25-daagse Easy Going groepsrondreis Beste van Vietnam

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Je logeert tijdens je rondreis in goede, middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche of bad en toilet. Daarnaast heeft iedere kamer airconditioning. In Hanoi en in Nha Trang zijn de hotels eenvoudiger, maar wel schoon en karakteristiek.

 • Beste reistijd

  In het noorden van Vietnam regent het het meeste tussen juli en september, alleen de temperaturen verschillen ten opzichte van elkaar. In de zomer valt er dus meer regen, het is die periode ook warmer, rond de 33 graden. In november tot en met maart is het in het noorden ongeveer 22 tot 26 graden. Dit is de beste reistijd als je niet houdt van hitte en in deze maanden is het vrij droog. Houd er wel rekening mee dat het in de wintermaanden 's avonds flink koud kan worden.

  In het zuiden van Vietnam heerst een tropisch klimaat. Het is er heel het jaar door rond de 30 graden. In de maanden mei tot en met oktober valt er veel regen en is er dan ook het regenseizoen. De regen valt meestal aan het eind van de middag of in de avond.

 • Duurzaamheid

  Wegwerp plastic tijdens jouw reis 

  Vanuit onze doelstelling het reizen daar waar mogelijk te verduurzamen zet FOX zich o.a. in voor het reduceren van wegwerpplastic op de bestemmingen en tijdens haar reizen. 
  Op deze bestemming adviseren wij onze reizigers daarom te reizen met eigen navulbare waterflessen en eigen linnen tas.
  De navulpunten voor jouw waterfles worden tijdens de rondreis verzorgt door watertanks in de accommodaties. 
  Door het gebruik van een eigen tas reduceer je het gebruik van plastic tasjes.

  Samen onderweg naar een bewustere reiswereld: reis plastic vrij!

   

 • Electriciteit

  Er is een wisselstroom van zowel 110 als van 220 Volt. In de meeste hotels kun je je accu's en batterijen zonder grote problemen opladen, omdat ze in Vietnam voor het overgrote gedeelte dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland met een wisselstroom van 220 Volt. In sommige gevallen wordt er in Vietnam gebruik gemaakt van een wisselstroom 110 Volt en de daarbij behorende "platte driepuntsstekker". Voor deze stopcontacten heb je een "wereldstekker" nodig. 

  Daarnaast kan, voor het gebruik van bijv. een haardroger een adapter met een platte stekker nodig zijn. Met regelmaat valt de stroom uit, waarna het hotel overschakelt op de eigen stroomgenerator. Omdat dit vaak enkele minuten kan duren, adviseren wij je een zaklantaarn mee te nemen.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  Het Vietnamese eten is heerlijk, zeer verfijnd en de oorsprong ligt in de Chinese keuken. De Franse invloeden hebben er mede voor gezorgd, dat de Vietnamese keuken faam geniet, die verder gaat dan de smaakvolle kleine loempia's. Ook bijvoorbeeld delicatessen als krab, kreeft, langoesten en garnalen kom je in Vietnam vaak tegen. Rijst met groente en vlees of vis is vaak de basismaaltijd, heel smakelijk en absoluut niet spicy of vet.

  De diners zijn zeer gevarieerd en voordelig (lokaal € 8 tot € 12 per persoon). Ook een goed glas Franse wijn kun je rustig bestellen, maar houd rekening met Europese prijzen.

  Het ontbijt is typisch Frans: stokbrood met jam en koffie of thee. Verder kent Vietnam een overvloed aan tropisch fruit. Alle frisdranken zijn te koop en ook een blikje Heineken is verkrijgbaar, maar het drinken van leidingwater is sterk af te raden. Overal worden flessen mineraalwater verkocht, die je als drinkwater kunt gebruiken of om je tanden mee te poetsen! Water uit de kraan is NIET drinkbaar!

 • Fotograferen

  Je zult in Vietnam naar hartelust kunnen fotograferen: prachtige landschappen, kleurrijke markten, bedrijvige rivieren en nog veel meer. Wanneer je de lokale bevolking wilt fotograferen, dien je eerst om toestemming te vragen. De mensen zijn vaak trots en willen absoluut niet in sjofele werkkleding op de foto. Het fotograferen van vliegvelden en militaire objecten is niet toegestaan.

  Algemene informatie digitale fotografie: 
  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raad je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor jouw camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De Vietnamese munteenheid is de Dong en mag tot een bedrag van VND 15.000.000 vrij worden in- of uitgevoerd. In de grotere steden is de koers vaak gunstiger dan in het binnenland of aan de kust.

