze bijverschijnselen van een verre reis, geef dat even door aan uw reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over prikken, pillen en eventuele vaccinaties die op uw reis noodzakelijk zijn.
  U kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: U krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD’s en soms worden deze kosten vergoed door uw ziektekostenverzekering.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Zoals in ieder land dient u ook in Vietnam goed op uw bagage te letten. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten, en stations moet u extra op uw spullen passen.

  Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel. Waardevolle sieraden kunt u beter thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

  Wees vooral in de grote steden heel alert op zakkenrollers en tasjesdieven. Helaas blijkt maar al te vaak dat mensen die een praatje met u willen beginnen op straat bijna altijd een bijbedoeling hebben. Let ook op, bij een bezoek aan de drijvende markten, op de bootjes, die langszij varen om handelswaar te verkopen.

  Wij raden u ten zeerste aan om geen motor, scooter of auto te huren tijdens uw verblijf in Vietnam. U bent strafbaar als u zonder geldig Vietnamees rijbewijs een brommer, scooter, motor (allen boven de 50cc) of auto bestuurt.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Er is geen toilet aanwezig, maar er wordt regelmatig gestopt. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  De fietsriksja - cyclo genoemd - is het vervoermiddel bij uitstek in de stad. Een ritje kost gemiddeld 3000 Dong en het is verstandig, om onaangename misverstanden te voorkomen, de ritprijs voor u instapt af te spreken. De Vietnamees vervoert zichzelf op de fiets, inmiddels ook op de brommer, naar het werk, met als gevolg dat u onderweg en in de stad vele tienduizenden fietsers en brommers zult aantreffen.

  Fietsen zijn te huur voor ca. 1 Dollar per dag en het parkeren van de fiets is alleen toegestaan op de speciale fietsparkeerplaatsen. Taxi's vindt u alleen in de grote steden en kunt u het beste die via de hotelreceptie te bestellen. Ook hiervoor geldt: van tevoren de prijs afspreken! Het is raadzaam om een kaartje van het hotel mee te nemen, waarop de naam en het adres staan vermeld in karakterschrift, zodat de taxichauffeur u weer veilig terug kan brengen!

  Het huren van een auto raden wij ten sterkste af. Vietnam beschikt over een goed spoorwegnetwerk, stadsbussen, Intercitybussen en vele minibusjes. Ook worden er veel binnenlandse vluchten uitgevoerd.

 • Vlucht

  Wij vliegen met de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Vietnam: 

  • Cathay Pacific - via Hong Kong
  • Emirates - via Dubai
  • Singapore Airlines - via Singapore

  Reisduur
  De gemiddelde reisduur naar Hanoi of Saigon (Ho Chi Minh City) bedraagt:

  • Cathay Pacific ca. 15,5 uur
  • Emirates ca. 15,5 uur
  • Singapore Airlines ca. 16 uur

  Vluchtschema
  Kijk voor het meest actuele vluchtschema's op het tabblad "Prijzen & Inbegrepen" van de reis.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar Vietnam heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dient u rekening te houden met € 37,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 16 oktober 2019 22:12 Tijdzone: SE Asia Standard Time

Lees alles over

Reis & Inspiratiedagen Vietnam

Laat u informeren en inspireren in het FOX Theater in Hoofddorp.
Datum Aanvang Plaatsen
27-10-2019 16:00 (vol)
23-11-2019 12:00 18 Reserveer