  Contant geld en Reischeques
  Euro's kunnen rechtstreeks worden gewisseld, ook bij alle hotelbalies en worden lokaal vaak ook al als betaalmiddel geaccepteerd. Wij adviseren u om niet zoveel US-dollars mee te nemen, u kunt in de meeste plaatsen tegenwoordig met Euro’s terecht. Travellers cheques in dollars raden wij u niet aan. Deze zijn vaak alleen in de grote steden in te wisselen, maar hebben als voordeel dat ze verzekerd zijn tegen verlies of diefstal. 

  Bankpassen en creditcards
  U kunt op veel plaatsen pinnen. Zeker in plaatsen zoals Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh Stad, Na Thrang en Dalat. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Het kan echter voorkomen dat de pinautomaten het niet doen. Dit is helaas een veel voorkomend probleem in Vietnam. U wordt daarom aangeraden om ook voldoende cash geld (Euro's) mee te nemen, welke u ter plaatse bij de diverse wisselkantoren kunt omwisselen.

  De creditcards VISA en Mastercard worden bijna overal geaccepteerd; echter niet bij kleine bedragen of op markten. Overgebleven Dongs kunt u op de luchthaven weer terugwisselen in Amerikaanse dollars of Euro's. Hierbij dient u dan wel uw wisselreçu's te overleggen, waaruit blijkt dat u ook daadwerkelijk Dongs heeft aangekocht.

  Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houdt er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Vietnamese Ambassade
  Javastraat 1-1
  2585 AA Den Haag
  Tel: 070-3648917

  Nederlandse Ambassade in Vietnam
  Ambassade BIDV Tower, 7de verd. 
  194 Tran Quang Khai Street 
  Hoan Kiem District
  Hanoi
  Tel: +842438315650 / +842438315651
  Fax: +842438315655

  +842438315655
  +842438315655+842438315655
  +8424383156

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. Voor Vietnam is een visum verplicht. FOX kan het visum voor je regelen.

  Indien je een groepsrondreis, familierondreis of single groepsreis hebt geboekt en je kiest ervoor zelf het visum te regelen, dan verzoeken wij je nadrukkelijk om het visum voor Vietnam reeds vóór vertrek geregeld te hebben. Indien je dit ter plaatse op de luchthaven van Vietnam regelt, kan dit voor groot oponthoud voor de gehele groep zorgen, wachttijden kunnen oplopen op tot ruim 2 uur.

  Voor kosten van het visum via FOX verwijzen wij je naar de betreffende reis, tabblad 'Data & prijzen'. Houd er rekening mee dat je extra informatie dient aan te leveren. FOX levert zoveel mogelijk informatie betreffende je reis aan, maar persoonlijke documenten dien je altijd zelf aan te leveren. Wij kunnen dus (helaas) niet alles uit handen nemen. Je ontvangt volledige informatie over de aan te leveren extra documenten, zodra de visumprocedure wordt gestart.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld is indien er door de Ambassade en/of Consultaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend. Het valt onder jouw verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen je moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoon- faxnummer van FOX. Vergeet de pincode, ook voor je creditcard, niet!

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  In zowel de particuliere winkels als in de staatswinkels worden veel typisch Vietnamese handwerken aangeboden: lakwerk, beschilderde zijde, borduurwerk, aardewerk en voorwerpen van rotan en bamboe. In de steden Hanoi, Saigon en in Hoi An vind je in de vele galeries zeer fraaie, impressionistische schilderijen.

  Groene en zwarte thee, koffie en specerijen zijn, vooral op de lokale markten, volop te koop. De in- en uitvoer van echte antiquiteiten is niet toegestaan. Er zijn uitzonderingen, maar daarvoor dien je een exportvergunning aan te vragen wat vaak veel tijd in beslag neemt.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  In de grote steden kun je bij postkantoren en hotelrecepties via de satelliettelefoon rechtstreeks telefoneren naar Nederland. Rechtstreeks bellen vanuit een telefooncel is niet mogelijk. Houd er rekening mee dat wanneer je belt vanuit het hotel, de receptie een behoorlijk bedrag extra rekent voor bemiddelingskosten. Je mobiele telefoon doet het vrijwel overal, maar wij willen je adviseren om, voor vertrek, bij je provider te informeren naar de exacte mogelijkheden en vooral: de kosten! Alleen bij het rijden door de bergpas naar en van Dalat valt de verbinding af en toe even weg.

  Veel hotels, maar ook barretjes en restaurants, beschikken over een (soms tegen betaling) Wi-Fi netwerk.

  Postzegels zijn fantasierijk vormgegeven en koop je op het postkantoor. De plaklaag op de zegels ontbreekt vaak, reden waarom wij je adviseren een lijmstift mee te nemen of de receptie van het hotel om lijm te vragen. Post voor het buitenland kun je het beste afgeven bij het postkantoor of bij hotelrecepties. Gebruik nooit de brievenbussen op straat! Ansichtkaarten en brieven zijn per luchtpost tussen de 6 dagen en 3 weken onderweg.

 • Tijdsverschil

  Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 6 uur later in de winter en 5 uur in de zomertijd.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Aangeraden worden vaccinaties: DTP en Hepatitis A.

  Officieel is geen enkele vaccinatie verplicht, maar het gebruik van een muggenwerend middel met een hoog percentage DEET is zeker te adviseren. In sommige gebieden van Vietnam komt malaria voor. Voor bepaalde delen van Vietnam wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling mee te nemen.

  In Vietnam komt het Zika virus en dengue voor, ofwel knokkelkoorts. Deze ziektes wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen.
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

  In ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op die pagina genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij jou in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem jezelf in acht en neem geregeld even rust!
  Mocht je toch te maken krijgen met deze bijverschijnselen van een verre reis, geef dat even door aan de reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over prikken, pillen en eventuele vaccinaties die op jouw reis noodzakelijk zijn.
  Je kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: Je krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD’s en soms worden deze kosten vergoed door je ziektekostenverzekering.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Zoals in ieder land dien je ook in Vietnam goed op je bagage te letten. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten, en stations moet je extra op je spullen passen.

  Je paspoort, geld en cheques kun je het beste opbergen in een kluisje in het hotel. Waardevolle sieraden kun je beter thuislaten en vervangen door imitaties. Raak je deze kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem.

  Wees vooral in de grote steden heel alert op zakkenrollers en tasjesdieven. Helaas blijkt maar al te vaak dat mensen die een praatje met je willen beginnen op straat bijna altijd een bijbedoeling hebben. Let ook op, bij een bezoek aan de drijvende markten, op de bootjes, die langszij varen om handelswaar te verkopen.

  Wij raden je ten zeerste aan om geen motor, scooter of auto te huren tijdens je verblijf in Vietnam. Je bent strafbaar als je zonder geldig Vietnamees rijbewijs een brommer, scooter, motor (allen boven de 50cc) of auto bestuurt.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Er is geen toilet aanwezig, maar er wordt regelmatig gestopt. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  De fietsriksja - cyclo genoemd - is het vervoermiddel bij uitstek in de stad. Een ritje kost gemiddeld 3000 Dong en het is verstandig, om onaangename misverstanden te voorkomen, de ritprijs voor je instapt af te spreken. De Vietnamees vervoert zichzelf op de fiets, inmiddels ook op de brommer, naar het werk, met als gevolg dat je onderweg en in de stad vele tienduizenden fietsers en brommers zult aantreffen.

  Fietsen zijn te huur voor ca. 1 Dollar per dag en het parkeren van de fiets is alleen toegestaan op de speciale fietsparkeerplaatsen. Taxi's vind je alleen in de grote steden en kun je het beste via de hotelreceptie bestellen. Ook hiervoor geldt: van tevoren de prijs afspreken! Het is raadzaam om een kaartje van het hotel mee te nemen, waarop de naam en het adres staan vermeld in karakterschrift, zodat de taxichauffeur je weer veilig terug kan brengen!

  Het huren van een auto raden wij ten sterkste af. Vietnam beschikt over een goed spoorwegnetwerk, stadsbussen, Intercitybussen en vele minibusjes. Ook worden er veel binnenlandse vluchten uitgevoerd.

 • Vlucht

  Wij vliegen met de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Vietnam: 

  • Cathay Pacific - via Hong Kong
  • Emirates - via Dubai
  • Singapore Airlines - via Singapore

  Reisduur
  De gemiddelde reisduur naar Hanoi of Saigon (Ho Chi Minh City) bedraagt:

  • Cathay Pacific ca. 15,5 uur
  • Emirates ca. 15,5 uur
  • Singapore Airlines ca. 16 uur

  Vluchtschema
  Kijk voor het meest actuele vluchtschema's op het tabblad "Prijzen & Inbegrepen" van de reis.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Vietnam hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 37,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens jouw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 03 maart 2021 15:58 Tijdzone: SE Asia Standard Time

Lees alles over